Foto Credit: Strategic Culture Foundation / (Public Domain)

Joe Biden beweert dat de Verenigde Staten het recht hebben om Iran aan te vallen naar aanleiding van de dodelijke aanval op een Amerikaanse basis in Jordanië waarbij drie Amerikaanse soldaten om het leven kwamen.

Biden gooit stenen in een glazen huis als we kijken naar het geval van de IL-76 die boven Rusland werd neergeschoten en waarbij 74 mensen om het leven kwamen, schrijft Finian Cunningham.

Het is absoluut niet duidelijk of Iran betrokken was bij de aanval op de Jordaanse basis. Teheran ontkent dit ten stelligste en zelfs het Pentagon heeft toegegeven dat er geen bewijs is dat Iran de hand had in de drone-aanval.

Desondanks heeft Biden beweerd dat Iran schuldig is en dat dit de VS het recht geeft om militair te reageren. Als Biden die bewering kan waarmaken, dan moeten de Verenigde Staten en hun NAVO-bondgenoten verantwoordelijk worden gehouden voor het neerschieten van het IL-76 transportvliegtuig boven Rusland, waarbij alle inzittenden om het leven kwamen, volgens de redenering van niemand minder dan de Amerikaanse president.

Met “verantwoordelijk” wordt bedoeld dat Rusland het recht heeft om militaire vergeldingsmaatregelen te nemen tegen de dader van de misdaad waarbij 74 mensen om het leven kwamen. Nogmaals, dit is volgens Biden’s eigen redenering.

Biden had het niet over het fatale IL-76 incident dat plaatsvond op 24 januari toen negen Russische militairen en 65 Oekraïense krijgsgevangenen omkwamen nadat hun vrachtvliegtuig in de lucht werd geraakt door een granaatkop.

De president reageerde op vragen van Amerikaanse journalisten over de dood van drie Amerikaanse militairen op een basis in Jordanië die op 28 januari werd aangevallen door Iraakse militanten.

  VS piloot waarschuwt Kievs regime voor tekortkomingen F-16, noemt het een 'prima donna'

Biden zei dat hij Iran verantwoordelijk hield voor de Amerikaanse dodelijke slachtoffers en beloofde vergeldingsmaatregelen te nemen. Enigszins tegenstrijdig hebben de president en zijn woordvoerders gezegd dat de Verenigde Staten niet uit zijn op een bredere oorlog met Iran, ook al zei Biden dat hij van plan is om Iraanse activa op een “gedifferentieerde manier aan te vallen op een moment dat hij zelf kiest.” Als dat geen grotere oorlog is, wat dan wel?

Iran heeft elke betrokkenheid bij de drone-aanval op de Amerikaanse basis in Jordanië bij de grens met Syrië en Irak ten stelligste ontkend. De aanval werd opgeëist door Iraakse milities die bekend staan als Islamitisch Verzet en die gelieerd zijn aan Iran.

Op de vraag of hij Iran de schuld gaf, zei Biden van wel “in de zin dat zij de wapens leveren aan de mensen die het hebben gedaan.”

Iran en de Iraakse militanten zijn op een vergelijkbare manier verbonden met Teheran’s steun aan Hamas in Gaza, Hezbollah in Libanon en Syrië, en de Ansar Allah beweging in Jemen. Ze worden allemaal gemotiveerd door fel verzet tegen de militaire bezetting van de VS in het Midden-Oosten en de steun van Washington voor de genocidale agressie van Israël in Gaza. Gezamenlijk staan Iran en zijn bondgenoten bekend als de As van Verzet.

Er is geen bewijs dat Iran de wapens heeft geleverd aan de militanten die de drie Amerikaanse soldaten hebben gedood. Iran beweert dat elk lid van het verzet over een eigen beslissingsbevoegdheid beschikt.

Daarentegen is de levering van Amerikaanse en andere NAVO-wapens aan het regime in Kiev openbaar geregistreerd. Geschat wordt dat het Westen Oekraïne in totaal 200 miljard dollar heeft gegeven sinds de proxyoorlog tegen Rusland uitbrak in februari 2022. Ongeveer de helft daarvan is uitgegeven aan wapens waaronder langeafstandsraketten zoals Patriot, Shadow Storm, Scalp en Iris-T-systemen. Britse en Franse kruisraketten zijn herhaaldelijk gebruikt om vooroorlogs Russisch grondgebied te raken, zoals Belgorod, met tientallen burgerdoden tot gevolg.

