Generaal Sergey Surovikin

De Jerusalem Post beweerde deze week ten onrechte dat generaal Surovikin was ontslagen. Paul Pierce, een gepensioneerde basketbalspeler van de Boston Celtic, heeft enkele wijze woorden voor generaal Surovikin:

Als ze niet over je praten, doet je niet iets; je doet niets. Dus als ze over je praten, doe je misschien iets goed. En als ze slecht over je praten, gebruik je dat gewoon als motivatie. – https://www.brainyquote.com/quotes/paul_pierce_861496

Hoe moeten we anders deze bizarre verhalen verklaren waarin wordt beweerd dat generaal Surovikin is vervangen? Allereerst The Jerusalem Post:

Generaal-kolonel Sergin Surovikin, “De slachter van Syrië”, wordt vervangen door de Russische Generaal-luitenant Jevgeni Nikiforov aan het hoofd van Ruslands westelijke troepenmacht in Oekraïne.

Generaal-luitenant Nikiforov is de 4e persoon die deze functie bekleedt sinds het begin van de invasie in Oekraïne; zijn voorganger bekleedde de functie slechts drie maanden.

Deze verandering in het leiderschap heeft volgens het Britse ministerie van Defensie kennelijk geleid tot een aantal nieuwe strategische beslissingen, aangezien op 29 december een nieuwe golf van langeafstandsaanvallen is gelanceerd die gericht zijn op stroomverdelers. Men denkt dat de aanvallen tot doel hebben het Oekraïense moreel voor het nieuwe jaar te verminderen.

Wat is hun bron? Het Oekraïense ministerie van Defensie. Ja, dat is logisch. Wie is er beter op de hoogte van veranderingen in de Russische militaire leiding dan de Oekraïners? schrijft Larry Johnson.

Om niet onder te doen voor de medewerkers van de Jerusalem Post, kwam Anthony Grant, een redacteur van The New York Sun in Athene, Griekenland, met een verwarrend, tegenstrijdig verslag:

  Jonge Britten in paniek over mogelijke dienstplicht voor oorlog met Rusland

Terwijl de Oekraïners het nieuwe jaar begroetten met een nieuw spervuur van Russische raketten en drones, verving Rusland de generaal die toezicht hield op een groot deel van zijn vastgelopen invasie – wat een moeilijke winter voor de regio voorspelt.

Sergei Kuzovlev is al na drie maanden weg als bevelhebber van de Russische Westelijke Groep; zijn vervanger is de generaal die vroeg in de oorlog het mislukte offensief van Moskou tegen Kiev leidde, Jevgeni Nikiforov. Dit kan in het voordeel van Oekraïne spelen, maar het onderstreept ook dat Rusland geen zin heeft om zich terug te trekken.

Hoewel dit niet expliciet in de Russische pers is vermeld, is het onwaarschijnlijk dat de benoeming van generaal Nikiforov heeft kunnen plaatsvinden zonder de goedkeuring van Vladimir Poetin of de minister van Defensie van de Russische president, Sergei Shoigu. De heer Nikiforov heeft de verdienste, als dat het woord is, dat hij heeft geprobeerd Kiev te veroveren door eerst Russische troepen en luchtlandingstroepen door Tsjernobyl te loodsen.

Het lijkt erop dat de medewerkers van de Jerusalem Post racisten zijn – zij denken dat alle Russische generaals op elkaar lijken en kunnen het verschil niet zien tussen Sergei SUROVIKIN en Sergei KUZOVLEV.

Het blijkt dat generaal Surovikin, die onlangs door president Poetin is onderscheiden met de Orde van Sint Joris de III, nog steeds de opperbevelhebber is van de militaire operatie in Oekraïne. (Met dank aan Cindra voor het vinden van de referentie).

Ik heb moeite om de logica van het bericht in The NY Sun te volgen. Generaal Koezovlov wordt vervangen door generaal Nikiforov, die in de westerse pers de schuld krijgt van het verliezen van de eerste slag om Kiev in maart. Volgens de heer Grant “kan dit in het voordeel van Oekraïne spelen, maar het onderstreept ook dat Rusland geen zin heeft om zich terug te trekken.” Huh? Rusland wil zich niet terugtrekken en benoemt daarom een generaal die de schuld krijgt van een eerdere aftocht? Het lijkt erop dat de heer Grant, die redacteur is, dringend een redacteur nodig heeft die geschoold is in logica.

  Manoeuvre "Verschroeide aarde": De Oekraïners trekken zich terug terwijl ze huizen in Bakhmut in brand steken - de Russen zijn Paraskovievka binnengetrokken (Video's)

Dus wie is de echte bron om uit te leggen dat deze personeelswijziging een indicator is van chaos in de Russische gelederen? Ik hoop dat u gaat zitten (ik wil niet dat u flauwvalt van de schok van wat ik nu ga onthullen). Het was de onverschrokken Britse defensie-inlichtingendienst:

De draaideur van generaals van de Russische president Vladimir Poetin wijst “waarschijnlijk” op breuken in het Kremlin en onenigheid tussen topambtenaren nu de oorlog in Oekraïne zijn 11e maand ingaat.

