Israëlische staatsmedia ontstaken dinsdag in razernij over de “PR-ramp” van de persconferentie van de bevrijde gijzelaar Yocheved Lifshitz, waarin ze onthulde dat Hamas haar en medegevangenen “heel aardig” behandelde en “heel delicaat en zachtaardig met hen omging en voor al hun behoeften zorgde.”

Lifshitz zei dat Hamas “heel vriendelijk” was, “hen vertelde dat ze moslims waren en dat ze hen geen pijn zouden doen,” hen medicijnen gaf en “hetzelfde voedsel met hen deelde dat Hamas at,” schrijft Chris Menahan.

Israël heeft de afgelopen week Hamas ervan beschuldigd een baby onthoofdende, babyverkrachtende, ISIS-achtige moordmachine te zijn die zwangere vrouwen verkracht, hun baby’s er op film uitsnijdt en hun slachtoffers verschrikkingen toebrengt die “erger zijn dan de Holocaust.”

Uit The Times of Israel, “Lifshitz persconferentie afgedaan als rampzalig voor Israël, PR-winst voor Hamas”:

  Israëlische luchtaanval "treft oude Grieks-orthodoxe kerk, doodt christenen"

De kritiek stroomt binnen nadat de bevrijde gijzelaar Yocheved Lifshitz haar Hamas ontvoerders leek te prijzen en Israël bekritiseerde tijdens een persconferentie eerder op de dag.

De publieke omroep Kan meldt dat Israëlische PR-deskundigen de beslissing om Lifshitz voor de camera’s te zetten een “vergissing” noemen. De zender merkt op dat de internationale media nu berichten over de vriendelijkheid van Hamas bij het voorzien in de behoeften van de gijzelaar.

In Israel Hayom noemt columnist Eddie Rothstein het interview een “propaganda overwinning voor Hamas.”

“Wat een dappere en verlichte vrouw, het soort waarvan we dachten dat ze in Israël niet meer gemaakt werden, en wat een onhandige afhandeling van de gebeurtenis,” schrijft hij. “De waarheid is dat je geen PR-deskundige hoeft te zijn om te weten dat je zo’n persconferentie niet live op TV kunt houden.”

“Er bestaat geen twijfel over dat de verklaring van Lifshitz beter gemanaged had kunnen worden,” tweet Channel 12 verslaggeefster Daphna Liel, die toevoegt dat haar beschrijvingen nog steeds behoorlijk schokkend waren. “Iedereen met gezond verstand zou moeten begrijpen dat de medische zorg die ze kreeg bedoeld was om hun onderhandelingstroef in leven te houden en niet uit de goedheid van hun hart.”

Dana Weiss van The Channel noemt de persconferentie een “ramp”, en wijst op het gebrek aan staatsinterventie bij het beheren van haar verschijningen.

Tal Schnieder van ToI bekritiseert de woordvoerder van het ziekenhuis, die Lifshitz voor de camera’s plaatste, in plaats van alleen haar familieleden, en vervolgens op Instagram opschepte over zijn vermogen om een “wow-factor” voor journalisten te krijgen.

  Oekraïne en Palestina: Een dubbele bedreiging voor de Amerikaanse hegemonie

“Vanuit professioneel oogpunt is dit een schande voor het ziekenhuis,” schrijft ze op X.

De “schande” in dit geval is dat Lifshitz het publiek de waarheid mocht vertellen.

Als deze “PR-deskundigen” haar in handen zouden krijgen, zouden we horen hoe ze oudere vrouwen verkrachtten bovenop een stapel dode baby’s en hun hoofden afhakten om te lachen terwijl ze “Allahu Akbar” schreeuwden.