  De VS en de NAVO voeren oorlog met Rusland in Oekraïne... maar Rusland is verzekerd van de overwinning

Aangenomen wordt dat de aanval op het IL-76 transportvliegtuig is uitgevoerd met wapens die door het Westen zijn geleverd.

Russische onderzoekers van de crash hebben deze week eerdere beweringen bevestigd dat het vrachtvliegtuig was neergeschoten met een NAVO-wapen, ofwel een Amerikaans Patriot raketsysteem of een Duitse Iris-T grond-luchtraket.

Toen de IL-76 op 24 januari boven de Russische regio Belgorod uit de lucht werd geschoten, detecteerden Russische radars de lancering van twee luchtdoelraketten op bijna 100 kilometer afstand van het doel. De raketten zouden zijn afgevuurd vanaf de locatie Liptsy in de oostelijke provincie Charkov in Oekraïne. Er wordt aangenomen dat alleen door de NAVO geleverde wapens aan de Oekraïense strijdkrachten dat grote bereik konden bereiken.

Ten tijde van het neerhalen van de IL-76 zei het Kremlin dat Rusland het Westen als medeplichtig aan de misdaad zou beschouwen als het zou bevestigen dat Westerse wapens verantwoordelijk waren.

Op 26 januari zei de Russische Eerste Plaatsvervangende Permanente Vertegenwoordiger bij de VN, Dmitry Polyansky: “Volgens voorlopig onderzoek hebben Oekraïense strijdkrachten deze terroristische aanval uitgevoerd met behulp van een luchtdoelraketsysteem. De raketten werden gelanceerd vanuit het dorp Liptsy in de regio Charkov.”

Hij voegde eraan toe: “Dit kunnen zowel Amerikaanse Patriot als in Duitsland gemaakte Iris-T raketten zijn geweest. Als dit bevestigd wordt, maakt dit de Westerse leveranciers van deze munitie medeplichtig aan deze misdaad. Net zoals ze medeplichtig zijn aan de beschietingen van vreedzame buurten van Russische steden die Oekraïense strijdkrachten uitvoeren met Westerse wapens.”

Russische onderzoekers van de crash hebben nu bevestigd dat westerse wapens de oorzaak waren van de dodelijke crash.

  Nee, het is GEEN "nepnieuws". Het is nazi-propaganda

De Verenigde Staten of een van hun NAVO-bondgenoten hebben die wapens geleverd. Dat maakt de VS of de NAVO medeplichtig aan een daad van dodelijke agressie tegen Rusland.

En door dezelfde logica te gebruiken als Joe Biden maakt die medeplichtigheid de VS of zijn bondgenoten verantwoordelijk tegenover Rusland… “in de zin dat ze de wapens leveren aan de mensen die het hebben gedaan.”

Biden heeft ervoor gepleit dat Rusland rechtstreeks Amerikaanse of NAVO-middelen aanvalt.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Voormalig president van Frankrijk geeft nu ook toe: Minsk-akkoorden waren bedoeld om Rusland te misleiden; Oekraïne in staat stellen te bouwen voor een oorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelScheuren in Davos
Volgend artikelDe EU op weg naar zelfvernietiging
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Pfff… klinkt als een inbreker die bij een onschuldige buurman inbreekt om hem te framen dat hij bij de inbreker heeft ingebroken. De USA wordt door zionisten gerund want ze doen alles zoals Israël het doet. Ze betalen anderen om, uit naam van hun doelwit, de USA met een bom aan te vallen, zodat de USA een legitimering heeft om oorlog te ontketenen.

  De joden doen dit al zo lang Israël bestaat. Constant landjepik, dubbelspel, verraad, bedrog, oplichting, geen enkele deal eren, alle akkoorden gebruiken om je kont mee af te vegen… en ondertussen hebben ze maar 1 doel, nemen nemen nemen, roven roven roven en moorden moorden moorden.

