De meeste mensen zijn zich er niet of nauwelijks van bewust waarom ze de dingen doen die ze doen. Hun gedrag gaat 99% van de tijd op de automatische piloot omdat hun onderbewustzijn hen stuurt in de richting van het vervullen van hun eigen behoeften. Het maakt voor het onderbewustzijn niet uit of het zich vergist en het gedrag zelfvernietigend of zelfs gevaarlijk is, zolang het maar denkt dat het voldoet aan zijn basisdrang om je veilig te houden tussen je stamgenoten, schrijft Dylan Charles.

We zijn ingesteld op sociale conformiteit, zelfs als dat een direct gevaar voor onze veiligheid kan opleveren. Dit fenomeen is welbekend, en wordt geïllustreerd in een sociaal experiment onder leiding van psychologieprofessor Dominic Abrams, waarin wetenschappers de volgende vraag trachten te beantwoorden.

“Je anders gedragen dan je groep kan je een uitgestotene maken. Maar wat zou je doen als je wist dat je groep het helemaal bij het verkeerde eind had? Zou je bijvoorbeeld in een brandende kamer gaan zitten, gewoon omdat iedereen dat doet?” – Dangerous Conformity

In een hotelkamer opgetuigd met verborgen camera’s en microfoons, proberen deelnemers aan een geënsceneerd internet marketing evenement de overlevingsinstincten van een ander te beïnvloeden door te doen alsof ze rook en rookalarmen negeren in een vergaderkamer met acht mensen.

In het kort, wanneer de deelnemer alleen in de kamer was toen de rook verscheen, sloegen hun overlevingsinstincten aan en verlieten ze snel de gevaarlijke situatie, waarbij ze zelfs hun bezittingen achterlieten. Wanneer de deelnemers in de kamer waren met zeven andere mensen die deden alsof ze de rook negeerden, deden de deelnemers niets en bleven ze gemiddeld dertien minuten in de kamer, lang genoeg om hen bij een echte brand te doden.

In 1979 speelde een scenario als dit zich in het echt af in een Woolworth’s warenhuis in Manchester, Engeland. Ongeveer 500 mensen waren in het gebouw toen er brand uitbrak, die uiteindelijk tien mensen doodde en zevenenveertig naar het ziekenhuis stuurde. Onderzoekers stelden vast dat de meeste doden vielen in het restaurant waar de mensen gewoon niet evacueerden, vermoedelijk wegens het ingesleten en groepsgedrag om te wachten tot de rekening betaald was.

“Nu kijkt iedereen naar de rook, maar in zekere zin geeft dat de groep nog meer invloed. Immers, als iedereen de rook kan zien en niemand raakt in paniek, wel, dan zou het gek zijn van hem om het te doen.” ~Psychologie professor Dominic Abrams

Een les hieruit is dat wanneer mensen alleen zijn, zij geneigd zijn verantwoordelijkheid voor zichzelf te nemen, maar dat wanneer zij deel uitmaken van een groep, een persoon geneigd is uit te zoeken welk gedrag het meest aanvaardbaar is voor de anderen, te zoeken naar het verwachte scriptgedrag, zichzelf niet in verlegenheid te brengen door de leiding te nemen, en zich te onderwerpen aan de norm van de groep, zelfs wanneer de norm gevaarlijk is.

Een andere les is dat ons gedrag niet wordt bepaald door het bewustzijn. In plaats daarvan wordt gedrag meestal bepaald door het onderbewustzijn. Als we geen zelfbewustzijn hebben en niet weten hoe we ons gedrag kiezen, is de kans groter dat we de mensen om ons heen imiteren, napraten waar iedereen het over heeft, en overal in meegaan om maar mee te kunnen doen, zelfs met gevaar voor eigen leven.

  Ziekenhuizen BELAAGD met elke kamer en zelfs gangen bezet met mobiele veldbedden ... is de  spike-eiwit apocalyps begonnen?

Vandaag zijn we getuige van een gevaarlijke manifestatie hiervan. Zwaar beïnvloed door het 24-uur journaal en de social media cultuur, verstarren massa’s mensen onder de overweldigende druk om zich te conformeren, waarbij ze afzien van hun eigen gezondheid, welzijn en persoonlijke overtuiging, en weigeren bezwaar te maken tegen steeds grotere controlemaatregelen. Veel van de ideeën om onze huidige situatie te benaderen zijn rationeel gezien onzinnig, en zullen zeker steeds grotere gevaren voor onszelf creëren, maar omdat ze niet in verlegenheid willen worden gebracht door actie te ondernemen, reageren velen niet op de grotere gevaren die zich aandienen en conformeren zich aan de kudde.

Dit concept wordt nog verder verwrongen wanneer men de aanwezigheid van autoriteit erin mengt, zoals blijkt uit Phillip Zimbardo’s Stanford Gevangenis Experiment dat in 1971 werd uitgevoerd. Zimbardo’s experiment toonde ons hoe snel en gemakkelijk mensen zich zullen conformeren aan de rol van meester en onderdaan.

