© Pink Floyd - Another Brick In The Wall, Part Two (Official Music Video), screenshot YouTube

De afgelopen twee weken hebben miljoenen Canadezen en mensen van over de hele wereld zich aangesloten bij de inspanningen van meer dan 50.000 truckers die hun krachten hebben gebundeld om te strijden voor de vrijheden van alle Canadezen tegen de COVID-mandaten en -beperkingen.

Verschillende provincies zijn gezwicht en hebben hun autoritaire mandaten ingetrokken, maar de zwakke premier van Canada, Justin Trudeau, die openlijk belachelijk is gemaakt en waarschijnlijk achter de schermen door zijn liberale collega’s is geïntimideerd voor zijn aanpak van de protesten, bereidt zich naar verluidt voor om vandaag om de staat van beleg in Canada af te kondigen, bericht Patty McMurray.

De CBC meldt – Premier Justin Trudeau heeft zijn fractie verteld dat hij de nooit eerder gebruikte Emergencies Act zal inroepen om de federale regering extra bevoegdheden te geven om de protesten tegen het anti-vaccin mandaat in het hele land aan te pakken, zeggen bronnen.

De Emergencies Act, die in de jaren tachtig de War Measures Act verving, definieert een nationale noodsituatie als een tijdelijke “urgente en kritieke situatie” die “het leven, de gezondheid of de veiligheid van de Canadezen ernstig in gevaar brengt en van zodanige omvang of aard is dat de capaciteit of het gezag van een provincie om ermee om te gaan, wordt overschreden.”

De wet geeft de minister-president speciale bevoegdheden om te reageren op noodscenario’s die van invloed zijn op het algemeen welzijn (natuurrampen, uitbraken van ziekten), de openbare orde (burgerlijke onrust), internationale noodsituaties of oorlogsnoodsituaties.

De War Measures Act [Wet Inzake Oorlogsmaatregelen] is niet meer gebruikt sinds 1970, toen de vader van Justin Trudeau, premier Pierre Trudeau, de wet uitvaardigde tijdens de Oktobercrisis.

De oktobercrisis verwijst naar een reeks gebeurtenissen die begon in oktober 1970 toen leden van het Front de libération du Québec (FLQ) de vice-premier Pierre Laporte en de Britse diplomaat James Cross ontvoerden uit zijn woning in Montreal. Naar aanleiding van deze gebeurtenissen deed premier Pierre Trudeau voor het eerst in de Canadese geschiedenis in vredestijd een beroep op de War Measures Act.

De premier van Quebec, Robert Bourassa, en de burgemeester van Montreal, Jean Drapeau, steunden Trudeau’s beroep op de War Measures Act, die de burgerlijke vrijheden beperken en de politie vergaande bevoegdheden verleent, waardoor zij 497 mensen kon arresteren en opsluiten. De regering van Quebec heeft ook om militaire steun gevraagd om de civiele autoriteiten te ondersteunen, waarbij in heel Quebec Canadese strijdkrachten zijn ingezet.

De politie van Ottawa heeft gezegd dat zij in de minderheid zijn dan de menigten die in de hoofdstad protesteren tegen de vaccinmandaten. Ondanks de provinciale noodtoestand negeerden de demonstranten de dreiging van arrestatie en gevangenisstraf en stroomden zij in het weekeinde naar het centrum van de stad.

  "Agressieve stemming" onder de Zweden wanneer ze gedwongen worden het doodsvaccin AstraZeneca te nemen

Demonstranten hebben tenten, een podium, een groot videoscherm en zelfs een bubbelbad opgezet in verschillende straten – waaronder Wellington Street, die voor het parlementsgebouw en het kantoor van de premier langs loopt.

De politie van Ottawa zei dat “veiligheidsoverwegingen” – waaronder “agressief, illegaal gedrag” van demonstranten – debet zijn aan de “beperkte handhavingsmogelijkheden van de politie”.

Natuurlijk zijn de zogenaamde rapporten van de Ottawa politie op zijn best twijfelachtig. Verschillende verslaggevers en demonstranten die het protest in Ottawa hebben bijgewoond, hebben hun verbazing uitgesproken over de manier waarop de truckers voor de daklozen hebben gezorgd, hoe ze de trottoirs op sneeuwvrij hebben gehouden en hoe ze over het algemeen positief zijn geweest, ondanks de barre weersomstandigheden en het stelen van brandstof en brandhout door Ottawa politieagenten.