  Ga lezen over de Khazaren en je ontdekt dat dit exact hun stijl is. Gewetenloze, psychopaten zoals je die in Mad Max hebt gezien… dat zijn de wezens die zichzelf globalisten noemen. Losgeslagen barbaren en totale wilden, die zich voordoen als mensen terwijl ze rovend en moordend iedereen misleiden en verkrachten en dood en verderf zaaien. De echte zwarte pest, de echte pandemie, dat zijn de globalisten en al hun clubjes en meelopers.

  • … een inbreker die bij een onschuldige buurman inbreekt om hem te framen dat hij bij de inbreker heeft ingebroken.

   Dit soort dingen heb ik (in het klein) echt meegemaakt.

   • Haha… ik ook John. 20jr geleden toen ik in wat mindere buurtjes woonde had ik een achterbuurman die bij mij inbrak en mn playstation jatte. Hij had zn inbreek gereedschap laten liggen en toen ik verhaal ging halen zei hij dat ik die spullen van hem gestolen had. Dat is destijds een heel gedoe en een kleine buren oorlog geworden. Grappige was dat uiteindelijk bleek dat hij overal om zich heen jatte en van de hele straat allemaal spullen had gestolen. Toen de buurt dit doorkreeg verenigden wij ons, maar de gemeente was ons voor en verhuisde de buurt verrader snel. Wij werden niet gehoord of geholpen, maar de dader werd beschermd en geholpen. De wereld staat al heel lang op de kop, omdat de overheid en dit soort crimineel tuig in hetzelfde team zitten.

    Uiteindelijk hoorde ik jaren later van een ex-buurman dat die gozer de verkeerde was tegengekomen en dat hij nu in een scootmobiel zit met een kapot been doordat iemand hem s’nachts betrapte en tot pulp heeft geslagen. Uiteraard is het slachtoffer, die zichzelf en zn huis beschermde, beboet en bestraft en de dader kreeg een nieuwe woning met aanpassingen en extra geld en een scootmobiel.

    De wereld staat op zn kop omdat laffe criminelen OVERAL de baas zijn en die hebben als een maffia overal laffe ambtenaren en wethouders aangesteld die braaf meewerken aan hun misdrijven.

  • Het zal niet de eerste keer zijn, dat de joden een truc uit halen om de Amerikanen in oorlog te brengen met een land waar de joden een hekel aan hebben.
   Maar Amerika voelt zich steeds zwakker, en volgt daarom de verhaaltjes van de joden niet meer blindelings.!

 2. Sleepy Joe is kennelijk het vermoorden van Iraanse generaal Generaal Suleimani door de USA voor het gemak even “vergeten”.

  Iran heeft alle rechten om dit aan de USA te vergelden.

  We staan nog maar aan het begin (vrees ik………..).

 3. Een goeie 20 jaar geleden heeft de nato beslist dat het volledig rechtvaardig is om een land te verwoesten, als er geruchten de ronde doen, dat dit land mogelijk kernwapens bezit. Wat houdt Iran dan tegen, om israel te verwoesten, iets dat volgens de natoregels volledig gerechtvaardigd is?

  • Wat doet de NAVO als de joden, Turkije aanvallen?
   Turkije is een NAVO land c.q. lid!
   Gaat artikel 5 inwerking, heel de NAVO valt de AGRESSOR aan?
   Nou dan hoeven we niet lang te wachten, en ik ben reuze benieuwd.
   Of gaat de “HYPOCRISIE” op spelen.

   • De vs viel duitsland aan (zie nordstream 1 &2). Wat doen de navo bondgenoten van duitsland: “NIETS”.
    Oekraïne viel polen aan (met s300 raketten, 2 dode landbouwers). Wat deed de navo: NIETS.

   • Oprecht,
    Turkije heeft wel een heel groot leger en ik las ergens dat de TURKEN samen de RUSSEN ergens aan bezig zijn, ben benieuwd of dat echt waar is!
    In de gewone media was grappig hoe zij hebben bericht over de opgeblazen Nordstreampijpleidingen, toen schreven en zeiden zij, Rusland en Kiev maken ruzie om wie het heeft gedaan, nu herhalen zij hetzelfde gedrag met dat neergeschoten vliegtuig met blijkbaar amerikaanse raketten waarin een gevangenruil zou plaatsvinden, ook weer dat Rusland en Kiev ruzie maken, in allebei de verhalen weten wij toch wel voor de volle 300% dat Rusland dit niet gedaan heeft, maar in het Westen hebben we echte vrije media en zijn wij de democratische wereld, we zijn en blijven niet doof en blind hoor!!!

