De Britten hebben er genoeg van. Een petitie die door een grassroots organisatie, Don’t Pay UK, is gelanceerd om de betalingen van de energierekeningen in het Verenigd Koninkrijk te boycotten, krijgt steeds meer aanhang nu het land geconfronteerd wordt met de ergste kostencrisis in een generatie. Nu steeds meer mensen door de hoge inflatie in armoede dreigen af te glijden, wil men een wijdverbreide boycotgolf tegen de sterk stijgende elektriciteitsprijzen afdwingen, bericht Rairfoundation.com.

Het Office of Gas and Electricity Markets (Ofgem) van het Verenigd Koninkrijk heeft op 26 augustus de bovengrens voor de jaarlijkse energierekening met 80% verhoogd, te midden van de in heel Europa sterk stijgende gasprijzen en de tekorten aan energieopwekking in eigen land. Het nieuwe plafond is vastgesteld op 3.549 pond (ongeveer 4.200 euro) en zal op 1 oktober 2022 van kracht worden, tot het einde van het jaar waarop een verdere stijging wordt verwacht. Daardoor zullen veel Britten deze winter het risico lopen te moeten kiezen tussen voedsel en verwarming. Volgens Don’t Pay UK zullen 6,3 miljoen Britse huishoudens door de sterke prijsstijgingen in energiearmoede afglijden.

De groep wil minstens een miljoen Britten warm maken voor hun campagne. Men hoopt de regering en de energiebedrijven onder druk te zetten om een einde te maken aan de crisis en ervoor te zorgen dat de energierekeningen betaalbaar blijven voor de gewone burger.

Op dinsdag had de volksbeweging meer dan 170.000 ondertekenaars verzameld, die beloofd hebben hun automatische incasso’s aan de energiemaatschappijen op 1 oktober, wanneer de energierekeningen omhoog zullen schieten, te annuleren.

  EU keurt Oekraïne goed voor lidmaatschapsproces

LBC News sprak met een “Don’t Pay UK” campagnevoerder die Britten oproept om mee te doen aan een collectieve actie om te protesteren tegen de stijgende energierekeningen:

De organisatoren van de campagne zeggen dat de aanhangers hun belofte zullen uitvoeren als er voor de deadline van oktober 1 miljoen handtekeningen verzameld zijn.

De Times berichtte echter onlangs over peilingen waaruit blijkt dat 1,7 miljoen mensen in het hele land van plan zijn hun energierekeningen niet te betalen.

Russel Brand, die een groot voorstander was van Canada’s Trucker Convoy, heeft onlangs in zijn populaire YouTube-show zijn steun uitgesproken voor de Don’t Pay UK-campagne:

De regering heeft de beweging onverantwoordelijk genoemd, en waarschuwt dat zij de consumenten nog meer geld kan kosten aan achterstallige betalingen. Bovendien waarschuwen zij dat onbetaalde rekeningen tot rechtszaken en beslagleggingen kunnen leiden en de kredietwaardigheid kunnen aantasten. De regering zei dat de energieprijzen wereldwijd niet gecontroleerd kunnen worden.

De groep “bill strike” haalt zijn inspiratie uit de massale niet-betaling van de poll tax in 1990, toen 17 miljoen mensen weigerden de gemeenschapsbelasting van Margaret Thatcher te betalen (die het jaar daarop werd teruggedraaid).

  Wat is er met Duitsland aan de hand?

Europese landen protesteren

Eind augustus verzamelden Schotse burgers zich buiten het gebouw van de energieregulator Ofgem in Glasgow om te protesteren tegen de hoge inflatie, de snel stijgende kosten van levensonderhoud, en de prijskaartjes op voedsel en brandstof.

De Schotten verbrandden hun elektriciteitsrekeningen buiten het hoofdkantoor van Ofgem terwijl zij riepen: “Wij betalen niet!”

Het Verenigd Koninkrijk is niet het enige Europese land dat protesteert tegen buitensporige energierekeningen. Inwoners van Napels hebben besloten hetzelfde te doen als de Schotse arbeiders en te protesteren tegen de torenhoge energierekeningen waarmee de mensen in Italië nu te kampen hebben. Burgers verzamelden zich voor het postkantoor op Piazza Matteotti en verbrandden hun rekeningen in een ijzeren emmer, terwijl zij de gevolgen van de stijgende energierekeningen deelden.

Na Napels verbrandden de Italianen ook hun energierekeningen in Terni, Assisi, Bastia, Foligno, Gubbio, Norcia, Spoleto, en vele andere steden: “Wij betalen niet! Nu is het genoeg!” Het wordt een zeer hete herfst in Europa en daarbuiten.

De afgelopen weken hebben geschokte burgers in Ierland foto’s gepost van hun schokkend hoge energierekeningen te midden van de aanhoudende en verergerende energiecrisis.

“Verscheidene van de berichten waren van kleine bedrijfseigenaars die nu absoluut verpletterd worden en hun bedrijf niet veel langer draaiende zullen kunnen houden,” meldt Zerohedge.

