Saddam had Bagdad Bob. Hij was erg vermakelijk toen hij in maart 2003 zijn nachtelijke waanideeën spuide om het Westen ervan te overtuigen dat het Irakese leger de Amerikaanse troepen op afstand hield. Welnu, zoals het spreekwoord zegt in Poker, ik zie uw Bagdad Bob en verhoog met een Fred Kagan, schrijft Larry Johnson.

Fred Kagan, echtgenoot van de corpulente Victoria Nuland, is een “geleerde” aan het American Enterprise Institute en onderdeel van het Institute for the Study of War, en komt met een artikel dat een gratis kaartje voor de gekkentrein waard is – Hoe het Oekraïense tegenoffensief nog steeds kan slagen. Hier zijn enkele van de dieptepunten:

Maar het Oekraïense tegenoffensief kan op verschillende manieren slagen. Ten eerste zou de huidige Oekraïense doorbraak van gemechaniseerde troepen kunnen slagen, en de Oekraïners zouden die doorbraak diep genoeg kunnen uitbuiten om de Russische linies gedeeltelijk of geheel te ontwrichten. Ten tweede zouden de Russische strijdkrachten, die al te kampen hebben met ernstige morele en andere systeemproblemen, onder de druk kunnen bezwijken en zich gecontroleerd of ongecontroleerd beginnen terug te trekken. Ten derde kan een gestage druk- en verijdelingscampagne, ondersteund door grote inspanningen zoals die nu plaatsvinden, gaten in de Russische linies creëren die de Oekraïense strijdkrachten eerst lokaal, maar daarna voor diepere penetraties kunnen uitbuiten. De eerste en tweede mogelijkheid zijn relatief onwaarschijnlijk, maar mogelijk.

De derde mogelijkheid is de meest waarschijnlijke weg naar Oekraïens succes. Het zal langzamer en geleidelijker gaan dan de andere twee – en langzamer dan de westerse steunpilaren van Oekraïne wensen en verwachten. Dit hangt af van het feit of het Westen Oekraïne een constante stroom van materieel levert, waarschijnlijk gedurende vele maanden, zodat Oekraïne druk kan blijven uitoefenen totdat de Russische strijdkrachten het soort scheuren in de frontlinie bieden die de Oekraïners kunnen uitbuiten. Het is niet in de eerste plaats een kwestie van uitputting. Het langzame tempo van de drukcampagne die Oekraïne vóór 26 juli voerde, is bedoeld om de Oekraïense verliezen tot een minimum te beperken. Het is ook niet in de eerste plaats gericht op het uitputten van de Russen, maar eerder op het gestaag dwingen van de Russen uit hun voorbereide verdedigingsposities op manieren waarvan de Oekraïners kunnen profiteren om operationeel significante vooruitgang te boeken. Het is nog steeds meer manoeuvreoorlogsvoering dan oorlogsvoering, alleen in een langzamer tempo. Het vereist daarom geduld, maar het kan slagen …

  Oorlogen in de nabije toekomst

Hé Fred, nee dat kan niet. Mollige academici zonder militaire ervaring zouden dit soort domme dingen niet moeten schrijven. Zolang Oekraïne geen strijdmacht van formaat heeft met gevechtsvliegtuigen, mobiele luchtverdediging en mobiele artillerie, mist het de offensieve kracht om door te dringen in de grijze zone buiten de eerste van de Surovikin verdedigingslinies.

Laten we Freds fantasie de vrije loop laten en aannemen dat een Oekraïense troepenmacht van 10.000 man (twee brigades) de eerste linie van de Russische verdediging binnendringt. Hierdoor ontstaat een salient, d.w.z. een uitstulping. Op dat moment kan (en zal) Rusland aanvallen uitvoeren op beide flanken van de Oekraïense opmars. Wat heeft Oekraïne in zijn arsenaal om een Russische tegenaanval te verijdelen? Het antwoord is simpel – NIETS.

Maar dat is niet hoe Fred de dingen ziet in zijn rijke fantasiewereld. Hij houdt vol dat het Russische leger zwak is en door zijn munitie- en manschapsreserves heen raakt. Natuurlijk heeft hij geen bewijs om dit te ondersteunen. Hij is net Judy Garland in de Tovenaar van Oz die zijn robijnen muiltjes aan elkaar klikt en de mantra herhaalt: “er is geen Russisch leger.” Maar geen enkele hoeveelheid wensdenken kan het feit veranderen dat de Russische defensie-industrie steeds meer tanks, vliegtuigen, artillerie, munitie en drones produceert.

Wat mij verbaast is Kagans totale minachting voor de verliezen die de Oekraïners lijden. Zelfs als de Verenigde Staten en de NAVO door kunnen gaan met het sturen van tanks, artillerie en munitie naar hun belegerde bondgenoot in Kiev, neemt het aantal getrainde Oekraïense personeelsleden die deze wapensystemen effectief kunnen bedienen snel af, in plaats van toe. Zelfs als Oekraïne erin slaagt om er een tactische overwinning uit te persen, heeft het niet de middelen in mankracht en uitrusting om dat succes vol te houden. Het Oekraïense leger bevindt zich in een onherstelbare doodsspiraal. Zijn lot is bepaald. Het is slechts een kwestie van tijd.

