Er zijn dramatische ontwikkelingen aan de fronten van de regio’s Soledar en Marinka nu het Russische leger de Oekraïense stellingen met een bliksemaanval heeft verpletterd, bericht WarNews24/7.

In de afgelopen 72 uur hebben het Russische leger en de troepen van Donetsk aanzienlijke vooruitgang geboekt in de stad Soledar door de gebouwen van de KNAUF Gipsfabriek en de hele Molodizhna Avenue te veroveren.

De situatie is onomkeerbaar voor de Oekraïners, aangezien zij hun belangrijke bolwerken en versterkingen zijn kwijtgeraakt.

Het Russische leger trekt de stad binnen, zoals de kaarten aan het einde van de tekst laten zien.

Tegelijkertijd nam het Russische leger aan het front van Marinka de controle over verschillende woonblokken in de buurt van het stadscentrum over, waardoor het vanuit het zuiden en noorden de Druzhby Avenue binnendrong en ook het ziekenhuisgebied bezette.

Het Russische ministerie van Defensie meldde officieel dat de straatgevechten zich ten westen van de stad hebben verplaatst.

In de regio spelen de Oekraïners hun laatste kaart.

Terwijl het Russische leger en de troepen van Donetsk blijven oprukken naar het stadscentrum, heeft het Oekraïense leger alle beschikbare troepen geconcentreerd in het gebied Pobjeda/Pobєda, zoals de laatste kaart in de tekst laat zien.

De Oekraïners proberen het Russische leger naar de “flanken” te verdrijven in een poging de druk in het centrum van Marinka te verminderen.

De gevechten op dit punt zijn hevig. Volgens bronnen dicht bij Wagner controleren de Russen 80% van de stad.

De Russische militaire analist Alexander Sladkov deed verslag van de ontwikkelingen:

“De Russische infanterie (in deze zin reken ik ook de Donetsk infanterie mee) breekt de strijdkrachten van Oekraïne. De aanvalsgroepen, ondersteund door tanks, verdrijven de Oekraïners uit de kelders en loopgraven.

De infanterie komt het terrein op. De beweging is niet gemakkelijk. Mijnenvelden, open ruimte. Zodra we Marinka hebben verlaten, zal het front aanzienlijk oprukken. Verder – Georgievka, Maksimilyanovka en, ten slotte, Kurakhovo (een serieus vervoersknooppunt, waar hulp van de Oekraïense Strijdkrachten per spoor aankomt).

Natuurlijk, voorspellingen zijn één ding, de werkelijkheid is iets anders. Maar onze infanterie dringt de Oekraïense strijdkrachten hardnekkig naar de westelijke buitenwijken van Maryinka.”

Bekijk de video: Genivelleerde stad Marinka

Video: Oekraïners treffen Russische stellingen in de fabriek van het bedrijf KNAUF Gypsum company

Posities van twee brigades van de Oekraïense strijdkrachten aangevallen

Volgens het Russische ministerie van Defensie:

Kiev’s Kristallnacht

– In de regio van Konstantinovka en Golden Niva heeft het Russische leger de inzetpunten van de 61e en 72e gemechaniseerde brigades van de Oekraïense strijdkrachten vernietigd. Ook in de regio Novodonetsk werden Oekraïense saboteurs gedood.

– In de richting van Zuid-Donetsk verloor het Oekraïense leger tot 70 militairen, terwijl ook 3 pantservoertuigen en 2 vrachtwagens werden vernietigd. In Soledar heeft Russische artillerie M777 houwitsers en een munitiedepot vernietigd.

Video: Tsjetsjeense speciale troepen “Ahmat” in Soledar. In het gebied zijn gevechtstroepen van het 6e Kozakkenregiment.

Meer dan 200 doden

– Russische troepen rukken op aan het Donetsk front, in verschillende richtingen zijn meer dan 200 Oekraïense soldaten gedood.

– Operationele tactische luchtmacht, rakettroepen en artillerie van de strijdkrachten van de Russische Federatie hebben het munitiedepot van de Oekraïense strijdkrachten in de regio Nevsky (Lugansk) getroffen, 64 artillerie-eenheden op vuurposities, evenals troepenconcentraties en militaire uitrusting in 143 regio’s.

– Zware gevechten gaan door in alle belangrijke gebieden waar het Russische leger oprukt naar Maryinka, Artemovsk, nabij Avdeevka. In Maryinka zelf verplaatsten de straatgevechten zich naar het westen van de stad.

– De situatie van de Oekraïense troepen in sommige gebieden is aanzienlijk verslechterd. In de eerste plaats kan dit gezegd worden over Artemovsk. De assistent van het hoofd van de Tsjetsjeense Republiek, commandant van de speciale strijdkrachten “Akhmat” Apty Alaudinov zei dat Oekraïense soldaten weigeren naar de strijd in Artemovsk te gaan, met begrip voor hun afwijzing.

– In de wijk Kislovka in Kharkiv werden tot 30 Oekraïense militairen gedood en drie voertuigen vernietigd.

Als u Oekraïne steunt, steunt u de moord op baby's

– In de districten Chervona Dibrova en Stelmakhovka van de Volksrepubliek Luhansk zijn drie sabotage- en inlichtingengroepen van de Oekraïense strijdkrachten gedood.

Oekraïense verliezen in deze richting bedroegen dagelijks tot 50 Oekraïense militairen, twee gepantserde gevechtsvoertuigen en drie vrachtwagens.

In de richting van Donetsk gingen de Russische troepen door met offensieve operaties. In de regio’s Ivano-Darievka, Bakhmutskoye en Orlovka van de Volksrepubliek Donetsk zijn 100 Oekraïense militairen geëlimineerd en vier infanteriegevechtsvoertuigen en twee voertuigen vernietigd.

Video: Genivelleerde stad Marinka

Video: Sluipschutters in Soledar

Bekijk kaarten van Soledar

Klik voor groot
Klik voor groot
Klik voor groot
Klik voor groot
Klik voor groot

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

New York City begint bevolking voor te bereiden op een NUCLEAIRE AANVALVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

6 REACTIES

  1. Zou Nato zich gaan bemoeien–dan zou Poetin wat massa vernietigings wapens op europese steden gooien…
    het zou het domste zijn wat Nato kan doen….

  2. De bedoeling van de Amerikanen is overduidelijk om het conflict grootschaliger te maken want zo kan het voor hun geen gunstige uitkomst brengen. Net als Roosevelt in 1941 doen ze dat zeer geniepig en stapje voor stapje, door bijvoorbeeld iets uit te lokken en dan de vermoorde onschuld te spelen en verontwaardigt te zijn voor het onrecht dat wordt aangedaan door de verklaarde slechteriken. Dan hebben ze de massale publieke opinie mee en dan let’s go! Oekraïne interesseert hen geen moer; het gaat om het slopen van de moderne Chinese Muur, Rusland.

  3. OOOekraïne is maar een voorspel. Even een voorbeeld van een mogelijke uitspraak van Biden: “wegens de misdaden van Rusland in Oekraïne zal de USA vanaf nu optreden in alle internationale wateren tegen scheepsverkeer – ook van neutrale landen – dat aan Rusland is gelieerd”.
    Niet alleen zijn ze zo arrogant en vol misprijzen tegenover het Internationaal Recht; ze hebben er ook de militaire middelen voor. Maar dan zijn de rapen gaar…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here