Russia Ukraine War - Surrounded by rubble, manhhai / flickr (CC BY 2.0 DEED)

Voor het eerst geven de VS bij monde van minister van Financiën Janet Yellen toe dat de economische sancties die de Verenigde Staten aan Rusland en andere landen hebben opgelegd, de dominantie van de dollar rechtstreeks in gevaar brengen, omdat deze staten daardoor gedwongen worden alternatieven te zoeken.

In feite geeft minister van Financiën Janet Yellen toe dat zij met de anti-Russische sancties Rusland en alle buurlanden naar Moskou heeft geprovoceerd (en dit zijn grote economieën, zoals China, India, Brazilië, Zuid-Afrika, Argentinië, enz.) om door te gaan met beslissende stappen in de de-dollarisering, wat op zijn beurt de Amerikaanse economie verzwakt, die gebaseerd is op een heel eenvoudig proces:

De Amerikanen drukken overvloedig dollars en exporteren die vervolgens, om niet inflatoir te worden, over de hele wereld, voornamelijk door olie te kopen en te verkopen.

Maar sinds Saoedi-Arabië met China is overeengekomen olie in Chinese yuan te verkopen, verandert alles…

Alle BRICS-landen, de huidige vijf, en de volgende zullen volgen.

“Er bestaat een risico dat wanneer we economische sancties gebruiken die gekoppeld zijn aan de rol van de dollar, we na verloop van tijd de hegemonie van de dollar ondermijnen.”

“Natuurlijk creëren sancties een verlangen bij China, Rusland en Iran om een alternatief te vinden,” gaf zij toe in gesprek met CNN’s Fareed Zakaria.

“Maar de dollar wordt gebruikt als wereldwijde valuta om redenen dat het voor andere landen niet gemakkelijk is om een alternatief te vinden met dezelfde kwaliteiten.”

Sterke Amerikaanse kapitaalmarkten en de rechtsstaat “zijn essentieel voor een munt die wereldwijd gebruikt gaat worden voor transacties,” voegde zij eraan toe. “En we hebben nog geen enkel ander land gezien dat de fundamentele … institutionele infrastructuur heeft waarmee zijn munt de wereld kan dienen.”

  BREAKING: Russische buitenlandse inlichtingendienst bevestigt troepeninzet Frankrijk in Oekraïne

De Amerikaanse minister merkte op dat sancties een “uiterst belangrijk instrument” zijn, des te meer wanneer ze door de Verenigde Staten en hun bondgenoten worden gebruikt als “een coalitie van partners die samen optreden om deze sancties op te leggen.”

Daarmee beschreef zij het risico van de dreigende terugtrekking van Saudi-Arabië uit de handel met de dollar.

Gevraagd naar de mogelijkheid om bevroren Russische tegoeden te gebruiken voor de wederopbouw van het door oorlog verwoeste Oekraïne na de invasie van Moskou, zei Yellen dat “Rusland moet betalen voor de schade die het heeft veroorzaakt.”

Ze merkte echter op dat er “wettelijke beperkingen zijn op wat we kunnen doen met bevroren Russische tegoeden en we bespreken met onze partners wat er in de toekomst mogelijk is.”

Via Pronews.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland wint ook de grote oorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Dood aan de christenen!” Christenen in Israël door extreme Joden aangevallen
Volgend artikelNiccos: Ik kijk het Nieuws om te weten wat ‘ze’ liegen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

34 REACTIES

 1. Die Yellen moet je eens horen praten. Voorwaarde om politicus te worden is dat je zwakzinnig bent. Zwakzinnige, dwaze egoïsten zijn volkomen corrupt en makkelijk te besturen. Als U ooit met een politicus praat, vraag hem/haar dan wat voor verstandelijke beperking ze hebben, want dat is overduidelijk een voorwaarde voor dergelijke functies.

