De Oekraïense president Volodymyr Zelensky op de bijeenkomst van het World Economic Forum 2024 in Davos, Zwitserland / YouTube Screenshot

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft tijdens de bijeenkomst van het World Economic Forum in Davos opgeroepen tot directe militaire interventie van Europese landen in Oekraïne, bericht Lifesitenews.

In zijn speciale toespraak zei Zelensky over de oorlog tussen Rusland en Oekraïne: “Als iemand denkt dat dit alleen over ons gaat, dat dit alleen over Oekraïne gaat, dan vergist hij zich fundamenteel.”

“Mogelijke richtingen en zelfs tijdlijnen van nieuwe Russische agressie buiten Oekraïne worden steeds duidelijker,” vervolgde hij.

“Laat me heel eerlijk vragen: welke Europese natie kan vandaag de dag een gevechtsklaar leger leveren op gelijke voet met het onze, dat Rusland kan tegenhouden?”

“En hoeveel mannen en vrouwen zijn jullie naties bereid te sturen om een andere staat, een andere natie te verdedigen?”

“En als men de komende jaren tegen Poetin moet vechten, is het dan niet beter om nu een einde te maken aan hem en zijn oorlogsstrategie, terwijl onze dappere mannen en vrouwen dat al doen?”

Zelensky, die verscheen in zijn handelsmerk semi-uniform, met het nationale wapen van Oekraïne op zijn trui, beweerde dat als andere naties Oekraïne zouden steunen, dit de oorlog zou verkorten.

“Elke vermindering van de druk op de agressor [Rusland] voegt jaren toe aan de oorlog, maar elke investering in het vertrouwen van de verdediger [Oekraïne] verkort de oorlog,” benadrukte Zelensky.

  EU zal Litouwen naar verwachting openstellen voor Russische doorvoer na militaire dreigementen

“De oorlog zal eindigen met een rechtvaardige en stabiele vrede, en ik wil dat jullie deel uitmaken van deze vrede, vanaf nu, om de vrede dichterbij te brengen,” vervolgde hij. “En we hebben jullie nodig in Oekraïne om te bouwen, om te herbouwen, om onze levens te herstellen.”

“Ieder van jullie kan nog succesvoller zijn met Oekraïne!”

Zelensky’s toespraak bevatte agressieve taal tegen de Russische president Vladimir Poetin. De Oekraïense president noemde zijn geopolitieke vijand een “terrorist” en hij wenste dat zelfs Poetins kinderen en kleinkinderen geen rust zouden hebben in deze wereld of in het hiernamaals.

In een interview met WEF-voorzitter Borge Brende na zijn toespraak zei Zelensky dat er geen vergiffenis zou zijn voor Poetin.

“Om te rusten in deze wereld of in de andere wereld, noch hij [Poetin] noch zijn kinderen of kleinkinderen zullen veilige rust hebben,” zei de Oekraïense president.

Klaus Schwab prijst Zelensky voor verdedigen ‘liberale democratie’

Klaus Schwab, oprichter en uitvoerend voorzitter van het WEF, prees Zelenskyy tijdens de inleiding van de toespraak van de Oekraïense president voor het verdedigen van de waarden van “het internationale systeem” en de “liberale democratie.”

“We zijn u en het Oekraïense volk zeer dankbaar voor het verdedigen van de waarden die de kern vormen van het internationale systeem en het hart van de liberale democratie,” aldus Schwab.

“In 2020 kreeg Oekraïne de status van kandidaat-lidstaat van de EU, en vorige maand zijn de formele toetredingsonderhandelingen van start gegaan”, vervolgde hij. “Er bestaat geen twijfel over dat Oekraïne stevig op weg blijft naar Europese integratie als gevolg van het beleid van u en uw regering.”

  Pepe Escobar: Neocons willen oorlog met China

Terwijl Schwab Zelensky prees voor het hooghouden van de “liberale democratie”, werd de Oekraïense regering scherp bekritiseerd door de Verenigde Naties en andere organisaties voor het aanvallen van de Oekraïens Orthodoxe Kerk (UOC) met ongerechtvaardigde discriminatie, het in beslag nemen van kerkelijke eigendommen en het uitzetten van monniken uit kloosters vanwege hun vermeende banden met het patriarchaat van Moskou, ook al had de UOC zich onafhankelijk verklaard van Moskou na de invasie van Rusland in Oekraïne.

Bovendien werd de Chileens-Amerikaanse filmmaker en Zelenskyy-criticus Gonzalo Lira in Oekraïne gearresteerd voor zijn verslaggeving en voor het “rechtvaardigen van de Russische agressie tegen Oekraïne”. Lira stierf onlangs onder mysterieuze omstandigheden in een Oekraïense gevangenis.

Zelensky heeft veel dubieuze personeelskeuzes gemaakt, waaronder het vragen van occulte kunstenares Marina Abramović als ambassadeur voor Oekraïne of het aanstellen van een genderverwarde man als woordvoerder vreemde talen voor het Oekraïense leger.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zullen wij sterven voor de Nieuwe Wereldorde?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWEF-lid vergelijkt vrije meningsuiting met ‘fascisme’ en eist censuur van X
Volgend artikelWHO eist wereldwijd verbod op vleesconsumptie in 2025
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

35 REACTIES

 1. 🤣😂🤣😂 het is echt lachwekkend geworden…de Pipo’s aller landen verenig u… Oeps t’is al te laat..🤣😂♥️🇷🇺🌹😉

  • Europa (de elites) hebben Zelensky de acteur een script gegeven. Alle wezens uit deze sekte zijn hetzelfde. Ze volgen bevelen op en spelen hun MKultra rol zoals de elites het van ze eisen.

