De militaire junta die de controle over het Afrikaanse land Niger heeft overgenomen, heeft de ambassadeur van Frankrijk tot “persona non grata” verklaard, de oorspronkelijke Latijnse term voor ongewenst persoon. In diplomatieke kringen is dat de manier waarop een land een ongewenste ambassadeur uit zijn land zet. Maar de Franse ambassadeur weigert te vertrekken!

De ambassadeur zegt dat de militaire junta niet de legitieme regering van Niger is en dus niet de autoriteit heeft om hem persona non grata te verklaren. Daarom weigert hij te vertrekken!

Nu wordt het interessant. Een buitenlandse ambassade wordt beschermd door diplomatieke verdragen en is het soevereine grondgebied van het land dat ze vertegenwoordigt, in dit geval Frankrijk.

Als Niger militair of politiegeweld zou gebruiken om die ambassade binnen te gaan en de ambassadeur er fysiek uit te gooien, zou dat een Casus Beli (reden voor oorlog) zijn.

Dus wat deed de militaire junta van Niger? Ze sloten de elektriciteit- en watervoorziening van de ambassade af!

Dit zou snel interessant moeten worden, nu het ambassadepersoneel de toiletten niet kan doorspoelen, niet kan douchen, geen koffie kan zetten, enz.

Via Hal Turner.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Stel je voor dat alle overheidsfunctionarissen door verslaggevers op deze manier zouden worden ondervraagdVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

  VIDEO: Oekraïense troepen geven zich massaal over; WITTE VLAGGEN op Tanks
Vorig artikelAmerikaanse inlichtingendienst oordeel: Oekraïens offensief is een totale mislukking
Volgend artikelStakende Hollywood acteurs en schrijvers zijn vaccinmoordenaars
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

33 REACTIES

 1. ‘Dus wat deed de militaire junta van Niger? Ze sloten de elektriciteit- en watervoorziening van de ambassade af!’

  Slim!!! Dit soort slimme acties moeten wij straks ook gaan doen met Den Haag en iedereen die met het WEF meewerkt. Maar eerst moet de gemiddelde burger nog over de rand van de afgrond worden geduwd.

  • Voor mij mogen nee zij moeten al die westerste landen uit de Afrikaanse landen eruit gooien zij gebruiken deze landen alleen maar om uit te melken , maar in feiten kan het Westert links tuig zo ons belasting geld stelen en wij maar betalen voor niets want er komt nauwelijks geld op de juiste plek in deze landen terecht het geld verdwijnt ons belasting geld verdwijnt naar buitenlandse rekeningen van leiders en Het WEF en Bilderberggroep allen rijken der aarde snoepen er van mee en wij mogen steeds meer belasting betalen wie is hier nou eigenlijk dom.

   • de constructie is simpel een minister krijgt ontwikkelingssteun voor zijn land in Afrika en stort 70% terug op deze zijn Zwitserse rekening zo verrijken onze corrupte ministers zich.

 2. En wat lezen we weer tusen de regels: Hoe kunnen we een militair ingrijpen rechtvaardigen. Hoop dat ze zich niet door emoties laten meesleuren en dan voor de bijl gaan.

 3. Was het niet in Frankrijk “traditie” dat dat boze boeren de prefectuur vulden met gier? De Fransen weten dus wat ze na verloop van tijd aan stank te wachten staat. Niet zeuren, wat je thuis gewend bent kun je een ander niet op gaan verwijten!.

  • Fransen hebben het parfum uitgevonden om de stank van hun vieze lichamen te maskeren: jezelf lekker wassen en schoonhouden kwam niet bij ze op.
   En ze hebben het marineren uitgevonden om bedorven vlees alsnog eetbaar te maken.
   Dus voordat een Fransman klaagt over stank en bedorven voedsel………

 4. Even terug op aarde… wie denk je dat dmv. jouw ¨slimme meter¨ stoom en gas en water op afstand ui gaat zetten?
  evenals jouw ¨digitale” geld , OV Pas ? zelfs zonder CBDC’s hebben ze ons al aardig schaakmat…
  Same tactics ?

  • Yhwh: de slimme meter ruk je zo van de muur, verbind de koperen contacten die nornaal de meter met elkaar verbind.

   Ben ik niet zo bang voor. Hij is nu ingekapseld met alu en koper. Als ze m uit durven te zetten ram ik m eraf, meteen. Stroom forever, of ze moeten het ergens anders opgraven en doorknippen

 5. Wij moeten Rusland laten weten dat “wij” bestaan. Ik ga langs bij de Russische ambassade, in persoon en geen brief of zo, om mij te laten registreren. Ze moeten weten dat hier in het Brusselse toch één normale rondloopt.

 6. Hoe men ook denkt over poetin je kan bijna niets anders vinden dan dat het een goed strateeg is. Trapt niet snel in de valkuil door onbezonnen gedrag. Weet niet of er in deze kwestie geadviseerd is maar het zou me niet verbazen.

  Benieuwd hoe lang ze het gaan volhouden met de chaud fontaine en bar le duc uit de kantine.

  • Misschien last de Franse ambassadeur zich liever door een leuke secretaresse in de mond plassen? Op urine kun je ook overleven. Als het echt moet.

   Ja, bizar. Maar ik verbaas me nergens meer over als het over dit soort oude adel gaat.

 7. Ik zou het een ‘Julian Assange’tje noemen als het wat lekkerder bekte.

  Die zat ook opgesloten in een ambassade. Alleen was de situatie precies omgekeerd. Assange vlucht voor de lange arm van de VS. De Franse ambassadeur doet alsof hij de afgezant van de Zonnekoning is.

  Je kunt wel doen alsof de ambassade een stukje Frankrijk is, maar dat is het natuurlijk niet. Je bent er te gast en mag daar doen of je thuis bent.

  Maar gasten en verse vis blijven 3 dagen fris. Die Fransen in Niger waren al làng niet meer fris.

 8. Lmfao. Dat is een goede zet van de nigerezen.

  Opzouten met dat koloniale ouwbollig setting. tijd voor reële economie en internationale betrekkingen die gebaseerd zijn op wederzijds respect ipv uitbuiting en omkoping.

  • Ja maar wat doen wij aan deze corrupte regering van Rutte, ,,,, helemaal niets toe kijken als bruikbare idioten ons volk is er te laf voor ze kruipen op de knieën voor Rutte en dat Links tuig ik op mijn leeftijd ben strijdbaarder dan al die schaapjes die nu al weer zitten te wachten op hun volgende giftspuit en daarom vraag ik mij af hoe kan je met zo een volk Rutte verslaan en laat staan een oorlog, ha ha ha.

 9. Mooi .

  Dit doen ze al sinds 2019 bij mij.

  Eten
  Onderdak
  Energie
  Vervoer
  Werk
  Geld
  Zorg
  Gevangenis
  Geweld gevangenen.

  Alles verzieken ze en zeggen tja…
  Moet je “Ons” maar om hulp vragen.
  Eigen schuld.
  Kniel en het is over….

  Nope.

  Ter bevestiging voor het d.s.a.

  Ik leef
  Blij dat ik leef.
  Ik geloof in vliegende gestippelde olifanten.
  Omdat ik dat kan en ik niemand kwaad doe.

  Notabene 2024 = 6000

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in