Het afpellen van de lagen van misleiding en verduistering onthult een schokkende waarheid die misschien niet helemaal schokkend is voor onze geïnformeerde lezers: Covid-19 “vaccins” verwonden en doden veel meer mensen dan de regering laat doorschemeren.

Schattingen op basis van bij elkaar gehaalde gegevens suggereren dat tot nu toe maar liefst 20 miljoen mensen wereldwijd zijn gestorven aan de injecties, terwijl nog eens 2,2 miljard mensen verwondingen hebben opgelopen – en we zijn nog maar net begonnen, schrijft Expose.

“Tel de gegevens van EUDRA en VAERS over sterfgevallen en “voorvallen” bij elkaar op, vermenigvuldig dit met een onderrapportagefactor van 40, en tel het aandeel van de EU+VS op tot een achtste van 12,5 miljard doses wereldwijd.

VAERS (neem alleen de gegevens van de VS) 13.972 sterfgevallen en 854.084 bijwerkingen tot 5 augustus 2022

VAERS-overzicht voor COVID-19-vaccins tot 8/5/2022 – VAERS-analyse

EUDRA (negeer de kop en ga naar de eerste afbeelding op de landingspagina) 46.999 sterfgevallen en 4.731.833 verwondingen

76.789 sterfgevallen 6.089.773 verwondingen gemeld in Amerikaanse en Europese databanken na COVID-19-vaccins – Vaccin Impact

Aantal injecties in de VS = ongeveer 600 miljoen (gestegen tot 608 miljoen in de afgelopen weken)

CDC COVID Data Tracker: Vaccinaties in de VS

Aantal EU-injecties = ongeveer 900 miljoen (gestegen tot 915 miljoen in de afgelopen weken)

Aantal wereldwijde injecties = ongeveer 12 miljard (gestegen tot 12,5 miljard in de afgelopen weken)

Vaccinaties tegen het Coronavirus (COVID-19) – Our World in Data

Het Lazarus-rapport toont aan dat minder dan één op de 100 vaccinatieletsels wordt gerapporteerd – zie pagina 6 van 7 waarin staat – “…minder dan 1% van de vaccinatieletsels wordt gerapporteerd”.

“…minder dan 1% van de bijwerkingen van vaccins worden gemeld. Lage meldingspercentages verhinderen of vertragen de identificatie van “problematische” geneesmiddelen en vaccins die de volksgezondheid in gevaar brengen.”

Electronic Support for Public Health-Vaccine Adverse Event Reporting System (ESP:VAERS) (ahrq.gov)

Bij gebruik van een onderrapportagefactor (URF) van 1 op 100 zouden de injecties verschrikkelijk dodelijk en schadelijk maken (1,4 miljoen doden en 85 miljoen gewonden voor de 600 miljoen toegediende doses).

Een recentere poging om de URF te schatten ligt rond de 40, hier:

Determining the VAERS Under-Reporting Multiplier (healthimpactnews.com)

Dus, EU+US sterfgevallen = 13.972 + 46.999 = 60.971 sterfgevallen

en EU+US verwondingen = 854.084 + 6.089.773 = 6.943.857 (veelvoud per persoon, waarvan de helft “ernstig”).

Vermenigvuldig met 40 voor URF en vervolgens met 8 om te “globaliseren”.

Wereldwijde sterfgevallen zijn ongeveer 19,5 miljoen TOT NU TOE en wereldwijde verwondingen zijn ongeveer 2,2 miljard.”

In de komende maanden en jaren zullen deze cijfers nog hoger worden naarmate de aanhoudende spike-eiwitten het lichaam van de “volledig gevaccineerden” geleidelijk beschadigen, waardoor ze niet alleen vatbaar worden voor elke ziekte die zich voordoet (auto-immuunziekte), maar ook voor dodelijke stolsels (d.w.z. myocarditis en pericarditis).

  De laatste dagen van de Covid Sekteleden

Het vergt wat graafwerk om aan de bovengenoemde cijfers te komen, aangezien regeringen overuren maken om alle relevante gegevens verborgen te houden, of op zijn minst verwarrend te maken. De manier waarop verwondingen en sterfgevallen na injecties worden berekend, verschilt van land tot land en zelfs van gemeente tot gemeente, waardoor het moeilijk is om aan nauwkeurige cijfers te komen.

