Nieuwe instructies van Kiev voor de EU-staten: de Oekraïense president Volodymyr Zelensky eist dat Europa alle Russische burgers verbiedt om hun eigen land te verlaten – “totdat zij hun manier van denken veranderen”, d.w.z. totdat Poetin omver geworpen is. Estland en Finland waren hier voorstander van, bericht Exxpress.at.

Geen enkele Russische ondernemer, geen enkele Russische toerist mag in de toekomst in Europa kunnen verblijven – dat is althans wat de Oekraïense president wil. In een interview met de “Washington Post” rechtvaardigde Volodymyr Zelensky dit initiatief door te stellen dat alle Russische burgers in feite medeverantwoordelijk zouden zijn voor de oorlog tegen Oekraïne: “Dit zou een van de belangrijkste sancties tegen Rusland zijn. Russen zouden hun eigen land niet mogen verlaten zolang zij hun manier van denken niet veranderen. Laat ze in Rusland.”

Zelensky denkt dan ook dat de brede massa van de Russische bevolking tegen deze maatregel zal pleiten: “Deze oorlog heeft niets met ons te maken, zullen zij zeggen. Maar: ja, de hele bevolking is verantwoordelijk voor wat er nu gebeurt. Zij hebben deze regering in Rusland gekozen – en zij bestrijden haar ook niet.”

Nog geen verklaring van Oostenrijk over de eis van Kiev

En de Oekraïense president richt zich dan in het interview rechtstreeks tot de Russische burgers: “Als u geen isolement wilt, moet u niet tegen de hele wereld zeggen dat ze volgens uw regels moet leven. U kunt in Rusland leven zoals u wilt, volgens uw regels.”

De eerste positieve reacties op dit door Kiev geëiste reisverbod voor alle Russische burgers kwamen uit Finland en Estland: de Estse premier Kaja Kallas is voorstander van een drastische beperking van de toekenning van toeristenvisa aan Russische burgers. Zij zegt: “Europa te kunnen bezoeken is een voorrecht.”

En ook Sanna Marin, de Finse premier, steunt het initiatief van Oekraïne: “Het is gewoon verkeerd, nu Rusland een wrede oorlog voert in Europa, dat Russische burgers door Europa kunnen reizen, zoals zij dat altijd hebben kunnen doen, en hier ook als toeristen kunnen verblijven. Dat is niet eerlijk.”

Hoe de federale regering van Oostenrijk zich zal gedragen, is nog onduidelijk. Er wonen immers talrijke (ook rijke) Russische burgers in Oostenrijk. En Russische toeristen werden en worden zeer gewaardeerd als gasten in Wenen, Salzburg en in de skigebieden.

  Realiteit versus fantasie in Operatie Z

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: Reddit Rambo Franse deserteur heeft zichzelf letterlijk huilend gefilmd terwijl hij vluchtte voor Russische bommenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDOODENG! Een arts in Amerika waarschuwt voor de mogelijke overdracht van het spike-eiwit van gevaccineerden op ongevaccineerden!
Volgend artikelOfficiële regeringsrapporten bevestigen dat wij getuige zijn van ontvolking door COVID-vaccinatie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

65 REACTIES

 1. Hoogtijd om die corrupte drag queen op te sluiten. Dan kunnen de abc t/m z mislukte genders hun lusten botvieren op deze malloot. Een tafelpoot erin en gaan met die ‘banaan’.

 2. Die Zelensky lijkt, met zijn eisen, Brussel wel. De lidstaten moeten moeten moeten…

  Het is verstandiger Zelensky in zijn land, in een huis met tralies voor de ramen, met mannen in witte jassen en een hele dikke voordeur met een stevig slot op te sluiten en nooit meer los te laten.

 3. Gisteren nog van de echte burgers die in Finlamd vlak bij de Russische grens gehoord dat de bevolking absoluut niet anti Russisch is. Er is gewoon goed contact en de rijkere Russen daar hebben de grensbewoners nodig.
  Dus die Finse heks is duidelijk ook een sswabbelaar.

  Maar…ook hier: wat is ervoor nodig dat mensen begrijprn dat die Oekrie een krankzinnig instrument van klaussje is?
  Een gek die nu wellicht heerlijk aan het strand ligt in een groene? zwembroek

  • Ben net terug Van Rus via Estland…..aan de grens bij Narva praten alle mensen gewoon Russisch, ook in andere gebieden van Estland praten heel veel mensen Russisch.
   Lijkt mij dat veel mensen hier inderdaad op tegen zijn, de Russen brengen hier overal geld in het laadje.

  • Ik zie de acties van die Finse heks er inderdaad nog voor zorgen dat dit het begin van het einde van Finland als onafhankelijk land kan inhouden. Bij het vredesakkoord van na de grote winter oorlog stond als DE voorwaarde van de huidige grenzen dat Finland neutraal zou blijven. Nu deze heks dat ter sprake stelt kan feitelijk heel de Fins-Russische grens ter discussie worden gesteld. Al helemaal nu ze zo vijandig is geworden.

