Foto ter illustratie, scene uit de dystopische film © Children of Men

Noem een dystopie en de meeste mensen zullen waarschijnlijk denken aan Nineteen Eighty-Four, de Thought Police en Big Brother. Dat is begrijpelijk, want er zijn verontrustende hints van in onze eigen samenleving – zijn ideeën als niet-platformen, veilige ruimten en misgendering echt zo verschillend van verkeerd denken en gedachtemisdaad? – maar er is een ander soort dystopie dat veel vaker voorkomt. Helaas is het net zo eng, schrijft Earlking56.

Het woord dystopie zelf betekent gewoon een samenleving die onaangenaam of beangstigend is. Dat kan een brute, sterk gecentraliseerde autoritaire staat betekenen zoals die van Big Brother’s Party (Orwell modelleerde het naar de Sovjet-Unie onder Stalin) – maar het kan ook een samenleving betekenen waar de rechtsstaat is afgebroken (WROL – without the rule of law), en dat komt tegenwoordig veel vaker voor in de wereld. Voor elke Noord-Korea zijn er een half dozijn ingestorte samenlevingen zoals Somalië of Pakistan. En hoewel het moeilijk is om een eenpartijstaat op te leggen en dingen zo te organiseren dat je absolute controle hebt over wat mensen doen en zelfs denken, is het makkelijk voor een samenleving om in te storten. Een natuurramp kan dat doen – denk aan New Orleans na orkaan Katrina.

Dat duurde natuurlijk niet lang; New Orleans is één stad in een groot, geavanceerd land en de rechtsorde werd snel hersteld. Maar wat als de regering zwakker was, of de samenleving om te beginnen minder stabiel? Of wat als het niet één enkele gebeurtenis is die de ineenstorting veroorzaakt, maar jaren van verwaarlozing? Veel landen zijn een betwiste verkiezing of een economische crisis verwijderd van de ineenstorting – en er zijn zelfs delen van de VS waar de rechtsstaat te fragiel is om als vanzelfsprekend te worden beschouwd.

De eerste dingen eerst: sociale afbraak

Als er één ding is dat een samenleving gegarandeerd min of meer onmiddellijk tot chaos reduceert, dan is het wel een plotselinge afwezigheid van politie. Het maakt niet uit wat voor soort samenleving het was om mee te beginnen. Canada is bijvoorbeeld beroemd om zijn vrede en vriendelijkheid. Wat gebeurde er toen de politie wegging? Niets goeds:

”Als jonge tiener in het trotse vredelievende Canada van de romantische jaren zestig geloofde ik heilig in het anarchisme van Bakoenin. Ik lachte het argument van mijn ouders weg dat als de regering ooit de wapens zou neerleggen, de hel zou losbreken. Onze concurrerende voorspellingen werden op de proef gesteld om 8:00 uur ’s ochtends op 17 oktober 1969, toen de politie van Montreal ging staken. Tegen 11:20 werd de eerste bank overvallen. Tegen de middag waren de meeste winkels in het centrum gesloten vanwege plunderingen. Binnen een paar uur brandden taxichauffeurs de garage van een limousineservice af die met hen concurreerde om klanten van de luchthaven, doodde een sluipschutter op het dak een provinciale politieagent, braken relschoppers in verschillende hotels en restaurants in en doodde een dokter een inbreker in zijn huis in de voorstad. Aan het eind van de dag waren er zes banken beroofd, honderd winkels geplunderd, twaalf branden gesticht, veertig auto’s vernietigd en drie miljoen dollar schade aangericht aan eigendommen, voordat de stadsautoriteiten het leger en natuurlijk de Mounties moesten inschakelen om de orde te herstellen.”

Helaas zijn politiestakingen waarschijnlijker dan ooit, vooral in de VS. Agenten staan onder grote druk en de media zijn op dit moment tegen hen. Wat gebeurt er als er een agent betrokken is bij een schietpartij en onder druk van de media en extreem-linkse activisten zoals BLM wordt de agent gearresteerd? Is het dan zo moeilijk te geloven dat de politie kan doordraaien en weglopen? En zodra criminelen zich realiseren dat de politie naar huis is, breekt de hel los.

