Apen worden als slaven gebruikt in Thailand

2
676
© Ted McGrath (CC BY-NC-SA 2.0)

De dierenrechtenorganisatie PETA heeft onlangs een inspectie uitgevoerd bij acht boerderijen in Thailand waar apen gedwongen worden kokosnoten te plukken. Deze kokosnoten worden vervolgens gebruikt door twee van Thailand’s grootste kokosmelkproducenten, Aroy-D en Chaokoh.

Veel van de apen zijn illegaal als jong uit het wild gehaald en ondergaan nu een leven van mishandeling. Peta raporteert dat de apen lange tijd van elkaar geïsoleerd zijn en in korte ketens zijn vastgeketend, zodat ze zich niet meer op natuurlijke wijze kunnen bewegen. Dit leidt tot mentale problemen. In een video van het onderzoek loopt een geketende aap manisch in cirkels rond. Geketende apen worden gedwongen kokosnoten te plukken

Apen hebben scherpe tanden en als ze zich verzetten worden hun tanden eruit getrokken, in een filmclip kan men horen hoe twee arbeiders dit bespreken.

“Als ze geen tanden hebben, kunnen we ze gebruiken tot ze sterven”, zegt een van hen.

De apen worden gedwongen om tot 1000 kokosnoten per dag te plukken. En om de eigenaren meer geld te laten verdienen, worden sommige apen ook gedwongen om circusachtige shows te doen om toeristen en andere bezoekers te vermaken. Dat kan met een fiets zijn of met het gooien van basketballen. Dit wordt altijd tegen hun wil verricht.

Peta waarschuwt nu de consument om voorzichtig te zijn bij het kopen van producten uit Thailand.

“Als u kokosmelk, olie, vlees of meelproducten van Aroy-D of uit Chaokoh uit Thailand koopt, kunt u deze mishandeling onbewust steunen.”

Oeganda: Chimpansees verklaren oorlog aan negers, meerdere schermutselingen, slachtoffers aan beide zijden

Makaken in Thailand overmeesteren de politie, veroveren stadsblokken en creëren een autonome no-go-zone

2 REACTIES

  1. Oh en WAT is dan het verschil tussen het gebruik van TREK-PAARDEN van koetsen of het berijden van paarden als transport middel (weliswaar in vroeger tijden , maar toch) ?? En het gebruik van honden voor allerlei soorten werkzaamheden ??? WAT is het verschil ??? NIETS , helemaal NIETS !!! Die dierenrechten activisten moeten eens ophouden met ALLES naar HUN willetje en/of wensen om te zetten zoals het er in de Westerse wereld aan toe gaat. ’s Lands wijs , ’s land’s eer !!! Men bezoekt toch andere landen om HUN cultuur en levenswijze te ervaren / bezichtigen etc etc etc…

  2. PETA zo’n nep organisatie die zogenaamd om dieren geeft, zelf boerderijen heeft waar dieren zwaar mishandeld worden, opvang voor huisdieren die gelijk worden afgemaakt of zwaar verwaarloost en dan nep beelden maakt, dat is peta en dat hoef je helemaal niet serieus te nemen wat die te melden hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here