Op 19 mei 2022 heeft het Oekraïense Ministerie van Cultuur en Informatiebeleid het Oekraïense Boekinstituut bevolen alle in Rusland uitgegeven, in het Russisch uitgegeven of uit het Russisch vertaalde werken te vernietigen.

Volgens de directeur van het Boekeninstituut en voormalig voorzitter van het Uitgeversforum, Oleksandra Koval, is het de bedoeling om minstens 100 miljoen boeken te vernietigen die het kwaad uitdragen. Sommige werken worden door universiteitsbibliotheken bewaard om bestudeerd te worden door onderzoekers naar de oorsprong van het kwaad, bericht Voltairenet.org.

Deze boekverbranding geldt ook voor alle klassiekers van de Russische literatuur, van Aleksandr Poesjkin tot Leo Tolstoj en Fjodor Dostojevski.

Deze informatie werd verborgen gehouden door de voormalige Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Carl Bildt, die op 21 mei een bericht op Twitter plaatste (dat inmiddels is ingetrokken) waarin hij Rusland beschuldigde van het verbranden van Oekraïense boeken; gewoon een valse insinuatie.

Uit deze gebeurtenissen kunnen twee lessen worden getrokken:

Sinds de Tweede Wereldoorlog en de nazi-boekverbrandingen was er niet meer zo’n vernietiging van boeken geweest.

De NAVO is zich ten volle bewust van wat er gebeurt, anders zou zij niet geprobeerd hebben de boodschap te verdoezelen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Erger dan in de Tweede Wereldoorlog: Zelensky beveelt de dienstplicht voor vrouwen tussen 18 en 60 jaarVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

  Paus zegt christenen minder uit te geven aan Kerstmis en hun bespaarde geld naar Oekraïne te sturen
Vorig artikelNASA waarschuwt voor dodelijke magnetosfeer “breuken” waardoor intense zonnestraling grote aantallen dieren op Aarde kan uitroeien
Volgend artikelOorlog in Oekraïne: Als je in een gat zit, stop dan met graven
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

12 REACTIES

  1. jammer van dat plaatje van de NSDAP die de smerige rotzooi van de joden verbrandde uit het weimar tijdperk, niemand weet dat de ‘geallieerden’ na de oorlog véél meer boeken verbrandden, en wel de boeken waar mensen beter/vrijer van konden worden. zie udo walendy e.a.

  2. Hoe lang heeft dit Zelensky-beest nog te goed ? Waar blijven die rechtbanken. Wanneer wordt er eens een stevige vuist gemaakt? Wanneer is die maat vol? Is er dan niemand in ons midden die deftig met een wapen kan omgaan? Het kan toch niet zo zijn dat die kakkerlakken altijd hun zin gaan krijgen?

  3. Reactie verwijderd.
    FRONTNIEUWS is tegen geweld. FRONTNIEUWS streeft naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

  4. Dat krijg je, arme Zelensky; hij snoof per ongeluk wasmiddel ipv coke; dan ga je gekke dingen doen, schuimen uit je oren, boekjes verbranden, gebieden weggeven….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in