Laten we Biden op zijn woord geloven (hoewel we redelijkerwijs kunnen stellen dat hij meestal niet begrijpt wat hij zegt) – de Derde Wereldoorlog is begonnen. Sinds Nadia Comaneci de wereld versteld deed staan met haar optreden op de Olympische Spelen van 1976 hebben we geen vergelijkbare achterwaartse salto gezien als de ommezwaai van Biden over het sturen van M1 Abrams-tanks naar Oekraïne, schrijft Larry Johson.

Zal Biden het nog eens overdoen en ingaan op de hartstochtelijke oproep van president Zelenskyy voor F-16’s van Amerikaanse makelij? Als prestaties uit het verleden de toekomst voorspellen, dan is het antwoord ja. Maar F-16’s (of andere gevechtsvliegtuigen) naar Oekraïne sturen is een echt probleem. Geloof mij niet op mijn woord. Luister naar professor Justin Bronk, redacteur van de RUSI Defence Systems:

Eerst en vooral is er het probleem van Ruslands dichte en zeer dodelijke netwerk van grond-luchtraketsystemen (SAM). Het luchtruim boven de frontlinies in Oekraïne wordt gedekt door meerdere lagen van luchtverdedigingsdreigingen, van grote, langeafstandssystemen zoals de beruchte SA-21 ‘Triumf’ (in Rusland bekend als de S-400) tot meer talrijke en mobiele SAM’s voor de middellange afstand zoals de SA-17 ‘Buk’ en de SA-15 ‘Tor’ voor de korte afstand.

De VS hebben aanzienlijke aantallen van de AGM-88 High-Speed Anti-Radiation Missile (HARM) aan de UkrAF geleverd… maar HARM heeft de dreiging van Ruslands luchtafweer tegen Oekraïense gevechtsvliegtuigen niet kunnen wegnemen.

Dit is van belang omdat elk westers vliegtuig dat waarschijnlijk aan Oekraïne zal worden geleverd dezelfde grote dreiging van Russische SAM’s zal ondervinden. Zelfs de volledige macht van de NAVO-luchtmacht zou een serieuze campagne op grote schaal vergen om de geïntegreerde Russische luchtverdedigingssystemen uit te schakelen, en zou daarbij verliezen lijden.

In het grotendeels vlakke terrein van Oost- en Zuid-Oekraïne is er echter een grens aan hoe effectief terreinafscherming kan zijn, en in elk geval zou vliegen op zeer lage hoogte de effectiviteit van gevechtsvliegtuigen bij veel belangrijke missies ernstig verminderen. – https://www.spectator.co.uk/article/why-the-west-is-reluctant-to-give-ukraine-f-16s/

Met andere woorden, Oekraïne heeft het equivalent van de Amerikaanse luchtmacht nodig om Rusland op het slagveld te verzwakken. Dat gaat niet gebeuren. Als Oekraïne erin slaagt de vliegtuigen te bemachtigen en ze in de strijd in te zetten, zal dat waarschijnlijk leiden tot astronomische kosten in termen van vliegtuigen en piloten.

De Debbie Downer boodschap blijft niet beperkt tot de Spectator. Ook de Financial Times waarschuwt nu voor toekomstige problemen:

Financial Times meldt de crisis in de munitievoorziening in Europa als gevolg van het conflict in Oekraïne.

Volgens de krant legt de recordvraag naar munitie een enorme druk op de industriële capaciteit van Europa.

Het conflict in Oekraïne heeft geleid tot een aanzienlijke crisis in de levering van munitie in Europa, aangezien wapenfabrikanten zowel proberen de nationale voorraden van staten aan te vullen als de leveringen aan Kiev veilig te stellen.

