Pixabay

Canada komt gevaarlijk dicht in de buurt van het soort volledige controle over de gedachten en uitspraken van mensen zoals in Noord-Korea met een nieuw wetsvoorstel dat mensen wil censureren onder het mom van bescherming tegen “haatzaaien” – en dat is nog niet eens het meest afschrikwekkende deel ervan. Wat nog gruwelijker is, is het feit dat het met terugwerkende kracht wordt ingevoerd, wat betekent dat de dingen die mensen in het verleden hebben gezegd nu tegen hen kunnen worden gebruikt, schrijft Cassie B.

Het wetsvoorstel, bekend als de Online Harms Bill C-63, is bedoeld om online mishandeling tegen te gaan, maar het verbergt de meest verontrustende onderdelen achter meer redelijke maatregelen, zoals het verplichten van sociale mediaplatforms om berichten waarin kinderen worden geseksualiseerd binnen 24 uur te verwijderen.

Het bevat zeven categorieën schadelijke inhoud die providers van hun websites moeten verwijderen, waaronder het intimideren van kinderen en het aanmoedigen van mensen om zichzelf iets aan te doen. Ook deep fakes worden verboden. Het zijn echter de hate speech aspecten die de meeste zorgen baren.

Conservatief leider Pierre Poilievre zei dat zijn partij gekant is tegen de autoritaire agenda van premier “Justin Trudeau” die waarschijnlijk gebruikt zal worden om politieke uitingen te censureren.

Hij zei: “Wat bedoelt Justin Trudeau als hij de woorden ‘hate speech’ zegt? Hij bedoelt de toespraak die hij haat. Je kunt ervan uitgaan dat hij dat allemaal zal verbieden.”

Historicus Dr. Muriel Blaive legde uit waarom het wetsvoorstel zo beangstigend is: “Het Canadese wetsvoorstel is ronduit krankzinnig. Het is retroactief, wat tegen onze hele westerse juridische traditie ingaat, volgens welke je alleen gestraft kunt worden als je een wet hebt overtreden die geldig was op het moment dat je een misdaad beging.”

  Parijzenaars moeten leren leven met ratten - burgemeester

Het wordt zelfs nog erger; er is een clausule in het wetsvoorstel die stelt dat als rechtbanken denken dat je waarschijnlijk een haatmisdrijf zult plegen of “haatpropaganda” zult verspreiden – wat niet gedefinieerd wordt door het wetsvoorstel en daarom gemakkelijk gebruikt kan worden om mensen aan te vallen die tegen het regeringsnarratief ingaan – ze je onder huisarrest kunnen plaatsen en je communicatie kunnen beperken.

Dat klopt: ze kunnen je bewegingsvrijheid beperken en je arresteren als ze ook maar vermoeden dat je iets zult plaatsen wat ze niet leuk vinden.

Canadees parlementslid belicht de meest controversiële punten van het wetsvoorstel

Een Canadees deelde op X dat zijn vrouw elk parlementslid in het land heeft aangeschreven over het wetsvoorstel. Het enige parlementslid dat reageerde was Rachel Thomas uit Lethbridge, die een waardevol inzicht gaf in deze verontrustende zaak.

Ze deed geen poging om haar afkeer van het wetsvoorstel te verbergen en merkte op: “Hoewel de federale regering dit wetsvoorstel aanprijst als een initiatief om kinderen te beschermen, doet het weinig om dit nobele doel te bereiken en veel om de vrijheid van meningsuiting te belemmeren.”

Ze wees er ook op dat het wetsvoorstel een nieuw delict van haatmisdrijven creëert dat elk delict onder het strafrecht ten laste legt maakt en bestraft met levenslange gevangenisstraf als het wordt geacht te zijn gemotiveerd door haat. Het verhoogt ook de straf voor het bepleiten van genocide van vijf jaar naar levenslang en verhoogt de straf voor het opzettelijk bevorderen van antisemitisme of haat en het publiekelijk aanzetten tot haat van maximaal twee jaar naar maar liefst vijf jaar.

  Globalisten met een missie: Amerikanen tegen elkaar opzetten voordat een buitenlandse mogendheid wordt ingeschakeld om het karwei af te maken

Het geeft burgers ook de mogelijkheid om anoniem klachten in te dienen bij de Canadese mensenrechtencommissie tegen mensen die volgens hen haatzaaiende uitlatingen plaatsen; dergelijke personen kunnen een straatverbod krijgen en boetes tot wel $70.000 als ze schuldig worden bevonden. Degenen die de klachten indienen, worden afgeschermd van hun identiteit.

Ze beloofde “met veranderingen in het wetboek van strafrecht te komen die kinderen echt beschermen zonder inbreuk te maken op de vrijheid van meningsuiting.”


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De wereld staat op de rand van een catastrofale bevolkingsafnameVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelReactie op Brits-Oekraïense aanvalsplannen: Russisch Ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt voor mogelijke aanval op het Westen
Volgend artikelOfficiële studie bevestigt dat COVID-vaccins psychose veroorzaken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

27 REACTIES

 1. Stel je voor dat God met terugwerkende kracht de tien geboden afschaft en elke Christen verplicht, mee te doen aan de mohammedaanse Djihâd. Alle vromen naar de hel! Zou Canada geen grondwet of gerechtelijk wetboek hebben dat zoiets belet?

