Gordels vast, want het is ijzingwekkender dan elke horrorfilm die je ooit hebt gezien. Je hebt je “gekke” vriend op het werk er over horen beginnen in een gesprek. Misschien heb je het onlangs kort horen noemen op tv. En nu vraag je je af: “Wat is in hemelsnaam The Great Reset?” schrijft Jeff Thompson op Theorganicprepper.com.

Maak kennis met het Wereld Economisch Forum (WEF)

Je hebt al eerder van het WEF gehoord. Ze zijn het laatste jaar of zo nogal in het nieuws geweest. De reden? Het Great Reset initiatief. Het is daar dat een man met de naam Klaus Schwab de show runt. Schwab heeft het WEF opgericht en is een van de machtigste mannen ter wereld.

Elk jaar organiseert het Economisch Wereldforum een evenement in een skioord in de bergen van Zwitserland, waar de zelfbenoemde wereldelite bijeenkomt om mondiale problemen te bespreken die zij samen zullen “oplossen”.

Over het algemeen nodigt het WEF 1500 mensen uit ongeveer 70 landen uit om het forum bij te wonen. Alle aanwezigen spelen een belangrijke rol in verschillende sectoren van de samenleving, waarbij een groot deel van de genodigden belangrijke spelers zijn in de wereld van de politiek en het bedrijfsleven.

In 2020 bracht Schwab een boek uit, getiteld COVID-19: The Great Reset, waarin hij zijn plannen uiteenzet voor wat er volgens hem nu moet gebeuren.

Laten we het nu eens over agenda’s hebben

Eerst moet je één ding begrijpen: het Wereld Economisch Forum en de Verenigde Naties gaan hand in hand. Kortom, het zijn twee kanten van dezelfde medaille.

De Verenigde Naties hebben eerder twee afzonderlijke agenda’s aangekondigd die griezelig veel lijken op The Great Reset en die veel van dezelfde componenten bevatten. Deze twee VN-agenda’s, Agenda 21 en Agenda 2030, omvatten plannen voor wat er op aarde moet gebeuren tegen 2021 en 2030 (er is ook een Agenda 2050, tussen haakjes).

Agenda 2030 heeft als openlijke doelstellingen het bevorderen van rassengelijkheid en gendergelijkheid, het uitbannen van armoede in de wereld en het uitbannen van geweld, haat en oorlog in de wereld. Er staat ook in dat het gebruik van natuurlijke hulpbronnen in elk land zal worden teruggedrongen en dat de uitstoot van broeikasgassen in elk geïndustrialiseerd land zal worden verminderd.

En hoe denk je dat Agenda 2030 deze doelen zal bereiken?

Stel, je bent een houthakker. Een wereldwijde organisatie heeft zojuist verklaard dat je niet langer bomen mag kappen om “het gebruik van natuurlijke hulpbronnen te verminderen”. Je zit nu zonder werk en je kunt je niet veroorloven je pasgeboren dochter te voeden.

Of, laten we zeggen dat je een boer bent. Een wereldwijde organisatie heeft net verklaard dat je koeien te veel methaan produceren. Ze worden allemaal geslacht en achtergelaten om te rotten in een veld (we komen later nog op het waarom). Je hebt nu een aanzienlijke investering verloren, je voornaamste bron van inkomsten, en je bent zonder werk komen te zitten. Boeren in niet-geïndustrialiseerde landen mogen vee houden. Maar jij bent een Amerikaan, dus jij mag dat niet.

  Meer voorspellende programmering op komst in grote Hollywood-budgetfilm 'Civil War': Eerste trailer vrijgegeven om te bekijken

Waarom niet? Omdat we “de uitstoot van broeikasgassen in elk geïndustrialiseerd land moeten verminderen.”

Hier is een ander voorbeeld. Je bent een Amerikaan met onvervreemdbare rechten, een grondwet, en de Bill of Rights. Je hebt de Onafhankelijkheidsverklaring en een lange geschiedenis van felle bescherming van vrijheid. Bescherming van vrijheid vereist het bezit van wapens.