Terwijl links probeert de wereld ervan te overtuigen dat de truckers terroristen zijn, laat de foto hieronder zien hoe Ottawa er ECHT uitziet. Let op het commentaar van een losgeslagen liberaal over de gevaarlijke demonstrant die “een bubbelbad installeerde in het midden van een straat in het centrum.” LOL!

De blokkade van de Ambassador Bridge bleek een scharnierpunt in het protest te zijn. Tot de sluiting van een van de drukste internationale overgangen, hielden buitenlandse leiders zich buiten de kwestie. Pas toen de democratische gouverneur van Michigan, die de economie in Michigan bijna in zijn eentje met autoritaire maatregelen vernietigd heeft, begon te eisen dat Ontario de vrijheidsdemonstranten zou verwijderen, kwamen er militaire tanks en SWAT-teams om de demonstranten aan de Windsor-kant van de brug agressief te verwijderen.

CBC – Zodra het kabinet een noodtoestand afkondigt, wordt deze onmiddellijk van kracht – maar de regering moet nog steeds binnen zeven dagen naar het parlement om goedkeuring te krijgen. Als het Lagerhuis of de Senaat tegen de motie stemmen, wordt de noodtoestand herroepen.

  Vaccinpaspoorten werden besteld vóór de vaccins

NDP-leider Jagmeet Singh zei maandag dat hij de beslissing van de premier om de noodwet in te roepen beschouwt als “een bewijs van falend leiderschap”, maar dat hij de noodtoestand zal steunen, zodat deze door een minderheidsparlement kan worden geloodst.

“De reden waarom we zover zijn gekomen, is dat de premier de belegering in Ottawa wekenlang heeft laten voortduren zonder er echt iets aan te doen, het konvooi de grenzen heeft laten sluiten zonder adequaat te reageren,” zei hij.

Jack Lindsay, universitair professor aan de Brandon University in Manitoba, zei dat een van de eerste stappen om een beroep te doen op de Noodwet is dat de regering aantoont dat er sprake is van een noodtoestand.

“Ze moeten in principe bewijzen dat er sprake is van een nationale noodtoestand,” zei hij.

“Hij zal in feite beweren dat deze truckers een bedreiging vormen voor de veiligheid van Canada.”

“Om een nationale noodsituatie in te roepen, moet de regering zeggen dat deze protesten een bedreiging vormen voor de veiligheid van Canada, onze soevereiniteit of onze territoriale integriteit,” zei ze.

“Ik maak me echt zorgen over het omzeilen van de wettelijke drempels om een beroep te doen op de krachtigste federale wet die we hebben.”

In een vergadering met de Liberale fractie op maandagochtend, zei Trudeau dat er geen plannen waren om het leger in te zetten, volgens de bronnen.

De War Measures Act werd in vredestijd gebruikt door premier Pierre Elliott Trudeau tijdens de Oktobercrisis.

Update via Tyler Durden:

Zoals verwacht heeft de Canadese premier Trudeau maandag ingrijpende noodbevoegdheden van de politie ingeroepen in zijn nieuwste poging om het protest van burgers die protesteren tegen vaccinatiemandaten en andere COVID-beperkingen de kop in te drukken.

  De 1918 'Pandemie' en de Viraal Theorie - 'De onbewezen notie van door de lucht verspreide virale ziekte die de mensheid heeft onderworpen aan het corrupte medische kartel'

“Dit is geen vreedzaam protest,” vertelde de Canadese leider aan verslaggevers in Ottawa samen met topambtenaren van het kabinet. “De federale regering grijpt in omdat de lokale politie moeite heeft om de wet te handhaven”, zei hij.

“Het gaat hier om de veiligheid van de Canadezen, de bescherming van hun banen en het herstel van het vertrouwen in onze instellingen.

Door de nieuwe, nooit eerder gebruikte wet in te voeren, krijgt Trudeau in feite de controle over alles en iedereen.

Zijn eerste daad, zo lijkt het, was het afknijpen van elke financiering voor de demonstranten door de anti-witwasregels uit te breiden tot crowdsourcing sites en hen te bedreigen met het financieren van “terrorisme”.

