Langzaam maar zeker verslechtert de militaire situatie voor de Oekraïners van dag tot dag. De Westerse Wunderwaffen zijn een mislukking gebleken op de test van echte oorlog; economische sancties tegen Rusland doen het Westen meer pijn dan het doel waarvoor ze oorspronkelijk ruim van tevoren waren ontworpen; de Russische sociale cohesie is sterker gebleken dan het collectieve Westen had verwacht, terwijl het de Russische wereld bekeek vanuit de hoogten van zijn regenboog denktanks, schrijft Costantino Ceoldo.

In dit tanende Westen ontbreekt het aan volwassenen in de kamer. We moeten niet verbaasd zijn: degenen die bereid zijn om “tot de laatste Oekraïner” te vechten, zijn dezelfde mensen die Syrië martelden met een decennium van burgeroorlog die van buitenaf werd geïnjecteerd; die het welvarende Libië van Khadafi vernietigden; die Griekenland kwelden met economische bezuinigingen, waarmee ze aan iedereen bewezen dat mooie woorden over een Europa van de volkeren voor niets tellen als het gaat om de hebzucht van banken en beleggingsfondsen.

Het zijn dezelfde mensen die Israël verdedigen voor zijn uitroeiing van de Palestijnen, zich beroepend op Deuteronomy.

Voorlopig kunnen we echter nog steeds schrijven en spreken, en er zijn nog steeds stemmen, misschien geïsoleerd, die krachtig opstaan tegen de dagelijkse waanzin waarin we worden ondergedompeld.

De stem van Richard Black, kolonel bij de mariniers, Purple Heart in Vietnam en voormalig senator in de senaat van de staat Virginia, is er één van. Net als op andere momenten kan de waarheid die hij spreekt onaangenaam klinken in de oren van degenen die blind zijn voor de realiteit.

Het volgende is zijn meest recente verklaring over de Oekraïense situatie aan het front.

Een dramatische doorbraak heeft de frontlinies in Oekraïne opgeschud. Het is nog te vroeg om te zeggen hoe belangrijk die doorbraak zal worden, maar vroeg of laat zal de oorlog in Oekraïne waarschijnlijk zo eindigen.

Op een gegeven moment zal de linie breken; Oekraïne zal over onvoldoende reserves beschikken om de breuk te dichten; de Russen zullen over voldoende reserves beschikken om de breuk uit te buiten, en ze zullen er doorheen stromen en een aanzienlijke terugtocht forceren, die de andere verdedigingslinies van Oekraïne zal ontmantelen en hun linies over een breed front zal doen instorten. Als die instorting groot genoeg is, kan dat het einde betekenen voor Oekraïne.

  Video toont de eliminatie van omsingelde Oekraïense militanten

Zou dit nu kunnen gebeuren? Een week geleden verscheen er een onverklaarbare anomalie op de oorlogskaarten – een ongebruikelijke, drie mijl lange Russische doorbraak door de Oekraïense linies – een diepe, plotselinge penetratie die erg smal was en voornamelijk bestond uit een ongehinderde Russische sprint langs de weg die naar Ocheretyne leidt. Die stad was op dat moment een Oekraïens bolwerk ten noordwesten van Avdiivka, dat in februari 2024 het toneel was geweest van een grote Russische overwinning.

De penetratie leek smal en gevaarlijk. De Russen liepen het risico afgesneden te worden, want zelfs een kleine troepenmacht kon de weg overal blokkeren. Maar in de loop van de volgende dagen werd de penetratie snel breder en begon de Russische opmars in andere richtingen uit te wijken. De groeiende salient ondermijnde de verdediging van nabijgelegen Oekraïense eenheden.

En nu zijn er berichten over een reeks dorpen die in Russische handen vallen: Semenovka, beschreven als “een van de belangrijkste Oekraïense vestingswerken ten westen van Avdeevka” werd veroverd door Russische troepen, en het Oekraïense opperbevel kondigde aan dat het zich ook had teruggetrokken uit Berdychy en Novomikhailovka. Verschillende andere steden worden betwist en kunnen ook in handen van Rusland vallen.

Voorlopig is er geen teken dat de doorbraak binnen de perken blijft. Telkens als Oekraïne troepen verplaatst om de breuk te dichten, creëert het een nieuwe zwakke plek in zijn verdediging. Hun probleem is niet munitie, maar mankracht. Het lijkt een kwestie van tijd voordat hun geluk op is.

De Slag om Ocheretyne begon toen Oekraïne de 47e brigade opdracht gaf zich terug te trekken, waardoor de in Amerika gebouwde M-1 tanks van het front werden gehaald. De veelgeprezen M-1’s bleken beschamend gemakkelijk te verslaan met gewone Russische drones. De snelle vernietiging van tanks die ooit als onoverwinnelijk werden beschouwd, was een slechte zaak voor de NAVO; ze moesten vertrekken.

