Foto credit: The Gateway Pundit

Een bron bij Delta Airlines heeft onthuld dat de luchtvaartmaatschappij haar werknemers nu vraagt om de woorden “Zwart” en “Bruin” met een hoofdletter te schrijven, maar niet “Wit” wanneer iemands ras wordt beschreven, schrijft Jordan Conradson.

Delta’s nieuwe “Taalgids voor inclusiviteit” stelt,

RAS EN ETNICITEIT STIJLNOTITIE –

Gebruik ‘Zwart’ en ‘Bruin’ met een hoofdletter in Deltacommunicatie. In tegenstelling tot Zwart of Bruin, moet “wit” met kleine letters worden geschreven.

Als je verwijst naar ras, etniciteit of nationaliteit, wees dan zo specifiek mogelijk.

Dit volgt de extreemlinkse Associated Press stijlrichtlijnen voor het hoofdlettergebruik van alle woorden die op ras duiden, behalve “wit”.

Volgens de Associated Press,

AP’s stijl is nu om Zwart met een hoofdletter te schrijven in raciale, etnische of culturele zin, om een essentieel en gedeeld gevoel van geschiedenis, identiteit en gemeenschap over te brengen tussen mensen die zich identificeren als Zwart, inclusief die in de Afrikaanse diaspora en binnen Afrika. De kleine letter zwart is een kleur, geen persoon. AP-stijl zal de term wit in raciale, etnische en culturele zin met een kleine letter blijven schrijven.

Deze beslissingen komen overeen met de al lang bestaande hoofdlettergebruik van verschillende raciale en etnische identificaties zoals Latino, Aziatisch Amerikaans en Native American. In onze discussies over stijl en taal komen veel punten aan bod, waaronder de noodzaak om inclusief en respectvol te zijn in onze verhalen en de evolutie van taal.

We zijn het erover eens dat de huidskleur van blanken een rol speelt in systemische ongelijkheden en onrechtvaardigheden, en we willen dat onze journalistiek deze problemen grondig onderzoekt. Maar door de term wit met een hoofdletter te gebruiken, zoals wordt gedaan door blanke supremacisten, lopen we het risico dat we op subtiele wijze legitimiteit verlenen aan dergelijke overtuigingen.

  Nieuwe brief aan Macron: "De burgeroorlog komt eraan, en dat weet u heel goed"

Sommigen hebben de opvatting geuit dat als we wit niet met een hoofdletter schrijven, we inconsequent zijn en witte mensen discrimineren, of, omgekeerd, dat we impliceren dat wit de standaard is. We hebben ook nota genomen van het argument dat als we de term met een hoofdletter schrijven, we witte mensen meer kunnen betrekken bij kwesties en discussies over ras en gelijkheid.

Blijkbaar zijn zwart en bruin de juiste bijvoeglijke naamwoorden om iemand te beschrijven, maar wit niet, en Delta is het daarmee eens. Wat is er gebeurd met het behandelen van iedereen als gelijken?

Een connotatie die hieruit kan worden afgeleid is dat het niet gepast is om blank te zijn.

Delta is onlangs onder vuur komen te liggen omdat ze de grensinvasie en de ineenstorting van Amerika door het Biden-regime heeft geholpen door illegale vreemdelingen door het land te vervoeren.

The Gateway Pundit meldde dat als gevolg hiervan Congreslid Matt Gaetz (R-FL) op 22 december 2023 een brief stuurde naar Delta CEO Ed Bastion, waarin hij antwoorden eiste op deze mogelijke botsing met het regime.

Eerder werd, zoals The Gateway Pundit meldde, een zwarte man van een Delta-vlucht verwijderd omdat stewardessen werden getriggerd door zijn “F*ck Biden” sweatshirt! Ondanks het verwijderen van het sweatshirt werd de passagier toch van de vlucht getrapt en bedreigd met plaatsing op de no-fly lijst omdat hij het lef had om een politieke mening te uiten die hen niet beviel.

Dit bedrijf is geen vriend van conservatieven.

Nu lijkt het erop dat ze het op blanke mensen gemunt hebben.

  Open grenzen politicus en vrouw aangevallen, vastgebonden en in elkaar geslagen door asielzoekers

De memo werd naar verluidt naar Delta-werknemers gestuurd en openbaar gemaakt door een klokkenluider.

Via Robby Starbuck:

Live and Let’s Fly rapporteert,

Delta Air Lines is niet de enige die de AP-richtlijnen volgt door “zwart” en “bruin” met een hoofdletter te schrijven als deze termen in raciale of etnische zin worden gebruikt, terwijl “wit” met een kleine letter wordt geschreven. Maar het is een beleid dat elke vorm van intellectuele geloofwaardigheid of logische samenhang mist en de mensen die Delta hiervoor de huid volschelden hebben daar gelijk in…

Misschien volgt Delta gewoon de AP-richtlijnen in zijn bedrijfscommunicatie, maar de richtlijnen zelf lijken me inherent problematisch en ik hoop dat mensen uit het hele politieke spectrum het hierover eens kunnen zijn.

Deze hele beoordeling begint met een onjuiste vooronderstelling dat er een gedeelde geschiedenis is onder degenen die zichzelf zwart noemen, een grove generalisatie die zwarte Amerikanen en zwarten over de hele wereld in één categorie reduceert.

Het klopt gewoon niet. Mijn buren zijn zwart. Mijn pastoor is zwart. Ik heb zwarte klanten bij Award Expert en mijn kerk is, net als Los Angeles, een grote smeltkroes van zwarten uit de hele wereld. Er is geen “gedeelde geschiedenis” buiten de melanine in hun huid.

Sommige gebruikers op X reageerden op deze onzinnige nieuwe regel door het bedrijf te hekelen, aan te geven dat ze niet meer met Delta zullen vliegen en “Wit” met hoofdletters te schrijven.

  De etnische zuivering van Europeanen

Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OMVOLKING DOSSIER

Frankrijk stevent af op burgeroorlog, zegt grondwetgeleerdeVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelStoltenberg: Meer wapens naar Oekraïne is de weg naar vrede
Volgend artikelAlcohol, seks & drugs – bunga bunga feestjes met escorts op de WEF top in Davos?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in