Maar nu heeft een wereldwijde organisatie troepen op je kust geland. Waarom? Om “geweld af te schaffen.” De organisatie beschouwt jouw wapenbezit als een belemmering daarvoor. Daarom zal de organisatie maatregelen tegen je nemen om geweld af te schaffen.

De Great Reset neemt al deze ideeën op in haar plannen

In het openbaar verklaart het WEF dat The Great Reset gaat over het volledig vernieuwen van het kapitalisme.

“Elke industrie, van olie en gas tot technologie, moet worden getransformeerd. Kortom, we hebben een ‘Great Reset’ van het kapitalisme nodig.” – Het WEF [bron]

Het WEF zegt vooral graag dat ze “stakeholder-kapitalisme” willen invoeren, waarbij het grootste deel van de private sector hand in hand werkt met de overheid. Ze zeggen dat daarvoor “sterkere en effectievere regeringen nodig zijn”. Volgens het WEF zijn er menselijke en financiële kosten verbonden aan het kapitalisme dat niet wordt aangepakt. [bron]

Hoe noem je het als de overheid alle particuliere bedrijven bezit en controleert?

Communisme. Je noemt het communisme.

En, wat gebeurt er als het kapitalisme sterft?

Zoals Ayn Rand aangaf in haar uitstekende boek Capitalism: The Unknown Ideal, is de mens op deze aarde zonder kapitalisme gebonden. Het is onlosmakelijk verbonden met ware menselijke vrijheid. Collectivisme leidt telkens weer tot verdere en verdere slavernij.

De Vierde Industriële Revolutie

Een belangrijk onderdeel van The Great Reset is een term die Schwab al in december 2015 bedacht – De Vierde Industriële Revolutie. De beste manier om het te beschrijven is een combinatie van The Matrix, Minority Report, en Will Smith’s I, Robot.

Volgens Schwab is het doel van De Vierde Industriële Revolutie “Alomtegenwoordige, mobiele supercomputing. Intelligente robots. Zelfrijdende auto’s. Neuro-technologische hersenverbetering. Genetische bewerking. Het bewijs van dramatische verandering is overal om ons heen, en het gebeurt met exponentiële snelheid.”

In het kort, Schwab wil de wereld veranderen in een digitaal mekka

Misschien geeft je niet om de bovenstaande “verbeteringen” – ze storen je niet? Wel, laten we dieper graven.

Het WEF heeft al gezinspeeld op de mogelijkheid om een AI te gebruiken om de mensheid te besturen. Mensen zouden niet langer verkozen vertegenwoordigers in functie hebben (niet dat de VS dat nu heeft, maar ik dwaal af). In plaats daarvan zou een superkrachtige AI bepalen welke voorraden waarheen gaan en wat de prijzen zijn, enzovoort.

  Geheime tunnelsynagoge in New York al 30 jaar in verband met seksueel misbruik van kinderen

Het is de overgave van de mensheid aan een machine.

Verder, hoe zit het met deze hersenverbetering en genetische manipulatie?

Kijk om je heen naar de wereld voor je en wat “de machthebbers” de samenleving hebben opgedrongen. In een wereld vol hersenverbetering en genetische manipulatie, denk je echt dat je nog vrij zou zijn om te kiezen?

Vergeet niet dat De Vierde Industriële Revolutie nauw samenhangt met de Great Reset, die een één-wereldregering nastreeft. In zo’n wereld, als onder het mom van de wet wordt besloten dat overbevolking een probleem is, wordt de mogelijkheid om 20% van de bevolking genetisch onvruchtbaar te maken realiteit. Laten we zeggen dat het loterijsysteem uw beide kinderen selecteert. Denk je echt dat ze jou inspraak zouden geven?

Vrijheid zou al lang in het graf liggen te rotten in zo’n wereld

Verdere aspecten van de Vierde Industriële Revolutie zijn onder meer digitaal toezicht overal ter wereld, mogelijk gemaakt door 5G (met de hoop om uiteindelijk 6G te kunnen gebruiken).

Er zou geen privacy zijn in zo’n wereld. Het zou nazi-Duitsland op steroïden zijn. Heb je Zamyatin’s dystopische roman We (in veel opzichten de inspiratie voor 1984) gelezen? In de praktijk zou je leven in een wereld van glazenkassen.

