Zweeds echtpaar wil volwassen Afghaan adopteren: “Wij zijn een gezin”

0

Het Hooggerechtshof heeft onlangs het laatste verzoek van het echtpaar Öberg om Zeeshan Haidari te adopteren afgewezen, maar het echtpaar is niet van plan op te geven en zal opnieuw een aanvraag indienen.

“Wij zijn een gezin en dat willen we bevestigd zien”, zegt Karin Öberg.

“Ik ben hun zoon en zij zijn mijn nieuwe ouders. We zijn een gezin”, zegt Haidari, die in Afghanistan is geboren.

Haidari’s biologische vader is dood en hij weet niet of de rest van zijn “oude” familie nog leeft. Hij kwam in 2015 naar Zweden en trok een paar jaar later in bij het echtpaar Öberg, bericht P4 Värmland.

In 2018 diende het stel hun eerste aanvraag in om Haidari te adopteren, nadat ze de duimen omhoog hadden gekregen van hun biologische kinderen.

Tot nu toe zijn ze twee keer afgewezen door de rechter, met als argument dat de betrokkenen elkaar niet lang genoeg kennen.

Karin Öberg ontkent dat de adoptie een manier zou zijn voor Haidari om in Zweden te blijven.

“Zeeshan heeft een verblijfsvergunning, hij heeft de vluchtelingenstatus, en in ons geval is het zeker geen poging om via de achterdeur een verblijfsvergunning te krijgen. Die heeft hij al”, zegt ze.

Er is een groot verschil tussen een tijdelijke verblijfsvergunning en een permanente Zweedse nationaliteit verlening, maar misschien is Frontnieuws alleen maar achterdochtig.

Deugmensen zijn geestelijk ziek in de klinische zin

  Kritiek op H&M's modellen keuze
Vorig artikelGriekse schaapsherder huilt op tv: “Asielzoekers hebben mijn levenswerk verwoest”
Volgend artikelDuitsland stopt nu ook vaccinaties AstraZeneca
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in