Brexit winst: EU-immigranten worden voor vijf jaar uitgesloten van het ontvangen van statelijke uitkeringen

5

Immigranten uit de Europese Unie zullen vijf jaar moeten wachten voordat zij na afloop van de Brexit-overgangsperiode op 31 december een beroep kunnen doen op de Britse regering.

De minister van Werk en Pensioenen, Therese Coffey, heeft woensdag bevestigd dat de immigranten uit Europa inderdaad aan dezelfde regels inzake uitkeringen zullen worden onderworpen als de immigranten uit de rest van de wereld.

De welzijnsherziening omvat ook de afschaffing van de mogelijkheid om kinderbijslag te te vragen voor kinderen die in landen buiten het Verenigd Koninkrijk verblijven.

“We hebben ons manifest aangegrepen om de eerlijkheid in de toegang tot ons welvaartssysteem te herstellen door migranten uit de EU en van buiten de EU gelijk te behandelen”, aldus Coffey in de Daily Mail.

Voorafgaand aan de verandering van de regels, kwamen migranten uit de EU in aanmerking om inkomensgerelateerde voordelen van de overheid te claimen reeds tijdens hun eerste jaar in het land, in tegenstelling tot de standaard wachttijd van vijf jaar voor migranten buiten het blok.

In reactie op de aankondiging zei Brexit-leider Nigel Farage: “EU-migranten kunnen nu vijf jaar geen aanspraak maken op een uitkering. Een ander beleid van de UKIP is mainstream”.

Aan het einde van de Brexit-overgangsperiode zal het Britse immigratieapparaat gebaseerd zijn op een puntensysteem dat gemodelleerd is naar het Australische immigratiesysteem.

Degenen die naar het Verenigd Koninkrijk willen immigreren, zullen moeten aantonen dat ze de Engelse taal beheersen, een passend vaardigheidsniveau hebben en aan een minimumsalarisdrempel voldoen.

Er bestaat echter bezorgdheid over het feit dat, aangezien het nieuwe immigratiesysteem geen jaarlijks maximum voor aankomsten vaststelt, het plan zou kunnen leiden tot een toename van de migratie naar het land.

  Britse moeder van 6 kinderen kan niet meer praten na tweede dosis COVID-19 vaccin

De massamigratie sceptische denktank Migration Watch UK heeft gewaarschuwd dat het op punten gebaseerde immigratiesysteem de deur zou kunnen openen voor ongeveer 660 miljoen werknemers.

In oktober veroordeelde de denktank de regering voor het “doorploegen” van de regeling die vóór de Coronavirus-crisis was ontwikkeld, terwijl miljoenen autochtone Britten werden gedwongen hun werk op te geven.

“De blootstelling van miljoenen Britse banen aan wereldwijde rekrutering in de huidige omstandigheden dreigt Britse werknemers ernstig te schaden. Nu bedrijven ineenstorten, moet het de dringende noodzaak zijn om Britse werknemers een eerlijke kans te geven om te solliciteren naar banen in het Verenigd Koninkrijk”, aldus de Britse voorzitter van Migration Watch, Alp Mehmet.

Blank Brits meisje werd 12 jaar gevangengehouden door moslimbende en werd gedwongen om acht abortussen uit te voeren

Vorig artikelIerse onderzoeksjournaliste beweert dat het Coronavirus en de pandemie hoaxen zijn
Volgend artikelDe verkeerde pandemie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. De Enngelsen hebben het goed bekeken!
    En dan na 5 jaar Zwitsers systeem. Geen werk? Bye-beye!!

    Wij betalen lekker voor niet bestaandekinderen en voor kinderen die effe geleend werden bij de buren.

    Controle mag niet; dat is discriminatie.
    Behalve nederlanders zoals ik, die in Roemenie werd gecontroleerd, omdat ik een (gekorte) aow heb…….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in