Hebben de gebeurtenissen van de afgelopen drie jaar u laten zien hoe waardeloos, laf en ronduit dom de meeste mensen zijn?

Alle mensen waarvan u dacht dat ze dapper waren, bleken lafaards te zijn. Alle mensen waarvan u dacht dat ze slim waren, bleken hersenloze sukkels te zijn. Al uw jeugdhelden, of het nu sportsterren, muzikanten of acteurs zijn, bleken allemaal commie-klootzakken te zijn, schrijft Mike Stone.

Heeft u het gehad met dat soort mensen? Heeft u het punt bereikt dat u nooit meer een minuut tijd met hen wilt doorbrengen?

Of misschien is het andersom. Misschien willen zij geen minuut tijd meer met u doorbrengen.

Bent u gedumpt?

Bent u verstoten, buitengesloten en aan de kant gezet door anderen omdat u niet in de bijna drie jaar oude virushoax geloofde?

Is een veelbelovende of potentiële romance op de klippen gelopen toen men hoorde dat u niet was geprikt?

Werd u de toegang geweigerd, werd u de dienstverlening geweigerd of werd u verzocht te vertrekken omdat u geen masker droeg of geen bewijs van “vaccinatie” kon tonen?

Werd u ontslagen omdat u geen onveilig en ongetest nepvaccin nam?

Bent u gegijzeld door uw eigen familie; mocht u geen familiebijeenkomsten bijwonen of uw eigen kleinkinderen niet zien totdat u door de knieën ging?

Een vriend van mij is vorige week plotseling overleden. Hij was een ontkenner van de waarheid. Zoals alle waarheidsontkenners was hij dol op beroemdheden en geloofde hij alles wat hij op televisie zag of in de krant las, hoe bizar ook.

Er waren talloze keren dat ik hem iets vertelde dat indruiste tegen zijn geloofssysteem en hij glimlachte en schudde zijn hoofd, maar als iemand op televisie of een gezaghebbende figuur hem precies hetzelfde vertelde, dan was het evangelie.

  Covid-19 beleid, het grootste fiasco op het gebied van volksgezondheid in de geschiedenis, veroorzaakt een kloof tussen het publiek en de gezondheidszorg

Mijn overleden vriend vertegenwoordigt tientallen miljoenen Amerikanen en honderden miljoenen mensen over de hele wereld. Zij leven in een wereld die zo ver verwijderd is van de werkelijkheid dat ze net zo goed op een andere planeet zouden kunnen leven.

Waarschijnlijk kent u zelf ook zulke mensen. Misschien denkt u dat ze ooit zullen bijdraaien als u ze maar blijft achtervolgen, video’s en artikelen en bewijzen van de werkelijkheid blijft sturen. Ik ben hier om u te vertellen dat ze niet terugkomen. Niet nu. Nooit. Ze leven eigenlijk liever in een wereld van fictie.

Nog erger zijn degenen die tot op zekere hoogte weten wat er aan de hand is, maar weigeren er iets aan te doen. De afgelopen drie jaar zijn ze blijven vliegen, zijn ze plaatsen als Disneyland en Las Vegas blijven bezoeken, zijn ze de bedrijven die de virushoax promoten blijven steunen en zijn ze aandelen in die bedrijven blijven houden. Ik vraag u, zijn zij anders dan vijandelijke collaborateurs?

Een familielid stuurde me een MacDonald’s cadeaubon voor Kerstmis. Deze persoon weet niet alleen dat ik nooit MacDonald’s eet, noch enige vorm van fastfood, maar we hadden twee jaar geleden een gesprek waarin ik hem uitdrukkelijk vertelde zijn MacDonald’s-aandelen te verkopen en nooit meer bij het bedrijf aan te kloppen, omdat hij het voortouw nam bij het verspreiden van de virushoax. Hun reactie? Net als mijn overleden vriend, glimlachten ze en schudden ze hun hoofd.

Dit is de wereld waarin we vandaag de dag leven. Honderdduizenden mensen storten in en sterven, vaak live op televisie voor de hele wereld, en niemand wordt ter verantwoording geroepen. In feite gelooft de hersendode massa dat het normaal is.