De veiligheids- en effectiviteitsclaims voor de injecties zijn ook erg scheef, zoals de manier waarop “gevallen” van de Fauci-griep worden bepaald. Tijdens de hele vermeende pandemie werden ziektes en sterfgevallen ten onrechte toegeschreven aan het “virus”, zodat de injecties later als “remedie” konden worden gezien.

In 2020, vóór de officiële lancering van de vaccins, lag het jaarlijkse aantal Covid-“gevallen” rond de 70 miljoen – en vergeet niet dat de officiële definitie van een “geval” vandaag de dag nog steeds even vaag is als aan het begin van de “pandemie”.

Na de lancering van Operation Warp Speed in de VS vervijfvoudigde het aantal Covid-gevallen op jaarbasis bijna tot 330 miljoen. Het jaarlijkse sterftecijfer steeg ook van 1,7 miljoen vóór Operatie Warp Speed naar 2,9 miljoen na Operatie Warp Speed.

Dit is belangrijk omdat het aantoont dat de injecties geen “levens redden”, zoals nog steeds wordt beweerd. Het tegenovergestelde is zelfs waar, aangezien er veel meer mensen ziek worden en sterven in het injectietijdperk.

“In plaats van een vermindering van 95% (of 91% in de proeven) in het aantal gevallen en sterfgevallen, is er een VERHOGING van 370% in het jaarlijkse aantal gevallen,” schrijft Peter Halligan op zijn Substack. “Het aantal sterfgevallen op jaarbasis is met 180% GESTEGEN.”

  Mysterie van de "magnetische vaccins"

Halligan keek naar gegevens in het Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) van de overheid om de cijfers van 20 miljoen doden en 2,2 miljard gewonden te vinden. Aangezien VAERS slechts een zeer klein percentage van de werkelijke vaccin-gerelateerde ongewenste voorvallen registreert, extrapoleerde Halligan de schattingen van de werkelijke cijfers met behulp van vermenigvuldiging.

De “slagersrekening van het slagveld”, zoals hij het noemt, wijst erop dat deze cijfers veel nauwkeuriger zijn dan wat de overheid of Big Pharma toegeven. En als deze cijfers zich op grote schaal onder de bevolking zouden verspreiden, dan zouden er zeker een heleboel boze mensen zijn met een heleboel vragen aan de machthebbers.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Vaccins werken niet, maskers werken niet: Alles wat de regering ons vertelde over COVID-19 was foutVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelFrontnieuws filmpscoop – Oekraïense troepen sterven in de tankgracht van Ruslands 1e Surovikinlinie – in de stijl van Wereldoorlog Z
Volgend artikel“Het is geen strijd meer tussen links en rechts. Dat was vroeger. Het is nu een gevecht tussen nationalisten en globalisten”: Interview met Gimo Baram
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

65 REACTIES

 1. Voor het ‘becijferen’ van de jaarlijkse slachtoffers van honger, armoede, geweld en totale uitzichtloosheid in de wereld heb je geen ‘relatieve theorie’ of wiskunde nodig.

 2. de cijfers zijn in het straatbeeld te zien, toch?
  we hebben een groot personeelstekort in diverse sectoren, een paar jaar geleden was er geen baan te krijgen.
  de uitvaart ondernemers hebben het nog steeds bizar druk.
  de instroom van migranten is enorm, maar extra woningen worden niet of nauwelijks gebouwd. die wonen allemaal ergens, is de instroom ongeveer gelijk aan het sterftecijfer?

 3. “En als deze cijfers zich op grote schaal onder de bevolking zouden verspreiden, dan zouden er zeker een heleboel boze mensen zijn met een heleboel vragen aan de machthebbers.”

  Kan iemand mij uitleggen waar dit soort misplaatst naïef optimisme toch in Godsnaam vandaan komt?
  Er zit g¥dv%#d^*m@ een satanische DEMENTE PEDOFIEL in het witte huis en de mensen staan erbij en kijken er naar alsof men voor dat stuk onbenul het grootste respect zou moeten hebben…

  • Bas, ik heb mij laten vertellen dat partijen als NOS alleen beelden van biden laat zien waar hij normaal over komt. De beelden die wij kennen zien veel mensen dan niet.