  De uitkomst van de oorlog met Rusland

Maar het aflossen van de 47e door de 115e Brigade verliep uiterst slecht. De Oekraïners verlieten simpelweg veel posities, waardoor er gaten in de linie ontstonden. De Russen ontdekten de leemte en drongen moedig en vastberaden door.

Hun snelle actie stelde hen in staat om grote delen van de vestingstad Ocheretyne in te nemen, waardoor andere nieuwe aanvalswegen bloot kwamen te liggen. Het Oekraïense opperbevel raakte in paniek. Ze gaven het 47ste bevel om de terugtrekking ongedaan te maken en zich weer bij de strijd aan te sluiten. Slecht uitgeruste troepen werden bij elkaar geraapt om de bres te dichten.

De Russen gaan verder en vergroten de kloof. Ze hebben verse, goed getrainde reservisten gestuurd en bevoorradingsroutes opgezet voor brandstof, voedsel en munitie.

Oekraïense waarnemers waren woedend en eisten actie tegen degene die blunderde, hoewel het onduidelijk is wie dat zou kunnen zijn. Een Oekraïense analist die de naam “DeepState” gebruikt, geeft de commandant van de 115e Brigade de schuld. DeepState meldt zware Oekraïense verliezen en zegt dat alles soepel verliep onder de vorige brigade, “toen kwam de 115e binnen en begonnen enkele onbegrijpelijke manoeuvres van de kant van de vijand en stortte de frontlinie in.” Hij zei dat veel berichten op social media spraken over “veel vermiste en dode soldaten van de 115e brigade.”

Voorlopig zijn er tegenstrijdige berichten over wie wat controleert, maar de Russische vlag wappert vandaag boven Ocheretyne.

Oorlogswaarnemers raken er steeds meer van overtuigd dat Oekraïne de komende maanden zal vallen. Over het 620 mijl lange front verliezen de Oekraïense strijdkrachten terrein door gebrek aan mankracht. Zelensky’s poging om een half miljoen nieuwe troepen te mobiliseren stuit op hevig verzet; het gaat langzaam in zijn werk.

  Bekijk deze verbluffend krachtige NAVO-Oekraïne M.I.C.-advertentie

Ondertussen worstelt het Witte Huis Biden om Kiev overeind te houden tot de presidentsverkiezingen in november. Ze hebben een nieuw financieel en militair hulppakket met een looptijd van 10 jaar voorgesteld, waardoor de Amerikaanse belastingbetaler verplicht wordt om nog eens een biljoen dollar uit te geven, terwijl er voor de Amerikaanse burgers niet wordt gezorgd en de grenzen onbeschermd blijven.

Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat Oekraïne het tot november volhoudt. Als het land toch instort, zal Rusland Oost-Oekraïne absorberen en zal Polen waarschijnlijk oprukken om West-Oekraïne in te nemen en zijn historische aanspraken op de regio te doen gelden. Wat er overblijft van Oekraïne kan weinig meer worden dan een door oorlog verscheurde, ontvolkte rompstaat.

Als dat gebeurt, zal Biden het moeilijk krijgen om uit te leggen waarom hij een bijna voltooid vredesakkoord blokkeerde dat de oorlog slechts maanden na het begin ervan had kunnen beëindigen – zonder een hele generatie Oekraïners naar hun graf te sturen.

Dit is de mening van voormalig senator Black, die zoals altijd meer gezond verstand toont dan veel andere westerse politici.

Richard Black verdedigde Syrië en zijn bevolking toen alle westerse media zich prostitueerden door onwaarheden te verspreiden om een nieuwe NAVO-interventie zoals in Libië te rechtvaardigen. Richard Black nam zelf risico’s, doorstond aanvallen van zijn partijgenoten en verdedigde Syrië en zijn volk op het bloedigste moment in de recente geschiedenis.

Richard Black is een patriot, een soldaat die de oorlog goed kent omdat hij deze aan den lijve heeft ondervonden in Vietnam. Zijn politieke carrière had langer en… voorspoediger kunnen zijn. Maar kolonel Black koos anders, voor Oekraïne nu als voor Syrië jaren geleden.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Poetin: Maak nog geen plannen voor de wederopbouw van OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel5 dingen die je moet doen als er geen rechtsstaat is
Volgend artikelVogelgriep als nieuwe “plandemie”? Dr. McCullough waarschuwt voor voedseltekorten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Een vrij onrealistische samenhang van de actuele situatie in o.a de donbass en andere bijna bevrijde gebieden van de nazi,s!
  Het zijn zo veel zogenaamde experts/analisten/insiders….pfff man oh man…het zijn allen debielen, betaalde clown,s
  De russen gaan verder met de gehaktmolens waar dan ook.
  Of het nu oekri,s zihn…of kutfransen/of kut nazxi moffen of theezuipende engelsen of verrotte yankees….ojahh de mongolen polen/letten/esten/litauers/roemenen/finnen….de russen maken er gewoon ikea balletjes van.
  EINDE BERICHT!