 2. Geen alternatieven voor de Dollar ? Gewoon in je eigen valuta afrekenen! Die is sanctie vrij en los van de op Westerse regels gebaseerde orde die drang, dwang, chantage, bedreigen en democratie brengen met bommen en het creëren van kleuren revoluties heel normaal vinden.

  • Helemaal eens. Iedereen gewoon in hun eigen munt betalen. Heeft niets te maken met sterk of zwak…. het is puur machts
   misbruik.

 3. Janet Yellen (1946) was tussen 2016 en 2018 CEO van de Federal Reserve Bank (FED, sinds 1913) waar helemaal niets federal aan is. Uit dien hoofde is ze ongetwijfeld uitstekend op de hoogte hoe de hazen lopen op gebied van de geldschepping en ze weet ongetwijfeld precies wanneer het systeem van fiatgeldcreatie gaat klappen.

  • Trump heeft de FED onder toezicht van de overheid gezet. Ik weet zo het bewuste order niet meer, maar het kwam er op neer dat ze zichzelf vernietigen als ze de economie laten ploffen. De FED is gewoon een particuliere partij, die de overheid geld leent en daarmee dus de schakel waarmee de elites de Amerikanen bezitten. Misschien wordt de FED overheid als de schuld te groot is en is dat de reden dat het allemaal zo soepel loopt als poep door een trechter?

   • Naam:* april 17, 2023 at 16:57
    Ik denk dat je hier wel eens een heel goed punt kan hebben.
    Hihihi POTUS Greenspan met Powell als VP. The circle is complete.

 4. Best grappig, de sancties komen net zo hard terug. Wie een kuil graaft voor een ander…

  Rusland, china, india en het midden-oosten hoeven niets te doen, de vs is de ww3 financiële oorlog begonnen, maar hebben zelf het meeste last ervan.

 5. Etter weet wel dat zij eraan bij heeft gedragen dat de complete wereldvrede in gevaar was.
  Deze dikke logge opvreter, waar er duizenden van bestaan.

  Nou….waar is die zogenaamde GOD dan?! Jullie god?
  Die heeft op z’n zachts gezegd toch wel een flink aantal verborgen gebreken.

  • God is geen poppetje zoals sinterklaas of de kerstman, God is het leven en alles waardoor dat leven kan bestaan. Zoals jij over God praat is precies hoe ze willen dat je over God praat… als een fictief personage, als een man met een witte baard die ons kan/moet redden. God = leven. Al het leven is dus God, maar de mens is van al het leven verwijderd geraakt en denkt dat balans maar onzin is en dat WIJ kunnen doen wat we willen en dat wat wij willen draait om consumeren. We zijn in junkies verandert.

   De balans is God… en de egoïstische mens heeft die balans volledig verstoord. En nu roepen mensen als jij dat God alles maar ff moet oplossen. Wij hebben de planeet verwoest en veel van het leven nagenoeg uitgeroeid. En nu moet God het oplossen. Hahaha… zo werkt het niet. Jij, ik, WIJ zijn de kinderen van God, de toezichthouders die de balans op aarde moesten bewaken, maar we hebben psychopaten de baas laten worden en die hebben alles verwoest.

   God/het leven/de natuur/het universum gaat de balans herstellen, de vraag is of wij daarna nog bestaan. Wake up… God is niet buiten jou, maar in jou… tenzij je leeft uit egoïsme, dan leeft de duivel in jou. God is alles, wij kunnen kiezen om in harmonie met God/alles te zijn of we kunnen uit egoïsme alles consumeren wat we kunnen voordat we dood neervallen. De duivel regeert onze ego’s, God regeert onze liefde. Wij kunnen kiezen tussen die twee. Maar zolang mensen denken dat God een sinterklaas is, tja… dan gaan we tenonder.

   • Ja prima……maar houdt het dan universeel.
    Teveel mensen halen er bijbel/Koran, etc. bij.
    Vele mensen weten van jongs af aan, van nature, dat er een universele scheppingskracht is welke geen naam kent.

