Brisante getuigenis onthult de betrokkenheid van Oekraïne bij de MH17-ramp

7
Vasilij Prozorov. Foto: Vladimir Astapkovitj / RIA Novosti

Een voormalige inlichtingenofficier van de Oekraïense veiligheidsdienst (SBU) heeft een explosieve getuigenis afgelegd waaruit blijkt dat de Oekraïense regering betrokken was bij het neerhalen van het MH-17 passagiersvliegtuig in 2014.

Alle 283 passagiers en 15 bemanningsleden aan boord kwamen om het leven bij de crash, die door de Oekraïense regering, de Verenigde Staten en de westerse mainstream media aan Rusland is verweten.

Vasily Prozorov heeft inmiddels asiel aangevraagd in Rusland. Ook beschuldigt hij de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk ervan een SBU-divisie te hebben opgeleid die terugkeerde naar Oekraïne om in het door oorlog verscheurde Donbassgebied terroristische aanslagen te plegen, schrijft het nieuwsportaal Freewestmedia.

De identiteit van Prozorov werd tot de persconferentie geheim gehouden. Hij stelde zich tijdens de media-informatie voor als voormalig SBU-agent van 1999 tot 2018. Na de Maidan-schietpartij in Kiev 2014 nam hij contact op met de Russische inlichtingendienst en begon hij undercover te werken in het centrale kantoor van de SBU.

Zijn meest schokkende onthulling ging over het neerhalen in 2014 van Malaysian Airlines Flight 17, of MH-17, die vrijwel onmiddellijk door de Oekraïense regering, de Verenigde Staten en een groot deel van de westerse mainstream media aan Rusland werd verweten. Volgens Prozorov was de Oekraïense regering echter een “medeplichtige van de Maleisische MH-17 vluchtramp”.

Hij zegt dat hij al snel achterdochtig werd tegenover het Oekraïense leiderschap en sprak  ondubbelzinnige zijn mening uit dat president Poroshenko en zijn persdienst vooraf op de hoogte waren van de vliegramp.

“Ten tweede, de vijandelijkheden waren toen al enkele maanden aan de gang, maar het luchtruim boven het gebied was niet gesloten”.

Toen hij meer wilde weten over de omstandigheden van de ramp, antwoordde een hoge SBU-officier: “Steek je neus niet in deze zaak, als je geen problemen wilt hebben”. Ondanks deze ontmoedigende opmerking, “lekte er uiteindelijk toch wat informatie uit”.

Hij besloot: “Naar mijn mening waren er twee mannen betrokken – de huidige plaatsvervangend hoofd van het Oekraïense presidentiële staf Valery Kondratyuk en hoofd van de inlichtingendienst van het Oekraïense ministerie van Defensie, Vasyl Burba”.

Een gezamenlijk onderzoeksteam concludeerde in mei vorig jaar in een tussentijds rapport dat de raketlanceerder die de raket had afgevuurd die het vliegtuig had neergehaald mogelijkerwijs door de Russische 53e luchtdefensie raketbrigade was gebracht, maar Rusland verwierp de beschuldigingen van de JIT.

  Waarschuwing voor koud weer maakt Europa nog somberder nu het vecht tegen zelf veroorzaakte energiecrisis

Het Ministerie van Defensie zei dat geen enkel luchtverdedigingssysteem van de Russische strijdkrachten ooit de Russisch-Oekraïense grens had overschreden, meldde het Russische nieuwsagentschap TASS.

Onderzoek door de  Amerikaanse onderzoeksjournalist Robert Parry gaf aan hoe het ‘onafhankelijke’ MH-17-onderzoek bijna volledig afhankelijk was van informatie van de SBU uit Oekraïne. Volgens Parry suggereert deze controle “dat de SBU het JIT zou wegsturen van elk bewijs dat een eenheid van het Oekraïense leger zou kunnen betrekken bij het neerschieten”.

Een van de bronnen van Parry beweerde zelfs dat de CIA, net als Prozorov, bewijzen had gevonden dat de Oekraïense regering inderdaad “medeplichtig” was geweest aan het MH-17-incident.

Een bron die werd geïnformeerd door Amerikaanse inlichtingenanalisten vertelde me dat de conclusie van de CIA wees op een losgeslagen Oekraïense operatie waarbij een hardlijner-oligarch betrokken was met het mogelijke motief om het officiële vliegtuig van de Russische president Vladimir Poetin uit Zuid-Amerika die dag met soortgelijke markeringen als de MH-17 neer te schieten. De  bron zei dat ondanks een Oekraïens oorlogsvliegtuig vaststelde dat het vliegtuig niet Poetin was, de aanval hoe dan ook doorging, met de veronderstelling dat de tragedie direct aan de pro-Russische rebellen of aan Rusland zou worden toegeschreven, zegt Parry.