  Dr. Coleman: Nucleaire oorlog komt eraan

Ouders die hun kinderen dwingen de prik te nemen om ze naar een vroegtijdig graf te sturen. Andere ouders verminken hun kinderen, veranderen kleine jongens in meisjes en kleine meisjes in jongens, en niemand wordt ter verantwoording geroepen. In feite gelooft de hersendode massa dat het normaal is.

Toen deze onzin in het voorjaar van 2020 in een stroomversnelling raakte, was ik letterlijk de enige persoon binnen een straal van 8 km van mijn woonplaats die geen masker droeg. Ik hing een bordje aan de binnenkant van mijn deur, zodat ik het elke dag kon zien voordat ik naar buiten stapte. Op het bordje stond: Iedereen die je vandaag ziet is gestoord.

Ik had dat bordje nodig om mezelf te herinneren aan de massale gekte waar ik in stapte telkens als ik het huis verliet. Vandaag is dat bord relevanter dan ooit. Als u niet walgt van bijna iedereen die u in uw leven tegenkomt, bent u waarschijnlijk ook hersendood.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Verbijstering in het wielrennen: 95 van de 154 wielrenners storten in tijdens de klassieker Parijs-NiceVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe stad Soledar is bevrijd door de PMC van Wagner – Waarom duurde het zo lang?
Volgend artikelIn Oekraïne, “There’s Something Happening Here”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

101 REACTIES

 1. Volledig met de auteur eens, zelf meer dan dat

  “Waarschijnlijk kent u zelf ook zulke mensen. Misschien denkt u dat ze ooit zullen bijdraaien als u ze maar blijft achtervolgen, video’s en artikelen en bewijzen van de werkelijkheid blijft sturen. Ik ben hier om u te vertellen dat ze niet terugkomen. Niet nu. Nooit. Ze leven eigenlijk liever in een wereld van fictie”

  Kon het niet beter verwoorden.

  • @ Adriaan,
   Ik ken ze ook, beste Adriaan, en ik zeg er direct bij ‘helaas’.
   Het is net een slow-motion horror film, je weet dat er iets vreselijks gaat plaatsvinden, maar dat blijft continue in de lucht hangen…
   ‘Contact’ is met deze groep zo goed als uitgesloten, ik ben daarom absoluut niet optimistisch dat deze ‘mensen’ nog wakker gaan worden… Wakker worden is eigenlijk een eufemisme…
   Integendeel, er kan alleen nog iets goeds komen van hen die nog in de nuchtere en onverbloemde waarheid staan, zoals zij dat altijd gedaan hebben. Jarenlang, vanaf hun kindertijd.
   Mijn verwachtingen van de huidige jeugd zijn dan ook, helaas, nihil.
   Even off topic: nieuws van Martin Armstrong
   https://www.armstrongeconomics.com/international-news/russia/russian-black-fleet-heads-to-sea/

   • Pennings januari 12, 2023 at 15:13

    Mee eens beste, heb ook een paar keer mijn hoofd gestoten aan die lieden, ze blijven volharden in de waan die ze zijn gegeven door de Main Stream Media gecontrolleerd en gekocht door het internationale politiekbestel, het is niet 1 land die aan deze duivelse ontvolkingsmanta doet maar bijna de hele wereld, toch heb ik respect voor de potentaat Loekashenko Belarus die resoluut een omkopingssom afwees van de Westerse elite. DE Witrussen weten niet voor de helf hoe zij in deze gelukkige omstandigheden leven vrij van dit soort mRNA gentherapie krankzinnigheid.

    • Beste,is het ook niet een openbaring,,voor ons de wakkere,,dat we zonder al deze ellende waarschijnlijk tot ons honderdste met deze mensen waren blijven omgaan en zelf ook niets in de gaten hadden gehad ,dat er verschil was/is ? Bij mij is het ook vanzelfsprekender door dat ik heb geleerd van huis uit de overheid en het nieuws te wan-trouwen.mijn moeder had het altijd over ,dat veel geleerden en dokters maar wat aan rotzooiden zoals zei het noemde, ze had dan voorbeelden te over om te vertellen,Doch zijn er in mijn familie ook velen die dat niet opgepikt of gehoord hebben en toch maar die spuit gaan halen, waar dat aan ligt (???) toch vertrouwen in eigen wil/en denken hebben vermoed ik.

