Amerikaanse soldaten tijdens "Operation Iraqi Freedom" kwamen snel zonder munitie te zitten. © (Public Domain)

Zeven jaar geleden schreven generaal David Petraeus en analist Michael O’Hanlon deze lofzang op het Amerikaanse leger:

De Verenigde Staten hebben tegenwoordig verreweg het beste leger ter wereld. De Amerikaanse strijdkrachten hebben weinig of geen zwakke punten, en op veel gebieden – van oorlogsvoering op zee tot precisieaanvalscapaciteiten, luchtmacht, inlichtingen en verkenning, tot speciale operaties – spelen ze in een totaal andere klasse dan de legers van andere landen. Het is ook niet waarschijnlijk dat deze situatie snel zal veranderen, aangezien de Amerikaanse defensie-uitgaven drie keer zo groot zijn als die van de grootste concurrent van de Verenigde Staten, China, en goed zijn voor ongeveer een derde van alle wereldwijde militaire uitgaven – en nog eens een derde komt van de VS. bondgenoten en partners. Desalniettemin hebben 15 jaar oorlog en vijf jaar bezuinigingen en het disfunctioneren van Washington hun tol geëist. Het leger is zeker niet gebroken of niet klaar voor de strijd, maar de omvang en het niveau van middelen zijn kleiner dan wenselijk is gezien de reeks hedendaagse bedreigingen en de missies waarop het zich moet voorbereiden. Er zijn geen radicale veranderingen of grote opbouw nodig. Maar de trend van bezuinigingen moet stoppen en zelfs op bescheiden schaal worden gekeerd, en defensiekredieten moeten rationeler en professioneler worden behandeld dan de afgelopen jaren het geval is geweest. – Brookings

Een van de lessen die we moeten trekken uit de oorlog in Oekraïne op de verjaardag van de start van de speciale militaire operatie van Rusland, is dat de Verenigde Staten het duurste leger ter wereld hebben, maar totaal onvoorbereid zijn om tegen een eerste wereldmacht te vechten. Het afgelopen jaar hebben we geleerd dat javelins, stingers en HIMARS geen game changers zijn voor Oekraïne. De oorlog in Oekraïne heeft de zwakte van de Amerikaanse en Europese militaire industriële basis blootgelegd. De NAVO is haar vermogen kwijtgeraakt om de essentiële munitie te produceren die nodig is om de behoeften van Oekraïne in de strijd te ondersteunen en heeft een gebrek aan voorraden tanks en gepantserde voertuigen waar Oekraïne dagelijks om smeekt. De VS zijn niet langer de industriële kolos die in de Tweede Wereldoorlog tanks, vliegtuigen, vliegdekschepen, torpedobootjagers en bommen produceerde, schrijft Larry Johnson.

  Het lijkt erop dat Rusland niet alleen sterk is, maar ook de hoofdstad van de multipolaire wereld

Rusland van zijn kant blijft gestaag oprukken langs het hele front van 1600 kilometer (niet zo snel als een stel leunstoelgeneraals willen) en brengt massale verliezen toe aan de Oekraïense strijdkrachten. Sinds februari 2022 heeft Oekraïne op geen enkel moment een tegenaanval kunnen uitvoeren tegen een numeriek gelijke Russische strijdmacht. Het veelbesproken offensief van Oekraïne van afgelopen augustus/september was gericht tegen een in de minderheid zijnde groep militaire politie en Rusland slaagde erin een professionele tactische terugtocht te bewerkstelligen.

De echte game changer is de industriële basis van Rusland. Rusland heeft de natuurlijke hulpbronnen, de fabrieken en de geschoolde arbeiders om de wapens, voertuigen, tanks en vliegtuigen te produceren die het nodig heeft om zijn strijdkrachten in het veld te ondersteunen. De regering Biden, de media en de experts in Amerika begrijpen deze realiteit niet. In plaats daarvan blijven ze de leugen herhalen dat de Russische economie aan flarden ligt en verdrinkt onder het gewicht van Amerikaanse sancties.

Een van de commentatoren op dit blog is een voorbeeld van de waan die de meeste Amerikanen omarmen over de bekwaamheid van het Amerikaanse leger:

De VS heeft Irak in 2003 beslissend verslagen.

Daarna legden de VS de vrede op.

De VS hebben ook de Taliban en Al Qaeda in 2001 – 2002 zeer resoluut verslagen.

Het Amerikaanse leger verdreef het Irakese leger uit Koeweit en verpletterde hen vervolgens in 1991, in een paar dagen.

Het Amerikaanse leger won zowat alle grote gevechten tegen de Vietnamese communisten.

Het probleem is dat de VS lijdt aan mission creep, opgelegd door idiote politici en inhalige aannemers; mission creep zoals natievorming, maar het Amerikaanse leger is behoorlijk effectief in het vernietigen van de vijand en het innemen van zijn grondgebied.

Dit is pure clownwereld. Het is waar dat Amerikaanse troepen in 2003 de controle overnamen over grote delen van Irak en het bezette Bagdad. Maar het Iraakse leger miste luchtmacht en effectieve artillerie. Jee haw!! Amerika sloeg de jongen in een rolstoel in elkaar. Laten we niet vergeten dat het beleid van de Verenigde Staten in Irak ook leidde tot een fatale opstand en leidde tot de geboorte van ISIS, dat epische terroristische aanslagen pleegde in Europa, het Midden-Oosten en Amerika. Irak toonde de onmacht van de Amerikaanse militaire macht om een ​​stabiele politieke orde te scheppen.