Het is vermeldenswaard dat er verschillende andere aspecten van de Great Reset zijn die het vermelden waard zijn. Overweeg het volgende:

Plattelandsbevolking zal gedwongen worden in stedelijke omgevingen te gaan wonen.
Zogenaamd om de klimaatverandering tegen te gaan. In werkelijkheid is het om gemakkelijker controle te hebben over potentiële dissidenten. Het maakt niet uit als je je boerderij niet wilt verlaten. Het welzijn van het geheel dwingt je, en mannen die Mao Zedong’s filosofie over macht (“Politieke macht groeit alleen uit de loop van een geweer.”) van harte hebben verslonden, zullen je hier graag helpen bij je mentale overgang.

Burgers huren nu alles omdat ze niets bezitten

Aden Tate schreef in dit artikel over hoe de wereld eruit zou zien zonder persoonlijk eigendom. Aden schrijft: “Binnen de Great Reset van het World Economic Forum is de mantra naar buiten gekomen dat in het jaar 2030, ‘Je niets meer zult bezitten. En je zult gelukkig zijn.'”

De overheid bezit nu alles, terwijl een groep mannen je komt vertellen dat ze stelen wat rechtmatig van jou is. De wereld valt terug op een systeem van feodalisme. De Ieren zijn goed bekend met hoe zo’n systeem uitpakt. [bron]

Alle media is digitaal

Klimaatverandering, natuurlijk. En laten we de recente trend om “desinformatie” te bestrijden niet vergeten. Als alles digitaal is, is het censureerbaar. Dit dient als het ultieme middel om volledig te controleren wat mensen lezen en zeggen. [bron]

  Slimste man ter wereld bekritiseert anti-blank "wereldwijde bezettingsregime"

Een Chinees-achtig Sociaal Krediet Systeem

Goede wereldburgers van de één-wereldregering zullen een hogere sociale kredietscore hebben dan de dissident die diegenen steunt die vechten tegen buitenlandse indringers. Deze hogere scores zullen toegang geven tot reis-“privileges,” beter voedsel, en betere banen. En in een wereld vol hersenimplantaten en genetische manipulatie, vraag ik me af wat sommige van de straffen voor laag scorende mensen zouden kunnen zijn?

Een digitale blockchainvaluta is nu de weg vooruit

Contant geld wordt een vector van ziektes, duur om te produceren, en inefficiënt. Dit betekent natuurlijk dat ze elke aankoop die je ooit doet kunnen traceren. Er is geen anonimiteit van aankopen meer. Gezien de nieuwe mogelijkheid om met je handpalm voor eten te betalen, het gebruik van een QR-code om voor alles te betalen, en quantum dot tatoeages die in staat zijn om je financiële gegevens op te slaan, is dit misschien niet al te ver weg.

Wat eten we? Insecten en nep, voedsel-achtige laboratorium producten

Volgens The Great Reset zijn dieren een “grondstof-intensieve” vorm van proteïne. De GR probeert je weg te sturen van dergelijk voedsel en “naar vier hoofdcategorieën van alternatieven – aquatisch, plantaardig, insect-gebaseerd, en laboratorium-gecultiveerd.” 

De Great Reset en het Wereld Economisch Forum zijn NIET je vrienden

Mocht de Great Reset slagen, dan zal de wereld stevig in de greep raken van een totalitaire regering. Je zult een slaaf zijn in elke zin van het woord, onderworpen aan medische experimenten en gedwongen behandelingen. De staat zal je kinderen bezitten, en als we de geschiedenis mogen geloven, zul je ze niet lang mogen houden. Als het AI beslist, wordt je familie ontworteld en overgebracht naar een nieuw getto.

Gedwongen om chemicaliën in te nemen in plaats van voedsel, zul je nooit weten welke genetisch veranderende middelen en medicijnen in dat voedsel zitten.

Je levenslange droom om een ouder te zijn kan in rook opgaan als het mandaat van gedwongen steriliteit begint. Als een woke cultuur zou besluiten dat  mannen een probleem zijn, zou het dan buiten het bereik van de macht van een regering liggen die alles bezit om de creatie van eunuchen in je hele stad op te leggen?