  • Waanidee, denk van niet. Het is toch duidelijk dat Nederland, Duitsland en nog enkele landen de mensen alvast Neuro linguistisch aan het Programmeren zijn om in de nabije toekomst te gaan vechten voor hun land of als soldaat van de Navo bepaald door de EC. En dat orgaan kan bepalen dat men als Navo lid als kannonenvoer kan gaan dienen voor welk land dan ook. Van Oekraine tot Gaza er zal genoeg kannonenvoer in de wachtrij staan als de sociale zekerheid, pensioenen, toeslagen en vast inkomen in het geding komen. Zo oorlogzuchtig als Rutte, Sholz, Nethanyahu, Sunak of Biden zijn, zijn er genoeg buren om je heen die precies hetzelfde zijn vooral in het west europa van het westen. En Zelensky spreekt gewoon uit wat de plannen zijn voor de toekomst, de man leeft in sprookjes maar blijf waakzaam.

  • Agree, I would Kinzhal this dangerous lunatic by now in his Kiev hiding basement.. no one would care or do anything about it, the UK and US will hysterically cry only.

   It’s about time, this delusional mad man is insane.

 2. De bende oorlogophitsers en volkonderdrukkers bijeen.
  Als heel dat zooitje in D. nu eens met die Pipo naar dat corrupte Oekriland meereist, dan is de rest van de wereld verlost van een groot aantal krankzinnige idioten.
  WT zou dat een enorme rust geven voor de rest van de wereldbevolking.
  Ik zeg DOEN!

  • Pfff… ik zie weer de foto voor me van Beatrix naast Abramovic. Bea draagt een gouden pizzapunt broche. Recht in onze gezichten. Ik zie die Beatrix al op zo’n pizza feestje. Gadverdamme wat een monsters.

  • jaaa stuur Rutte en het gehele gedemoniseerde buiten bedrijf maar toch in bedrijf gestelde regiem naar Oekraine, naar de vleesmolen, opgeruimd staat netjes.

 3. Alle zieltjes (schapen) worden klaar gestoomd voor oorlog…Luister maar naar die zogenaamde hoge militairen nichten……Op naar totale verwoesting…….

 4. Ik denk dat debiel Zelensky de nobelprijs voor de vrede krijgt.
  En dat 95% van alle westerse parlementsleden hem een staande ovatie geven.
  En dat het gewone onschuldige westerse volk aan het front massa’s leven, armen en benen gaat verliezen.
  Een referendum over oorlog gaat niet meer.
  Dat hebben ze vooraf zorgvuldig geelimineerd.
  Democratie vandaag de dag.
  Walgelijk volk.

 5. Schwab noemt het monster met naam; “de liberale democratie”. Die ideologie van het “ik” ten bate van de miljardairs en het om de tuin leidende bedrog “democratie” genoemd, een criminele bende met dubbele moraal.

 6. Als een staatshoofd zich tot leiders van andere landen richt, beschikt hij over officiële kanalen waarop (soms toch nog) een minimum van democratische controle bestaat. Het WEF vertegenwoordigt niet ons, dus die man richt zich niet tot ons, en onze leiders (zo die er al zijn) mogen hem zeker op een dergelijk forum geen gehoor schenken. Tenzij ze het gebrek aan democratie nog niet flagrant genoeg vinden.

 7. Wie wil de strijd aangaan voor een corrupte schooiende clown ? Met miljarden belasting geld gesteund door pisnicht rutte en lesbo ollongren opgebracht door hardwerkende Nederlanders die als dank hun steden en dorpen zie verloederen door asiel tuig.

 8. Hij heeft op zich gelijk dat er geen tot weinig Europese landen zijn die een regiment kunnen leveren. Europa is poep qua leger en mag hopen dat papa putin niet doorstoot tot aan de noordzee.

  • het is een regelrechte oproep tot mobilisatie…. de wapens zijn er al, ze hebben nieuw kanonnenvlees nodig.

   Vaders/Moeders hou je kinderen thuis

 9. Europa gaat het nog doen ook onder druk van Amerika en offeren de baltische staten op voor deze confrontatie. En als dit gebeurd gaan de NAVO basissen Europees door kinzal raketten vernietigd worden. Amerika is lachende derde want concurrentie Europa uitgeschakeld, Rusland gehavend. Daarom woon ik niet meer in Nederland maar mn huis is klaar voor opvang kinderen en partner want zij gaan echt niet vechten voor de Europese corrupte regeringsleiders en gaan ook niet wachten dat zij thuis worden opgehaald om binnen een week te vechten voor deze moordenaars.

 10. voor het verdedigen van de waarden van “het internationale systeem” en de “liberale democratie.”

  laat maar links liberalen zelf in frontlinie staan en vooral die van WEF

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in