Zelensky bij een loopgraaf in de door oorlog geteisterde regio Donetsk in Oost-Oekraïne in december 2021 © manhhai / Flickr (CC BY 2.0)

Zelensky dreigt Rusland officieel met een “Derde Wereldoorlog”, wat betekent dat hij unilateraal de strijdkrachten van de VS/NAVO inzet om voor hem tegen Rusland te vechten. Ofwel dat, ofwel zegt hij dat hij zich de hele tijd heeft ingehouden, en dat zijn troepen klaar staan om op te rukken en Moskou te omsingelen. Hoe dan ook – het is moeilijk te verwerken hoe dit kritiekloos door de hele media wordt gemeld.

***

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zondag gezegd dat hij “klaar is voor onderhandelingen” met de Russische president Vladimir Poetin, maar dat als die stuklopen, dat zal leiden tot de Derde Wereldoorlog, bericht Zerohedge.com.

“Ik ben klaar voor onderhandelingen met hem. Ik was er de laatste twee jaar klaar voor. En ik denk dat we zonder onderhandelingen deze oorlog niet kunnen beëindigen,” zei Zelensky tegen Fareed Zakaria van CNN.

“Ik denk dat we elk formaat, elke kans moeten gebruiken om een mogelijkheid te hebben om te onderhandelen, een mogelijkheid om met Poetin te praten. Maar als die pogingen mislukken, zou dat betekenen dat dit een derde wereldoorlog is.”

” Je kunt deze situatie niet meer terugdraaien. Je kunt niet van Oekraïne eisen om sommige gebieden te erkennen als bestemd voor conflicten, en deze compromissen zijn gewoon verkeerd.”

De opmerkingen van Zelensky komen op een moment dat Turkije beweert dat Moskou en Kiev dicht bij een akkoord zijn over belangrijke punten – ondanks het feit dat het Kremlin overgaat op “meer vernietigende artillerie” nadat het onthuld heeft dat het minstens tweemaal hypersonische “Kinzhal” raketten op Oekraïense doelen gebruikt heeft.

  Toespraak van Poetin - Wij hebben wapens die doelen op hun grondgebied kunnen treffen

In een videoboodschap van zaterdag riep Zelenski op tot besprekingen “zonder uitstel,” waarbij hij waarschuwde dat Rusland “enorme” verliezen zou lijden als ze niet aan de tafel komen.

“Wij hebben altijd aangedrongen op onderhandelingen. Wij hebben altijd dialoog aangeboden, oplossingen voor vrede aangeboden,” zei hij. “En ik wil dat iedereen mij nu hoort, vooral in Moskou. Het is tijd om elkaar te ontmoeten. Tijd om te praten. Het is tijd om de territoriale integriteit en gerechtigheid voor Oekraïne te herstellen.”

De prioriteiten van Oekraïne zijn: “Het einde van de oorlog, veiligheidsgaranties, soevereiniteit, herstel van de territoriale integriteit, echte garanties voor ons land, echte bescherming voor ons land.”

De prioriteiten van Rusland – vorige week uiteengezet in een gesprek met Turkije – bestaan uit twee categorieën eisen; Oekraïne moet neutraal blijven en geen verzoek indienen om lid te worden van de Navo, een punt dat Zelenski al heeft toegegeven. Oekraïne zou ook een ontwapeningsproces moeten ondergaan om er zeker van te zijn dat het geen bedreiging voor Rusland vormt, en zijn strijdkrachten moeten “de-nazificeren”.

De tweede categorie Russische eisen zal volgens de Turkse topadviseur voor de regering Ibrahim Kalin de meeste moeilijkheden opleveren, en zal rechtstreekse onderhandelingen tussen Poetin en Zelenski vereisen.

De heer Kalin was veel minder specifiek over deze kwesties, en zei alleen dat het ging om de status van Donbas, in Oost-Oekraïne, waarvan delen zich reeds van Oekraïne hebben afgescheiden en hun Russisch-zijn hebben beklemtoond, en de status van de Krim.

Hoewel de heer Kalin niet in detail trad, gaat men ervan uit dat Rusland zal eisen dat de Oekraïense regering grondgebied in Oost-Oekraïne afstaat. Dat zal zeer omstreden zijn. -BBC

Zondag zei Zelenski tegen CNN dat als Oekraïne “lid van de NAVO was geweest, er geen oorlog zou zijn begonnen.”

***

Bekijk deze video van Azov met hun Oekraïense menselijke schilden, opgesloten in een huis:

Wie is de “dappere” in die situatie? De soldaten die hulpeloze, ongewapende burgers ontvoeren? Of de burgers die bevelen opvolgen en op de grond ineenkrimpen terwijl Azov geweren op hen richt, en hen bespot met de piano?


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne beweert dubieuze Russische aanval op kerncentrale in poging te lobbyen voor NAVO No Fly Zone – “Zelensky is een seriële leugenaar en een oplichter”Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikel9 op de 10 COVID-doden betreffen gevaccineerde mensen
Volgend artikelIn het onbezette Oekraïne wordt iedereen aan palen vastgebonden en afgeranseld
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Nu kan Zelensky zonder gezichtsverlies zeggen dat hij enkel ingaat op de Russische eisen om zo een derde wereldoorlog te vermijden. De Westerse mainstream media zullen de grote Zelensky daarvoor ongetwijfeld bejubelen als de redder van de mensheid, die zijn plaats moet krijgen in het rijtje van (fictieve) wereldredders zoals Superman en James Bond. Een Nobelprijs voor de vrede, zoals oorlogscrimineel Barack Hoessein Obama ontvangen heeft, zit er zeker en vast ook in…

 2. ik hoop dat de soldaten van Kadyrov hem vangen, dan zal hij weten wat straf is. het is een vuile massamoordenaar. Hij is verantwoordelijk voor deze oorlog. hij weigerde het akkoord van Minsk te respecteren

 3. Ongelooflijk schijnheilige schurk. Die “onderhandelingen” aanbiedt?
  Te veel eer om dit op te schrijven Frontnieuws wat mij betreft.

 4. De Russen moeten uitvogelen waar Zelensky zit, en er een paar Daisies opgooien.

  Als het stuk menselijk afval dood is, is de oorlog voorbij, ofschoon Biden er zoveel voor betaald heeft….

 5. Zelensky is een klootzak, te samen met Sleepy Joe Biden!
  Beiden horen thuis ofwel in het zothuis of in de gevangenis!!!
  Nou, nou…het proberen uitlokken van een 3de wereldoorlog!!
  Weg ermee!

 6. Dit ventje is nog gevaarlijker dan die hele Poetin! Gestoorde fanatiekeling en marionet van sleepy Joe.
  Wie weet was ons nog te wachten staat met deze idioten!

 7. Deze clown, gestuurd door nazi schwab en soros, is een pedofiel ala rutte, hugo mengele, judas hoekstra en vele nederlandse zogenaamde(!) volksvertegenwoordigers.
  Nederlanders hebben op dit soort tuig, nazi,s nsb,ers en schorum gestemd…en nog steeds…
  Ons politiek stelsel is door en door verrot, het stinkt meer als een beerput, het is zo doorgerot dat de maden nu de leidin hebben…rutte,kaag,hoektra,dfe tweede kamerleden, allen door en door verrot.
  Tegen de muur en de loodspuit eroverheen, denk maar aan roemenie, de firma ceausescu….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in