De rest van de wereld mag dan gevallen zijn, Amerikanen mogen hun land nooit laten volgen.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Sluitend bewijs: Covid-19 was gepland om de Nieuwe Wereldorde te lancerenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelHet pandemische patroon – hoe de illusie is opgebouwd
Volgend artikel30-jarige zoekt nog steeds naar antwoorden 6 maanden na ontwikkelen van neurologische complicaties na Pfizer-vaccin 
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

26 REACTIES

 1. Ik blijf er bij…, The Great Reset staat voor reductie
  van de wereldbevolking naar 500 miljoen rc-slaven.
  Anders hadden ze wel een andere naam gekozen.
  Al die nobele doelen waar ze het over hebben
  is misleidende onzin…

 2. jade.U slaat de spijker op zijn kop,the great reset is een onderdeel van de communistische NWO agenda.De satanische globalistische elite willen de aarde voor zichzelf alleen,de corona hoax en de klimaat hoax worden als excuus gebruikt om 90% van de wereldbevolking uit te moorden.Dit is de depopulatie (genocide) agenda 21 en 2030 de wereldwijde genocide vind momenteel plaats d.m.v. de dodelijke corona vaccinazi,s eventueel i.c.m. oorlog(en) In europa zijn we allemaal ten dode opgeschreven,sinds 2015 worden er miljoenen soldaten van allah europa binnengehaald voor een oorlog tegen de europeanen.De dochter van hitler merkel heeft jaren geleden niet voor niets ondergrondse 5 sterren bunkers laten bouwen onder alle grote belangrijke duitse steden.

 3. Ik begrijp niet dat Uropa hier aan mee doet alle regiringen doen er aan mee,het is Triest dat de de mensen zo bedonderd worden, ik krijg elke dag ruzie met fam en Vrienden als ik het probeer uit te leggen dat ik ook geen injectie neem tegen Corona??ik wor er heel verdrietig van??

 4. Gewoon één simpele opmerking want ik word doodmoe van al die indoctrinatie…

  WIJ ZITTEN NU IN DEZE SJIT OMDAT DE “NAZIS” WO2 HEBBEN VERLOREN, WAAR VOCHTEN DE “NAZIS” (Overigens een woord bedacht in de jaren ’20 door de Communist Konrad Heide – Sozis vs Nazis) TEGEN?

  Tegen het Communisme… Duitsland, was, Na Rusland 2e in lijn. Er werden door het Comintern (Communisme Internationaal) in HEEL Europa “revoluties” geïnitieerd. (Ook Nederland kende een “rode week” in 1918), Zoek maar eens uit… Räter republeik in Duitsland, Bela Kun in Hongarije, “guerra rossa” in Italië, enz. Het dieptepunt was de “Spaanse” “burgeroorlog” van 1936 – 1939! Die was NOCH Spaans NOCH een burgeroorlog, maar een vijandige overname.

  EN NU VECHTEN WIJ WEER TEGEN DIEZELFDE MARXISTEN!!!