  • Als Biden in 2019 is overleden zoals zijn kleindochter zegt, dan is de huidige Biden dus 1 of meer toneelspelers. Die dus nu het pedofiele ook moet naspelen.
   Wat is er nog echt en waar in het leven? Ik wacht en kijk maar wat er gebeurd.

  • Dat misplaatste naïeve optimisme is ontkenning en cognitieve dissonantie. Ontkenning is de meest toegepaste overlevingstactiek van de mens. Wat je ontkent, bestaat niet, waardoor je geen angst hoeft te hebben en er niets aan hoeft te doen. Cognitieve dissonantie omdat de realiteit zo beangstigend is dat het daadwerkelijke doodsangst veroorzaakt. En je doet er alles aan om niet dood te gaan, ook negeren en ontkennen.

   Verdiep je in de psychologie van de mens en laat je woede los. Je verkankert anders alleen maar jezelf. Op een gegeven moment moet je naar compassie werken, anders vreet je jezelf van binnenuit op door negatieve emoties. Net zo goed als jij wil dat je de vrije keus gelaten wil worden, moet je een ander daar ook vrij in laten, al betekent t dat die ander in feite kiest voor de dood. Zijn probleem, niet die van jou.

   Ik begrijp je helemaal; ben vergruisd en verketterd, heb alle fases van rouw en verdriet doorlopen, maar m’n lichaam heeft mij nu ook op de knieën gedwongen om het los te laten en empathie te hebben voor ieder mens. Doe het op z’n minst voor jezelf. stop met haatdragende gedachtes en uitspraken. En focus je op goede constructieve dingen. Alles wat je aandacht geeft, groeit. Aan jou de keuze en verantwoordelijkheid om te gaan voor positief of negatief.

   Ik laat het onderwerp helemaal links liggen (al vrij vlot gedaan, want ik ben niet van het trekken aan dooie paarden). Alle media, ook alternatief, bekijk ik niet zoveel meer, want dan wordt het vuurtje van polarisatie en onrust weer opgepookt. Ik weet hoe en waarom t speelt, sommige dingen zal je nooit helemaal achterhalen, maar dat hoeft ook niet. Ik weet de grote lijnen en vaar m’n eigen koers door me voor te bereiden, moestuintje aanleggen enz, maar ook een rugzak voor als ik moet vluchten. Ik weet waar ik sta en laat iedereen t voor zichzelf uitzoeken wat ie wil. Ik ben vooral mentaal innerlijke rust aan t zoeken. Leuke hobby’s oppakken zoals sumi-e schilderen en Qigong. Dat helpt om me zo goed als volledig af te sluiten voor alle chaos en negativiteit. En dat leeft heerlijk rustig en positief.

 4. De fascistische Canadese regering viel op door haar haat en tirannie tegen degenen die besloten niet gevaccineerd te blijven met een dodelijk COVID-mRNA-vaccin; ‘Verklaart dat niet-gevaccineerden een gevaar voor de samenleving zijn’

  De Canadese regering onder Trudeau voerde tijdens COVID een loon tegen het Canadese volk en het is nog steeds aan de gang, een oorlog tegen de mensheid! Wat is er gepland? Concentratiekampen en gaskamers?

  https://lionessofjudah.substack.com/p/a-war-against-humanity-canadian-government?

  Je had een keuze??

  • Ach, dat heb ik ook allemaal naar mijn geslingerd gekregen hier in Nederland.
   Ik was een gevaar voor de samenleving en zou vele doden op mijn geweten hebben en ze zouden ons moeten opsluiten in kampen en desnoods vergassen.
   Het meeste kwam trouwens reageerders op internet af op verschillende sites.
   De onderlinge haat was enorm.
   En iedereen vond het normaal.

   • Bert september 17, 2023 at 12:29

    Ja dat soort confrontaties heb ik ook mee gemaakt Bert, 90% van de mensheid is ruk en ik heb er schijt aan met schapen kun je niet praten alleen blaten.

