Analisten van het Amerikaanse Institute for the Study of War (ISW) hebben het lopende conflict tussen Rusland en Oekraïne geëvalueerd en stellen dat de volledige verovering van Oekraïne door Rusland niet uitgesloten is. Deze ontwikkeling zou belangrijke gevolgen kunnen hebben voor de Verenigde Staten, waaronder de mogelijke noodzaak om troepen in te zetten in Oost-Europa, schrijft Remix.

Het rapport benadrukt dat er voor de VS veel op het spel staat in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en suggereert dat de uitkomst van het conflict bredere gevolgen kan hebben dan algemeen wordt aangenomen. Als Rusland de overwinning behaalt in Oekraïne, vooral zonder Amerikaanse en Europese militaire steun voor Oekraïne, zouden de verzwakte maar zegevierende Russische troepen kunnen oprukken tot aan de grenzen van de NAVO.

NIEUW: De VS hebben een veel groter belang in de oorlog van Rusland tegen Oekraïne dan de meeste mensen denken.

Als Amerikanen nadenken over de kosten om Oekraïne de komende jaren te blijven helpen in de strijd tegen de Russen, verdienen ze een zorgvuldige afweging van de kosten om Rusland te laten winnen. 🧵(1/19) pic.twitter.com/xgV1SMcEAT

– Institute for the Study of War (@TheStudyofWar) 14 december 2023

Hoewel het ISW beweert dat Oekraïne ongeveer 90 procent van de Russische strijdkrachten heeft uitgeschakeld die de aanval in februari 2022 begonnen, waarschuwt het rapport dat dit geen stopzetting van de Russische militaire machine betekent. In plaats daarvan heeft Rusland zijn verliezen effectief aangevuld door zijn economie en industrie te heroriënteren op oorlogsinspanningen.

Het ISW wijst op de groeiende ervaring van het Russische leger en zijn strategieën om Westerse sancties te omzeilen. De analisten vermelden ook dat Rusland voor het eerst sinds de jaren ’90 een serieuze conventionele bedreiging zou kunnen vormen voor de NAVO, afhankelijk van de investeringen van het Kremlin in zijn leger.

  Opperbevelhebber van het Franse leger: Het conflict met Rusland bewijst dat de publieke opinie moet worden gecontroleerd

Het rapport benadrukt echter dat het totale militaire potentieel van de Verenigde Staten en haar NAVO-bondgenoten veel groter is dan dat van de Russische Federatie. Het suggereert dat geen enkele Russische militaire macht het Westen militair zou kunnen verslaan, zelfs als Rusland Wit-Rusland en Oekraïne volledig zou absorberen.

Wat de kosten voor de VS betreft, stelt de ISW dat de gevolgen van een Russische overwinning in Oekraïne veel groter zouden zijn dan de kosten van het blijven financieren van Oekraïne. De optimale oplossing zou zijn om Oekraïne te helpen de controle over al het verloren grondgebied terug te krijgen, de Russische troepen verder naar het oosten te duwen en vervolgens te helpen bij de wederopbouw van Oekraïne.

In het geval van een “totale Russische overwinning in Oekraïne” zouden de VS een aanzienlijk deel van hun grondtroepen in Oost-Europa moeten inzetten om verdere Russische agressie effectief af te schrikken.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin’s krachtige toespraak over het “liberaal-globalisme” (VIDEO)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKiev stuurt zijn soldaten de dood in – Poetin
Volgend artikelZelensky naar Duitsland geëvacueerd na aanval van Kinzhal-raketten op Patriot-systeem nabij Kiev
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. De globalistische elites zijn in zowel Europa als de Verenigde Staten aan de macht. Ze hebben de financiële markten en financiële instellingen in handen, evenals de mainstream media en de overheden. Dat zei de gepensioneerde kolonel Douglas Macgregor in gesprek met Jeremy Ryan Slate van The Create Your Own Life Show.

  Zij behartigen níet de belangen van de Europeanen of Amerikanen. Ze behartigen hun eigen belangen, benadrukte hij.

  https://rumble.com/v41kaaq-december-16-2023.html

  • @ Adriaan W. december 16, 2023 Bij 14:05,
   Ik vraag mij dan af nu ze de covid spuit troefkaart getrokken is door deze globalisten, of Amerika en Europa dan nog genoeg arbeiders kunnen leveren voor de benodigde wapenarsenaal en troepen om een leger bij elkaar te krijgen en de wapen productie weer op peil kunnen brengen. Daar het leger zich de laatste jaren de primaire doelstelling op het genderneutrale heeft ingezet en het leger verwijft heeft met prinsjes en prinsesjes. Nu de oude wapendepots leeg zijn gehaald en gedumpt zijn in Oekraïne, om verschroot te worden door Rusland. Rusland is nu oppermachtig qua militair gezien, nu de oorlogsproductie en de legers actief bezig zijn. Daar Amerika constant Rusland blijft onderschatten, zal Amerika en de Europese NAVO op papier altijd sterker zijn in de voorstellingen van de globalisten.