  • Precies werd zelfs geweigerd door het bestuur van de jachthaven waar ik lid van ben om het een en ander uit te leggen aan de leden in een power point slide show waar ze op moesten letten en waar de gevaren lagen zelfs heb ik links erin verwerkt zodat ze zelfs niet hoeven op te zoeken op het internet dit was alleen maar om te waarschuwen en te checken of dit allemaal waar is wat wilde laten zien. Nu we een jaar verder zijn is 75% uitgekomen en dat wat nog moet komen. Lijkt wel nu of ik Nostradamus ben🧐😜😂😂😂🖕💉

   • Ik maak hetzelfde mee met die ‘chemtrail’ rotzooi in de lucht, de ‘global warming,’ de geoengineering, en de redenen waarom. Alles is uitgekomen wat ik 15 jaar geleden al schreef en zei. En alles zal nog uitkomen over wat ik zeg dat er nog gaat komen. Hetzelfde met die gifspuit en wat het doet. En zo snugger hoef je volgens mij niet te zijn om de touwtjes aan elkaar te knopen. Het is een kwestie van actief je hersenen gebruiken, en niet alleen om te grazen.

    • Chemtrail bestaan niet, dat is technisch en qua kosten onmogelijk om gifstrepen te trekken met speciale vliegtuigen… alleen een toevoeging in de brandstof zou iets kunnen verklaren maar deze is te openbaar om te beïnvloeden, ook is de economische kant van vliegen veel te duur om er mee te kloten, mengen in drinkwater is veel gemakkelijker en effectiever!!!

     • Het tweewekelijkse Gezond Verstand o.l.v. Bilderberger (1990) Karel van Wolferen heeft in het najaar van 2022 twee artikelen gewijd aan chemtrails.

      De Deep State/ illuminati/ Novus Ordo Seclorum had?/heeft fabelachtige bedragen beschikbaar om 99% van de mensheid richting slavernij aka New World Order te dirigeren door de opbrengsten van o.a. smokkel van drugs, adrenochroom, organen & wapens.

     • Beste Djennis, ik steek er geen energie in je te overtuigen. Iedereen mag van mij geloven in wat hij geloven wilt, want zo hoort het kennelijk, en zo verloopt de wereld – ieder zijn eigen geloofssysteem – en ook in de vax. (Ik meen te weten dat je een piloot bent? Ik had nog een onbeantwoorde vraag staan voor je over de zuidpool en er over heen vliegen. Mocht je die vraag ooit tegenkomen). Wb de ‘chemtrails’ – een ander woord voor ‘persistent contrails’ – dit is een chemisch product dat gesproeid wordt om water af te stoten of aan te trekken, en meer. Hier zijn redenen voor. Je kan dit alles zelf uitpluizen. Het begon in ernst nadat Sr. Kay Bailey Hutchison TX een executive order had ondertekend om met weersbeïnvloeding te beginnen. Je kan dagelijks naar de lucht kijken om patronen te ontdekken, en om te zien hoe die strepen zich langzaam transformeren op verschillende manieren. Ook zie je deze “condensatie” strepen in lucht gebieden met hoge concentraties van vocht. En iedereen weet dat er geen condensatie in de lucht plaatsvindt met hoge vocht. Maar het maakt niet uit; mensen doen toch wat ze willen, en denken toch wat ze willen, en wijzen toch af wat ze willen – of het nou de waarheid is of niet. Het enige dat je kan doen, is een ander zijn eigen bevindingen gunnen, en heel mss jezelf er ook een klein beetje in verdiepen, of minstens met feiten komen waarom iets NIET zo is. En zolang niemand elkaar de kop afbijt over wederzijdse bevindingen, dan blijft het nog een beetje prettig op aarde. Groetjes.