 4. Even in retroperspectief

  Geen moorden, punt! Behalve wanneer…..
  Toen Gerald R. Ford, James E. Carter Jr. en Ronald W. Reagan presidenten van de Verenigde Staten van Amerika waren, vaardigden zij Executive Orders uit die Amerikaanse overheidsfunctionarissen verbood zich in te laten met moordaanslagen.

  Gerald R. Ford: Executive Order 11905 – Sectie (g) Verbod op moord. Geen enkele werknemer van de regering van de Verenigde Staten mag zich bezighouden met, of samenzweren om deel te nemen aan, politieke moorden.

  James E. Carter, Jr.: Executive Order 12036 – Sectie 2-305. Verbod op moord. Geen enkele persoon die in dienst is van of namens de regering van de Verenigde Staten optreedt, mag zich schuldig maken aan moord, of daartoe samenzweren.

  Ronald W. Reagan: Executive Order 12333 – Sectie 2.11 Verbod op moord. Geen enkele persoon die in dienst is van of namens de regering van de Verenigde Staten optreedt, mag zich schuldig maken aan moord, of daartoe samenzweren.

  Deze uitvoeringsbesluiten zijn nog steeds van kracht.

  Uitvoeringsbesluiten zijn vergelijkbaar met statuten. Ze zijn de wetten van het land, en een overtreding kan civiele sancties of strafrechtelijke sancties betekenen…

  … Uitvoeringsbesluiten hebben hetzelfde effect als wetten die via het wetgevingsproces tot stand zijn gekomen, maar ze doorlopen een eenvoudiger proces dat vaak de wetgevende macht omzeilt.

  Op 3 januari 2020 werd Qassem Soleimani, een generaal van de Islamitische Revolutionaire Garde, op de luchthaven van Bagdad vermoord door een Amerikaanse drone, op bevel van Donald J. Trump, president van de Verenigde Staten en uitgevoerd door generaal Mark A. Milley, voorzitter van de Joint Chiefs of Staff en onbekende anderen. Dit waren medewerkers van de Amerikaanse overheid. Naast moord was dit een oorlogsdaad tegen de Republiek Irak. >>>

  https://www.vtforeignpolicy.com/2023/03/u-s-government-murders-qassem-soleimani/

  • Trump is een heel wat grotere schoft dan Biden in zijn stoutste dromen. Hoop dat de wereld voor Trump wordt gespaard. Ik dank dat hij het beest uit de zee zal zijn want iedereen loopt achter hem aan – als kippen zonder kop.

  • Dat is duidelijke taal Adriaan❗️
   Onlangs zei Mark Rutte dat hij de wet opzij zet als het politiek belang dat vereist.
   > Een directe sollicitatie uitspraak voor de NATO? 💪
   We zien dit overal: regels zijn voor -Jan doorsnee, machtscentra trekken zich er niets van aan. Dat gaat exponentieel naar een revolutie moet gevreesd worden…‼️
   Amerika is bekend om film en theater, 🎭 who is behind the masks? The Big Capital…

  • Peter,
   Ik vind het vooral stuitend dat een VS of een Trump of een Biden zouden moeten kiezen, hebben zij niks jonger en wat moderne personen, in Nederland had ik voor het eerst niet mijn stem uitgebracht want ik vind er hier ook geen leider of persoon te vinden die mij goed overkomt, triest en ik zie het vooral zo in het Westen, geen sterke personen met ballen, niet bij de mannen of bij de vrouwen!!!

   • Door de schulden van landen zijn de Vanguards en de blackrocks de baas, de nieuwe krachtige echte leiders hebben te luisteren naar deze broodheren ….de rest mag je dromen!

  • WW,
   Ik spot er juist mee, beetje subtiel natuurlijk want daar hou ik wel van, het Westen staat nergens voor wat mij aan spreekt ook al ben ik zelf een Westerling, ik kan niemand in Europa van de EU benoemen die ik een sterke persoon vind, ik bezie die sterke personen toch vooral buiten dat Westen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in