Screenshot YouTube.

Toen Volodymyr Zelensky een toespraak hield voor het Cypriotische parlement, verkoos de op één na grootste partij van het land, Akel, niet aanwezig te zijn. Dit gebeurde nadat de Oekraïense president een lid van het neonazistische Azov-regiment had uitgenodigd om het parlement in Griekenland toe te spreken.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft inmiddels via video toespraken gehouden in de parlementen van talrijke landen, vaak tot staande ovaties en applaus waar geen einde aan lijkt te komen.

Maar de situatie veranderde toen Griekenland donderdag aan de beurt was. Na zijn inleiding gaf Zelensky het woord aan een lid van het beruchte Azov-regiment, die beweerde een etnische Griek te zijn.

De partij Syriza noemde het incident achteraf “onaanvaardbaar”.

“Een neonazi van het Azov-regiment toelaten om in het Griekse parlement te spreken is een provocatie,” zei Syriza-partijleider Alexis Tsipras

Later op donderdag sprak Zelensky ook het Cypriotische parlement toe. De belangrijkste oppositiepartij, de partij Akel, had toen op het laatste moment besloten niet met haar leden aanwezig te zijn.

“De ontwikkeling van vandaag is een provocatie voor alle democraten,” zei de partij in een verklaring, verwijzend naar de Azov-coup van Zelensky in het Griekse parlement, meldt Cyprus-mail.com.

Het politieke establishment op Cyprus was ook zeer ontstemd over het feit dat de Oekraïense president in zijn toespraak geen gewag maakte van de invasie van Turkije op Cyprus in 1974, ondanks het feit dat Oekraïne nu met een zeer vergelijkbare situatie geconfronteerd wordt.

“Het stoort ons dat (de invasie) niet vermeld werd. De rechtsstaat is dezelfde, ongeacht om welke staat het gaat,” zei de Cypriotische president Nicos Anastasiades na de toespraak van Zelensky.

NAVO-vliegtuigen landen in Oekraïne om doden en gewonden op te halen: Rusland bombardeerde huurlingen en westerse officieren in Kharkiv

Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zelensky laat Azov-nazi aan het woord in Grieks parlementVolg Frontnieuws op Telegram

3 REACTIES

  1. Je ziet in de landen hetzelfde kuddegedrag als bij de goyim – allemaal meelopen met de consensus die ze aangepraat wordt. Toch zijn er een paar die nog wel een verstandige houding aannemen. Dat betekent dan dat de rest verdomde goed weet wat een smerige kwaardaardigheid ze ondersteunen. Walgelijk hoe verrot de meeste medemensen zijn, en hoe openlijk kwaadaardig.

  2. FN komt altijd met een leerzaam artikel. Ik was me er bijv niet van bewust dat Cyprus ook een backstabber is van Rusland met de sancties (zie de link). Ik snap dit niet, want ze kennen de mentaliteit van die Ziopaten kliek: alleen maar nemen. Al eeuwen. Waarom ben je dan een watje en loop je mee met de leugens? En dan huilen als je niet over je bolletje geaaid wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here