     • Beste Djennis, hier is de docu the dimming wellicht heb je er iets aan. Ook kun je meer info vinden bij Tony Heller, Climategate, weathermodificationhistory.com. gr, marco

     • best wel raar dat er heel wat (oud) piloten de voorbije jaren naar buiten zijn gekomen om te bevestigen dat dit WEL DEGELIJK gebeurt, maar soit…de media en de tv experts zeggen dat het niet zo is…dus weten we dat die gelijk hebben..lol

     • overschot van gelijk. het is niet omdat het allang aangetoond en bewezen is dat het wel bestaat, het is niet omdat een ganse rits wetenschappers, piloten, politiekers en leiders van naties zelfs, al toegegeven hebben dat ze er al (jarenlang) mee bezig zijn…..dat het waar is….
      of zoiets….lol….blijf maar verder slapen en de msm geloven…..

  • Volledig eens. Ik heb het ook opgegeven om hen te overtuigen. Net zoals zij meewarig glimlachen als ik het ter sprake breng doe ik dat nu ook.
   Ja, ik breng feiten ter sprake. En als er geen interesse is dan krijgen ze van mij een meewarige glimlach, maar besteed ik mijn kostbare tijd verder niet aan hen. Als er iemand is die wel minimaal een beetje openstaat dan geef ik die persoon meer informatie, links en hoop dat die persoon dan wakker wordt. Zo niet, dan heb ik het geprobeerd.
   Maar nu is het toch echt zover dat mijn eerste doel is om mijn eigen gezin en mijn nieuwe vrienden te beschermen, zo onafhankelijk en zelfvoorienend mogelijk te maken en ons gezamenlijk voor te bereiden op de zeer harde, moeilijke tijden die in het verschiet liggen.

  • Zo denk ik er ook over, en realiseer me dat het voor mij het beste is om deze ‘figuren’ niet tegen te komen.
   Beter voor mijn welzijn, denk ik dan.
   Deze ‘kudde’ gaat nooit meer overstag… enfin, ik steek nog maar es een peuk op…
   Even genieten…

   • Ze gaan nooit meer overstag, en indien wel,dan nog leggen ze niet het verband met wat u hen al jaren probeert te vertellen,(en gaan ze u vertellen wat u al jaren weet) triest he.

   • Ze waren al langer bezig ,dit begon niet bij de nazies
    1 en de 2e wereld oorlog, napoleon ,Duites keizerrijk Islam enz
    Pausdom zit hierachter de Anti-Christ

   • Tja, Wanneer wij vroeger, na de oorlog wat beter hadden opgelet en hadden opgemerkt op welke plekken de nazi’s terecht kwamen om allerlei aphhabet organisaties op te richten dan had het er wellicht anders voor kunnen staan. Maar, helaas. We trappen er telkens weer in. Steeds weer opnieuw. En zo is onze geschiedenis er een die drijft in bloed. Van slachting naar slachting. En dat is hun spel. Maar nu niet meer de mijne.
    Ik ben geen Putin liker of Ukkie hater noch andersom. Ik vind dit alles ronduit smerig en erg verdrietig dat wij, ook hier, zijden kiezen en oproepen doen tot het opmarcheren van partij die en die zus en zo. En daar wil ik boven gaan staan. Er is geen nuance meer in deze wereld. Geen tussen meer. En die wil ik voor mijzelf gaan terugvinden. Ik wil mijn eigen geschiedenis gaan schrijven. En die drijft niet in bloed. Ik marcheer niet meer.

  • Ons volk is heel erg ziek zij leven in twee werelden een normale en een gehersenspoelde, de wappies blijven nog denken maar de schaapjes zullen het niet redden is mijn mening, zij zijn verloren door angst en blindheid en ik moet ook toegeven de elite hebben daar dankbaar gebruikt van gemaakt en het volk tegen mekaar uit gespeelt wie dat dat ooit verwacht dat ons volk waar wij van verwachte nooit meer oorlog zouden willen, en kijk zij staan liefs vooraan aan het front maar daar zal je Rutte en Kaag nooit zien en dat zelfde geld ook voor de rest van de elite in welk land dan ook .
   Maar de vuile WEF honden wachten geduldig maar uit eindelijk zullen zij aanvallen en zowel de schaapjes als wappies vermoorden, want zij hebben het geld en macht over het leger en onze wapens.