Vergelijk de manier waarop Lifshitz de behandeling van gevangenen onder Hamas beschrijft eens met de manier waarop Palestijnen die door Israël gevangen werden genomen, beschreven hoe ze behandeld werden in een schokkend verhaal dat vorige week gepubliceerd werd door de Israëlische media Haaretz:


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Israëlische luchtaanval “treft oude Grieks-orthodoxe kerk, doodt christenen”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHoe en wanneer dokters leerden moorden
Volgend artikelHet begint het Westen te dagen: Oekraïne zal de Krim en Donbass nooit heroveren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

27 REACTIES

  • Ivo,
   Deze Israelische vrouw is iemand die voor vrede is en ik heb vernomen dat zij zeer dichtbij Gaza woont en soms met maar man ernstig zieke Palestijnen heeft vervoerd naar Israelische ziekenhuizen omdat zij alleen daar geholpen konden worden, die zou gaan om mensen met kanker, het is gewoon een goed persoon lijkt mij, net zo als ik weet dat er Joodse burgers met Palestijnse kinderen meelopen voor hun veiligheid om langs Kolonistengebied te komen om naar school te gaan, dan hebben zij minder kans om beschoten te worden, hoe vind je dat, in het Jodendom noemen zij deze mensen de Rechtvaardigen als ik het goed heb, ik maak er een diepe buiging voor, humanistische personen die buiten de hokjes denken, petje af voor deze mensen!!!

 1. balen he rabbijn ivo?

  heb je net wereldwijd miljarden uitgegeven aan atrocity propaganda komt zo’n mevrouw met het eerlijke verhaal dat palestijnen geen untermenschen zijn..

  • Zondermeer, laten we niet vergeten dat het wel een hele bevolkingsgroep is (wereldwijd) die nu heel erg kwaad is en niet aan al dat woke gezeik doen zoals wij. (Belgie afgelopen week b.v.)
   Het mooiste zou eigenlijk geweest zijn als gewoon iedereen een normaal leven had kunnen leiden in het geboorte land, niet vluchten, geen cultuur tegenoverstellingen enz..
   Maar onze leiders hebben een andere weg gekozen en dat gaat het westen zuur opbreken.
   We krijgen de kuren/streken van onze corrupte leiders thuis met een hele hoge rente.

  • Ben geen psycholoog en ook geen rabbijn, en mensen zijn mensen, we zijn allemaal gelijk. Ik vnd het raar dat u een term uit nazi Duitsland erbij moet halen. Waaruit trekt u de conclusie dat ik Palestijnen untermenschen zou vinden? Als ik al ergens in geloof, dan is het in NIET oorlog voeren, ik kies dus ook geen kant voor één van beide partijen. Religie heeft de wereld nog nooit wat goeds gebracht in mijn optiek. Kijk maar naar de zooi daar, elkaar lekker doodmaken, in de naam van een fantasievriendje. En volgens mij duidt het ook op Stockholm syndroom als je respect hebt voor de persoon die jouw van je vrijheid heeft berooft, door je te ontvoeren. Ik zeg ook niet dat mevrouw onzin vertelt, dat ze goed is behandeld door Hamas, als zij dat zegt dan zal dat zo zijn, ik en u waren daar niet bij. Ik zou in ieder geval geen respect hebben voor de persoon die mij ontvoerde hoe ik ook wordt behandeld. Ik vind namelijk dat mensen ontvoeren of doodmaken van weinig respect toont. En dat het daar een zooitje is daar hebben beide partijen debet aan. Hamas dient geen burgers te vermoorden, maar dat geld ook voor het IDF, je kunt moeilijk een hele stad plat bombarderen om een kleine groep om zeep te helpen, dat is ook misdadig. Dat conflict kan alleen maar opgelost worden door de wapens neer te leggen. Daar begint het mee, hoe vervolgens verder, dat is een goede vraag. Als iemand het weet mag hij/zij het zeggen. Blijf praten met elkaar en heb respect voor elkaar, ga de discussie aan, daar kun je jezelf alleen maar mee verrijken. Een andere zienswijze kan een eye-opener zijn. Daar kom je het verst mee. En dat die aanval van Hamas een inside job was, dat is ook wel duidelijk, als je eenmaal bekend bent met een valse vlag, dan begin je het steeds vaker te zien. Kijk maar naar alle crap die de fake stream media de wereld inpompt. Je moet namelijk wel erg dom zijn omdat te geloven. Laten we het zo noemen, ikzelf met 25 jaar ervaring in mechanical en structural engeneering die gelooft simpelweg niet dat 9-11 geen inside job was.