In 1963 toonde het eveneens beroemde sociaal-psychologische onderzoek van Stanley Milgram aan hoe een zo onschuldig uniform als een laboratoriumjas en een klembord volstaat om bij anderen een gevoel van autoriteit te wekken, en dat mensen anderen bewust lichamelijk letsel zullen toebrengen alleen maar omdat een gezagsdrager hen daartoe de opdracht heeft gegeven.

Dit heeft verontrustende echo’s in de wereld van vandaag, waar plotseling zoveel mensen zich gedwongen voelen te eisen welke medicijnen een ander neemt, en sommigen zelfs het idee steunen om de vrijheden van degenen die zich niet conformeren, ernstig in te perken.

Voortdurend de omgeving scannend op aanwijzingen over hoe hij het beste in zijn stam kan passen, is het doel van de onderbewuste geest een niet-bedreiging voor anderen te zijn en het gemiddelde gedrag van de mensen in de omgeving over te nemen. Dit betekent dat een individu gedwongen kan worden om tegen zijn eigen belangen in te handelen in de drang van het onderbewustzijn om veiligheid binnen zijn stam te zoeken.

  1 op de 73 COVID-19 gevaccineerden was dood in mei 2022 in Engeland volgens de Britse regering

Op persoonlijk niveau omvatten manifestaties van het onbewust volgen van gevaarlijk kuddegedrag alle vormen van zelfsabotage en zelfaanval. Gewoonlijk nemen deze de vorm aan van slechte eet- en uitgavegewoonten, de achteruitgang van het fysieke lichaam, afhankelijkheid van een gevaarlijk medisch establishment voor gezondheid, en toegeeflijkheid aan de psychiatrie voor geestelijk welzijn.

Veel mensen leven tegenwoordig als hun mindere zelf, voortdurend naar beneden getrokken door het gemiddelde gedrag van een zieke en disfunctionele stam. De meest bevredigende levens zijn die welke zelf gestuurd worden door onze eigen creativiteit en onze eigen ambitie, en hoewel je oprecht kunt verlangen om jezelf te ontwikkelen tot je krachtigste zelf, tenzij je je bewust bent van hoe je onbewuste geest je beïnvloedt en je tegen jezelf opzet om te overleven, zul je het moeilijk hebben om de ongelooflijke invloed van de natuur te overwinnen.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Farmaceutische reus eigenaar weigert COVID vaccinatie: “Ik wil mijn DNA niet laten verknoeien”Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDood gevaccineerd: Alarmerende studie bevestigt dat gevaccineerden te maken krijgen met catastrofale Antilichaam Afhankelijke Versterking kwetsuren en sterfgevallen
Volgend artikelAustralië: 24.000 kinderen worden zonder ouderlijk toezicht in een stadion geïnjecteerd 
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Ik heb daar daar enkele last van.
  Ik ben niet zo ingesteld op sociale conformiteit.
  En dat andere dat een probleem zouden kunnen vinden is verder niet mijn probleem.
  En dat ga ik er ook niet van maken.
  Ik hoef niet zo nodig ergens bij te horen.
  ik denk eerder dat andere jaloers op mij zijn omdat ze daar zelf niet het lef voor hebben.

  • Ja het is wel zo dat veel mensen de kudde volgen maar daar heb je het al als je dus al anders bent dan anderen krijg je al snel een stempel opgeplakt en het probleem van de meeste mensen is dus dat ze ergens bij Willen horen omdat ze bang zijn om uit de boot te vallen ook ik heb daar geen last van ik ben wie ik ben ik respecteer ieders mening wil je geprikt doe maar de gevolgen zijn voor jezelf ik heb jaren en jaren in verschillende omstandigheden gewoond omdat ik met honden heb gewerkt voor veel familieleden blijf ik die gek met die honden maar dat maakt me niks uit wees jezelf het beste wat er is

 2. En daarom Bert. Als je nog mee leest heb ik ook medelijden met de gevaccineerden. Het merendeel heeft in het volste vertrouwen gedaan wat er werd gevraagd om de rest van de bevolking te beschermen. En natuurlijk ook zichzelf. En heel veel mensen ondervinden nu pas echt de gevolgen ervan. Dus sterkte voor de mensen die het doorhebben en ertegen ingaan. En heel veel sterkte voor de slachtoffers die in goed vertrouwen hebben gehandeld.