 2. Ik sprak enkele dagen geleden met een collega die onlanks een TIA doormaakte, gelukkig is ze aan de beterhand. eerst was ze volledig voor vaccinatie maar een wakkere neuroloog heeft haar verboden om nog een booster te nemen… dus af en toe, heeel af en toe wordt er weer eentje wakker. Blijf positief, je hoeft de mensheid niet te vriend te hebben om geluk te vinden. blijf jezelf uitspreken en schaam je er niet voor, het is door jouw durf en standvastigheid te tonen dat je anderen meeneemt in deze reis.

 3. “tientallen miljoenen Amerikanen en honderden miljoenen mensen over de hele wereld. Zij leven in een wereld die zo ver verwijderd is van de werkelijkheid dat ze net zo goed op een andere planeet zouden kunnen leven.”

  JUIST!! Jeetje wat is dit artikel RAAK zeg…… ik zie zelfs mensen op LinkedIn TEGEN de mensen die destijds werden buitengesloten in ons o zo veilige Nederland… “Wat is het probleem.. ik heb het net zo erg gehad”.

  Dan denk ik NET ZO ERG GEHAD ?? Je had een HELE OVERHEID DIE AAN JOUW KANT STOND… JIJ was de gene die ervan genoot ANDEREN buiten te sluiten en dan kom je nu ineens doen alsof jij het ook zo heftig hebt ervaren…. wat heftig is dat je LEVENSMOE bent en de prik(ken) genomen hebt ja.. maar vergelijk NIET de groep die als TERRORIST werd weggezet.. met jouw eigen ervaring omdat men je wilde BEHOEDEN van gifprikken.

  Ondankbaar volk… ik swtich zoooo in mijn gevoel naar dit slag mensen…. die ZSM van mij naar Mars mogen… zelfdestructief gaslighting volk… die zichzelf lek geprikt hebben..en nog steeds anderen mee willen trekken in hun zelfmedelijden strategieën.

  “Waarschijnlijk kent u zelf ook zulke mensen. Misschien denkt u dat ze ooit zullen bijdraaien als u ze maar blijft achtervolgen, video’s en artikelen en bewijzen van de werkelijkheid blijft sturen. Ik ben hier om u te vertellen dat ze niet terugkomen. Niet nu. Nooit. Ze leven eigenlijk liever in een wereld van fictie”.

  Gelukkig heb ik deze mensen niet meer in mijn kring… alleen de mensen die hun leven wel waardevol vinden..ik heb me ook nooit in kringen buitengesloten gevoeld want ik moet dat volk (familie fo niet) niet….niet goed voor mijn eigen ontwikkeling..(mensen die levensmoe zijn)..dat die mensen zichzelf hebben opgegeven is wel gebleken… dus dat is (helaas) wel helder… máár wat de PROPAGANDA gedaan heeft… dat heeft mij echt het gevoel gegeven dat ze BURGERS OP OFFEREN ….. en dát is geen goed gevoel.. in zo’n land te wonen met (LANDVERRADERS!)…. ze (“specialisten” in de politiek én zorg) wisten héél goed wat ze mensen aan deden… het was een plan… en velen LIEPEN VRIJWILIG NAAR DE SLACHTBANK.. en als je ze wilde waarschuwen dan was het “MAAR DE RAPPORTCIJFERS ZEGGEN DIT” en “WETENSCHAP VERTROUWEN HÉ”….

  Dus IN dit land VERDER moeten MET elkaar… MET klanten als je ZZPér bent.. MET je werkgever als je in loondienst bent.. MET vrienden… die gewoon niet meer te redden zijn… met familie…dito…. DAT is nu de uitdaging ,,, het MOREEL besef en deETISCHE waarden zijn verschillende….

  “Andere ouders verminken hun kinderen, veranderen kleine jongens in meisjes en kleine meisjes in jongens, en niemand wordt ter verantwoording geroepen. In feite gelooft de hersendode massa dat het normaal is.”

  Ik heb een artikel gelezen waarin werd beschreven dat er een specifiek pesticide (om mos te verwijderen maar ook waar groenten en fruit mee behandeld wordt!) dat ervoor zorgt dat mannen zich vrouwen voelen… oestrogeen aanmaken… Kikkers.. amfibieën dan wel…

  Maar dat spul wordt dus gewoon gebruikt en verkocht. Door EU afgekeurd.. dat is op zich mooi maar ja.. we weten hoe dat gaat hé…. alle omwegen leiden naar… corruptie… dus ja… die mooie “wetenschappers” spelen voor God en denken het allemaal wel te weten tot in detail… en gaan steeds verder… maar beseffen niet dat de gevolgen … KINDEREN hiervoor op moeten draaien….