   • Hallo Ivo – De volgende link vanuit het artikel geeft wat achtergrond informatie:

    ´Yocheved Lifschitz, rechts, staat naast echtgenoot Oded – hij wordt nog steeds vastgehouden door Hamas in Gaza´

    ´Mevrouw Lifschitz en haar 83-jarige man, Oded, zijn bekende vredesactivisten die volgens hun families zieke mensen uit Gaza naar ziekenhuizen in Israël hebben helpen vervoeren.

    Oded is een journalist die al tientallen jaren werkt voor vrede en de rechten van Palestijnen, vertelde Sharone aan de BBC.

    Volgens de National Union of Journalists werkte hij voor de krant Al Hamishmar en was hij een van de eerste journalisten die verslag deed van het bloedbad in twee Palestijnse vluchtelingenkampen in Beiroet in 1982.

    “Hij spreekt goed Arabisch en kan dus heel goed communiceren met de mensen daar. Hij kent veel mensen in Gaza. Ik wil denken dat het goed met hem gaat”, zegt Sharone.´

    https://www.bbc.com/news/world-middle-east-67204479

   • De video bekeken van die Jsraelische soldaat die er van overtuigd is dat het een inside job van de Israelische regering was om eigen mensen te laten afslachten?? Opgezet spel van Nethanyahu om opzettelijk het leger weg te halen aan de Gazagrens en de radars uit te schakelen omdat hij 10 dagen op voorhand door Qatar en ook Egypte meen ik al gewaarschuwd was van een mogelijke aanslag?????? En de docu gezien van David Sorensen van Stop World Control met originele beelden aan beide zijden van de Gazagrens hoe gemakkelijk het Hamas was gemaakt om de afrastering op te blazen en Israel binnen te gaan???? Gezien??? Dit was een bewust opzette slachting door Nethanyahu van eigen volk, idem zoals 9/11 door Bush om eigen Amerikanen te vermoorden om een oorlog te kunnen beginnen. Nethanyahu wilt alle Palestijnen uitmoorden, door ze naar het zuiden van de Gaza te dwingen wuaardoor ze dicht opeen zitten zodat het gemakkelijker is om ze in groot aantal te vermoorden. Die beschuldiging van deze oorlogsmisdadiger dat Palestijnen beesten zijn kan hij beter op zichzelf en zijn regering toepassen, ook op die Eli Cohen die ik gisteren op tv heb gehoord in een UN vergadering. Goed dat die criminele zionisten een draai om hun oren kregen voor hun leugens en misinformatie.

   • “Ik zou in ieder geval geen respect hebben voor de persoon die mij ontvoerde hoe ik ook wordt behandeld.”
    -je hoeft ook geen respect te hebben voor de ontvoering; kun je nog wel eerlijkheidshalve vertellen over hoe je behandeld bent.

    “Dat conflict kan alleen maar opgelost worden door de wapens neer te leggen.”
    -dat soort acties zijn pas mogelijk als de politiek wordt uitgeschakeld.

    9-11 was net als Pearl Harbor en JFK en nog wel meer zaken inside Organization

 2. Eigenlijk is het verklaarbaar. Muslims zijn altijd al afgeschilderd als bloeddorstige terroristen. De meeste mensen geloven die propaganda door de talrijke spectaculaire valse vlaggen of provocaties zoals deze ook blijkt te zijn. Muslims mogen geen onschuldige slachtoffers maken daarom is nucleaire afschrikking ook geen optie. De Talmud Joden en de sturende Zionisten beschouwen alle andere volkeren als hun vee dat ze moeten uitmelken en opruimen indien nodig. Hoe kan je anders het huidig financieel systeem en gezondheidssysteem verklaren?

