© en:User:Discott / Wikimedia (CC0)

De vicepresident van Zimbabwe, Kembo Mohadi, legt de schuld voor de rampzalige economie van het land nu bij de blanken, schrijft de New Zimbwabe.

Zimbabwe staat nu op het punt in te storten, nadat het in de ergste economische crisis sinds vele jaren is beland. Mensen lopen het risico te verhongeren en de inflatie bedraagt volgens The Economist 1.000 procent.

Een volledig maandsalaris is niet meer dan 30 US dollar waard.

De regering wijst alle verantwoordelijkheid af en geeft Covid-19 en “de witte man” de schuld.

“We hebben onze nationale onafhankelijkheid, maar de witte man heeft ons nooit kennis gegeven over hoe we een economie moeten runnen”, zegt vicepresident Kembo Mohadi op de nationale televisiezender Zimbabwe Broadcasting Corporation, ZBC, op zaterdag.

Volgens Mohadi heeft de bevolking alleen kennis van het runnen van flessenwinkels en kleinhandel, schrijft de New Zimbwabe.

Zimbabwe, of Zuid-Rhodesië zoals het vroeger heette, werd ooit de “graanschuur van Afrika” genoemd, maar na de zogenaamde onafhankelijkheid en de dictatuur van Robert Mugabe werden het land en zijn economie vernietigd.

EU-belastinggeld: Koning van Swaziland kocht 139 luxeauto’s

Vorig artikelAmerikaanse politie publiceert dramatische video van ontsnapte man die naar het pistool van politieagent greep
Volgend artikelAnsumana verkrachtte een 8-jarig meisje tot bloedens toe – Ouders: Onmogelijk, wij zijn moslims en bij ons gebeurt zoiets niet
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

2 REACTIES

  1. Zimbabwe ? Een bron van onuitputtelijke hilariteit !!
    Álle blanken het land uit geschopt omdat de Zimbabwanen het allemaal wel zelf konden doen, goeie zaak : negers die hun eigen land besturen. Negers namen de boerderijen van blanken over, veelal nadat de blanke bezitters waren vermoord; maar ja, toen kregen de negers in de gaten dat ze moesten werken en juist dáárvoor zijn zij te fijn gebouwd !! Dus alles verpauperde, niet alleen in Zimbabwe maar in heel veel Afrikaanse landen nadat de blanken waren verwijderd of vermoord. Zimbabwe voorzag in de “blanke” tijden veel landen in Afrika van voedsel ; thans verhongert de eigen bevolking, maar IK word er NIET verdrietig van.
    Verkoop de 100den zeer luxe auto’s van de dode dictator Mugabe maar via Marktplaats en koop daar voedsel van !
    Stelletje jankballen.

  2. De Zimbabwe-negervangers zijn NOOIT geïnteresseerd geweest om te werken op het platteland of fabrieken!
    Nou moeten ze niet komen zeiken dat de blanke man hen niets geleerd heeft! De negers willen niets bijleren. Nou, goed dan maar : Honger lijden!! Mij kan het niet schelen!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in