 3. Weten de onderdanen van Nederland trouwens dat onze eigen Koning Willem van z’n moeder op z’n kop kreeg omdat hij toen hij nog kroonprins was de doden herdenking en het vieren van de bevrijding wilde stop zetten. Hij vond dat we het verleden eindelijk eens los moesten laten en vergeven en vergeten. Nouja…daar heeft z’n moeder hem gelukkig voor op z’n kop gegeven en gelukkig worden deze donkere tijden nog steeds herdacht en zelfs nu hij Koning is is hij bijgedraaid. Dat was in het jaar dat hij in het comite van de Olympische spelen werd opgenomen. Maar ergens ben ik bang dat hij ook de ernst van de situatie nu niet onder ogen ziet. En dat terwijl het gaat om een biologische oorlogvoering die volgens Shwab erger zal zijn dan de 2e wereldoorlog. Ik was zo trots op ons kleine democratische landje. En dat we er voor open stonden een multiculturele samenleving te worden. Maar nu….zou het mogelijk zijn dat landen daadwerkelijk gewoon verkocht kunnen worden? Ik denk hierbij aan bijvoorbeeld de 3 presidenten in Afrika die kort nadat ze geen vaccinatie plicht wilden hebben vermoord zijn. Is dat waar het werkelijk om gaat? Verkoop je inwoners als experimentele instrumenten of anders? Kijk bijvoorbeeld naar Israël. In mijn ogen een heilige grond. Maar zelfs daar zijn ze als een van de eerste begonnen met het massaal prikken. En nu leven ze met de consequenties. Maar genoeg. Straks word ik nog gezien als een terrorist. Terwijl ik juist zo trots ben op onze monarchie. Altijd geweest. Het vieren van Koninginnedag. En dat iedereen z’n best doet te laten zien hoeveel we hebben geleerd en dat te kunnen demonstreren voor het koningshuis in het publiek. Maar zelfs dat kan niet meer met de 1.5 afstand. Geen jubelende menigten meer. Dat ga ik echt heel erg missen.

  • Dus jij bent wel blij met al die nutteloze uitvreters die hier alles gratis krijgen en overal voorrang op krijgen.
   Ook wel multi culturele samenleving genoemd.
   Waar vrouwen niet meer veilig over straat kunnen.

  • Hoezo ben jij trots op onze zogenaamde monarchie? Nederland is namelijk sinds 29-05-1940 een deelstaat geworden van Duitsland, omdat Wilhelmina zo nodig naar Engeland moest vluchtte en het koningschap vrijwillig neerlegde. Maar omdat de regering niet werd ontbonden, kon de Duitse bezetter zich zelf laten kronen. Maar op 04-05-1945 heeft het westelijke deel van Duitsland op zijn beurt zich overgegeven aan Amerika. Sindsdien is Duitsland met de deelstaat Nederland Amerikaans bezet grondgebied. Tot op heden is dat nooit meer verandert. Dus officieel bestaat Nederland als aparte staat helemaal niet in de werkelijkheid. Alleen in de fictie. Alex is enkel een soeverein persoon, die zich zelf koning noemt, maar officieel geen zeggenschap heeft over Amerikaans grondgebied, waar de deelstaat Nederland van West Duitsland en West Duitsland in bevinden. Zo is officieel oost Duitsland ook nog steeds Russische bezet grondgebied. Maar in de fictie zijn oost en west Duitsland weer herenigd. Dus met andere woorden leef jij in de fictie wereld en niet in de werkelijke wereld.

  • Gelukkig voor op zijn kop gegeven. Dat hele dodenherdenking is een grote hypocriete zooi. Nazaten van nazi’s (ons koningshuis en ook die Argentijnse del die zich koningin durft te noemen is een nazaat van een nazi) staan mooi weer te spelen terwijl zij nog steeds nazi’s zijn in hart en nieren. En Nederland is tijdens dodenherdenking blijkbaar vergeten wat we de bevolking in onze voormalige koloniën hebben aangedaan. Worden die ook herdacht. Een grote hypocriete poppenkast is dat dodenherdenking.

   • Eveneens ‘Bevrijdingsdag’. Te zien aan het aantal vlaggen wat de bevolking uithangt is de meerderheid volstrekt onwetend en het trieste daarvan is dat de massa dat ook graag zo wenst te houden en nog een biertje neemt. Zoals iemand met een zoveelste pot bier in de klauw stelde toen ik passeerde: “Het belangrijkste is om te blijven drinken.”
    I say no more.

  • Gelukkig voor op zijn kop gegeven????. Dat hele dodenherdenking is een grote hypocriete zooi. Nazaten van nazi’s (ons koningshuis en ook die Argentijnse del die zich koningin durft te noemen is een nazaat van een nazi) staan mooi weer te spelen terwijl zij nog steeds nazi’s zijn in hart en nieren. En Nederland is tijdens dodenherdenking blijkbaar vergeten wat we de bevolking in onze voormalige koloniën hebben aangedaan. Worden die ook herdacht? Een grote hypocriete poppenkast is dat dodenherdenking.

  • Van mij mogen ze die maandelijkse sirenes per direct uitgooien. Totaal nutteloos en de herrie is niet om aan te horen. Je zult zo’n ding voor je woning hebben staan. Soms sta ik op een punt waar je er VIJF tegelijk kan horen loeien. Wanneer ik de uitspraak doe dat het allang weer oorlog is, kijken de mensen me aan of ze water zien branden. Dat soort leeghoofden zullen lastig wakker te schudden zijn.

 4. Misschien een leuke kijkers tip als je South Park leuk vind.
  Ik heb ze gisteren al gezien, zijn erg goed/ leuk.
  Om 11:40 op Comedy Central begint een aflevering over covid 19 en daarna een aflevering over het vaccin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in