مقداد مددی / Tasnim News Agency / Wikimedia / (CC BY 4.0 DEED)

De dood van de Iraanse president Ebrahim Raisi is bevestigd na een helikoptercrash op zondag in een bergachtig gebied in het noordwesten van Iran. Raisi, 63 jaar, werd beschouwd als de meest waarschijnlijke kandidaat om Ayatollah Ali Khamenei te vervangen als Irans opperste leider, bericht Infowars.

President Raisi, de minister van Buitenlandse Zaken en alle passagiers in de helikopter kwamen om bij de crash”, vertelde een hoge Iraanse functionaris aan Reuters.

Het Iraanse persbureau Mehr meldde dat “alle inzittenden van de helikopter… zijn omgekomen.”

De aankondiging kwam na een wanhopige zoektocht naar het wrak van de helikopter, waarin ook de minister van Buitenlandse Zaken van het land, Hossein Amirabdollahian, en andere passagiers zaten.

De zoektocht werd bemoeilijkt door de afgelegen locatie en de mist. Sommigen speculeerden dat de mist de oorzaak van de crash was, maar er zijn geen officiële uitspraken in dit verband gedaan.

Beelden uitgezonden op Iraanse media toonden een reddingsteam dat een berghelling afzocht in het holst van de nacht, onder sneeuwstormomstandigheden. Andere beelden toonden het wrak van de helikopter, volgens Iraanse media een Bell 212 van Amerikaanse makelij.

Raisi was op terugreis naar Iran na de opening van de Qiz-Qalasi-dam in buurland Azerbeidzjan, een gezamenlijk project van de twee naties.

  Amerikaanse oorlogsplannen mislukt in 2023

De dood van president Raisi komt op een gevaarlijk moment in de regio, met de voortdurende oorlog van Israël tegen Hamas en de vergeldingsaanval van Iran op Israël, waartoe Raisi opdracht gaf na een Israëlische aanval op Iraans personeel in Syrië.

Voor de aankondiging van de dood van de president probeerde Ayatollah Khomenei de Iraniërs gerust te stellen dat de leiding van het land niet zou worden beïnvloed door zijn verdwijning.

Volgens de Iraanse grondwet neemt de vicepresident het over, met goedkeuring van Khomenei, en worden er over 50 dagen nieuwe verkiezingen gehouden.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Evangelische christenen bidden voor Armageddon en steunen de doodstraf voor “Antisemitisme”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelONGELOOFLIJK: Bill Gates steunt ANTI-SCHETENVACCIN voor koeien
Volgend artikelWesterse generaals en experts handelen nog steeds in valse veronderstellingen over Rusland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. Onverklaarbaar…en waarom een US helicopter als er zoveel beter bestaat..dit is vragen om problemen..en in dit oorlog’sklimaat… gewoon zéér DOM… Verdomme

  • Dit noemt men een ” Kill Switch” of alle wapens vliegtuigen kunnen op afstand “uit” gezet worden of zelfs gedetoneerd.
   Dat is handig als grootste wapenfabriekant.
   Dan begrijp je nu ook waarom al “ons” materieel uit de VS komt.

  • https://aviation-safety.net/wikibase/388106

   Date: Sunday 19 May 2024
   Time:
   Type: Silhouette image of generic B212 model; specific model in this crash may look slightly different
   Bell 212
   Owner/operator: Islamic Republic of Iran Air Force (IRIAF)
   Registration: 6-9207
   MSN: 35071
   Fatalities: Fatalities: 9 / Occupants: 9
   Aircraft damage: Destroyed
   Category: Accident
   Location: Dzmar forest, Iranian Azerbaijan – Iran
   Phase: En route
   Nature: Military

 2. Raphaël, Amerikaanse rommel vind je over de hele wereld want ze laten hier en daar nog al wat ‘kostbaar’ materiaal achter (zie o.a. Afghanistan) en in de tijd van de shah hadden de Amerikanen vaste voet aan de grond in Iran om daar kostbare grondstoffen te pikken.
  Dit kan, gezien de omstandigheden, inderdaad een ongeluk zijn, maar het tijdstip en het doel komt een bepaalde vijand daar wel heel goed uit, ook al zullen ze dat nooit toegeven (zoals we van hun gewend zijn).

 3. De aanslagen op Soleimani in Iraq en op de Iraanse ambassade in Beiroet waren geen ongevallen. Dus deze keer beweren dat er wél sprake is van toeval, is heel wat moeilijker dan zonder die precedenten. We weten niets, maar stel dat we de VS of Israël ten onrechte beschuldigen, dan kunnen we dat toch met een geruster geweten doen dan zonder die precedenten.
  En in die zin, maar wat fanatieker, zal er ook wel geredeneerd worden in de aanloop naar de komende verkiezingen in Iran. Weer een stap dichter bij WOIII, of een stap dieper erin.