    • En dan zijn er ook nog mensen die vragen of wij deze haters willen vergeven en ook nog een beetje medelijden met ze willen hebben door hun bijwerkingen.
     Ter plekke dood vallen kunnen ze wat mij betreft.
     Het is alleen jammer dat je ze niet herkent op straat of op sites.

     • Bert september 17, 2023 at 12:49

      Midden in de Plandemie 2021 had 40% haar/zijn lidmaatschap opgezegd vertelde de receptioniste in alle vertrouwelijkheid, kan ook veel sporters die het loodje gelegd hebben, hartinfarcten gehad hebben ect, er was een sporter die tegen mij zei: Adriaan ik ben bang van jou, omdat zij wist dat ik niet gevaxxed was, nota bene zij werkt in de gezondheidszorg, hoe idioot kan een mens zijn.

      Al deze mensen letten niet op de details zoals bijv. het dagelijks gillen van de sirenes van de hulpverleners dat gaat geheel voorbij aan hen, de gevallen van long covid, voorheen sportende leden puffen uit na 1 oefening op de apparaten, je kunt ze alles op de mouw spelden, met hun haatdragende blikken en moves hoe ze opzij sprongen midden in de plandemie, ik zet mijn koptelefoorn op en ga lekker aan de gang en de rest kan aftaaien.

    • Dit heb ik ook meegemaakt en schrok dat het zo kon zijn. Zo was het ongeveer dus ook tijdens WW2, wat dus zo weer kan gebeuren.
     90% is inderdaad ruk en laf, maar die 90% gaat ook verdwijnen.
     Prima dan. Het moet maar zo.
     Als de dieren maar niet te veel lijden, die zijn altijd al de klos geweest, voornamelijk door menselijk handelen.

 5. Neanderthaler-genen zijn gekoppeld aan ernstige Covid-risico’s

  Onderzoek in de ergste pandemische hotspot van Italië werpt licht op waarom sommige mensen ernstig ziek werden en anderen niet

  ROME – De Noord-Italiaanse stad Bergamo kende een van de hoogste sterftecijfers door Covid-19 ter wereld , waarbij legertrucks werden ingezet om de doden uit de overweldigde stad te vervoeren in de begindagen van de pandemie.

  Een nieuwe studie uitgevoerd in Bergamo suggereert nu dat genen geërfd van Neanderthalers, uitgestorven neven van de moderne mens, kunnen helpen verklaren waarom sommige mensen levensbedreigende vormen van de ziekte ontwikkelden, terwijl anderen dat niet deden. >>>

  https://archive.ph/budKc#selection-5789.0-5813.261

  • Mensen met de bloedgroep O negatief hadden er het minste last van, als het goed is.
   En laat ik dat nou toevallig ook hebben.
   Mijn hele familie moet dat hebben omdat het zich moeilijk laat kruizen of mengen met een andere bloedgroep.
   Vroeger moest je er eerst een test voor doen om dat te checken.
   Anders zou er wel eens wat mis kunnen gaan met een zwangerschap.

   • Bert september 17, 2023 at 12:53

    Heb ik ook Bert, het is een zeldzame bloedgroep slechts 15% van de mensheid is ermee behebt, in Nederland heeft slechts 8% Bloedgroep O neg, een Chinees onderzoek wees uit dat mensen met O neg 33% minder kans hebben op infecties.

    Vrouwen hebben XX Chromosomen mannen XY chromosomen dus die zijn 3 keer meer vatbaarder voor infecties dan vrouwen, en dat noemen ze dan vrouwen het zwakke geslacht OMG.

    • Ze weten ook niet waar het vandaan komt, het was er ineens.
     Sommige vermoeden buitenaardse invloeden hierop.
     Ik zou het niet weten waar het vandaan komt, maar het is er niet altijd geweest.

      • Adriaan W. september 17, 2023 at 13:45

       Oh leuk! Laten we het hebben over jouw god. Wellicht interessanter dan ´de Bijbelse tijd´.