  De GENDER fluent mensen SCHIETEN als paddenstoelen uit de grond.. allemaal mijn leeftijd!! Bouwjaar 2007 zelfs al !! tot en met toch zeker bouwjaar 1990… het is te gek voor woorden….

  Ik zag een aflevering waarin LOUISE (programma waarin vrouwen moeten overleven in een regenwoud) ruzie kreeg met een dame…. maar die LOUISE is een TRANS…. en die sloeg die dame gewoon half knock out en ze rolde over een berm heen.. BIJNA DOOD !!!

  M.a.w…. waar gaat het heen met alle mensen die transgender zijn van MAN naar VROUW…. en ze bijv. jaloers worden op vrouwen (vrouwen op vrouwen haat of trans haat naar vrouwen toe heeft ook een naam begreep ik maar kom er even niet op…) en gevechten aan gaan…

  Dat is toch ongelooflijk….

  Net als een man…die vrouw wordt.. en dan topzwemmer is… door de kracht van een man die HIJ al in zich had sinds kinds af aan….

  Deze wereld gaat nog wat worden…. !

  • @Lee, Dat is het kwaad dat nu heerst op aarde met een keiharde genocide/transhumanisme agenda uitgevoerd door demonische entiteiten. Ik houd het niet onmogelijk dat deze verband houdt met een “niet menselijke” opgedrongen agenda van een supérieure tot op heden verborgen species die een pact heeft met Elite en al heel lang…Teveel dingen kloppen niet namelijk uit de geschiedenis.

   • De Amerikaanse zwemmer Will Thomas was zo ongeveer nummer 400 van de mannen en ging vervolgens zwemmen onder de naam Lia en kwam met stip binnen in de top tien van de vrouwen, zonder zijn/haar lichaam aan te passen!
    In het Amerika van Joe Biden is niets meer onmogelijk.

 4. Nog zo’n opmerkelijke walging ontstaat bij het lezen van het volgende

  De Duitse binnenlandse inlichtingendienst beheert honderden nep-rechts-extremistische sociale media-accounts

  De operatie met nep-rechtse accounts is zo groot geworden dat het delen van informatie noodzakelijk is om te voorkomen dat autoriteiten elkaar aanvallen. Honderden radicale nazi’s en rechtsextremisten online zijn eigenlijk Duitse binnenlandse inlichtingenagenten, en velen van hen zijn mogelijk verantwoordelijk voor “het aanzetten tot haat” en zelfs geweld. Deze agenten, die ooit behoefte hadden aan drank en directe omgang met leden van extreemrechts om informatie over hun doelwitten te krijgen, beheren nu rechtsextremistische accounts online in Duitsland.

  https://rmx.news/germany/german-domestic-intelligence-agents-are-running-hundreds-of-fake-right-wing-extremist-social-media-accounts/

 5. Waar ik het meest van walg dat is de elite. Welk recht hebben die lui om te zeggen dat gewone mensen gereduceerd moeten worden en dat zij alle recht hebben. Zonder titel is de elite ook niets. Maar als zij dat zo graag willen dan moeten wij ze ook als gewone mensen behandelen en doen zij hun eigen stoep maar vegen.

 6. Ik walg al heel erg lang van 80% van de mensheid.!!! Door een ernstig huidprobleem 25 jaar lang…ik heb het zelf genezen door informatie en naar de Dode Zee te gaan…in Jordanië en Israël.. toen ik genezen was heb ik eens terug gekeken op die jaren…en heb verder geleefd aan 200 km per uur..en toen die grote Moordenaars-Leugen begon..zat ik aan de andere zijde..en ik walgde Nog meer van die Schuldigen-Spuit-Volgelingen.. die zelfs hun eigen kinderen OPOFFERDEN..❗❗ voor hun grote gelijk…🤮🤮..de weeromstuit is duidelijk…veel familie -doden..erg veel doden in het gewone verkeer… ALLEMAAL OM NOG ONDUIDELIJKE REDENEN ❗❗..God straft onmiddellijk 😁😁 en Neen ik heb geen medelijden… eerder Nog Meer WALGING 😁😁❗

