Duikers in de Filipijnen hebben mondkapjes en andere PPE ontdekt die nu de kostbare koraalriffen bedekken en door het zeeleven worden opgegeten.

Terwijl de media en particuliere ondernemingen zoals het World Economic Forum de impact van de lockdoowns vieren omdat ze de CO2-uitstoot verminderen en “stillere steden” creëren, is over de werkelijke milieu-impact weinig gerapporteerd.

“Persoonlijke beschermingsmiddelen spoelen aan op koraalriffen in de buurt van de Filipijnse hoofdstad Manilla. Volgens een schatting van de Aziatische Ontwikkelingsbank zou de stad tijdens het hoogtepunt van de uitbraak van Covid-19 tot 280 ton extra medisch afval per dag hebben voortgebracht”, meldt BBC News.

Duikers van het Anilao Scuba Dive Centre legden uit hoe zij het koraalrif onderzochten na de eerste lockdown en ontdekten dat het bezaaid was met maskers en PBM’s.

“Slechts tien minuten na de duik zagen we ongeveer 10-12 maskers en dat hebben we nog nooit eerder gehad”, zegt een van de duikers.

Het door de duikers verzamelde afval omvatte veel blauwe wegwerpmondkapjes, naast gelaatsschermen en ander COVID-19-gerelateerd afval.

Volgens de rapport zullen de maskers ofwel op een stortplaats belanden ofwel terug in de oceaan.

“En dat is een probleem omdat de polymeren in de chirurgische maskers oplossen in microplastics die gemakkelijk worden geconsumeerd door zeedieren en de koraalriffen die hen voeden”, zegt de verslaggever.

Duikers zeggen dat wat zij hebben gezien in termen van vervuiling van de oceaan door maskers “het topje van de ijsberg” is.

Zoals Frontnieuws reeds in december heeft gemeld, blijkt uit een rapport van OceansAsia dat ongeveer 1,5 miljard gezichtsmaskers in zee worden gedumpt, waardoor de oceanen verder worden vervuild met schadelijk plastic en schade wordt toegebracht aan kwetsbare mariene ecosystemen.

  Discriminatieverbod van niet-gevaccineerden door de Raad van Europa heeft geen bindende werking

“Plasticvervuiling in de oceanen doodt 100.000 zeezoogdieren en schildpadden, meer dan een miljoen zeevogels en een nog groter aantal vissen, ongewervelde dieren en andere zeedieren”, aldus het rapport, dat opmerkt dat pinguïns in Brazilië dood zijn aangetroffen met mondkapjes in hun maag.

Van de naar schatting 52 miljard mondkapjes die in 2020 wereldwijd werden geproduceerd, wordt aangenomen dat 1,56 miljard dit jaar onze oceanen zijn binnengedrongen, wat zal resulteren in nog eens 4.680 tot 6.240 ton plasticvervuiling in zee, bovenop de 269.000 ton die het water al vervuilt.

Nu hebben de mondkapjes ook de oceanen bereikt

Vorig artikelPsychisch Coronageweld tegen gezinnen: geen bezoek na de geboorte
Volgend artikelHet Nieuwe Normaal (Fase 2)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in