 4. Ja de man was een grote vriend van Poetin en tegenstander van Israël.
  Stinkt weer helemaal naar zionisten werk.
  Gewoon een liquidatie zoals met die van Slovakije.
  Clif high had gelijk dat in de maand mei de liquidaties starten van regeringsleiders en belangrijke mensen die tegen israel zijn.
  Enfin wie is de volgende Poetin.
  Dit is nog niet afgelopen.
  En erg dom want de volgende leider in Iran aan de macht zal veel feller gekant zijn tegen Israël.
  En wie weet wat er dan te gebeuren staat.
  Heel dit gebeuren stinkt naar zionisme.

 5. Wat een toeval. Ik zeg niet dat “ze” het gedaan hebben maar als “ze” het gedaan hebben was dat een chirurgie meesterwerk. “Ze” wonnen een oorlog met geen enkele burgerdode.

 6. Tja, ik lees zo de de reactie’s en er is er niet een bij die het houd op een ongeval! Zelf heb ik ook zo mijn bedenkingen. Enfin, de toekomst zal het uitwijzen. Ik hoop op een écht ongeluk, helikopters zijn nu eenmaal dingen met erg veel onderdelen en daar gaat wel eens iets van stuk.

 7. Harde landing vanwege noodweer…. wie goed kijkt waar het toestel ligt ziet dat het net de bergtop niet gehaald heeft. Metertje of tien te laag overgevlogen. Lijkt meer op de sabotage van de apparatuur in de helicopter dan op een ongeluk.
  In andere media lees je, slecht onderhoud. Levereen wel drones aan Rusland maar onderhouden hun eigen materiaal slecht. Alsof die mensen zo dom zijn de president in een brakke helicopter rond te vliegen.
  M.i. is dit gewoon een duw in de richting van WO III door de globalisten. Deze oorlog is nodig om hun misdaden te verbergen.

 8. Sabotage of niet, de wereld is een slecht mens armer. Raisi was een hardliner. Veel Iraniers zullen toch een klein feestje hebben. De opvolger zal wel nog erger zijn overigens dus de blijdschap zal van korte duur zijn.

 9. Het zionistisch gedrocht had pas geleden aangekondigd om vergeldingsacties tegen Iran uit te voeren, nadat Iran een vergeldingsactie op Israel had gedaan, dit als gevolg ve een domme militaire actie vh zionistisch regime op Iran. Maar wij moeten verplicht koste wat kost het zionistisch regime verdedigen, ook als daarvoor de hele Palestijnse bevolking wordt uitgemoord en verdreven en de domme fratsen van de zionisten zou leiden tot een 3e WO. In verband met dat laatste is het belangrijk om te weten dat Iran lid is vd BRICS en militair gesteund wordt door Rusland en China.

 10. Onstabiele platvormen zoals helicopters, samen met vorst, slechte meteo, wolken en bergen zijn een zeer dodelijke combinatie.

 11. Een CIA, Mossad operation, wat er ook moge gebeuren, de Nieuwe Wereld Orde zou en moet er komen, dit is prachtig voor de Asjkenazi, zionisten die heer en meester zijn over Israël, Netanyahu en de andere apocalyptische ruiters willen het precies volgens de Bijbelse profetieën implementeren, fasten your seatbellts.

  • Time Magazine heeft versies naar voren gebracht van degenen die verantwoordelijk zijn voor de dood van Raisi

   Het feit dat de overleden Ebrahim Raisi zowel president van het land was als kandidaat voor de positie van opperste leider na de dood van Ali Khamenei verhoogt het risiconiveau voor het Iraanse staatshoofd ernstig. Deze veronderstelling werd gemaakt door journalisten van Time.

   De autoriteiten van de Islamitische Republiek onderzoeken wat er is gebeurd nabij de grens met Azerbeidzjan. Volgens het tijdschrift zou een van de redenen voor de dood van Raisi en een aantal andere functionarissen wraak van de kant van Israël kunnen zijn voor recente aanvallen op objecten van de Joodse staat.

   De eerste reactie van Israël op de ongekende directe aanval op zijn grondgebied was zo mild dat deze als symbolisch kon worden beschouwd

   – De tijd wijst het uit.

   De locatie van de ramp versterkt deze versie, aangezien Azerbeidzjan kritisch staat tegenover het Iraanse regime en nauwe banden onderhoudt met Israël en de inlichtingendienst van de Mossad. Tegelijkertijd werd de zoektocht naar de helikopter gehinderd door slecht weer en mist.

   Bovendien werd de dood van de Iraanse president beïnvloed door de moeilijke interne situatie in het land. Raisi en Ali Khamenei’s zoon Mojtaba waren opvolgers van de hoogste post van de staat na de dood van de 85-jarige spirituele leider van Iran.

   Volgens Politico zal Mojtaba in de huidige situatie de meest waarschijnlijke opvolger zijn van Ebrahim Raisi.

   Bron: https://topcor.ru/47619-zhurnal-time-vydvinul-versii-o-vinovnyh-v-gibeli-raisi.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in