  • Ja, dat klopt: schuld verplaatsen, zondebokken bedenken. Kinderlijk en laf.
   En bepaalde groepen hebben een aanstellerige aanmatigende houding tegenover alles en iedereen. Narcisme. Kleine zielen.

   Talmud joden, Zionisten en maar bv ook Sabbateanen/Frankisten.
   Laatste groep leeft onder de radar. En is daarom nagenoeg onbekend.

   Over deze Sabbateaanse sekte hoor je weinig. Het is cultus die zich ontwikkelde rond de joodse theologie student Sabbath Zevi uit Izmir/Smyrna in Turkije. Midden 1600.
   Mijnheer Zevi bedacht een nieuwe versie van het jodendom: de omgekeerde wereld/ de upside down religie: alles mag en alles kan en alles is geoorloofd. Weg met die Tien Geboden. Weg met alles.
   Zijn omgeving en opleiders vonden dat hij gek was geworden. Godsdienst waanzin.

   De helft van de internationale joodse gemeenschap werd wild enthousiast over deze ‘vernieuwingen’. Tot in Egypte, Amsterdam en Marokko kwam de boodschap binnen. En veroorzaakte uiteraard spanningen, ruzie en tweespalt in de joodse gemeenschappen.
   Tot overheden cq geestelijken ingrepen. En de cultus overal werd verboden.
   Zevi moest zich bekeren tot de Islam. En werd door de Sultan verbannen naar Macedonië. Driehonderd families volgden hem daarheen. (En bleven zijn gedachtegoed verspreiden.)
   Redemption through Sin…was het boek van Zevi. Verlossing door Zonde.
   (Je zult het maar bedenken. )
   Het doel van deze sekte is het creëren van zoveel mogelijk angst, onrust en ellende.
   ‘Opdat God ons eindelijk een keer te hulp komt’.
   Sic….

   Een zekere Jacob Frank uit een Sabbatheaanse Poolse familie, blies deze cult nieuw leven in. Rond 1730. Hij ging op missie bij de Europese elite. Eveneens met veel succes.
   Doe wat je wilt, maak er een puinhoop van, hindert niet.
   Stelen, moorden, verkrachten ..alles mag en alles kan. (Maar nu wel in het geniep).

   Deze verboden sekte leeft dus voort. Ondergedoken cq verborgen in bijna alle religies.
   Houdt daar rekening mee. Verlossing door Zonde.

   Kabaalisme kan ook doorgedraaid zijn.
   Kabaalisme: Ka = de Indiase godin Kali (destructie en duisternis)
   en Baal: een heidense godheid van oorlog en bloedoffers.

   Let love rule

 3. Oizaz, beetje cryptisch over dat gezondheidssysteem.
  Ik weet niet beter alsdat Bennett zijn volk verkocht aan Pfizer als.proefkonijn. En Netanyahu stookte het vuurtje tussen gevaxt en ongevaxt op.
  Eigen volk nota bene aan de Big Ph. overgeleverd.
  Dus ja, ik geloof je maar zo wat je zegt over andere volkeren.

 4. 19:30u_24/10 RTL4 Nieuws liet zien waar oude dame bij vertrek Hamas bedankt.
  20:00u_24/10 NOS Nieuws in hetzelfde filmpje, maar nu over dat stuk “pieeeep”.

  …!