  Fenomenologie van wanen

In Montreal in 1969 was het grootste probleem eenvoudige criminaliteit. Nu zijn er ook politieke extremisten om je zorgen over te maken. “Anti-fascistische” demonstranten zoals Black Bloc zeggen dat het acceptabel is om geweld te gebruiken tegen nazi’s, en hun definitie van “nazi” omvat vrijwel iedereen rechts van Bernie Sanders. Als je een Trump 2016 bumpersticker hebt en de wet wordt plotseling niet meer gehandhaafd, dan zijn er mensen die de kans grijpen om jou te pakken te nemen – en je auto, je huis en misschien ook je familie. Ze zien dit als de perfecte kans om wraak te nemen voor al het denkbeeldige onrecht dat je hen hebt aangedaan en misschien je eigendom te “herverdelen” onder “het volk” – waarmee ze zichzelf bedoelen.

Dus, wat kun je doen als de openbare orde plotseling verdwijnt en jouw gebied een free for all wordt?

Wat je niet kunt doen is je uitrusten en op een missie gaan om de straten vrij te maken van criminaliteit. De kans is groot dat de wet op een gegeven moment weer van kracht wordt en dat mensen verantwoording moeten afleggen voor wat ze hebben gedaan – en als gezagsgetrouwe burger loop je meer kans om in dat net verstrikt te raken dan iemand van een bende of een extreem-linkse groepering.

Wat je moet doen is stappen ondernemen om jezelf en alles wat belangrijk voor je is te beschermen, maar zorg ervoor dat je ze later kunt rechtvaardigen. Dat betekent dat je de confrontatie met de wetteloze elementen moet vermijden, maar klaar moet zijn om jezelf te verdedigen als een confrontatie je wordt opgedrongen.

  Onthuld: Het geheime rapport dat laat zien hoe de nazi's een Vierde Rijk planden ... in de EU

#1 Opgaan in de massa

Het eerste wat je moet doen is proberen niet op te vallen. Als jij en je huis niet opvallen, trek je veel minder aandacht en dat kan al voldoende zijn om niet aangevallen te worden. Als er linkse bendes op straat rellen, zullen ze zich richten op elk huis dat eruit ziet alsof er conservatieven wonen, dus bij de eerste tekenen van problemen moet je buiten controleren of je niet opvalt. Het kan verleidelijk zijn om een zichtbare steunbetuiging te geven aan de politie, de president of wat dan ook, maar is dat het risico van het aantrekken van aanvallen waard?

#2 Verschansen

Een andere goede manier om confrontaties te vermijden is om zoveel mogelijk thuis te blijven tijdens de crisis. Dit is een van de beste argumenten om een prepper te zijn – je zou al de voedselvoorraden en andere middelen moeten hebben die je hiervoor nodig hebt. Als je dat niet hebt, is dit een goed moment om ermee te beginnen. Het heeft geen zin om te wachten tot er een crisis uitbreekt, want zijn liggen de winkels vol met paniekaankopers. Meedoen aan de last-minute koopwoede is eigenlijk een goede manier om in de problemen te komen, want de gemoederen zullen oplaaien en je kunt geweldsuitbarstingen verwachten als mensen vechten om de laatste voorraden voedsel. Het is veel beter om dat uit te zitten in een goed bevoorraad huis.

Hetzelfde geldt voor alle andere eerste levensbehoeften. Als je thuis al medische voorraden en voldoende munitie hebt, kun je op die reserves terugvallen en de desintegrerende buitenwereld vermijden. Als je een generator en een waterbron hebt, hoef je je geen zorgen te maken over uitvallende nutsvoorzieningen (maar houd de generator onopvallend).

#3 Zelfverdediging

In het ergste geval zul je jezelf moeten verdedigen. Vertrouw hier niet op geluk; wees voorbereid. Ten eerste, maak een planning. Bepaal een veilige ruimte voor je gezin in het geval van een inbraak of een oproer buiten. De beste optie hiervoor is een kamer met stevige muren en maar één ingang – een kamer aan het einde van een gang is ideaal, omdat je de toegangen kunt afdekken. Ontdoe de gang van zwaar meubilair dat aanvallers als dekking kunnen gebruiken. Probeer ook een kamer te kiezen met één ingang maar een extra uitgang – bijvoorbeeld een kamer op de tweede verdieping met een touwladder bij het raam. Als aanvallers je huis in brand steken, heb je een snelle vluchtroute.