 4. Behoord hij ondertussen bij de vriendenkring van Brussel.
  Dutroux is gepakt.
  Maar die zal geslachtofferd zijn, voor al die misdadigers die zich in het Europese parlement bevinden.
  Het verwerpelijke gedrag wat doorsijpelt door de hele samenleving!

 5. Vernomen dat Kim Jong Un de Russen in Oekraïne gaat steunen door een paar duizend troepen te sturen…

  Het is nu wachten totdat de Westerse massamedia-pers de domme nietswetende, en zielloos voor zich uitstarende Europeanen weer gaat beïnvloeden, in het hersenloos steunen van sancties tegen Kim Jong Un. 🙄

 6. Als zelenski zegt moet zelenski dood. Wat een imbeciel zeg . Een heel land uitsluiten omdat ze niet doen wat het fucking wef wil . Het westen moet eens goed verslagen worden

  • Daar is Rusland al mee bezig, hoop materieel ligt al op de schroot en wij hadden jaren geleden al geen ammo meer bij oefeningen.

 7. Wat kan je verwachten van iemand die geen inlevingsvermogen heeft en doordrongen is van rassenhaat en vooringenomenheid? Niemand kan straffeloos een kernmogendheid aanvallen zonder nefaste gevolgen voor alle betrokkenen.

 8. als wanhoop maatregelen zoals economische , militaire , framing etc allemaal falen dan komt dit.
  Kinderlijke politiek.
  Ze hebben geen slagkracht meer het is voorbij.
  Geen ace meer achter de hand.

 9. Die Zelensky gelooft dat zelf zeker?
  Hier een voorbeeldje over de andere sancties:
  https://www.made-in.be/antwerpen/antwerpse-diamantsector-reageert-op-kritiek-sancties-tegen-diamant-niet-effectief-om-rusland-te-treffen/
  Geen Russen, okay zolang de diamanten maar blijven komen is alles in orde:
  https://www.hln.be/antwerpen/kris-peeters-geen-sancties-tegen-russische-diamant~a0c729d4/
  En dat is maar één voorbeeldje. Let op de datums van de artikels…
  Dat is Europa. Met gas hetzelfde, uitzonderingen alom. Ik denk dat ze in Moskou zo ongeveer in een deuk liggen van het lachen met die EU “sancties”.

  • Dus geen sancties op diamanten , het is allemaal zo dubbel , soms begrijp ik er niets meer van , de oorlog wat ze zeggen dat Poetin gestart heeft wat ik zo helemaal niet zie ,
   Dat bijna de hele wereld achter een land staan die eigen bevolking vermoordt die geen Oekraïens spreken , die de Nazi’s eren
   En zo corrupt zijn als de nacht .
   Deze kerel is net zo gek als A . H .nee niet de supermarkt lol maar die kerel van 1938
   Dat President Poetin zich kapot lacht geloof ik meteen

 10. VIVA PUTIN! He Zelensky, kom me halen dan 🙂 Psychopatisch monster! Je zal wel familie van rutte zijn, ook zo’n gevaarlijke psychopaat. Moordenaars.

 11. Ik eis dat alle Oekraines weer oprotten waar ze weg komen .
  Te zot voor woorden ,
  1500 als zakgeld
  Geen huur hoeven betalen
  Geen Gas
  Geen electra
  Geen water
  Geen belasting
  Ze mogen werken en het geld mogen ze houden en hoeft geen belasting over betaald te worden
  En als er wat is wat hun niet zint trekken ze hun grote bek open.
  In dorpen waar ze zijn ,toevallig in Slochteren moet het personeel hun na lopen ,Want ze stelen als de raven
  WIE IS HIER NU GEK.

  • Tja, om het volk te beschrijven in de streek: puur asociaal/crimineel.
   Vergeet niet dat het geen slachtoffers zijn, maar daders. ZIJ hebben zelensky op de troon gezet en de nazi brigades toegejuichd! En de moorden op Russen vonden ze maar wat leuk…

   • Inderdaad. al 8 lange laren juichen ze de bombardementen op hun broedervolk in het oostelijk deel toe. Oprotten hier en neem gelijk een Syrier mee

    • Wij hebben altijd al “foute vluchtelingen” gehad; zie de mofrikaanse keizer, die in weelde leefde met personeel en superieure luxe in huize Doorn, terwijl (in de jaren 30) de nederlanders zich in armoede moesten wentelen

  • Klopt allemaal ,, vernielen ,, jatten ,, vechten en grote mond als je wat zegt ,
   Oekraïne vecht in het oosten de rest van Oekraïne volgens mij weinig aan de hand ,waarom wordt hun bevolking daar niet opgevangen ,
   Ik denk dat er een adder onder hét gras zit wat de EU betreft met de Oekraïners die nu opgevangen worden al ons geld er doorheen jagen en het eigen volk straks van de honger niet meer te vreten hebben
   En waarom willen zij nu perse de twee gedeeltes in het oosten zo verdomd graag terug vanaf 2014 worden de mensen daar afgeslacht omdat zij Russisch gezind zijn , 15000 doden in 8 jaar vermoordt dat zijn er ongeveer 5 mensen per dag .
   Alles wat achter deze idioot samen met USA en EU staan ,, willen de gewone mensheid opruimen , en daar zijn ze goed mee bezig ,
   Ik hoop dat de 99 % eens echt wakker gaan worden en opstaan en dat de 1% duivels berecht worden .