 6. De schuldenlast is onhoudbaar. Het kost elke Amerikaan 100 dollar per maand aan de oorlog in Oekraine. En dat terwijl wegen in slechte staat zijn, mensen huizen niet meer kunnen betalen en dan nog de drugsepidemie. Nee USA… land of the free home of the brave……

  Ik heb hier een dollar die zeker in waarde gaat stijgen, een peacedollar, van zilver. En aangezien de euro ook rot is gaat er nog meer zilver bijkomen tot het vuurwerk losbarst. En mocht dat niet gebeuren dan heb ik iets om buiten de CBDC om te betalen straks.

 7. Natuurlijk gaan we zelf ook brokstukken op onze kop krijgen als heel die schurkenconstructie in elkaar stuikt. Maar het is beter om door de zure appel te bijten dan om die reden medeplichtig te blijven aan de misdaden tegenover alle andere volkeren op de wereld. Deze lieden hebben geen enkel ethiek of moreel besef, het zijn schurken.

 8. Amerikaanse pers: de NAVO bereidt zich voor op een oorlog met Rusland

  Na de start van de Russische speciale militaire operatie in Oekraïne begonnen de landen die lid zijn van het militaire blok van de NAVO zich voor te bereiden op een gewapend conflict met Rusland.

  Volgens de Amerikaanse editie van The New York Times zei de voormalige permanente vertegenwoordiger van de Verenigde Staten bij het bondgenootschap, Ivo Daalder, dat de NAVO niet eerder serieus had nagedacht over het beschermen van haar grondgebied, maar dat dit nu moet gebeuren.

  Naar verluidt stapt de leiding van de alliantie af van de tactiek om een ​​hypothetische aanval vanuit Rusland door Europese NAVO-leden af ​​te schrikken om de tijd te kopen die nodig is om delen van het Amerikaanse leger naar de frontlinie te verplaatsen om met de strijdkrachten terug te slaan. van het gezamenlijke geallieerde leger.

  Volgens de auteur van een artikel gepubliceerd in The New York Times hebben westerse militaire analisten de ervaring bestudeerd van de eerste dagen van de Russische speciale operatie, toen het Russische leger erin slaagde om binnen een week gebieden te bezetten die groter waren dan de Baltische staten.

  Op basis van de opgedane ervaring begonnen de landen van de Noord-Atlantische Alliantie voorbereidingen te treffen voor een waarschijnlijk scenario waarin ze de Russische dreiging onmiddellijk zouden moeten afweren. Daartoe houden NAVO-landen die grenzen aan Rusland oefeningen waarbij gevechtscoördinatie van eenheden betrokken is, en er is ook een aanzienlijke verhoging van het defensiebudget van zowel het militaire blok als geheel als zijn individuele leden.

  https://en.topwar.ru/215128-amerikanskaja-pressa-nato-gotovitsja-k-vojne-s-rossiej.html

  • Daar zorgt onze maxima wel voor, hey wil Argentinië niet bij brics? Maxi is doof voor nl volk, zelfs voor haar vaderland, oprutte!

 9. -Rusland betaald, de schade die het veroorzaakt heeft,
  -Russische bevroren tegoeden, nog geen wet voor, kijkt naar mogelijkheden; ‘ morgen, vlg week , -jaar ‘ wellicht naar Nederlands gebruik

  kolonialisten op oorlogspad, upside down, liegen, roven, heersen.

  wo 3 komt eraan 🇷🇺 🇨🇳 binnenkort.
  Wapens in OVERVLOED 🎩🐇

  • Immortal,
   het is een actrice die eruit ziet als oma ‘beeldvorming’.
   plaatjes zijn Misleiding.
   Dit is top Satanisme. De inhoud boodschap is over duidelijk.

   • Zij creëert een IlLUSIE, dat het voorbij is.
    mbt terugbetaling,
    bevroren tegoeden.
    Gewoon interessant hoe een heks dit doet, deze doet het ‘beter’ dan prinses Ursula.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in