The White House / Wikimedia / (Public Domain)

Hoewel velen zich zullen afvragen of hij de toespraak zelf heeft geschreven of dat deze voor hem werd opgesteld, maakte president Joe Biden zijn zaak in eenvoudige bewoordingen duidelijk aan het Amerikaanse publiek. Stem op mij, want ik leef de droom van de VS van 80 jaar geleden. De verwijzingen naar de tweede wereldoorlog zouden het Amerikaanse publiek moeten hebben geschokt, dat zich meer zorgen maakt over de prijs van boodschappen, benzinepompen en hun energierekeningen dan over wat er in 1941 aan de hand was, schrijft Martin Jay.

En toch lijkt 1941 voor een onbeduidende geschiedenisleraar in Alabama een vreemde keuze van data om uit het niets te plukken en te gebruiken als referentiepunt om Amerika voor te stellen als een onbetwiste supermacht. Het was tenslotte de datum waarop de Duitse troepen het opnamen tegen hun grootste uitdaging – Rusland – en genadeloos werden verslagen, onder andere door militaire overwegingen: misleiding over hun kracht en slechte militaire planning.

Deze twee punten zouden wel eens in de hoofden van de westerse elites kunnen zitten, terwijl Biden het podium gebruikte om het Congres opnieuw te smeken zijn hulppakket voor Oekraïne goed te keuren. Zoals zelfs de BBC-correspondent in Oekraïne toegaf – dat Rusland nu aan het oprukken was en dat zijn troepen niet langer dorpen maar nu steden innamen – lijkt het erop dat de NAVO-planners inderdaad de Barbarossa-les hebben herhaald. Is dit de echte reden waarom het wetsvoorstel niet kan worden aangenomen? De Amerikanen hebben zich gerealiseerd dat ze meer hebben afgebeten dan ze kunnen kauwen in Oekraïne en de vernedering van drie in de VS gemaakte Abrams tanks – het meest logge, onpraktische en overschatte stuk moderne Amerikaanse militaire hardware ooit bedacht – samen met een algemene golf van meningen dat de oorlog nooit gewonnen kan worden, weegt op hen. Zelfs de krant The Guardian publiceerde onlangs een opiniestuk van Simon Jenkins die betoogde dat de NAVO “roekeloos” was geworden in Oekraïne, waarbij hij verwees naar de onzorgvuldigheid van de Duitse telefoontap die het plan onthulde om de brug op de Krim te bombarderen, leek een nieuwe waterlijn van moedeloosheid te trekken.

  De wereld: VS een grotere bedreiging voor democratie dan China en Rusland

Misschien verklaarde dit waarom Biden in zijn toespraak niet al te veel tijd nam om over Oekraïne uit te weiden, maar liever van de gelegenheid gebruik maakte om Trump uit te dagen – een tactiek die zeker bevestigt dat hij net zo dom is als hij eruitziet, want het zal zeker een averechts effect op hem hebben en Trumps daadkracht nog verder vergroten. In plaats daarvan probeerde Biden uitgebreid om geld terug te sluizen naar de zakken van bescheiden Amerikanen die niet begrijpen hoe het zogenaamde trickle down effect zou moeten werken – hoe grote bedrijven die enorme winsten maken hun winsten niet altijd verdelen over het financiële systeem – door toe te geven dat het niet werkt. Op papier laten de cijfers zien dat de VS het goed doen. Probeer dat maar eens uit te leggen aan miljoenen Amerikanen die te maken hebben met ontberingen op een schaal die nog nooit eerder is vertoond. Biden zal in de geschiedenis worden herinnerd als de sukkel die zijn ambt verliet terwijl er twee oorlogen woedden in de wereld, terwijl hij belastingen verhoogde van bedrijven en zich niet kan herinneren waar hij is, of welke dag van de week het is. Hij zal herinnerd worden voor het fiasco van de terugtrekking van Amerikaanse troepen uit Afghanistan en voor zijn onsamenhangende geaarzel. En voor dat verrekte ijsje.

Maar je moet je afvragen of er een kleine, maar merkbare verandering is in het beleid van het Witte Huis ten opzichte van de oorlog in Oekraïne – en hoe het Westen eruit komt en zijn gezicht kan behouden. Victoria Nuland, de architect van de oorlog in Oekraïne zelf, zal haar functie bij het ministerie van Buitenlandse Zaken neerleggen. Ze zal eigenlijk alleen herinnerd worden voor haar transformatie van een babe tot het monster van de zwarte lagune, met haar eigen gezichtsverandering die wreed wordt geportretteerd op sociale mediaposts met de montage van foto’s voor en na. De NYT meldt dat ze ontslag heeft genomen, maar de enige echte vraag is of ze eruit is geduwd of niet, en door wie. Zit er een nieuwe strategie in de pijplijn om zich ook terug te trekken uit Oekraïne, een waar ze het jammerlijk mee oneens was? Is dit misschien een van de redenen waarom, zo heb ik vernomen, acht Duitse militairen van de speciale troepen Oekraïne de afgelopen dagen haastig hebben verlaten na het telefoontapschandaal dat de Duitsers ontmaskerde als de amateurs die ze zijn?

  Bijna 200 Nationale Gardisten Covid-19 opgelopen nadat Peking Joe ze naar een ijskoude parkeergarage had verbannen

Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Wat u en uw gezin moeten doen in de eerste 90 dagen na een catastrofale instortingVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe lijst wordt langer: COVID mRNA-vaccins: drie jonge piloten zijn de afgelopen drie weken plotseling overleden
Volgend artikelBill Gates dringt er bij overheden op aan om boeren te vervangen door AI ‘Smart Farming’ Bots
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. De kwaliteit van regeringsleiders zit niet meer in het westen..!!
  De “WIJZEN” kwamen lang geleden uit het Oosten.
  En nu weer komen de ontwikkelde leiders uit het,
  Oosten en zuiden.
  Zij hebben een economische groei groep opgericht.
  Zij opereren doormiddel van “WEDERZIJDS RESPECT”
  Zij bouwen aan een “Multipolair politiek systeem”
  Zij zijn “Soeverein, Autonoom, Onafhankelijk en Vrij, en behouden hun eigen Cultuur.!
  Zij zijn het, “De Opkomende Economieën”
  Zij zijn het, die zich hebben afgescheiden van het verval dat uit het westen komt.
  Zij zijn het die verder weglopen van het “DRIJFZAND” waar het Westen in Spartelt .
  De Wereld is 180gr. GEKANTELD.
  Het is nu aan U, kiezen voor het blijven spartelen in het drijfzand tot U verdronken bent.
  Of kiest U voor de “BLOEIENDE” toekomst.
  Het is nu aan U..!!
  U kiest met mij voor bouwen aan “Bloeiende toekomst”,
  Dan zie ik U 31 maart as. Vredesmars Amsterdam..!!
  U kiest met mij ook voor bouwen aan “bloeiende toekomst”, “opbouwende economie”.
  Kies dan 6 juni as bij de Europese verkiezingen op de “OPPOSITIE”

 2. Ik denk niet dat het zo simpel is. Verwacht dat ze gaan escaleren, geloven dat ze veel meer ruimte hebben om de boel op te drijven want de gevolgen van een catastrofale nederlaag kunnen ze niet meer opvangen. Het moet voor de verkiezingen nog gebeuren, waarschijnlijk met een false vlag zodat de schuld weer bij de anderen ligt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in