  Kijk: Globalisten weten dat ze 'extreem impopulair' zijn - maar dat weerhoudt ze er niet van om 'totale controle' over de wereldbevolking na te streven

Blijf je bewust van wat er in je huis gebeurt. Houd het gezin zoveel mogelijk bij elkaar en controleer regelmatig of de ramen en deuren goed beveiligd zijn – vooral als je kinderen hebt.

#4 Draag altijd een wapen

Als de rechtsorde verdwenen is, draag dan overal een wapen – zelfs als je alleen maar naar het toilet gaat. Als een menigte de voordeur openbreekt, heb je geen tijd om je te pakken dat je in de keuken hebt laten liggen, dus moet het aan je riem blijven. Als je naar buiten moet, draag het dan altijd – maar niet openlijk. Dat maakt je tot een doelwit. Zorg dat je een verborgen wapen bij je hebt, verborgen maar gemakkelijk toegankelijk, in je auto – onder een jas .

#5 Leef de regels na

Ook al is de rechtsstaat afgebroken, probeer je zoveel mogelijk aan de regels te houden. Dat kan je leven een stuk makkelijker maken als de orde is hersteld. Als je huis is aangevallen en je hebt dodelijk geweld gebruikt om het te verdedigen, zou dat niet veel problemen moeten opleveren – maar het vormen van een posse en het opjagen van de slechteriken is misschien wat moeilijker uit te leggen.

Wees er klaar voor!

Net als de meeste rampen is een verstoring van de openbare orde gemakkelijker te overleven als je er klaar voor bent. Voor de meeste preppers zou dit geen enorme uitdaging moeten zijn. Wees voorbereid om terug te vallen op je eigen middelen, hou je gedeisd en wacht tot het voorbij is.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Ach kijk! Met WO III voor de deur is preppen opeens geweldig en trendy. De vlag draait naar de nieuwe wind!   Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMacrons halsbrekende duik in chaos
Volgend artikelEen rompstaat
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. In Nederland is er nog wel een rechtsstaat, maar deze functioneert niet meer goed.

  Overduidelijk worden Mislims, m.n. als uitkeringszoekers en als criminelen beter behandeld dan autochtonen in exact dezelfde situatie.

  Deze Discriminatie ontkent men of doet men af als positief, maar het is natuurlijk duidelijk: de rechtsstaat is doodziek en staat eigenlijk op instorten.

  • Dat is ook de bedoeling het land ontwrichten met moslims.
   Maar goed ik heb de keuze gemaakt dat bij een oorlog burgeroorlog als ze mij lastig vallen of op durven jagen ik een mooie scherpe riek in de schuur heb staan.

  • Er is al lang geen recht staat meer.

   Mensen zijn human rescource,s
   Of te wel frondstoffen.

   De N.R.P waaronder je de recht($)-Bank binnen word gelokt zou een hint moeten geven dat je hier niet als soeverein levend mens met eigen bewustzijn bent maar als domme slaaf die geen eigen beslissingen mag nemen en een gevaar voor hun democratie en wereld is mocht deze het door krijgen.

   Omtzicht steld niet voor niets , het grondrecht wat de naam al vermoed op het natuurlijke land geld ipv de legale fictie die je verleid word te aanvaarden in de vermeende recht$gang.

 2. Ben benieuwd wat de rest , nog niet getroffen zal doen als de digitale knaak , het pandemie verdag en de smart 100% camera 15 minuten kamp er is..

  Ik ben berooft van alles ,
  Mijn verzet juridisch juist of niet , ze breken de deur open je mag wat sokken pakken en de rest pakken het gewoon rechtsgeldig of niet.

  En ondertussen op goeie tijden slechte tijden lijkt het of er een nieuwe popenkast aflevering in den haag komt met een zon die schijnt en al.

  En goh , alweer blijft de weggestuurde demisionaire trekpop die gaat tekenen en jou vrijheid tekend.
  Want nederland tekend zellf met elke ver-kiezing zn soevereiniteit en beslissingsrechten weer weg aan de corporatie en bank.

  Neh , er gaat niets veranderen totdat het echt gaat veranderen en als dat zo ver komt word het de sterkste overwint.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in