© EEP (CC BY 2.0)

De Hongaarse premier Viktor Orban heeft zondag een reeks provocaties tegen de Europese Unie uitgesproken. Volgens het hoofd van de republiek is de EU verdoemd, en alleen zij hebben daar schuld aan. De organisatie is gedegenereerd en gedraagt zich totalitair, waarbij onwelgevallige mensen worden geëlimineerd.

Ter gelegenheid van de 66e verjaardag van de opstand van 1956 verklaarde Orban dat de EU, die de “democratische achteruitgang” in Hongarije wil beteugelen, zou eindigen als de Sovjet-Unie omdat zij totalitair en ondemocratisch was, terwijl zij het tegendeel preekte.

“Laten we ons niet storen aan degenen die vanuit de schaduw of vanuit Brussel op Hongarije schieten. Zij zullen eindigen waar hun voorgangers deden,” zei Orban in een toespraak voor een selecte groep gasten in de plattelandsstad Zalaegerszeg in het westen van Hongarije, waarmee hij brak met de traditie om op de verjaardag een toespraak in Boedapest te houden.

“Wij waren hier toen het eerste imperium ons aanviel, en wij zullen hier zijn wanneer het laatste ineenstort”, verklaarde Orban zondag. “We zullen het verdragen als het moet, en we zullen terugslaan als het kan. We trekken de zwaarden wanneer er een kans is, en we verzetten ons wanneer er lange jaren van onderdrukking komen.

“We zijn overwinnaars, zelfs wanneer we verslagen zijn,” zei Orban.

Boedapest dreigt te worden gekort op de EU-financiering vanwege zijn vermeende antidemocratische reputatie. De EU-landen overwegen of zij 7,5 miljard euro aan financiering voor Hongarije zullen opschorten uit bezorgdheid over de rechtsstaat. Verschillende EU-regeringen hebben eerder deze maand bij de Europese Commissie aangedrongen op een “grondige en gefundeerde” risicoanalyse van de situatie in Hongarije.

  Plus 15 procent! Von der Leyen wil haar EU-maandsalaris verhogen naar 35.957 euro

De regering in Boedapest heeft hervormingen voorgesteld waarvan zij hoopt dat die de zorgen van de EU zullen wegnemen. Brussel heeft een deadline van half december om te beslissen over financiële sancties tegen Hongarije.

Vanwege zijn opstandige gedrag staat Viktor Orban op zijn best bekend als een euroscepticus en op zijn slechts als een rechtse man en vriend van de Russische president Vladimir Poetin (wat heel gangbaar is in de huidige russofobie omstandigheden in Europa). Twee factoren – oncontroleerbaarheid en de opeenstapeling van anti-Europese retoriek – maken van Orban een outcast onder alle politieke leiders. Er is bijna geen alternatief voor Hongarije bij het kiezen van een bondgenootschap op het gebied van buitenlands beleid – alleen Rusland legt geen sancties op aan Boedapest en wil geen wraak nemen voor onafhankelijk gedrag.

De nationale feestdag van 23 oktober herdenkt het begin van een volksopstand van 1956 tegen de Sovjet-onderdrukking die in Boedapest begon en zich over het hele land verspreidde.

Nadat de stalinistische leider van Hongarije met succes was afgezet en de Sovjettroepen uit de hoofdstad waren verdreven, stuurde Moskou het Rode Leger terug naar Boedapest en onderdrukte de revolutie op brute wijze, waarbij maar liefst 3000 burgers werden gedood en een groot deel van de stad werd verwoest.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

Ongelooflijk: EU-ambtenaren trakteren zichzelf nu op 8,5% meer loon!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAlles wordt opgebouwd naar een grote krachtmeting
Volgend artikelKijk hoe ze stierven – Of gewoon omvielen (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Victor Orban en zijn populistische vriendjes, Meloni, Le Pen en Wilders, ik moet hem ook niet, als hij het zó opheeft met het Hongaarse volk dan had hij direct de mRNA “vaccinaties” stop moeten zetten. Loekasjenko van Belarus was niet van zijn stuk te brengen toen hem smeergeld werd aangeboden om mee te doen met het WEF vaccinatiebeleid.

  • Dat heeft mij ook verbaasd. Als je tegen onderdrukking bent zou je die prik niet moeten opdringen. Hoe hij er precies mee omging weet ik niet, maar het was wel fout.

 2. Het is allemaal acteer werk, elke president acteert. De werkelijke macht opereert achter de gordijnen, zodat het enkel voor de ingewijde bekent is wie dat zijn. Voor het volk is alleen de president zichtbaar, deze kan vervangen worden, als het volk in opstand komt. Zodat de rust wederkeert bij een andere acteur die de hoofdrol “president” krijgt. Maar achter de gordijnen verandert niets. Zij bepalen wie hun doelstellingen het best waar kunnen maken, van welke acteur daar het beste in is en die persoon wordt dan president. Zo werkt het al vele decennia lang al. De bevolking is door de eeuwen hun steeds meer beknot in zijn vrijheid en tot slaaf gedegradeerd. Daar moet de acteur er voor zorgen dat de bevolking onderdanig blijft. Vandaar dat we soms de meest onlogische handelingen c.q. uitspraken van presidenten horen.

  • Hetzelfde is al jaren aan de hand met die USA presidenten die steeds maar uit de hoed worden getoverd. Obama was een nog grotere vazal-smeerlap dan Trump. Maar Trump is ook een triest pak mensenvlees.

  • ik kan je volgen met wat je zegt Q, alleen is het ook belangrijk te weten, wat het verschil tussen een politicus en een hardwerkende zakenman is? Trump is GEEN politicus, hij zegt het zelf.
   Natuurlijk is het allemaal toneel, maar bij Trump en Poetin ligt het toch ff iets anders. is mijn mening hoor.
   Orban is een volksleider pur sang, die in geen geval voor de zoveelste keer onder gaat voor de elite!
   Maar goed.. we gaan weer een spannende week in, met alles en niks. Hoop dat er snel een doorbraak komt met de media, en dan zijn de rapen echt gaar..

   groet

 3. Dat voorspelt ie goed.Denk dat Orban er met een half been inzit en nu pas ziet wat het democratische EU precies inhoudt…En dat het helemaal geen democratie is maar een zwarte pest die als een vlek landen opslokt,uitbuit en vergiftigd met perverse idealen gebracht door satanische lieden die zichzelf Elites noemen de Cabal en zwarte Adel..Hij had wel beter moeten weten aangezien Soros aan de kant van het kwaad staat.

 4. mensen negeer de kkl hierboven het is trolletje JOSSIE die eraf geband is en die gebruikt nu mijn naam.

  groen poppetje TROL JOSSIE
  zwart poppetje is de echt kkl

 5. Ooit gehoord van ‘controlled opposition’ ?
  Als men deelneemt aan een maffieus systeem is men ofwel een mafiosi, ofwel een mol.
  Orban als mol zou al lang niet meer ademen.
  Voorzichtigheid is geboden met Orban, Trump, Poetin en andere helden.

 6. De man heeft gelijk. De EU en haar leiders stinken en heffen zichzelf op, zoals de NAVO zichzelf ook opblaast. De regeringsleiders zijn allen stinkende leugenaars en hebben niets op met de burgers waar ze over terroriseren.

  • Johnny54,
   Ben geen fan van Orban, maar ik denk en begrijp hem wel, hij heeft als klein land met weinig inwoners natuurlijk ook een onderdrukking meegemaakt van de Russen, hij zoekt zijn eigen weg, vermoedelijk in het belang van de meerderheid, want minderheden daar heeft hij geen gevoel bij of voor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in