  De vaccin "Berlijnse muur" wordt eindelijk neergehaald nu het Hooggerechtshof van NY het "grillige" vaccinatiemandaat van NYC verwerpt

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Europa’s deugdzame zelfmoordVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet bizarre effect van universele krankzinnigheid
Volgend artikelEU steunt het plan van Bill Gates om “de opwarming van de aarde tegen te gaan” door de zon te blokkeren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. De reactie van de VS op Saddam’s overmoed is even klein als Hitler die, vermeend, toen hij aan de macht kwam als eerste zijn klasgenootje die niet leuk was op de basisschool liet oppakken.

  • John, het is 1 minuut over 1 in de middag en je bent nu alweer stoned als een garnaal. Of bezopen.

   Waar haal je die onzin steeds vandaan?

 2. John doe eens gedegen onderzoek naar WW2 en de oorzaak en zeker de veroorzakers en dan gelijk maar eens naar Adolf Hitler, 85% is gelogen over deze man en WW2, en waarom zijn nazi geholpen met vluchten ( Odessa route en operatie paperclip )door de Amerikanen ( Die nu top posities hebben daar)en het Vaticaan.

  • Ik sprak een zoon van een nazigeneraal die adviseur was bij het Duitse ministerie van economische zaken. Hij had aan de London School of Economics gestudeerd. Hij was op de vlucht voor de Amerikanen maar had geen asiel, hij werd niet vervolgd vanwege zijn vader maar omdat hij marxist was en samen wilde werken met de Russen.

  • Ik wil het nog niet hebben over de Russische professor marxisme die na de val van het communisme op het Rembrandtplein in Amsterdam aquarellen ging verkopen van Hollandse tulpen.

   • Hij droeg soms gedichten voor. Hij was duidelijk de top, want hij was de enige die daar een eigen auto kon veroorloven. Hij werd er door zijn collega’s op het plein dan ook een beetje afgunstig van beschuldigd commercieel te zijn.

  • Ik moet bij de les blijven.
   Vergeving is niet officieel bekend in de joodse cultuur en zo is het drama van WO2 wederom voortgezet.
   Vergeving ontheft iemand nog niet van zijn karma, alleen jezelf, in een eindeloze cyclus.
   Zo intelligent waren ze dus ook niet.
   Ik ben geen nazi-jager. Sorry. En ik ben ook niet zo op zoek wie er anders wel schuldig is.

  • Ik kwam veel te weten via het dagelijks leven, bijvoorbeeld als je niet rechts houdt of nederig genoeg bent bij het lopen. De ingehouden woede van de rechte schapen, rechtschapenheid, die immers de politiek beheersen, grijpt altijd terug op de Holocaust.

   • Quote: “De ingehouden woede van de rechte schapen, rechtschapenheid, die immers de politiek beheersen, grijpt altijd terug op de Holocaust.”

    Ik kan het fout hebben, maar volgens mij bent u toch echt degene die is begonnen om terug te grijpen naar de holocaust in uw 1e reactie (De reactie van de VS op Saddam’s overmoed is even klein als Hitler die, vermeend, toen hij aan de macht kwam als eerste zijn klasgenootje die niet leuk was op de basisschool liet oppakken).

 3. Oekraine is spiraling out of controle en keijgen van de toren (het westen) de illusie dat ze nog veilig kunnen landen. Nee ze zullen op deze manier crashen en hebben dan niets om over te onderhandelen anders dan volledige capitulatie. Rusland de-militariseert en de-nazificeert de ukra’s. Dat was en is het nog steeds het doel.

  Dit zal niet binnenkort ophouden en kan nog jaren duren. Nu Polen flirt met Belarus voor een flinke poffert op de neus wordt het nog spannender.

  Voor mij is dit net een Netflix serie, ben benieuwd naar het winter seizoen. Popcorn staat dan klaar and rooting for russia.

 4. Mensen als Fred zijn compleet losgezongen van elke realiteit.
  Zie zijn opgegroeid in een gated community, privé scholen en nog nooit NEE gehoord in hun leven.
  De denken ook alles met een zak geld te kunnen oplossen.

 5. Fred Kagan is niet anders dan de gehele westerse pers, overheden en woke lieden, ze geloven in sprookjes, wensdenken en tot enigszins logisch nadenken zijn ze niet meer in staat.

 6. Wij hebben allemaal een mening maar ik weet dat in de Oekraïne zich onmenselijke taferelen zich op dit moment afspelen en het laat wederom zien hoe de elite van deze wereld in hun eendje in staat zijn de bevolking uit te roeien wij geven niet alleen ons geld maar wij stellen onze kinderen en vaders ter beschikking om zich als kanonnen voer te laten gebruiken , SUKKELS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in