       • Denk dat jij je toch wat beter moet inlezen in diezelfde bijbel.
        Wellicht heb jij een andere vertaling, er zijn er vele.
        En elke geloof gemeenschap heeft er dan weer zijn eigen versie van gemaakt en uitgegeven als de bijbel.
        Dus wat is nou nog waar dan?
        Er zijn dus net zo veel verschillende bijbel versies als dat er geloof gemeenschappen bestaan.

        • Je zal een protestant nooit met een RK bijbel zien of een Jehova met een mormoonse versie of andersom.
         De grote lijnen zijn wel ongeveer gelijk maar nooit hetzelfde.

   • @ Bert september 17, 2023 at 12:53,
    Bloedgroep O negatief komt alleen voor als beide ouders O negatief zijn of dat beide ouders O positief zijn. Want bij de eerste geborene komt bloedgroep O negatief regelmatig voor dat als beide ouders O positief zijn.

    Als de desbetreffende negatief is, reageert het niet op de reguliere medicijnen en ook het grafenoxide reageert niet. Omdat al deze middelen negatief geladen zijn. Het stoot elkaar af.

    • Ik ben inderdaad de oudste maar weet niet wat mijn ouders voor bloedgroep hebben.
     Denk dat zij dat ook niet weten.
     1 broertje zou het kunnen weten vanwege het leger waar hij nog steeds in zit.
     Zo weet ik het ook omdat er een kaartje in mijn militaire groene paspoort zat waarop dat stond.

   • Dat klopt. Ik heb resus negatief o. Ik heb 2 keer zwangerschappen gehad. Daarvoor had ik anti gen stof ingespoten gekregen. Trotse moeder van een dochter en een zoon. Na mijn tweede raadde de arts mij af om nog een keer een zwangerschap te doorstaan.

 6. Het eerste EVER Spike Detox Protocol verschijnt in de Amerikaanse medische literatuur.

  Volgens hem leed ongeveer 15% van de mensen aan bijwerkingen van de Covid-vaccins. Velen lijden nog steeds in stilte. Nu hebben we enkele gegevens die laten zien wat kan helpen. Als u iemand kent die van deze detox kan profiteren, stuur hem dan deze e-mail.

  Samenvattend, hier zijn de in te nemen supplementen en de dosering:

  Nattokinase: 2000 fibrine-eenheden ( 100 milligram ) tweemaal daags oraal zonder voedsel
  Bromelaïne: eenmaal daags 500 milligram oraal zonder voedsel
  Curcumine: tweemaal daags 500 milligram oraal ( nano, liposomaal of met piperine-additief aanbevolen )
  Dit is ECHT spannend nieuws omdat deze ingrediënten direct beschikbaar zijn.
  Voor het beste nattokinase in zijn klasse, Dr. McCullough beveelt de Spike Support Formula van The Wellness Company aan, die ook paardenbloemwortel, selenium en andere ingrediënten bevat die u en uw gezin kunnen helpen beschermen tegen de langdurige effecten van Spike Protein.

  Bron: The Wellness Company Canada

  • Jammert…ik was bijna op weg die kant op (met een heel klein beetje hoop)
   Dat land is nog wel groot genoeg om je terug te trekken zodat je die gevaarlijke lap kunt vermijden.

  • Poetin staat maar aan 1 kant.
   En dat is die van Rusland en de Russen en niet anders.
   En dat is zijn goed recht ook, het is zijn land.
   Kan mij niet herinneren dat Rusland ooit agressief is geweest richting Europa.
   Bemoei je niet met Rusland, dan bemoeit Rusland zich niet jouw land.
   Zo simpel is het.

   En als ze hem wijs hebben maken dat maskers ergens goed voor zijn, dat zoeken die Russen dat onderling maar uit hoe ze daar mee omgaan.
   Ik heb ze ook altijd geweigerd.
   Aan hoe ze met de bevolking van b.v. Iran omgaan kunnen we ook niks aan veranderen.
   Alleen een mening over hebben.

  • Hans september 17, 2023 at 13:11
   Zodra ze de bevelen van het WHO gaan volgen, knapt mijn ballonnetje ook. Tot nu toe zie ik Rusland nog wel positief in; ze vallen niemand lastig, en ze bouwen hun land mooi op. Ook spoten ze geen gif in de bevolking (dit was Sputnik, nogmaals, dit was niet een mRNA injectie, maar een soort van heilig water aftreksel van pootjes en vleugeltjes etc zoals ‘klassieke’ vaccins het doen.)