Volgens de FT legt de recordvraag naar munitie een enorme druk op de industriële capaciteit van Europa. Volgens deskundigen heeft Oekraïne meer dan 5 duizend granaten per dag nodig, evenveel als een kleine Europese staat jaarlijks bestelt. Door een gebrek aan productiecapaciteit en een tekort aan kritieke grondstoffen ontstaat extra druk op de toeleveringsketens. Bovendien zijn de leveringsketens die door de COVID-19 pandemie zijn verstoord nog niet volledig hersteld.

Morten Brandtseg, CEO van het Noors-Finse defensiebedrijf Nammo, vertelde de publicatie dat de vraag naar sommige onderdelen zo sterk is toegenomen dat de levertijd voor klanten is opgelopen van enkele maanden tot enkele jaren. In een poging om aan de vraag te voldoen en de productie- en levertijd van munitie te verkorten, hebben veel bedrijven het aantal productiediensten verhoogd en nemen ze meer werknemers in dienst. Met name het Duitse Rheinmetall is van plan een nieuwe fabriek in Hongarije te bouwen en bedrijven die eerder uit bedrijf zijn genomen opnieuw op te starten. – https://t.me/sonar_21/614

Laat ik het vertalen. Wat de Verenigde Staten en de rest van de NAVO-landen ook doen om de productie van wapens en munitie op te voeren, hulp laat nog jaren op zich wachten.

Nog een prominent mediakanaal verandert zijn standpunt over Oekraïne. Moon of Alabama geeft een uitstekende samenvatting van een ommekeer in de visie van de New York Times op de oorlog in Oekraïne, zie Frontnieuws NYT over Oekraïne – Echte berichtgeving, propaganda voor evenwicht, onheilspellende waarschuwing.

Wat gebeurt er als Duitsland erin slaagt enkele Leopard tanks naar Oekraïne te sturen? Goed geïnformeerde critici merken op dat het trainen van bekwame tankbemanningen enkele maanden zal duren voordat ze klaar zijn om het slagveld op te rijden. De Oostenrijkse kolonel Reisner stelde een nieuwe oplossing voor om dat probleem te omzeilen:

Ik betwijfel of Jerry Garcia van de Grateful Dead president Zelensky in gedachten had toen hij Casey Jones schreef, maar ik denk dat de tekst van dat klassieke deuntje bij het moment past. Er zijn problemen voor en achter.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Waarom Rusland aan het winnen is… (Video)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelCDC-gegevens bevestigen dat COVID-vaccinatie tot 24 jaar van het leven van een mens berooft
Volgend artikelBREAKING NEWS: Video bewijst dat Oekraïne chemische wapens gebruikt tegen Russische troepen
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

21 REACTIES

 1. Beste zet die Rusland mi kan doen is te gaan voor annexatie van geheel Oekraïne zo spoedig mogelijk.
  Daarmee zijn de problemen met NAVO niet opgelost, integendeel.
  Die zijn niet met welk overleg ook, op te lossen.
  Daar men vanuit hun starre freemason ideologie hun eeuwenoude (uit ca 1700 ) wereldregering NWO wil implementeren. NU wereldwijd.
  Zie de expansie freemaisonnary in bedrijven, de drive is extreem.
  Jagen zonder pardon medemens de afgrond in, c. spuit.

 2. Ik zit te wachten dat de NATO de F35 in gaat zetten 🙂 😀😃🙂🙃😊😇😀 u weet wel dat
  Amerikaanse speelgoed vliegtuigje wat één grote flop is.

  Ik denk dat ze de F35 niet in gaan zetten omdat ze maar al te goed weten wat een enorme flop die F35 is….. dat wisten de meeste al voor dat ze aangekocht werden.

  • Pim is in 2002 mede omgelegd, omdat hij tegen de komst van de geldverslindende F35 was. De Amerikaanse ambassadeur Clifford Sobel is zelfs bij Fortuyn langs geweest in Rotterdam om hem om te praten.