 5. Wij westerse zijn met de paplepel groot gebracht dat wij de goede waren en de rest van de wereld barbaren waren. De onderliggende werkelijkheid is dat het westerse volk eerder dan geneigd is om de woorden van hun president eerder te geloven, dan die van die zogenaamde barbaren. Waardoor de westerse bevolking dan eerder bereid waren om de verdraaide en vervalste werkelijkheid te geloven en ten strijde trokken tegen deze ontmenselijkte barbaren. Dat de westerse leiders zelf zo doortrapt en hebzuchtig zijn en enkel het bankwezen dienen, werd er nooit bij vertelt aan ons. De bankiers die rijkdom creëren uit het niets door rente op het fictieve geld te heffen. Hierdoor wordt elk land onteigend en de inwoners ervan tot slaven gedegradeerd. Wat vroeger allemaal gratis vanuit de overvloedige natuur kwam, betalen we nu de hoofdprijs voor in de supermarkt. De geld ontwaarding is al meer dan 6000% ten opzichte van 100 jaar terug. Alles is al eigenlijk met list en bedrog toegeëigend door de bankiers, door oorlogen uit te lokken kunnen ze nog meer toe eigenen, want met oorlog wordt alle goederen verbeurt verklaard van de bevolkingen.

  Nu er een verhaal naar buiten komt, wat niet past in de ideologie van de westerse omgekochte media, is er nu duidelijk paniek. Want dat kan wel eens het gehele kaarten huis doen instorten van hun list en bedrog ideologie die zij moeten uitvoeren van de bankiers. De geloofwaardigheid brokkelt nu met een sneltreinvaart af. Wat nu? Want als de massa dit ook het gaat realiseren is het einde oefening voor hen.

  • Het is inderdaad raar dat veel mensen hier in het westen denken dat wij superieur zijn. Iets met wij van wc-eend, adviseren wc-eend. Waar het westen wel superieur in is, is het voeren van oorlog met met inferieure tegenstanders. ( lees minder vuurkracht/technologie) Niet iets om trots op te zijn inderdaad. En veel mensen nemen inderdaad de crap die je op tv ziet direct voor waar aan, zonder ook maar 1 moment even kritisch na te denken. Het is ook logisch dat het westen veel oorlog voert, wij maken geen koelkasten en wasmachines meer hier in het westen, is allemaal naar lage lonen landen gegaan. Waar hier in het westen nog wel makkelijk geld aan te verdienen valt is inderdaad wapenindustrie, dat wordt gekocht door de roverheid, betaald met de burger zijn belastinggeld. Oorlog voeren is voor veel westerse landen een business model geworden. Hier in Nederland alleen al zitten ongeveer 250 bedrijven die zich bezighouden met internationale wapenhandel. Zeer zeer slechte zaak.

 6. Het is wel heel goed dat ze dit laten zien.De waarheid mag in het licht gezet worden.Hoe meer ze laten zien hoe meer de vuiligheden aan het licht komen.

 7. En op de MSM journaals werd bericht dat deze oude dame klappen kreeg en mishandeld werd en daarom met een ambulance moest worden afgevoerd.
  Wie liegt hier?

 8. Wie goed doet….goed ontmoet…deze vrouw is daar een toonbeeld van.
  Is een mens gebleven tijdens de onderdrukking van de palestijen in gaza, dat is gewoon een FEIT….ben het uiteraard niet eens met de gruwelijkheden begaan door delen(!) van de eerste golf hama,s strijders…of hoe je ze ook wil noemen.
  Feit is dat de gazaan al tientallen jaren in een kooi leeft, te vreten krijgt van de internationale gemeenschap…w.o. nederiglandje.
  Heeft ons landje miljarden gekost aan allerlei lul-/kut/schaamlip/projecten en het LEVERDE NIETS NADA RIEN NOTHING op aan baten/welvaart e.d voor de plaatselijke bevolking.
  Hamas is een internationaal terroristische organisatie….maar de gazaan….de ruim 2,1, MILJOEN kippen in die strook zijn NOOIT aan te merken als terroristen….ben er gvd zo klaar mee met al die scheitgeiligen….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in