 2. Hoi A.J,

  Ik heb het recent het document ”The Russian Way Of War, force structure, tactics and the modernisation of the Russian ground forces” geschreven door Dr. Lester W. Grau en Charles K. Bartels van de afdeling of departement van Foreign Miliraty Studies Office uit 2016. Voor het eerst weer eens digitaal afgestoft. Ik beken dat ik geen zak begrijp van het laatste deel van het boek, geen militair zijn heeft gevolgen (smile).

  Echt een aanrader voor een student van deze oorlog zoals jij. Ik kon het boek toen gratis downloaden via een soort van MSM site. Mocht het je niet lukken kan je vragen of ik iets wil proberen om het document met je te delen.

  Kort samengevat, ken je de McKinder world island theorie? Land machten (zoals Rusland) moeten geen dominante rol krijgen op EurAsie. Zeemachten, zoals NL, Engeland en nu de VS moeten landen van die landmassa tegen elkaar blijven uiteenspelen. Ze hebben de meeste grondstoffen, de industie, de meeste mensen etc…..

  De Russische manier van oorlogsvoering is dus ook anders. Ze gaan voor een uitputtingsslag. Staat uitgebreid beschreven in dat boek waar aan ik refereerde. Ik heb ook lang niet begrepen waarom ze zo traag zijn.

  Het antwoord is hard maar waar. Prio 1 is geen nukes op hun grens. NAVO is al te dichtbij. In het geval van zeemachten is het bootjes zinken. In het geval van landlegers is het slachten. De Russen snappen dat en doen er alles aan hun troepen te beschermen en ondanks alle pogingen om het broedervolk in Ukieland niet te hoeven slachten in een landoorlog zijn ze gedwongen dat te doen.

  Heel triest maar toont wel aan hoe realistisch en relatief eerlijk de Russen zijn. Triest.

  Hopelijk heb je er wat aan (dat boek).

  Groeten,
  Hugo

 3. Hugo mei 21, 2024 Bij 21:24 & Ruud mei 21, 2024 Bij 22:19

  Bedankt beide reguurders, heb het PDF gedownload en ik ga er een blik in werpen.👍👍👍

   • 😂🤣😂🤣 hahahahaaaa nu zit ik echt uitbundig te lachen met Gossimijne 416 bladzijden…ik krijg er de kramp van…………

   • Hoi A.J.

    Graag gedaan en haha, ja, een militaire doctrine beschrijven is niet echt eenvoudig. Wel heel leerzaam dus wat mij betreft de tijd waard. McKinder gaat je stukken minder tijd kosten.

    Groeten,
    Hugo

 4. “Onze oorlog” kakelde demissionair minister president Mark Rutte. Maar, tot op de dag van vandaag is nog steeds niet helder wie Mark (die samen met Hugo vanuit Den Haag het Nederlandse volk heeft verraden met de gif prikken) met ‘onze’ heeft bedoeld?
  Fijne dag.

 5. Richard Black, verhaal lijkt op de trollen stroop propaganda
  Kolonel bij de mariniers in Vietnam destijds;
  “Wie zegt dat hij uit zijn bureau stoel is opgestaan ten tijde van de strijd”
  Mind control wat hier gebeurd, droom inprenten; het wordt beter, geen zorgen, ga maar slapen,
  -Niet eerder gezien, gisteren een jonge, lief uitziende, (ws … uit Oekraïne) in een rolstoel zonder benen vanaf boven dijbeen.
  De frustratie af te lezen op zijn gezicht.

  Het wordt bal, we Hebben te doen met afleiding, verleiding 💤 en misleiding.
  We worden – werden- geregeerd door op mensen lijkende, spreekbuizen.
  Neemt niet weg dat de originele blauwdruk ook door God gegeven is, in perfecte staat als zijn schepping met een doel.
  wat wereldwijd in grote lijnen gebeurd is mi het resultaat van duizenden jaar, wat tegen de schepping en het beoogde doel indruist.
  Er zullen meer ‘ wezens ’ zijn, die wel bij het origineel zijn gebleven en bijzondere ‘ kennis en vaardigheden bezitten (die wij niet hebben) die zich inzetten voor ‘in hen ogen’ het beoogde doel van God wat dat ook zij.
  Destructie, omvorming, vervuiling, is geen doelstelling van God.
  Geldt ook voor mensen , zo ‘goed’ is de mensheid niet, wel goedgelovig .

 6. Mijns inziens, geeft het kaartje, een goede oplossing.
  Met vrije keuze voor iedereen, waar te wonen.

  p.s. : Moldavie zelfstandig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in