Oké. Ik heb gelogen. Rusland is niet aan het verliezen. Maar dat weerhoudt de mediapersstituees er niet van om te proberen als Clothos van de 21e eeuw hun steentje bij te dragen. Zij zijn de meesters in het creëren en regisseren van het narratief, dat in hun mythologische wereld vooraf bepaald is. Oekraïne wint en Rusland verliest. Heel eenvoudig, schrijft Larry Johnson.

De NY Times staat weer eens vooraan met een nieuwe (en hilarische) draai aan de onvermijdelijke mars van Oekraïne naar de overwinning. – Met nieuw wapentuig verlegt Oekraïne subtiel zijn oorlogsstrategie:

Ondanks zware verliezen in bijna zes maanden oorlog, heeft Rusland nog steeds een duidelijk voordeel op Oekraïne in een gevecht van aangezicht tot aangezicht, dat gekenmerkt wordt door brute artilleriegevechten. Maar het Oekraïense leger heeft een nieuw succes geboekt op het slagveld, door de oorlog op zijn eigen voorwaarden te voeren.

Voorzien van een groeiend arsenaal van westerse lange-afstandswapens en geholpen door plaatselijke strijders die bekend staan als partizanen, is Oekraïne in staat geweest de Russische strijdkrachten diep achter de vijandelijke linies te treffen, waarbij kritieke aanvoerlijnen werden verstoord en, in toenemende mate, doelen werden getroffen die van essentieel belang zijn voor het strijdpotentieel van Moskou….

De strategie lijkt enig resultaat op te leveren. Hoewel het Oekraïense leger geen grote territoriale winst heeft geboekt, is het er toch in geslaagd de Russische opmars door het land te vertragen, voorlopig althans, en de zware verliezen te beteugelen die Oekraïne de laatste maanden leed, en die geleid hadden tot een wankelend moreel waarbij sommige soldaten zelfs hun peloton deserteerden.

Maar de Russen zijn in het oosten en het zuiden druk blijven uitoefenen op de Oekraïense frontlijnposities, waarvan sommige langzaam aan het bezwijken zijn. De stapsgewijze vorderingen hebben erop gewezen dat ondanks de tegenslagen van de Oekraïense aanvallen, de Russische militaire inspanning nog steeds over voldoende strijdkrachten beschikt om de offensieve operaties voort te zetten.

Wat is erger dan lippenstift op een varken doen? Lippenstift op een lijk doen. Op dezelfde dag dat de NY Times “meldt” dat Rusland moeite heeft om op te rukken, heeft Rusland de stad Pesky ingenomen, die op een belangrijk knooppunt ten westen van Donetsk ligt. Nu de Russen Pesky in handen hebben, bevinden zij zich in een veel sterkere positie om al het Oekraïense grondgebied tot aan de rivier de Dnjepr in te nemen.

  Europa: De slaaf van Amerika

De benarde toestand van de Oekraïense troepen blijft ondanks de HIMMARS activiteiten wanhopig. Hier is een recent bericht van Vladimir Rekhesha die in Pesky ingezet was:

Het lijkt erop dat het moreel nog steeds wankelt en dat de frustratie toeneemt:

Oekraïense troepen worden gewaarschuwd dat als zij zich aan de Russen overgeven, zij gemarteld en vermoord zullen worden. De volgende video lijkt niet in scène gezet te zijn. Het toont Oekraïense troepen die zich hebben overgegeven aan het Somalia Bataljon van Rusland. Zij zitten neergehurkt in een loopgraaf wanneer Oekraïne de stelling begint te beschieten. In plaats van de krijgsgevangenen te laten sterven, beveelt de Russische commandant zijn mannen om hen een nabijgelegen bunker in te jagen.

Tenslotte is er de Chutzpah-prijs. Vladimir Zelensky is de winnaar, en dat is niet omdat hij Jood is. Rusland bezit de kerncentrale van Zaporizjzja, de grootste van Europa. Maar volgens Zelensky beschiet Rusland zichzelf en brengt het zijn troepen, die de centrale bewaken, in gevaar. Dat is een ernstige vorm van chutzpah, mijn vrienden.

Volodymyr Zelenskiy waarschuwt Russische troepen tegen schieten vanuit kerncentrale; … Oekraïne zegt dat het zich zal richten tegen Russische soldaten die schieten op de door Rusland bezette kerncentrale van Zaporizja of die centrale gebruiken als uitvalsbasis om te schieten, nu beide partijen elkaar opnieuw beschuldigen van beschietingen van de centrale. President Volodymyr Zelenskiy zei zaterdag dat Russische soldaten die op de centrale schoten of haar als dekmantel gebruikten, een “speciaal doelwit” zouden worden, meldde Reuters. Hij herhaalde beschuldigingen dat Moskou de centrale – de grootste van Europa – als nucleaire chantage gebruikte. De verbannen burgemeester van de stad waar de centrale staat, in het zuidoosten van Oekraïne, zei dat die opnieuw beschoten was.

Zelensky dringt, op aandringen van zijn westerse marionettenmeesters, aan op de dreiging van een nucleaire holocaust als een laatste wanhopige poging om de Russische opmars te stuiten. Rusland heeft duidelijk gemaakt dat het zich niet aan dergelijke chantage zal onderwerpen. Ik vermoed dat dit een van de meme is die de komende week de berichtgeving zullen domineren.

  (Video's) VS Kolonel Black: De strijd is verloren voor de Oekraïners - Hun verliezen in Bakhmut zijn overweldigend en ze hebben nog niets gezien

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wij raken gewend aan het Oekraïne nepnieuws – Hier is waarom u zich zorgen moet makenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOorlogspropaganda over Oekraïne begint dun te slijten
Volgend artikelKiev gaf stilzwijgend toe nucleair terrorisme te plegen tegen Europa en het Westen haalde gewoon de schouders op
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in