  NAVO scheurt: In een ommezwaai kondigt Polen aan dat het Oekraïne niet langer zal bewapenen

“Een van die eigenaars is Geraldine Dolan, die het Poppyfields Cafe in Athlone, Ierland bezit – en bijna 10.000 euro in rekening kreeg gebracht voor iets meer dan twee maanden energieverbruik.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het Oekraïense “tegenoffensief” was voorbestemd om te mislukken – vandaag is het zoverVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOver mijn door DEATHVAX™ verwonde familielid
Volgend artikelDe “beperkte militaire operatie” van het Kremlin in Oekraïne was een strategische blunder
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. De enige uitweg voor regeringen in Europa in wat er komen gaat met de stroom en gas rekeningen is alle energie bedrijven nationaliseren. Dan aan kostprijs leveren of met subsidie energie en gas verstrekken…een gratis minimum levering voor de basics…

  …en dat is het enige dat ze kunnen doen. Doen ze het niet dan komt er chaos want mensen zullen niet kunnen betalen en daardoor een deurwaarder op de stoep krijgen en uiteindelijk dakloos worden. In hun huizen komen dan asieleisers….en voor HUN worden die huizen energie neutraal gemaakt met subsdidie van de staat…

  Hier in zuid oost Brabant kun je letterlijk zien waar ze wonen of komen te wonen…

 2. p.s. in Griekenland is de stroom rekening gekoppeld aan je mobiel , dus niet betalen is ook worden afgesloten….New World Order weet u wel…

 3. Veel armere Engelse hebben nog steeds een muntautomaat in huis hangen voor gas en stroom is mij verteld, dus die krijgen sowieso geen rekening, die betalen per tik/kuub/kwh.
  Geen munt in de automaat? Geen energie.

  • Dat dat nog bestaat! Ongelofelijk.
   Lijkt me trouwens best handig. Je weet precies wat je uitgeeft. Nu is het maar gissen hoever het water je aan de lippen staat tot je jaarafrekening komt.

   • Juist. In China bestaat het systeem ook in een wat nieuwer jasje: met een soort prepaid kaart die je oplaadt in een bank- of postkantoor. Die stop je dan in je meter en het tegoed wordt a.h.w. in real time afgeboekt naarmate je energie verbruikt.
    Niet wetende dat iets soortgelijks in het VK reeds decennia eerder was bedacht, vond ik dit in 2005 best slim toen ik het in China zag.

    • Ik heb vroeger ,meer dan 60 jaar geleden , regelmatig gasmuntjes gaan halen in zo,n zelfde automaat als de postzegels . Deze kon je per stuk uit een automaat draaien bij een postkantoor. Ik denk dat de postzegelautomaat rood was en de gasmuntjesautomaat geel .

 4. Ik hoop dat de mensen consequent blijven. Dat zouden ze zowiezo moeten doen, onafhankelijk van welke verwijgering dan ook. Of het de Corona maatregelen zijn, de electra rekeningen of gewoon de belastingaangifte. Er moet een grote reset komen, maar niet die dewelke die ons opgedwongen wordt. De nieuwe reset zou de bestaande wereldorde kompleet nieuw ordenen. De elites en de heersende klasse moeten ontmacht en opgesloten worden en voor hun wandaden tot rekenschap getrokken worden.

 5. Het beste wat de Engelsen zouden moeten doen is STAKEN.
  Engelsen zijn daar heel goed in!.
  Ze deden dat al bij Margaret Thatcher, met succes.
  En daarvoor, tijdens verschillende regeringen, ook met succes.
  Stakingen kost de overheid veel meer geld dan het niet betalen van de energie rekening, als je de kost prijs van energie rekent, zal de verliezen van de energie bedrijven en de overheid niet groot zijn.
  Maar door verlies van productie en dienstverleningen, zal de schade aan de overheid en energie bedrijven vele malen groter zijn. (Energie bedrijven leveren dan namelijk ook niet meer aan bedrijven).

  • Dat staken komt heus wel maar je niet druk .
   Die nieuwe ezel die het stokje heeft overgenomen komt hier niet met weg .
   kan ze zich zorg maken over de eigen bevolking dan Oekraine

 6. ……….De regering zei dat de energieprijzen wereldwijd niet gecontroleerd kunnen worden………
  Dit is pertinent niet waar.
  Men weet precies wat de kostprijzen zijn van de opwekkers zoals atoomcentrales, windmolens, waterkracht zonnepanelen, steenkoolcentrales, kolenvergassers, gascentrales, enz.
  Men weet ook haarfijn welk deel dat deze leveren van de totale behoefte aan stroom
  Alleen al met lagere-school opleiding zou ik het al kunnen berekenen wat de kostprijs per kW is

 7. 1 oktober gaan bij ons ook nieuwe tarieven in, onbetaalbaar. Ik zeg een weekje van tevoren mijn contract op. Stook wel gasflessen en petroleum. De t*fus voor ze. Heb 4 zonnepanelen gekocht die gaan op het schuurdak, gekoppeld aan een 1250Wh accupack, zat voor laptop en telefoons. Meer hebben we niet nodig. In herfst en winter geen koelkast nodig, zet de voorraad buiten in een kast. Ze zoeken het allemaal maar fijn uit #ikdoenietmee

 8. Het is allemaal begonnen met de Westerse sancties tegen Rusland, onze goedkoopste leverancier van energie en grondstoffen. Iedereen met een greintje verstand wist wat de gevolgen zouden zijn, alleen onze grote politieke (dwaal)lichten zagen het niet of kon het geen barst schelen. “Those people who created this fiasco are not the ones most suffering from it.” (Lisa Bedford)

 9. @ doordenker-2: het LIJKT alsof het hiermee is begonnen. Maar het niet meer dan een onderdeel van het grote plan 2030 om de wereldbevolking, dat wat er nog van over is, nog verder te knechten en in de afgrond te storten. Het “spel” is allemaal zo smerig dat het voor een normaal mens niet meer te vatten is. Laat staan voor de mensen die nog geloven in de eerlijkheid van regeringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in