De vraag welke landen meer EU-bijdragen betalen dan ze ontvangen, is voor sommigen omstreden en was ook een belangrijke factor bij de Brexit-stemming in het Verenigd Koninkrijk.

In de begroting voor 2017 hebben tien EU-leden meer bijdragen geleverd dan zij van de EU hebben ontvangen, in ieder geval in de vorm van directe financiële bijdragen. Volgens Katharina Buchholz van Statista staat het Verenigd Koninkrijk op de tweede plaats met een nettobijdrage van 7,5 miljard euro. Nederland op de vijfde plaats met 3,4 miljard en Duitsland stond met 12,8 miljard euro aan de top van de ranglijst.

Met 8,2 miljard euro was Polen de grootste financiële begunstigde van de EU, ver voor Griekenland (3,7 miljard euro) en Roemenië (3,4 miljard euro).

Hongarije: Het EU-vonnis verandert niets – “De Hongaarse regering zal geen illegale immigranten toelaten en zal haar grenzen blijven beschermen”

Vorig artikelBizarre blanke onderwerping aan zwart racisme in de Verenigde Staten
Volgend artikelBLM en Antifa ‘demonstranten’ staken huis met kinderen in brand en blokkeerden vervolgens de brandweer
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Onbegrijpelijk. En die kut Polen roven hier ook nog alles leeg. En beroven anderen van een baan. Laat ze lekker terug gaan. Trouwens al die Oostblokkers. Het grootste deel is crimineel. Maak ik hier in de buurt wekelijks mee.

 2. En ze denken nog dat ze geweldig zijn ook omdat ze geen vluchtelingen toelaten. ALSOF ZE DAAR IETS VOOR GEDAAN HEBBEN. Ze zijn gewoon anti-alles. Ze haten alles en iedereen dat niet Pools is. Nog nooit zo’n onvriendelijk volk en land gezien als polen. En heel, heel, heel erg vies. Restaurants, toiletten… ?
  En natuurlijk veel geweld tegen vrouwen. (Achter de voordeur.) En achterlijke vooroorlogse ideeën over gelijkheid tussen man en vrouw. Enorm hoog % van de bevolking is alcoholist. Veel criminaliteit. Veel geweld.
  Geen dierenrechten. Hard voor dieren. Miserabel, onvriendelijk volk.

 3. Wat mij in bovenstaande grafieken nog het meeste opvalt, is dat juist de landen die nog geen stuiver afdragen, ook juist die landen zijn die niet een, maar beide handen ophouden.
  Weg met dat zooitje, als je geen contributie wil betalen, mag/ kan je niet bij de club.
  Zo simpel als “amen” in de kerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in