“We verruimen de reikwijdte van Canada’s regels tegen witwassen en financiering van terrorisme, zodat ze ook van toepassing zijn op crowdfundingplatforms en de betalingsdienstaanbieders die ze gebruiken,” zei minister van Financiën Chrystia Freeland.

“Dit gaat over het volgen van het geld. Dit gaat over het stoppen van de financiering van deze illegale blokkades.”

Dit heeft ook betrekking op alle sites die gebruik maken van cryptocurrencies.

Ligt het aan ons, of ziet Freeland er opgewonden uit om deze nieuwe macht te gebruiken.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Justin Trudeau is een prutser en een bedreiging voor zijn natie

 

Vorig artikel“Welk F*cking onderzoek? Wij zijn het F*cking onderzoek” – rouwende weduwe gaat los op social media nadat echtgenoot aan Myocarditis is overleden
Volgend artikel“Neem contact op met uw arts… Geen tijd om te wachten”: Pfizer geeft dringende waarschuwing voor longembolie veroorzaakt door bloedklonters
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Als dit doorgezet word is een burgeroorlog in de maak of die gek word de nieuwe canadese hitler.
  Zal biden vast en zeker voor biden. Twee smerige ratten die voor landverraad opgehangen moeten worden. Oh. Hangen we ons kabinet er ook naast die zijn geen steek beter.

 2. Dit= hetzelfde als Bashar al-Assad van Syrie,schiet gewoon meer dan 100.000 burgers dood om de opstand in zijn natie de kop in te drukken en hij komt er nog mee weg ook>> hele land kapot,blijft gewoon smiechtig lachen op tv,dit soort mensen dat is allang al achterhaald en kunnen zich niet meer hanhaven… noord-korea.. idem…maar helaas steunt iedereen Rusland en daardoor worden al die fascisten in stand gehouden

  • De schuld weer van de Russen dat Justin Trudeau in Canada zit?
   Die 100.000 valt best mee wanneer je weet hoeveel vermoord zijn door de Amerikanen…
   Alleen al die atoombommen op Hiroshima en Nagasaki…
   Misschien is de EU beter die van het Westen één grote puinhoop maakt ?
   Over Biden met zijn ernstig cognitief verval kunnen we beter zwijgen.
   Logisch dat veel mensen Poetin steunen, hij is duidelijk de meest intelligente wereldleider op het wereldpodium, but nobody is perfect.

 3. De economische schade die de truckers zouden veroorzaken stelt totaal niets voor in vergelijking met de schade die politici zoals Trudeau de afgelopen twee jaar veroorzaakt hebben door een banaal virus (waaraan op tweejaar tijd hooguit 0,06% van de wereldbevolking overleden is), aan te grijpen om het hele land economisch en sociaal kapot te maken.

 4. Waar blijft de tijd ?
  Totaal off topic maar even een leuk bericht tussendoor .
  Ben een beetje moe van het negatief gedoe hier van de reguurders .!

  Klant: “Ik kan geen email versturen.”
  Helpdesk: “Vertel me wat u doet om het te versturen?”
  Klant: “Ik schrijf het op een stukje papier, doe het in de gleuf van de computer en druk op ‘verzenden’.”

  Een man belt met de mededeling dat hij de cd-rom drive van zijn computer niet kan vinden.
  Helpdesk: “Kunt u mij uw computer even beschrijven?”
  Klant: “Ik heb mijn toetsenbord, mijn scherm, en die grote bak.”
  Helpdesk: “Dat is dus de computer. Kunt u die beschrijven?”
  Klant: “Ik zie twee knopjes met een groen lichtje…”
  Helpdesk: “Dat is dus de aan/uit-knop.”
  Klant: “Dan een klein gleufje met een knopje…”
  Helpdesk: “Dat is dus voor de floppy’s.”
  Klant: “En daaronder zit alleen de bekerhouder.”

  Helpdesk: “Goedendag. Hoe kan ik u helpen?”
  Klant: “Eeh. Hallo. Ik kan niet printen.”
  Helpdesk: “Wilt u voor mij op de ‘start-knop’ drukken en …”
  Klant: “Nou moet je even goed luisteren. Niet meteen zo technisch doen. Ik ben verdomme Bill Gates niet!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in