 7. Hans september 17, 2023 at 13:11

  Vind je het vreemd, Nederland is een van de minst vriendelijke landen t.o. de Russische Federatie een internet video geeft aan dat Rutten naast Poetin stond toen die over pedofilie begon, als ie in de grond kon zakken dan was het destijds op het moment van de opname.

  https://youtu.be/WS6TdiwbCMI

  Toen kon hij het niet weglachen.

   • Bas september 17, 2023 at 14:11

    Mooi hè Bas het gedicht van Gerrit Komrij ‘De Zittende politicus’ de dag na de politieke moord op P. Fortuyn.

    De zittende politicus
    Hij heeft nog nooit gedanst. Hij kent zijn doel.
    Nog nooit is op zijn vale klerkensmoel
    Zomaar een lach verschenen, maar die nacht,
    Nadat de gek de nar had omgebracht,
    Kroop hij zijn bed uit, glimmend van de pret,
    En maakte hij onbespied een pirouette.
    Dank, dank, riep hij, het monster is geveld.
    Hij oefende het woord ‘geschokt’ voor morgen
    En sliep als twintig ossen kunnen slapen.
    Straks is hij, voor de camera, vol zorgen.
    Natuurlijk is hij zwaar tegen geweld.
    Daar klinkt verdomd weer zijn belegen lied.
    Hij loopt op straat, ondragelijk rechtschapen,
    En ziet nog steeds het echte monster niet.

    Vooral de laatste zin gaat in tal van issues nog steeds op.

    Groeten

  • Wat heeft het feit dat Rusland = Poetin de maskerplicht weer invoert te maken met achterlijke Mark Rutte?
   Het laat gewoon zien dat Poetin net zo’n lul is als Mark Rutte en al die andere criminele ‘wereldleiders’.

  • Wees blij hiermee.
   Alleen de zelfstandig nadenkende mens blijft zo over.
   De grootste slijmballen en meelopers hebben ze nou zelf opgeruimd.
   Foutje, Bedankt.
   Hier hadden ze even geen rekening mee gehouden.

 8. https://www.hln.be/buitenland/live-oekraine-rusland-zou-zich-zorgen-maken-over-oekraiense-doorbraken-troepen-versterken-verdediging~a8586d97/

  Een Oekraïense drone heeft een olieopslagplaats in het zuidwesten van Rusland beschadigd, dat meldt de lokale gouverneur. Volgens Moskou zijn vijf burgers gedood door beschietingen door Kiev in de regio Donetsk. En de NAVO-secretaris-generaal heeft gewaarschuwd om niet te hopen op een snel einde van de oorlog. Volg hier al het nieuws over de oorlog in Oekraïne via ons liveblog.

  De NAVO secretaris generaal heeft dan ook de oorlog verklaart aan Rusland met deze uitspraak,
  dit is zoals ik het zie.

 9. ‘ meer dan 2 miljard zwaargewonden”

  Dat is 1 op de 4 van alle mensen.
  Vreemd dat we dit niet terug zien in de tweede kamer.
  Je zou verwachten dat dit cijfer zich daar ook openbaart.

  Op het werk is dit natuurlijk allang opgevallen zoveel collega’s die er niet meer zijn.

  Nederland telt straks 14 miljoen mensen als gevolg van de vaccinaties.

 10. Na de start van de vaccinatiecampagne stierven duizenden mensen in Thailand en de regering heeft al 17.000 gevallen gecompenseerd
  uncut-nieuws.ch
  4 september 2023
  Gezondheid/geneesmethoden/alternatieve geneeskunde/voeding, Thailand

  Covid-19-vaccinaties in Thailand: wegen de risico’s op tegen de voordelen?