De voormalige SBU-officier Prozorov gaf ook aan hoe de SBU na de staatsgreep geheime gevangenissen had gevestigd waar prominente dissidenten door de door de VS gesteunde regering werden ondervraagd, gemarteld en gedood. Een van deze gevangenissen, gelegen aan een landingsbaan in Mariupol, kreeg de bijnaam “de bibliotheek” en de gevangenen werden “boeken” genoemd.

  Zonder vaccinatie, zonder massale sterfgevallen: Oekraïne heeft kudde-immuniteit bereikt

De black-site gevangenissen en andere gebieden werden vaak “geleid” door buitenlandse adviseurs uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. De SBU blokkeerde met name de inspanningen van de VN om de omvang van deze praktijk te onderzoeken.

Prozorov heeft Rusland geïnformeerd over de verblijfplaats van Russische Life News-journalisten die in mei 2014 door Oekraïense militairen in de buurt van Slavyansk werden vastgehouden.

De leiders van de Volksrepublieken Donetsk en Lugansk zijn het slachtoffer geworden van speciale operaties en niet van interne conflicten. “Ik ben niet alwetend, maar wat Motorola en Givi betreft ben ik er 100 procent zeker van dat het een operatie was van de speciale vijfde afdeling van de SBU en de speciale operationele strijdkrachten (SOF) van de Strijdkrachten van Oekraïne”, legt hij uit.

Oekraïne treuzelde niet lang: “Black Lives Matter” zwarten na demonstratie meteen gedeporteerd

Vorig artikelTwee blanke mannen neergestoken door zwarte man in metro
Volgend artikelGlobale opwarming: de aarde wordt groener
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Ik hoor en zie op m’n netvlies nog steeds het beeld van een paar luid schreeuwende EUSSR-idioten op het Maidanplein in Kiev. Die idioten waren (en zijn nog steeds) Fransje Timmermans, Gerritje Verhofstadt en ene van Baalen. Zij wilden Oekraïne z.s.m. binnen de EUSSR hebben, een Schurkenstaat !!! Kun je wel nagaan wat voor personen de 3 genoemden zijn.

 2. Het simpelste is meeatsl waar. Wie hadden belang om dat vliegtuig neer te halen?
  De Russen? nee.
  De opstandelingen in de Oekraine? Nee
  Wie hadden de gelegenheid?
  De Oekraine; want die gaven het bevel de koers te veranderen.

  Motief en wie deed het.

  Rutte kreeg van USA de opdracht meer landen mee te krijgen voor een boycot tegen Rusland.
  Vandaar dat die route veranderd moest worden; dicht bij Rusland.
  utte betaalde Oekraine om het vuile werk te doen; vandaar dat er een mega kippenslachterij in NL zou komen betaald met EU gelden.

  Oekraine deed het.

  De schoft Rutte wast zijn voorpoten in onschuld, net als bij het financieren van terrorisme in Syrie

 3. Als de SBU erbij betrokken is dan zijn CIA en mossad er ook bij betrokken. Waar is het verhaal gebleven van de vliegtuigen die betrokken waren bij het neerhalen van MH17? Israël had een aantal Oekraïense militaire toestellen omgebouwd zodat ze hoger konden vliegen en op dezelfde hoogte konden vliegen als lijntoestellen. Joodse oligarchen hebben een hekel aan Putin. De in het artikel genoemde ‘oligarch’ c.q. kosher nostra maffiabaas is de joodse Igor Kolomoisky. Hij noemde het neerhalen van MH 17 slechts een rimpeltje in een vijver. Jammer dat hij niet in dat vliegtuig zat. Hij schijnt nu in Israël te wonen. Veel joodse mensen op belangrijke posities in de Oekraïne en die zich met de Oekraïne bemoeien. Denk bijvoorbeeld aan Victoria Nuland ‘Fuck Europe’ of een Timmermans. Het zal me niet verbazen als deze groep ook een rol gespeeld heeft bij het neerhalen van MH17 en om Rusland hiervan de schuld te geven.

 4. OP NIBURU.CO STAAT EEN HOOP GESCHREVEN OVER DE MH17 EN OOK OVER ZELENKY.
  Bizarre verbanden tussen vlucht PS752 en MH17 (video)
  Afdrukken
  maandag, 13 januari 2020 10:59 Hits: 7376
  alle sporen leiden wederom naar Tel Aviv en Igor Kolomoisky
  Dat er bepaalde dingen niet kloppen binnen het officiële verhaal over de neergehaalde Boeing 737 van Ukraine International Airlines boven Iran wisten we al.

  Maar, dat er ook sinistere verbanden zijn met de eerder neergehaalde Malaysian Airlines vlucht MH17 (KL4103) wisten we niet. ER WAS OOK EEN GEVECHTS VLIEGTUIG VERTROKKEN UIT TEL AVIV 30 MINUTEN VOOR DE MH17 WERD NEERGESCHOTEN ALLEMAAL BEWEZEN DAT DIT HELE VERHAAL NIET KLOPT.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in