 12. Wat een mafketel, die Zelensky! Die heeft last van grootheidswaanzin…
  Kan er niet voor iedereen die het zou willen een Russische paspoort beschikbaar gesteld worden? In de hele EU / wereld? Hiermee groeit de Russische bevolking, kan je ook aangeven achter Rusland te staan en een dikke middelvinger naar Zelensky.

 13. Er zijn idd een paar westerse landen die er mee gaan instemmen. Maar het zal niet lukken want de BRICS+ landen zijn straks de Russen gewoon welkom. En de BRICS+ landen zijn in de meerderheid dan het corrupte westerse gedeelte.

  • Gulag in Siberie; kan die op hoge hakken in een damesslipje en BH in de sneeuw dansen…..moet ie wel werken om eten te krijgen…

 14. Die drugs-doordrenkte mafketel zegt toch alleen maar wat Tante Ursula hem influistert als ze naast hem zit in haar zwartleren mistress pak, stiletto hakken en met zweep in hand, en hij kwijlend van genot op zijn knieen voor haar zit, in zijn latex strafpak met balletje in zijn bek gesnoerd. Mistress Ursi geeft hem er goed van langs tot hij de juiste woordjes uit zijn hoofd heeft geleerd: “Sluit de Russen op in eigen land.”

 15. Uitspraak Zelensky: ”ja, de hele bevolking is verantwoordelijk voor wat er nu gebeurt. Zij hebben deze regering in Rusland gekozen – en zij bestrijden haar ook niet.”

  Opvallende uitspraak die ik op FN in de respectievelijke reactie velden ook regelmatig tegenkom, maar dan toegespitst op de situatie in Hol-land.

  Infantiel.

 16. Zalensky ontpopt zich steeds meer als een EXTREME DICTATOR
  Hij probeert heel Europa en de USA zijn wil op te leggen, maar ik ben niet vergeten hoe hij Zalensky, deze zelfde dictator, zijn eigen mensen in de Donbas van 2014 tot heden heeft laten afschieten alleen maar omdat ze Russische sympathieën hadden.
  Dit heeft 15.000 burgers van ZIJN EIEGN BEVOLKING HET LEVEN GEKOST.❗️❗️
  Zijn we dat vergeten❓

  Ik ben ook niet vergeten hoe deze dictator vlak voordat Rusland het land binnen viel, aan Amerika om een kernwapen heeft gevraagd.
  Ik ben ook niet vergeten hoe “ gematigde “ mensen in zijn regering RÜCKSICHTSLOS door hem aan de kant geschoven zijn.

  ZO ZIJN ER NOG TIENTALLEN VOORBEELDEN…. Deze gast deugt niet❗️
  DIT IS EEN GROTE DICTATOR DIE HEEL WEST EUROPA MEESLEURT IN ZIJN IDIOTE AMBITIES.
  HET RAAKT TIJD DAT HIJ HET VELD RUIMT.
  HET GEEFT TE DENKEN DAT “ ONZE LEIDERS” MEEGAAN IN DEZE DICTATUUR.
  DIT TOONT OOK AAN WELKE “ KWALITEITEN” ( niet) ZE HEBBEN DOOR METEEN ZONDER NA TE DENKEN DE GAS KRAAN DICHT TE LATEN DRAAIEN.
  Wij worden opgeofferd aan de dictatuur van deze heroïne snuivende komiek, die bij gebrek aan beter aan de macht is gekomen.

  We leven in een idiote wereld.

 17. Rusland is feite niet begonnen met deze oorlog , dat is al 8 jaar geleden gestart ,door Oekraïne zelf .
  En eind december 2021 en begin dit jaar begonnen Amerika en west Europa zich te bemoeien toen de twee gedeeltes van Oekraïne erkent werden door Poetin, zo zie ik het , Poetin wist af van de laboratoriums in Azovstaal , en Poetin weet veel meer
  ik wacht af tot oktober als alles naar buiten gaat komen vangen .
  Deze idioot Zelenski is ook een holmaatje van Klausje Schwab net zoals heel veel hooggeplaatsten gasten , je mag er niet over praten , maar dit gaat erger worden nu dan bijna 80 jaar geleden .

  • De Russen weten waar de oekies zitten; zo ongeveer door radar; preciese positie met drones.

   Nou ben ik maar een simpele ziel; maar RU was altijd gek op artillerie. Ik zou zeggen: zaai angst; kies iedere dag een andere stad om een paar zware wapens op te zetten, zodat niemand zich nog ergens veilig voelt.

   Maar eerst: infrastructuur via waar de zware wapens binnen komen; dus spoorwegen, wegen, luchthavens,
   havens.
   Dan: electriciteits; de hoogspannings kabels; de hoofd waterleidingen voor de steden.
   Dan is Oekieland onbewoonbaar en toch makkelijk te herstellen.

   Maar idd; meer doortastend, sneller, effectiever.
   De winter zal de rest doen–vooral in de steden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in