Na het wegvallen van de directe communicatie tussen het garnizoen van Bakhmut en Konstantinovka zeggen Oekraïense militairen onomwonden dat de dagen van de Oekraïense troepen in Bakhmut (Artyomovsk) geteld zijn. Bedenk dat er vandaag aanwijzingen waren dat de brug over het kanaal Seversky Donets-Donbass ten westen van het dorp Krasnoye (Ivanovskoye) is opgeblazen, schrijft TopWar.

Een van de leiders van het nationale bataljon “Azov” (in de Russische Federatie verboden terroristische organisatie), majoor Maxim Zhorin, zei dat de situatie in de stad voor de Oekraïense troepen elk uur moeilijker wordt.

Majoor van de Nationale Garde van Oekraïne Zhorin:

De vijand probeert door te breken op het grondgebied van de particuliere sector, de industriezone Bakhmut. De gevechten zijn hard. Ze gaan voor elke meter, voor elk huis. Het grootste probleem van Oekraïne is dat we onze beste strijders verliezen in de omgeving van Bakhmut. De Russen gooiden hun afval hierheen, en wij gooiden de elite.

Een officier van de Oekraïense troepen zei dat geen enkele NAVO-tank de verliezen van de meest gevechtsklare strijdkrachten van Oekraïne zal kunnen compenseren.

Er zij aan herinnerd dat de directe communicatie met Konstantinovka voor het Oekraïense garnizoen in Artjomovsk vandaag verloren is gegaan. Het is nog niet helemaal duidelijk wie precies de brug ten westen van Ivanovsky (Krasny) heeft beschadigd. Het is goed mogelijk dat dit het werk was van de SBU (Oekraïense veiligheidsdienst) om het garnizoen van Bakhmut af te snijden van de terugtochtroutes.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Eerste aanval van Russische waterdrone gemeld in OdessaVolg Frontnieuws op Telegram

West-Europa staat nu voor "TOTALE FINANCIËLE INEENSTORTING" - deskundigen en analisten luiden dringend de alarmklok

Lees meer over:

3 REACTIES

 1. Het zinloze, uitzichtloze leven van elke soldaat aan het front is vandaag een dag van bittere ellende te zien overleven om morgen weer exact dezelfde ellende te moeten beleven, of nog vele malen erger. Het wordt nooit minder, pas als de rook optrekt wordt men er zich van bewust wat men gedaan heeft, maar dan is het voor de gesneuvelden te laat, en voor de overlevenden vaak uitzichtloos. De trauma’s, die een oorlog diep wortelt in iedereen die het van dichtbij mee gemaakt heeft, hebben vaak jaren nodig om te helen, en voor heel veel mensen zal er nooit meer heling komen.

 2. Vraag me af of vechten voor het bestaan van je eigen land wel doordringt in het Westen.
  Het interview met mevr Merkel in december 2022 heeft wel iets duidelijk gemaakt. De Minsk akkoorden werden gebruikt om tijd te rekken.
  In die tijd waren ze bezig met het opbouwen van een groot leger. Ex president Hollande van Frankrijk heeft de woorden van mevr Merkel bevestigd.
  USA, EU en de NAVO wilde Rusland in stukken uiteen laten vallen. President Poetin moest weg.
  Ondertussen is het geen geheim meer, luister naar de verklaring van Col. Douglas Macgregor. Alleen in hoeverre is het bekend in Europa.
  De schending van mensenrechten tegen de bewoners van de Donbas mag niet vergeten worden. Denken dat je vanwege een diepe haat tegen Russisch sprekende burgers, je straffeloos mag doden is niet te tolereren. Na bijna 9 jaar is ingrijpen niet onlogisch. Dat Mariupol aan het opbouwen is en luisteren naar de verhalen van de bevolking bereikt het Westen niet.
  Niet vergeten dat de NAVO tot de landsgrens van Rusland wil komen. Wat een bizar plan is dat geen uitleg nodig heeft. De Biolabs, heeft mevr Victoria Nuland uiteindelijk moeten toegeven. Waarom zo geheimzinnig. Iets verbergen is meestal niet onschuldig. Onderzoek is dus niet onlogisch.
  AZOV? Heeft het uitleg nodig.
  Hoezo zinloos of gaat het om bestaan van je eigen land en bevolking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here