 7. Walging, juist ja dat is het goede woord.

  Gelukkig is onze vriendenkring de afgelopen jaren geslinkt naar vrijwel nihil. Dit nadat wij hadden ontdekt dat vriendschap vaak wel heel erg relatief is…

  Op familie bijeenkomsten snij ik al deze onderwerpen zoals agenda 2030, de gifspuiten of hoe je het nu werkelijk zit in de Oekraïne niet meer zelf aan. Ik begin er niet meer over: de olifanten in de kamer dus.

  Binnenkort weer een familie bijeenkomstje. Als iemand toch even deze onderwerp aan snijdt met als bron de mainstream media, slinger ik ervoor de lol een paar oneliners in en kijk hoe daarop wordt gereageerd. Komt er een positieve reactie op, dan heeft het pas zin om een klein beetje verder te gaan praten en te kijken of er een zinvolgesprek uit zou kunnen komen…

  Voor alle lezers hier op FN het eigenlijk zo dat wij op deze manier zeer eenzame mensen zijn geworden eigenlijk buiten onze eigen wil om, omdat ons gevecht tegen de mensen die media zoals TV kranten en radiozenders maar ook directies van grote ondernemingen als zoete koek aannemen , een oneerlijk gevecht is.

  • Familie is t echte probleem sinds cojona: zij blijven alle positieve energie uit je zuigen, zolang je met ze omgaat. Heb tijd geleden contact vrijwel volledig verbroken, geeft zoveel mentale rust. Juist die rust is nodig om als mens echt als mens te leven. Harde keuze, maar lijkt me enige manier om negatieve spiraal te doorbreken. tja vrienden: was toch zo dat als je 2 echte vrienden had… je schatrijk mens was. nu anno nu: nul vrienden maar zoveel interessante ontmoetingen en gesprekken! eigenlijk wel logisch dat je nooit veel vrienden hebt. de mens is energetisch wezen, ieder mens gaat daar anders mee om en vrijwel nooit consequent mee om. Dat lijkt mij de reden waarom vriendschappen “zomaar” ineens over kunnen zijn.

    • Als je anders reageerde op het groepsdenken, werd je regelmatig als het buitenbeentje behandeld. Kunnen ze niet van jouw profiteren of van jouw connecties geen gebruik maken. Werd dat voor de corona hoax vaak al uitgesloten. In elke groep en/of club zit op een of andere manier altijd zo’n betweter tussen die het groepsdenken bepaald. Toen de corona hoax pas begon was iedereen tegen de prik, maar toen de uitnodigingen op de deurmat vielen hebben ze de prik gewoon gehaald. Dat tevens het einde van de vriendenkring werd. Want toen begon de permanente uitsluitingen voor mij bij die groep. Nu zijn er al 3 dood en 2 half verlamd. Af en toe spreek ik ze nog als ik ze tegen kom in de supermarkt, maar zijn alle nog steeds overtuigd dat de overheid het beste met hun voor hebben en dat ik meer vertrouwen in de medemens moet hebben en niet zo eigenwijs moet doen om eerst alles uit te willen zoeken over hoe en wat. Die worden nooit wakker, zij blijven hun eigen moordenaars omarmen en knuffelen. Zoals vele blijven volharden in hun geloof in de fictie Staat der Nederlanden.

  • Beste Albert je hebt introvente en extravente mensen die laatsten zijn de overgrote meerderheid die hier rondlopen op deze aardbol . Dus bij deze groep hoor je echt niet bij en dat zal al vanaf je kinderjaren zo zijn geweest kijk maar terug naar je schooljaren er zal altijd wel een favoriet geweest zijn waar de rest in adoratie rond hing in een klas van ong.30 kinderen er slechts 2 of 3 waren die anders waren en daar niet in meegingen. Bekijk het nu op grotere schaal en zie je hetzelfde fenomeen rondom je gebeuren.