  • Probeer dát de mensen om je heen maar eens wijs te maken. Hitler vocht TEGEN de Schwabs, Ruttes, Hugo’s van de jaren dertig, veertig en stond VOOR “zijn” volk en TEGEN de communistische fascistische “elites”. Maar nee, roep iets positiefs over Hitler en je wordt meteen weggezet als nazi en staatsgevaarlijk. Als mensen zich écht zouden verdiepen in onder andere WOII dan zouden ze in kunnen zien dat dezelfde mensen die toen achter de overname van de wereld zaten, nu wederom achter dezelfde plannen zitten. Hitler doorzag hun plan. Tuurlijk, er zijn veel doden gevallen, maar niet alleen door toedoen van Hitler. Waarom moesten de Engelsen en Amerikanen zoveel onschuldige Duitse burgers doden? Waarom deed de NL politiek braaf mee met het leveren van namen van onschuldige burgers om ze naar werkkampen te laten sturen of tegen de muur te zetten? Het gros van de Nederlanders in WOII deed braaf wat er gezegd werd en kwam echt niet in opstand en de politiek was ook toen het echte kwaad. Nu zie je precies hetzelfde, het gros van de mensen doet zijn ding en volgt slaafs wat door de politieke psychopaten opgedragen wordt. Onze vrijheden (voor zover die er al waren) hangen wederom af van een klein groepje in het verzet. Als je de genocide, de verminkingen door de gifspuiten, de opsluitingen (Australië!) vergelijkt met wat Hitler gedaan heeft, dan was Hitler toch wel een lieverdje. Amerika is nooit gestopt met oorlog voeren, wereldwijd moesten (moeten) en zouden ze “democratie” brengen, oftwel, baas worden over o.a. de oliewinning en hebben na WOII voor een veelvoud aan onschuldige burgerslachtoffers gezorgd vergeleken met hoeveel er in WOII zijn omgekomen/ omgebracht door “de Duitsers”. De “elite” is het pure kwaad en het gros van onze medemens domme, makkelijk beïnvloedbare meelopers. Komt dit ooit goed? Vast niet, geschiedenis wijst uit dat oorlog, bedrog, macht van alle tijden is. We kunnen ons er enkel met een relatief kleine groep tegen blijven verzetten. Het kwade heeft tijdelijk gewonnen en er zullen massa’s mensen sterven door de genocidespuiten en vele miljoenen mensen voor hun leven verminkt worden, maar het goede zal ooit weer overwinnen en tijdelijk rust brengen, daarna zal het kwade weer tevoorschijn komen en zo blijven we doorgaan.

   • Precies, wat nu met zelensky afgesproken is/wordt, zo hebben ze (in GB met o.a. churchill) dat ook geflikt met de Polen in die tijd….geef niks toe aan Hitler anders steunen we jullie niet meer. Dus zo ook nu…

  • WIJ ZITTEN NU IN DEZE SJIT OMDAT DE “NAZIS” WO2 HEBBEN VERLOREN, WAAR VOCHTEN DE “NAZIS” (Overigens een woord bedacht in de jaren ’20 door de Communist Konrad Heide – Sozis vs Nazis) TEGEN?

   Eindelijk iemand die het begrijpt!!!

   • https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2021/09/09/how-did-ibm-enable-the-holocaust

    Link werkt niet, hopelijk pakt FRONTNIEUWS het op.

    IBM spande samen met Hitler en maakt nu vaccinpaspoorten – 09/09/2021

    ‘IBM schuldig aan genocide
    Zoals Black uitlegde, werden de volkstelling en identificatie van Joden rechtstreeks door IBM beheerd, eerst op het hoofdkantoor in New York en later via dochterondernemingen in Duitsland, Polen, Nederland, Frankrijk, Zwitserland en andere Europese landen. Het hoofdkantoor van IBM leidde ook de activiteiten van een Nederlandse dochteronderneming die belast was met het identificeren en liquideren van Joden in Nederland.’

 5. De klimaat gekkies zijn in een klap te ontdoen van hun waardeloze ideetjes.

  In Zuid Duitland werden een groot aantal heksen verbrand.
  Reden van heksenjacht: mislukken van oogsten door klimaat verandering; temperatuur zakte als een baksteen.

  Bij mijn weten ware er nog geen auto’s of grote veehouderij toen.

  Niets wat de mens kan doen, kan het klimaat veranderen.
  Het klimaat zal wel veranderen door vulkaan uitbarsting, meteoriet inslag, activiteit op de zon.
  En: shit happens

 6. 500 miljoen mensen….klinkt nog teveel….
  “je zult gelukkig zijn…” tsja, zegt de Bijbel ook, zegt de Koran ook, Bhoedda zegt dat je niets moet hebben om gelukkig te zijn….lijkt me dat we hier te maken hebben met knip en plakwerk en een nieuwe sekteleider die kapitaal achter zich heeft liggen….maar wat gaan al die rijken doen want hun geld gaat dus ook weg….

