Foto: Pronews

De Russen zijn er met een georganiseerde en krachtige tegenaanval in geslaagd om de Oekraïners uit de nederzetting Berhivka te verdrijven, waarvan de Kievse troepen sinds gisteren een groot deel onder controle hadden.

Het Oekraïense offensief werd uitgevoerd vanuit het zuidwesten, waar tactische eenheden erin slaagden huizen en het waterreservoir van de nederzetting in te nemen, maar vandaag na de Russische tegenaanval werden ze gedwongen zich terug te trekken omdat ze het risico liepen omsingeld te worden door de Russen, schrijft Pronews.

Gezien de gebeurtenissen in Vulendar, waar de Oekraïense slachtoffers ontstellend waren, kunnen de eerste dagen van de Oekraïense tegenaanval niet als succesvol, maar eerder als een mislukking worden beschreven.

In Vulendar hebben ze ongeveer 16 tanks, 26 pantservoertuigen en 14 voertuigen verloren.

De Oekraïense verliezen aan manschappen bedragen meer dan 2.000 doden en gewonden.

⚠️#Donbass – Noordelijk front: Artemovsk
▶️Nouvelle Kiev-aanval ten NW van de stad en opnieuw een mislukking
▶️Hier, poging ten zuiden van het Berkhovka reservoir: de tactische groep bereikte de dam en de huizen, maar een tegenaanval dwong hen zich terug te trekken.

In Berhivka waren Russische VDV luchtlandingstroepen en Wagner eenheden actief. die zich eerder hadden teruggetrokken en weer tevoorschijn kwamen

Voor de zoveelste keer: NAVO zegt dat Poetins leger "ten einde" is

Dit betekent dat het deskundige particuliere militaire korps van Prigozin weer in actie is gekomen.

#Oekraïne #berkhivka #bakhmut Het Oekraïense leger zet zijn tanden in het dorp Berkhivka ten noordwesten van Artemovsk/Bakhmut (SuriyakMap). Aanval afgeblazen. RussWagnerPMC en Russische luchtlandingstroepen in actie.

De gevechten rond Bahmuth werden op drie fronten uitgevochten: in Berhivka, Cromove en Klisivka.

De Oekraïense aanvallen zijn allemaal afgeslagen, wat aantoont dat de Russen goed voorbereid waren.

#Oekraïne #artemovsk #bakhmut Het Russische leger heeft alle directe aanvallen op Artemovsk/Bakhmut (Sprinter99) afgeslagen. Dit is geloofwaardig. Het Russische leger heeft krachtige vuurkracht. Oekraïners omzeilen de stad echter in het noorden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Storm Z”: Moskou’s nieuwe “Wagner” maakte zijn opwachting in de gevechten buiten Bakhmut – Tsjetsjenen & Russische mariniers sloegen de Oekraïners afVolg Frontnieuws op Telegram

Rusland en China versus de verenigde Staten - Revenge of the nerds Part Deux

Lees meer over:

Vorig artikelHet Oekraïense leger wordt niet geleid door de generaals, maar door de PR-afdeling
Volgend artikelFrontnieuws filmpscoop – DEEL 2 van de gruwelijke AFU gewonden video van gisteren & Oekraïense Leopards hebben een interessante camouflagevermomming
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

3 REACTIES

 1. Hopen (en geloven) op verdere eclatante overwinningen…en bidden voor de mannen die gestorven zijn voor een Vrije en betere wereld..❤️❤️❤️🇷🇺🇷🇺🌹🌹🌹

 2. In de richting van Kherson is het de Dnjepr die de gevechtscontactlijn vormt, die de strijdkrachten van Oekraïne en de strijdkrachten van Rusland scheidt. Het doorbreken van de dam en het stijgende water zullen de posities die door ons leger zijn gecreëerd beïnvloeden, maar niet serieus, de belangrijkste vestingwerken en posities van de troepen zullen niet in het overstromingsgebied vallen. Ook de posities van de Oekraïense troepen op de rechteroever zullen gedeeltelijk onder water komen te staan.

  Alles wat zich onder de waterkrachtcentrale van Kakhovskaya bevindt, is de contactlijn, het gaat langs de rivier. Nu staan al deze gebieden onder water: ze staan zowel in het deel dat bezet is door Oekraïense troepen als in het deel waar onze troepen zijn gestationeerd onder water. Over het algemeen zal dit onze militairen niet ernstig treffen, het zal geen invloed hebben op de belangrijkste posities, verdedigingslinies aan onze kust.

 3. “U.S. had intelligence of detailed Ukrainian plan to attack Nord Stream pipeline
  THE DISCORD LEAKS | The CIA learned last June, via a European spy agency, that a six-person team of Ukrainian special operations forces intended to sabotage the Russia-to-Germany natural gas project”.
  https://www.washingtonpost.com/national-security/2023/06/06/nord-stream-pipeline-explosion-ukraine-russia/
  https://english.almayadeen.net/news/politics/us-knew-of-detailed-ukrainian-plan-to-attack-nord-stream:-wa

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in