  Buiten China was Thailand het eerste land dat een geval van Covid-19 meldde. [Vóór de introductie van massale vaccinatie was Covid-19 in Thailand beperkt tot enkele gevallen en kleine, plaatselijke uitbraken. Met de geleidelijke openstelling van het land is Thailand gespaard gebleven van grote Covid-19-uitbraken. Op 1 juli 2020 openden bars, pubs, winkelcentra, internetcafés, supermarkten en scholen hun deuren en hervatten ze hun activiteiten. [1] De beperkingen op internationaal reizen bleven tot ver in het jaar van kracht en het toerisme bleef er last van hebben, hoewel de beperkingen vanaf oktober geleidelijk werden versoepeld. [2] Gedurende de volgende zes maanden leek Thailand op de goede weg te zijn naar economisch herstel.

  In 2020 registreerde Thailand 120 sterfgevallen en 6.331 ziekten. Tegen de tijd dat het vaccinatieprogramma op 14 februari 2021 begon, had Thailand ongeveer 24.400 gevallen en 80 sterfgevallen geregistreerd in de 11 maanden na het eerste gemelde geval. Toen de vaccinaties echter toenamen, registreerde Thailand in de daaropvolgende elf maanden 20.445 sterfgevallen en 2.252.976 gevallen. Dit vertegenwoordigt een 92-voudige toename van het aantal gevallen en een 256-voudige toename van het aantal sterfgevallen in de 11 maanden na vaccinatie vergeleken met de 11 maanden vóór vaccinatie. Er werd waargenomen dat de gevallen en sterfgevallen van Covid-19 in de tijd nauw verband hielden met de uitvoering van het vaccinatieprogramma. Verwijzend naar openbaar beschikbare gegevens en gepubliceerde onderzoeken betoogde de auteur in dit artikel dat de massale uitbraken van Covid-19 in verschillende landen lijken te zijn veroorzaakt door massale vaccinatie, waarbij degenen die in één dosis zijn gevaccineerd waarschijnlijk nauwe contacten infecteren en zo de uitbraken veroorzaken. . Tot op heden heeft Thailand 34.453 sterfgevallen door Covid-19 gemeld, waarvan 34.373 of 99,8% plaatsvond nadat de massale vaccinaties waren begonnen.

  Een andere belangrijke statistiek voor deze vaccinatiecampagne is het aantal mensen dat wordt vergoed voor vaccinatieschade. Op 9 september 2022 hebben 21.139 mensen een aanvraag ingediend voor compensatie voor vaccinatieschade, waarvan 17.559 in aanmerking kwamen voor compensatie. De families van 4.441 mensen werden na vaccinatie gecompenseerd voor overlijden of invaliditeit. [3] Minstens 3.670 gezinnen zijn gecompenseerd voor sterfgevallen na de vaccinatie. [4]

  Conclusie:

  Ondanks de brede openstelling van de Thaise economie in juli 2020 was Thailand in de daaropvolgende zes maanden tot aan de start van de vaccinatiecampagne grotendeels vrij van Covid-19-uitbraken.
  99,8% van alle Covid-19-sterfgevallen in Thailand vond plaats na de start van het massale vaccinatieprogramma, dat nauw aansluit bij de vaccinatiecampagne.
  21 139 mensen hebben een aanvraag ingediend voor compensatie voor vaccinatieschade, waarvan 17 559 al zijn gecompenseerd of nog zullen worden gecompenseerd.
  4.441 mensen stierven of werden invalide na vaccinatie, waarvoor hun families werden gecompenseerd.
  Wat kan uit bovenstaande feiten worden geconcludeerd over de uitkomst van het Covid-19-vaccinatieprogramma in Thailand?

  Bronnen:

  0. https://www.cidrap.umn.edu/covid-19/thailand-finds-wuhan-novel-coronavirus-traveler-china
  1.
  https://asia.nikkei.com/Spotlight/Coronavirus/Thailand-stays-under-COVID-19-emergency-with-third-extention
  2.
  https://www.traveldailymedia.com/thailand-gets-first-international-visitors-in-7-months-plans-to-ease-more-rules-to-attract-foreign-tourists/
  3. https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2389325/nhso-halts-jab-compensation
  4. https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2292514
  BRON: COVID-19-VACCINATIES IN THAILAND: DE RISICO’S WACHTEN TEGEN DE VOORDELEN?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in