  Wat ik denk is dat we een aftakeling van de economie gaan zien door enorme prijsverhogingen, wat weer consumenten kost en enorme armoede, op dit moment is de textielindustrie in paniek want leveraciers in bijvoorbeeld Nedeland hebben hun klanten, de verkopers dus, een brief gestuurd dat er ene prijsverhogong aankomt in october van 30% op de inkoop, wat wil zeggen dat verkopers, dus winkels en marktverkopers en internet shops, behalve 30% hogere inkoop dus ook btw moeten doortellen en zelf ook winst willen maken. Er komt dus een stijging aan die rond kerst op 50 % zal liggen voor textiel. Dat is enkel textiel, vele zaken zullen onbetaalbaar worden, en China artikelen, dus de inhoud van de Action, zal zelfs in prijs verdubbelen. Het gevolg is minder verkoop, wat dus sluiting betekend van fabrieken in China en de rest van Azie. Dus al die goederen worden schaars en gaan dus nog duurder worden…

  En dan gas en stroom, dit jaar word gas voor een gemiddeld huishouden 300 euro duurder, is dat met of zonder belastingen erbij? En stroom, water, afvalheffingen, openbaar “vervoer”….heeft iemand al het totale plaatje gemaakt? De supermarkt is al begin van het jaar begonnen met prijsverhogingen en door de vele misoogsten wereldwijd zal voedsel heel duur worden en dat ook blijven, en wat er ana boeren is word door kartelvorming en prijsafspraken van de grote handelaren kapotgemaakt, want elders is het immers goedkoper….dat de lokale bevolking daar geen eten meer heeft of het onbetaalbaar ziet worden omdat anderen meer betalen is hun een rotzorg…
  De hele wereld economie is gebaseerd op elkaar de strot afknijpen, daar komt de winst vandaan van beleggings maatschappijen…van een ander dwingen tot werrken voor een slavenloon of helemaal niks hebben.

  De Great Reset gaat iedereen in die hoek drijven, en je zal blij zijn en gelukkig dat jij nog te eten krijgt….ALS je dan nog te eten krijgt. Ligt enr dan natuurlijk aan of je kunt opzitten en pootjes geven, voor niets gaat enkel de zon op….tot op heden dan….

  Het spel monopoly heeft vele straten, bergen geld en stapels kans en community kaarten maar slechts 8 speler figuurtjes….wil je winnen dan kun je de regels volgen of je kunt de figuurtjes gewoon van het bord halen. Dan win je ook…..zo simpel is de oplossing maar niemand doet het….je kan ook gewoon het licht in de kamer uitdoen, dan stopt het spel ook…

 7. The Great Reset gaat ook werkelijk gebeuren en daar heeft de Elite de naam van gestolen zoals ze alles stelen!
  Het is onze Zon die nu bijna op het einde van haar 12068 jarige cyclus is gekomen.
  Elke 12068 jaar gebeurt dit en is ook een reset omdat het merendeel van alle leven op aarde dan verdwijnt.
  De zon doet dan een NOVA
  Wat er juist gaat gebeuren kan ik enkel verwijzen naar https://www.youtube.com/user/Suspicious0bservers
  Daar vind je veel info ivm wat er juist met de aarde aan de hand is en waarom de klimaatcrisis een Hoax is.
  De Elite wil deze gebeurtenis in haar voordeel gebruiken en zijn een bende criminelen
  16/10/2046 is een heel belangrijke dag voor de mensheid.

 8. agenda 2050 gaat over emergency medical system, een sprookje in verband met gezondsheidszorg. Geen agenda 21 scenario. De link in het artikel is dus verkeerd.

 9. “Vergeet niet dat De Vierde Industriële Revolutie nauw samenhangt met de Great Reset, die een één-wereldregering nastreeft.”

  Die ben ik aan het lezen, maar ik kom er niets bijzonders tegen. De alternatieve media zouden er eens goed aan doen met citaten uit beide boeken aan te tonen, waar Klaus Schwab niet alleen met zijn slechte schrijfstijl op Hitler gelijkt, maar ook in ideeën. The Fourth Industrial Revolution geeft tot nu toe (ik ben bij pagina 48) een beschrijving van de economie in de huidige fase van de ‘revolutie’ en geen dwingende directieven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in