Amerikaanse mainstream media verklaren Joe Biden tot winnaar van de presidentsverkiezingen

1
519
© Gage Skidmore / Flickr (CC BY-SA 2.0)

Verschillende Amerikaanse mediahuizen hebben Joe Biden uitgeroepen tot de winnaar in de staat Pennsylvania – en daarmee tot de nieuwe Amerikaanse president. Maar volgens de lokale wetgeving kan in Pennsylvania nog steeds een hertelling plaatsvinden.

Volgens CNN, NBC en AP heeft de Democratische presidentskandidaat Joe Biden de staat Pennsylvania en daarmee de Amerikaanse presidentsverkiezingen gewonnen. Biden heeft nu 273 electorale stemmen – 270 zijn nodig voor een overwinning, waardoor hij de 46e president in de geschiedenis van de VS is. Kamala Harris wordt vicepresident. Biden is van plan om ’s avonds (lokale tijd) het Amerikaanse volk in een toespraak toe te spreken.

Fox News heeft Biden benoemd tot de winnaar in de staat Nevada. Volgens Fox heeft Biden al 290 kiesmannen gekregen – Fox had Biden dagen geleden ook al uitgeroepen tot winnaar in Arizona.

In Pennsylvania zou echter een hertelling kunnen plaatsvinden als de voorsprong van Biden uiteindelijk minder dan 0,5 procentpunt bedraagt. De president van de VS, Donald Trump, heeft ook verschillende juridische stappen aangekondigd om de verkiezingsuitslag aan te vechten.

“Trump kan winnen via het Hooggerechtshof, zoals George Bush in 2000 de overwinning behaalde op Al Gore” 

Bizarre blanke onderwerping aan zwart racisme in de Verenigde Staten

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here