  Welke sancties? De Russische olie-inkomsten stijgen met 50% en bereiken een recordhoogte

Ik twijfel echt aan de intelligentie van iemand die beweert dat “de VS de Taliban en Al Qaeda in 2001-2002 hebben verslagen” en die de Amerikaanse nederlaag in Afghanistan in augustus 2019 blindelings negeert. De Taliban die we zogenaamd overwonnen hadden, namen Kaboel terug en dwongen de VS tot een paniekerige terugtrekking. Oh ja. De VS lieten duizenden Afghanen in de steek die we eerder beloofd hadden te beschermen.

En dan is er nog de geest van Vietnam. “We wonnen elke grote strijd tegen de Vietnamese communisten.” Nou en! Het doden van Viet Cong in de jungles en bergen voorkwam niet dat de Noord-Vietnamezen de Zuid-Vietnamese regering versloegen. Ook hier was de Amerikaanse militaire macht onmachtig om een politieke uitkomst te creëren die de Amerikaanse nationale belangen diende.

De meeste Amerikanen geven zich over aan de fantasie dat als we maar meer militair geweld gebruiken (d.w.z. meer cowbell). Deze waanzin blijft de politieke klasse die Washington controleert bezitten en ze tonen geen teken van ophouden in hun streven om Vladimir Poetin te vernietigen en Rusland op magische wijze te veranderen in een lakei van het Westen. Dat is wat er op het spel staat in Ruslands oorlog in Oekraïne en de meerderheid van het Russische volk, niet alleen de politieke en militaire leiders, begrijpt deze dreiging.

We zijn getuige van het einde van het tijdperk waarin de kracht van de Amerikaanse economie en haar controle over de wereldeconomie via de petrodollar Washington in staat stelde haar roekeloze, veelvuldige militaire expedities overzee voort te zetten. De volgende grafieken zijn waarschuwingssignalen dat de Amerikaanse economie voor een opkomende onrust staat, die het voor Washington moeilijk zal maken zijn extravagante financiering van de Oekraïense regering en het leger voort te zetten.

  RED ALERT: Pentagon mobiliseert duizenden vliegtuigen voor WOIII-confrontaties met China, Rusland


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin’s oplossing: Een gefragmenteerd, tandeloos Oekraïne gescheiden door een 100 kilometer breed niemandslandVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWaarom u het vaccin niet moet nemen
Volgend artikelHistorisch jaar… Oekraïne-oorlog legt VS-imperialisme bloot als belangrijkste mondiale bedreiging
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Nou de jacht is geopend een hoge beloning voor een inbeslag genomen Leopard 2 tank

  De eerste 4 Leopard-2-tanks uit Polen zijn al in Oekraïne

  Dit werd aangekondigd tijdens een gezamenlijke persconferentie van premier Mateusz Morawiecki van Polen en president van Oekraïne Volodymyr Zelensky.

  Volgens Poolse media specificeerde Morawiecki dat dit de eerste vier tanks waren die aan Oekraïne waren beloofd.

  De premier beloofde dat Polen binnenkort nog meer apparatuur zou leveren.

  De overdracht van de Poolse “Leopards” aan Oekraïne werd ook bevestigd door de Poolse minister van Defensie Mariusz Blaszczak.

  • De eerste Leopard-2 tanks die naar UKReich gingen, staan inmiddels al weer in de werkplaats voor onderhoud en reparatie. Zal waarschijnlijk wel een gemolde versnellingsbak betreffen.

  • “De overdracht van de Poolse “Leopards” aan Oekraïne werd ook bevestigd door de Poolse minister van Defensie Mariusz Blaszczak.”

   Ik denk dat Mario Balzak binnen niet al te lange tijd zal vernemen dat deze Leopards door de Russen naar de schroothoop zijn geschoten.

 2. De Amerikanen pochen dan wel over hun strijdkrachten, maar de wapens die ze leverden zorgen hoogstens voor terreur tegen de bevolking in Donbass. Ze hebben het lef niet om de grens met UKReich over te steken om direct tegen Russische troepen te gaan vechten want de Amerikaanse msm maken gehakt van een dergelijk besluit als de bodybags met honderden tegelijk terugkeren in de US of A.
  De Amerikanen hebben sinds 1945 geen enkele oorlog gewonnen. Ze zaaien hoogstens terreur en verderf en rotten daarna weer op nadat ze een land in puin hebben geschoten. Dat hebben we gezien in Korea, Vietnam, Libië, Voormalig Joegoslavië, Iraq en Syrië.
  En ze willen nu gaan soebatten met 2 nucleaire wereldmachten tegelijkertijd? Ze zijn volkomen van de pot gerukt daar in het Pentagon!

 3. En dan nog te bedenken dat het merendeel van de militairen van de USA onder een EMBARGO VERPLICHT GEVACCINEERD ZIJN.
  Een aantal hebben die dans kunnen ontspringen, maar wat zijn de duizenden manschappen van het leger “waard “ als straks ook bij jongeren de complicaties van die rommel gaat toeslaan……
  Ze vallen straks om als Zombies……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in