 3. Met name het Duitse Rheinmetall is van plan een nieuwe fabriek in Hongarije te bouwen.
  Hongarije? Werkelijk?
  Ik dacht dat Hongarije pro Rusland is?
  Laat Hongarije dit dan wel toe?
  En trouwens, nu nog (pas) productie locaties bouwen?
  To Little to Late.
  Of gaat deze toestand nog een jaar duren, of langer.
  Hoop toch van niet, tenminste niet meer op deze manier.

 4. De propaganda wordt steeds gekker
  Telegraaf
  Onderzoeksteam: ’Poetin speelde actieve rol in neerhalen MH17’
  Zou Poetin de Oekraïense Radars uit gezet hebben

  • Ik heb de ruwe onbewerkte video in handen die tijdens het proces is gebruikt waar je ziet dat de Buk ergens rijd.
   Alleen heeft het OM zitten knippen en plakken in die video.

   Op de originele video is te zien dat er langs de kant een in bloei staande vlierbessen staat…. een vlierbes bloeit in mij niet op 17 July.
   Oeps dat kunnen we niet gebruiken en omdat er op alternatieve media al over gesproken werd werd de video van YouTube gehaald en de geknipte versie teruggeplaatst alleen werd vergeten dat wakkeren na een ramp binnen 24 uur alles downloaden……. voordat de deep state in kan grijpen.

   Ik ben er 100% van overtuigd dat de nabestaanden onder grote druk zwijggeld hebben ontvangen.
   Je maakt mij niet wijs dat niet één nabestaande twijfels heeft aan het opgehangen verhaal.

     • Helemaal niet lees het maar na. Ik oogst ieder jaar vlierbessen. Eind juli beginnen de bessen langzaam te rijpen en zijn half augustus tot eind augustus rijp om te oogsten.

      • Vlierstruiken (Sambucus nigra) groeien in veel Nederlandse bermen en (moes)tuinen. De schermen bloeien in het algemeen van mei tot juni. Wanneer de struik gaat bloeien is afhankelijk van de natuur (een ‘vroeg’ voorjaar geeft een vroege bloei) en de plaats (in de schaduw bloeit hij later dan in de felle zon). Het seizoen van de bloesem komt altijd wel tot een einde, zorg dus dat je op tijd bent met plukken! Als je geen tijd hebt om de bloesems meteen te verwerken, kun je ze tijdelijk in de diepvries bewaren (afgesloten in een plastic diepvrieszakje of -bakje). Bewaar ze niet te lang, na een paar weken gaat de kwaliteit van de aromatische bloemetjes wel achteruit.

       https://www.landleven.nl/inspiratie/tuin-erf/2015/mei/vlierbloesems-plukken/

   • Het vliegtuig zou door een Buk neergeschoten zijn. Wie beter op de hoogte is weet dat een Buk werkt als een spijkerbom. Hij is gevuld met voorwerpen van allerlei formaat. Ronde kogeltjes, driehoekige voorwerpen, stervormige, enz. enz. Als je het beschoten vliegtuig bekeken hebt bevat deze alleen maar ronde gaten. Kogelgaten dus, afgeschoten door een jachtvliegtuig. En toch; Poetin did it. Hij zou volgens de kranten meer weten van de Buk die de MH17 getroffen zou hebben. Dezelfde leugens als de moord op Kennedy. Oswald was een CIA man terwijl er meerdere CIA schutters een rol speelden. Oswald werd neergeschoten door nachtclubeigenaar Jack Ruby. Zestig jaar na de moord kwamen deze gegevens boven water. Bron; De Jensen show, alwaar Adam Curry een boekje open deed.

 5. In de film ‘Back to the Future’ uit 1985 komt een verwijzing voor naar 9/11. Dit geldt ook voor ‘Terminator 2: Judgment Day’ uit 1991. The Simpsons van bedenker Matt Groening hebben ook 9/11 voorspeld.
  Trump is ook reeds door door The Simpsons op het paard gehesen, maar nu wijk ik af van ’t onderwerp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in