   • Re Rudy . I cant understand thAT this fellow is still leading the GOV in Canada. It looks like that all people in the GOV there are members of the WEF. I only can see that the Canadian people are zombies

   • Dat doet een fatsoenlijk volk niet en vandaar dat ze dit kunnen flikken.
    Zie bv die toeslagaffaire, die 3000 kinderen die ouders blijven zelfs netjes, terwijl hun kinderen geroofd zijn.

 2. “Canada introduceert een afschuwelijke haatmisdrijvenwet met terugwerkende kracht die uitspraken uit het verleden bestraft en mensen opsluit die geacht worden “waarschijnlijk” een haatmisdrijf te plegen”

  Nou dan zijn velen van ons die uitermate kritisch zijn op de door zionisten georkestreerde moslim migratie de lul, hoor wie klopt daar op onze deuren kinderen.

 3. De doorsnee bevolking die het niet eens is met die wet zou dus massaal anoniem klacht moeten indienen tegen Trudeau himself, want wat hij doet is puur haatzaaien tegen mensen die hem niet willen ‘volgen’ of zijn standpunten delen.

 4. Ach, als de politieke kwezels een 180 graden draai maken ten opzichte van hun verkiezingsbeloften dan noemen ze dat : voortschrijdend inzicht of “met de kennis van vandaag….”. Dus laat maar komen die kneuzen.

 5. Tja Canada, het leek zo mooi, zo tolerant, zo vrij, maar helaas tegenwoordig meer woke dan dat is er niet waarschijnlijk. Ik zou er niet dood gevonden willen worden, failed state, mislukt land, openlucht gevangenis.

  • De meest angstaanjagende kracht voor de dood komt van de mannen die met rust gelaten wilden worden.
   Ze proberen, hun hele leven, hun eigen zaken te regelen en te zorgen voor zichzelf en degenen van wie ze houden. Ze weerstaan elke impuls om terug te vechten, omdat ze weten dat daaruit een onafwendbare en permanente verandering van het leven zal voortkomen.
   Zij weten dat op het moment dat zij terugvechten, de levens zoals ze die hebben geleefd, voorbij zijn.
   Op het moment dat de mannen die met rust gelaten wilden worden, worden gedwongen om terug te vechten, wordt dat een vorm van zelfmoord. Ze vermoorden letterlijk wie zij vroeger waren.
   Dat is de reden waarom deze mannen, die met rust gelaten wilden worden, wanneer ze gedwongen worden geweld te gebruiken, met ongenadige wraak vechten tegen degenen die hun vroegere levens hebben verwoest.
   Ze vechten met rauwe haat en een gedrevenheid die niet kan worden doorgrond door degenen die alleen maar spelletjes spelen van politiek en terreur. Ware terreur zal aan de deur van deze mensen komen, en ze zullen schreeuwen en smeken om genade. Maar het zal aan dovemansoren gericht zijn bij de mannen die gewoon met rust gelaten wilden worden.

   Geduld salvar… de ineenstorting is zo gigantisch… dit is bijbels en er is geen rechtspraak meer nodig, de satanisten en hun netwerken zijn bekend, kwestie van tijd voordat de rollen omdraaien en de jagers, de prooi worden. Ze kunnen binnenkort niet meer over straat en als ze echt oorlogje gaan spelen (wat ze al doen) gaat Rusland ons op de knieën duwen en wij gaan alle kopstukken arresteren en uitleveren.

 6. Het lijkt alsof de Canadese bevolking dit duivelse beleid gelaten over zich heen laat komen. Het wordt tijd dat de bevolking nu ech fysiek gaat ingrijpen daar want dit gaat anders niet goed aflopen.

 7. “Canada introduces a horrendous hate crimes retroactive law that punishes past statements and imprisons people deemed “likely” to commit a hate crime” Trudeau needs to be taken down. There is NO other way to save Canada than to eradicate this self-serving egomaniac.

 8. @Realest deal.

  Meeste is echt, echter schijnen er ook wat onruststokers (betaald) tussen te zitten om de boel zwart te maken, natuurlijk doen daarna dan ook wat normale strijders mee.

  Er heven er dus maar een paar tussen te zitten om het voor de anderen te verzieken zodat met hulp van de foute MSM e.d. die gehele groep strijders/scholieren als fout worden neergezet, da het doel, het werkt ala zoals de CIA/Mossad/M16 e.d. in andere landen doet om daar onrust te stoken, een paar betaalde ‘acteurs’ en dan gaan er heel wat in mee en zo ontstaat daar dan bv onrust en de gekochte MSM komt dan voor die gekochte groep op, its all connected to the SSystem.

 9. maar dat betekend ook dat wat overheid doet ook haatzaaiende uitlatingen zijn dus kunnen ze ook gestraft worden
  Mes snijd aan 2 kanten

 10. Dit is puur 24 karat’s reaguurders goud

  Ken je die film: ‘Being John Malkovicz’
  Prachtig, Maar het schijnt dat het over ene RF Kennedy gaat

  8 May, 2024 18:04 World News
  US presidential candidate had ‘dead worm’ in brain – NYT
  RFK Jr. had revealed the condition in legal proceedings over a decade ago

  Jullie vinden het wel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in