   • Als ze wapenfabrieken gaan opzetten met 70 verschillende gender WC’s en ergonomisch gevormde stoelen voor alle geslacht combinaties zullen er vast wel vakkundige medewerkers gevonden kunnen worden.
    Maar de wapens en munitie moeten wel Carbon neutraal gemaakt worden en biologisch afbreekbaar zijn.
    Ik heb er het volste vertrouwen in dat het goedkomt

 2. U spreekt over de dreiging van Rusland door al die jaren na 1990 . Wat doen wij met de gebroken beloftes van ons als westen in verband met de navo uitbreiding ? De Minsk akkoorden . Het demoniseren van Rusland . Onze economie in Europa en de Nord Stream pijpleiding . Zo kan ik wel doorgaan .

 3. Noue tja, DAT betekend dus de derde wereldoorlog totaal! Geen verliezers en of winnaars.
  Kan mij niet voorstellen dat zoiets als boven beschreven kan gebeuren en Rusland zijn
  burgers blijft doneren aan een “eindeloze” oorlog zonder in de défensieve modus te schieten.
  DWZ kernoorlog met de VS als hoofddoel en Europa als bijkomstigheid.
  Kan niet zeggen dat ik Poetin ongelijk geef, zou het zelf allang gedaan hebben vrees ik.
  Ik heb minder geduld. Gelukkig heb ik het niet voor het zeggen.

  • Je gelooft dit slappe gezever van het ISW toch zeker niet? De Russische verliezen zijn tot op heden klein, en het laatste jaar zelfs minimaal. De Oeki en westerse verliezen zijn fenomenaal, in kosten, economische verliezen, materieel en manschappen.

   Er is niet zoiets als “de oorlog winnen” of “het sterkste zijn”, men moet afvragen welke oorlog, door wie, met wat, en waar uitgevochten. Rusland zoekt geen landjepik ver van huis maar het verdedigen van het Russische volk, een landoorlog dicht bij huis dus. Daarin is zij zonder enige twijfel onverslaanbaar, zeker als de vijand van ver moet komen en zijn materieel over oceaan, zee en duizenden kilometers over land moet aanvoeren. Als het ISW dit niet meeweegt is zij geen knip voor de neus waard en slechts een achterlijk propaganda instituut.

   De enige manier waarop het westen een deuk in Rusland zou kunnen slaan is door nucleair te gaan, maar dan is het ook meteen einde, uit, voor de agressors, en wel definitief.

 4. Straks komen 5-10 miljoen vluchtelingen uit Oekrainie. Hoeveel vluchtelingen gaat de VS overnemen? De VS moet deze inmigranten overnemen samen met de joodse uit Israel. Een goede les voor de VS.

 5. Als Rusland ook nog kan doorstoten tot Odessa en deze belangrijke havenstad kan bevrijden van het Oekraïense Nazi bewind heeft het de rest van Oekraïne niet nodig en kan het deze armlastige regio aan Europa laten als een extra financiële aderlating voor het Euroblok dat de Russen enkel maar bedrogen heeft.

  • Het was geen armlastige “regio” maar een grote en belangrijk producerende staat binnen de SU. De relatief kleine probleemregio is Galicië en mijn hoop is dat heel Oekraïne weer Russisch wordt zonder de kleine Roemeens- en Hongaars-talige gebieden, die terug naar huis mogen, en Galicië met wat er over is aan toxische Banderasten liefst naar Polen, die verdienen wel een gifprik. Ook Transnistrië zal dan meteen weer verenigd zijn met het moederland.

 6. “is mogelijk” is praat van mensen die denken dat ze in een voetbalstadion zitten. Hier zijn stapels boeken van WOII verslag over drie jaar veldslagen in de onmetelijke vlakten van dat land. Een Kinzal-raket of clusterbommen veranderen dat niet. Alleen een instorting van het ganse leger kan, zoals het Russische in ’41 en het Duitse in ’44. Wat is een groots offensief waard als de vijand 400 km verder ook een groots offensief lanceert?

 7. Berichtje aan het ISW: de gevechtswaarde van de Amerikaanse GROND-troepen is een grote nul als ze geen grote luchtmachtparaplu boven hen hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in