Het veelvuldig aangekondigde startpunt van het Oekraïense “tegenoffensief” was vanaf het begin duidelijk voor militaire tactici, maar voor de rest van ons lijkt het nu bevestigd te worden: Zaporozhye. De voor de hand liggende vraag is nu of dit een “schijnbeweging” is, schrijft Hal Turner.

Dit is de situatie op 30 april 2023:

Oekraïense formaties voltooien de voorbereidingen voor het aangekondigde offensief. In de regio Zaporozhye werd een uitgebreide training gehouden met reserve-eenheden om het aangewezen gebied binnen te gaan en de communicatie in het veld te organiseren.

Deze kaart zal u helpen elke paragraaf hieronder te begrijpen:

Klik voor groot

Een bataljon van de 116e Gemechaniseerde Brigade van het 10e legerkorps van de Oekraïnse strijdkrachten is aangekomen in het gebied Orekhovsky. Bovendien begon het commando van de 128e Geweerbrigade van de Garde aanvalsgroepen naar de frontlinie te verplaatsen. Een van de eenheden van de brigade kwam aan in Shcherbaki.

In Omelnik werd een vooruitgeschoven commandopost voor een groep troepen uitgerust. De andere dag hebben Oekraïense signaalgevers een gesloten communicatiekanaal opgezet tussen de 108e troepeneenheid en de leiding van het land in Kiev voor interactie tijdens het offensief.

Parachutisten van de 46e Luchtlandingsbrigade van de Luchtlandingstroepen van Oekraïne werden ingezet in de sector Gulyai-Polye . Ten minste één bataljon van de formatie was onderbemand in Pavlograd in de regio Dnipropetrovsk.

Een groep special operations forces van Oekraïne is aangekomen bij de lijn Belogorye-Charivnoe. SSO-sluipschuttersploegen rusten schietpunten aan de frontlinie uit.

De afgelopen dagen zijn brandstof, munitie en militair materieel actief vervoerd via het eiland Khortytsya naar de richting Zaporozhye.

  (Video's) Russische stoomwals: Meedogenloos hameren op ingesloten 79e Oekraïense Brigade in Marinka; Vodiane is af; Avdeeka telt af

Ook vlogen extra tactische vliegtuigen Su-25 en MiG-29 van de basis in Starokonstantinov naar de vliegvelden Shirokoe en Dolgintsevo bij Zaporozhye en Krivoy Rog.

RUSLAND

Het behoeft geen betoog dat de Russische militaire inlichtingendienst alles wat hierboven is beschreven in de gaten heeft gehouden en ziet – plus nog veel meer.

De Russen hebben nog geen -enig- groot deel van hun leger ingezet; de PMC van Wagner heeft het grootste deel van het werk gedaan.

Het lijkt duidelijk, op basis van de manier waarop de zaken worden opgezet, dat Oekraïne “op de fles gaat” met een soort “wees gegroet” tegenoffensief. Als het slaagt, doen ze nog steeds mee. Als het mislukt, is het gedaan met Oekraïne.

Gezien die realiteit is het zelfs voor de meest toevallige waarnemer duidelijk dat de verdediging van Rusland tegen het Oekraïense tegenoffensief waarschijnlijk gruwelijk zal zijn. De inzet van de Russische strijdkrachten is zodanig dat Oekraïne wel eens zou kunnen worden verpletterd in een orde van grootte die nog niet eerder is vertoond.

Wat er ook gebeurt, het lijkt erop dat we nog maar weinig tijd hebben voordat het allemaal begint.

Eén ding is zeker: er zullen heel veel mensen sterven.

En waarvoor allemaal? Zodat Oekraïne zich bij de NAVO kan aansluiten en raketten op Rusland kan richten?

Wat een nutteloze reden om zoveel mensen te doden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Video’s – Mislukte Oekraïense infanterieaanval op Wagner-troepen in BakhmutVolg Frontnieuws op Telegram

  Onnoemelijk leed bij de Oekraïense strijdkrachten: De 128e en 47e elitebrigades met Leopard 2A6 en Bradley zijn verdampt - De Russen hebben de genadeklap gegeven

Lees meer over:

Vorig artikelHet laatste offensief van het Kiev-regime
Volgend artikelHoeveel de burgers van de NAVO betalen voor de oorlogen van de NAVO
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in