Nu hebben de mondkapjes ook de oceanen bereikt

0
© Naomi Brannan, via Captain Planet

Maandenlang hebben we mondkapjes gezien op plaatsen waar ze niet horen te zijn: goten, straten, stranden en parken. Nu moeten we ervaren hoeveel er onze oceanen binnendringen.

Een natuurbeschermingsgroep voor het behoud van het mariene milieu houdt sinds het begin van de pandemie het aantal mondkapjes bij die aanspoelen op een afgelegen eiland ten zuiden van Hongkong, meldt Captain Planet.

Ongeveer zes weken nadat Covid Hong Kong trof, laat in februari, begonnen we mondkapjes te vinden, en veel mondkapjes. Opmerkelijk is dat we geen mondkapjes vonden voor Covid, zegt Dr. Bondaroff.

De mondkapjes zijn gemaakt met polypropyleen, wat Bondaroff beschrijft als dunne vezels van plastic.

Het feit dat we mondkapjes beginnen te vinden die uit elkaar vallen, geeft aan dat dit een echt probleem is, dat door mondkapjes microplastics worden geproduceerd, zegt hij.

De vraag die we niet konden beantwoorden was hoeveel er onze oceanen binnenkomen? We wisten het gewoon niet, zegt Bondaroff.

OceansAsia startte een studie om het antwoord te vinden en deelde onlangs haar bevindingen.

Van de naar schatting 52 miljard mondkapjes die in 2020 wereldwijd werden geproduceerd, wordt aangenomen dat 1,56 miljard dit jaar onze oceanen zijn binnengedrongen, wat zal resulteren in nog eens 4.680 tot 6.240 ton plasticvervuiling in zee.

Bondaroff zegt dat het rapport een conservatief verliespercentage van 3 procent gebruikte en het gemiddelde gewicht van 3 tot 4 gram voor een chirurgisch mondkapje van polypropyleen voor eenmalig gebruik om tot de schatting te komen.

De 1,56 miljard mondkapjes die in 2020 onze oceanen zijn binnengedrongen, zijn daar  voor de lange termijn. Ze zullen 450 jaar of langer in de oceaan blijven en in kleinere stukjes breken.

Het rapport merkt ook op dat de wereldwijde verkoop van mondkapjes steeg van ongeveer 800 miljoen dollar in 2019 tot 166 miljard dollar in 2020.

Dat is belangrijk, we moeten mensen beschermen, maar tegelijkertijd heeft dat een blijvende impact op ons milieu, en dat zien we op de stranden, zegt Bondaroff.

En hij zegt dat dit probleem helaas maar een klein deel uitmaakt van de plasticvervuiling die onze oceanen binnendringt.

  Mainstream media aan het gepeupel: "Wees een klimaatheld, dood uzelf"

Het rapport vraagt ​​mensen om wanneer dat mogelijk is herbruikbare mondkapjes te dragen, mondkapjes op verantwoorde wijze weg te gooien en hun totale consumptie van plastic voor eenmalig gebruik te verminderen. Het roept regeringen ook op om:

  • Beleid uit te voeren dat bedoeld is om het gebruik van herbruikbare mondkapjes aan te moedigen, zoals het vrijgeven van richtlijnen met betrekking tot de juiste productie en het gebruik van herbruikbare mondkapjes.
  • Innovatie en de ontwikkeling van duurzame alternatieven voor plastic wegwerp-mondkapjes te bevorderen.
  • Het ontmoedigen van zwerfvuil door het verhogen van de boetes en het voorlichten van het publiek over verantwoorde manieren om zich te ontdoen van mondkapjes.
  • Reparatie en verbetering van afvalbeheersystemen om verliezen en morsen te beperken.

Greenpeace oprichter: opwarming van de aarde is “de grootste zwendel in de geschiedenis”

Vorig artikelBioNTech medeoprichter: Pfizer’s Covid-19 vaccine is in een paar uur tijd ontwikkeld
Volgend artikelALARM: Dokter Heinrich Fiechtner waarschuwt: “Het is een moordvaccinatie”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in