“De voortdurende wisseling van hoge Russische officieren weerspiegelt waarschijnlijk interne verdeeldheid over het toekomstige verloop van de oorlog door het Russische ministerie van Defensie”, aldus een update van de Britse defensie-inlichtingendienst op vrijdag. – https://news.yahoo.com/kremlin-showing-cracks-putin-fires-173442455.html

Rusland’s raketaanval op Oekraïne wordt intensiever, niet minder. Het Russische leger, onder leiding van Surovikin, verpulvert de Oekraïense troepen langs een front van 1000 km. Rusland zoekt niet naar vervangers. Dat is voorbehouden aan Oekraïne, dat 60 jaar oude mannen in militaire dienst neemt. Waarom is dat een “spartelende invasie”?

Hoop doet leven onder gestoorde, misleidende westerse militaire analisten. Zij kunnen het meme “Rusland in de tang” niet loslaten:

Doordat Rusland en Oekraïne er niet in zijn geslaagd het conflict definitief te beëindigen, is de 11e maand van gevechten aangebroken zonder dat het einde in zicht is. Rusland begint een tekort aan munitie op te lopen en zoekt hulp bij Iran en Noord-Korea om raket- en artilleriemunitie aan te vullen voordat deze mogelijk begin 2023 opraakt.

Een hoge Amerikaanse militaire functionaris zei eerder deze maand tegen verslaggevers dat de “volledig bruikbare” munitie van Rusland “snel slinkt” en dat Rusland daardoor waarschijnlijk gedwongen is om wapens te gebruiken met “slechtere condities”. – https://news.yahoo.com/kremlin-showing-cracks-putin-fires-173442455.html

“Projectie” blijft een sterke psychologische stoornis onder de gelederen van Amerikaanse en Britse inlichtingenanalisten. Poetin is niet afgeweken van zijn verklaarde doel om Oekraïne te “demilitariseren” en “denazificeren”. Maar Poetin is verrast (en ik denk zijn generaals ook) – hij had nooit verwacht dat het Westen zich zou inspannen en falen om Oekraïne te voorzien van de munitie en voorraden die nodig zijn om het Oekraïense leger in het veld te ondersteunen. Het lijkt erop dat Rusland op weg is naar een tweeledig resultaat, namelijk demilitarisering van Oekraïne en de NAVO.

  Rusland heeft de olieoorlog gewonnen

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zullen wij sterven voor de Nieuwe Wereldorde?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWereld Economisch Forum verklaart dat pedofielen “de mensheid zullen redden”
Volgend artikelJe hebt je bed opgemaakt, ga er nu in liggen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. “Hoop doet leven onder gestoorde, misleidende westerse militaire analisten. Zij kunnen het meme “Rusland in de tang” niet loslaten”

  Kan ik kort over zijn, krijg gewoon plaatsvervangende schaamte om te lezen wat de Westerse militaire analisten over de Russiche SMO schrijven, ook tenenkrommend is het NOS (NON-Journaal) en NPO Radio 1 die het Corona verhaal hebben vervangen door de klimaat histerie, geen een komt in overeenstemming met de waarheid die wij ontvangen uit de alternatieve media zoals Frontnieuws.

 2. Dit geloof ik dus niet: “Maar Poetin is verrast (en ik denk zijn generaals ook) – hij had nooit verwacht dat het Westen zich zou inspannen en falen om Oekraïne te voorzien van de munitie en voorraden die nodig zijn om het Oekraïense leger in het veld te ondersteunen.” (einde citaat).
  Als een ‘door de wol geverfd’ strateeg ga je juist uit van het ergste scenario en bereid je daar op voor.
  Bovendien zag Rusland de ontwikkelingen van de NAVO van de laatste jaren in de Oekraïne en hield dit wel degelijk goed in de gaten.

  Zelf blijf ik nog steeds achterdocht houden. Het WEF/NWO heeft juist de oorlog nodig om de agenda’s verder uit te rollen en het verloopt nog steeds exact volgens hun plannen en tot nu toe heeft niets hun kunnen remmen…

  De (Westerse) MSM volg ik al jaren niet meer. De laatste 30 jaar, dat ik wakker ben, heb ik al zoveel leugens als waarheid zien verkopen. De ene hoax na de andere werd met succes gelanceerd. Dan blijven sites als deze over….

  We gaan het zien….

 3. Oops januari 4, 2023 at 12:57

  Zelf blijf ik nog steeds achterdocht houden. Het WEF/NWO heeft juist de oorlog nodig om de agenda’s verder uit te rollen en het verloopt nog steeds exact volgens hun plannen en tot nu toe heeft niets hun kunnen remmen…

  Juist Oops, de puzzelstukje vallen hierdoor op hun plaatrs.

 4. Surovikin heeft een heel goede strategie
  mijn schoonzoon zit nu 2 maand aan het front aan Russische zijde op een plaats waar hevig gevochten wordt , om de week worden ze afgelost en naar een veilig oord gebracht om zich uit te rusten.
  dat kunnen de Oekraïners niet waarmaken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in