   • @ margot januari 12, 2023 at 20:39,
    Hoe jij het omschrijft klopt wel, ik was altijd anders en reageerde anders. Vanaf kleins af aan al. Net als met propaganda en reclame heeft dan ook geen effect bij mij, ik bepaal zelf wel hoe en wat ik voor waar aanneem en/of ik het nodig heb of niet. Ben dan ook een beelddenker i.p.v. een woorddenker wat de meeste mensen zijn.

    • @Qvic,
     Beelddenker is mijn jongste zoon ( inmiddels 44jr ) ook. Daarbij is hij een laterale denker.
     Die jongen heeft zich nooit door iemand laten ” kneden. ”
     Daarbij interesseerde het hem geen moer wat anderen van hem denken, dit reeds van jongs af aan.
     Hij heeft altijd het gevoel gehad dat niemand hem begreep maar heeft hier vrede mee.
     Iedereen vindt hem verder een toffe vent waarmee je enorm kunt lachen. Dit klopt omdat hij altijd een originele kijk op het leven en zijn medemens heeft gehad en heeft.
     Zijn medemensen vindt hij overwegend flapdrollen ( ik citeer ), maar laat hen verder in hun waarde.

     • @Fleur en ook Qvic, ik herken mezelf hier enorm in. En dan moet ik niet vergeten erbij te zetten dat ik daar blij en trots op ben! Iedereen doet maar wat hij of zij wil, zolang ze mij maar met rust laten.

 8. Als persoon met autisme maak je dit continu mee vanaf het moment dat je naar school moet:

  – minachting
  – continu verkeerd of niet worden begrepen
  – alsmaar van alles moet uitleggen of verantwoorden en na 1000 keer snappen ze het nog steeds niet
  – aan de zijlijn worden geparkeerd
  – als schietschijf mogen fungeren voor allerlei zaken
  – voor buitenaards wezen worden versleten
  – enz.

  Zodoende kom je al gauw tot de conclusie dat zeker 98% van de bevolking mentaal en intellectueel kennelijk niet helemaal goed gelukt is. Als je dit echter al meer dan 50 jaar mag meemaken, ontstaat er vanzelf een ander wereldbeeld: materie beslaat namelijk maar 4% van het kenbare universum en je kunt het mensen niet kwalijk nemen dat ze alleen maar daarop hebben leren focussen zodat ze van alles niet meekrijgen of geen relevant referentiekader (meer) kunnen hanteren. We hebben ook heel goed geleerd om alles op anderen te projecteren want het idee is dat men gelooft dat alles wat er ook maar mis kan gaan op deze planeet vooral de schuld is van met name de gewone bevolking en het ligt dan allemaal altijd aan iets of iemand anders 🙂 …

  Het heeft geen zin om te geloven dat alleen mensen de enige relevante of belangrijkste levensvorm zijn in het universum, noch dat mensen altijd de bron zijn van zelfgekozen emoties of van alles dat er (niet) gebeurt.

  • Omg Johan ZOOOO herkenbaar.De hele rits.Jezus.Der wordt zelfs door mensen GEZEGT dat ik raar ben OF voor gek uitgemaakt.Man man man.En dan vinden ze het raar dat ik persoonlijke contacten ontwijk.Ik heb geen zin om continu de pispaal te zijn.Ik vind dat zooo wat van raar.Mensen zijn schaamteloos.En dan vinden ze het raar dat ik pissed off ben.

   • Hier nog een die dit zooo herkent , ook dat ze me raar vinden , k ben erg op mezelf , vind dat niet erg omdat je toch alleen maar gekwetst of buitengesloten word , beter voorkomen dan …

  • ik ook! als ik ook maar ergens wat langer lichamelijk last heb, zoek ik de hele kruidenwereld af naar middeltje, wat vaak nog helpt ook!

   • Hier hetzelfde Albert en Jema , vertrouwen in artsen (en overheid !!) is totaal weg , zoek het in homeopathie en /of orthomoleculair gebied als k wat mankeer lichamelijk

 9. Ben toch wat positiever, omdat: valt t jullie op dat als je als “wakkere” in cafe’s of wat dan ook komt waar je niemand kent je vaak…. in gesprek komt met mede wakkere en vrijwel nooit met een schaap, zonder zelf over “de waarheid” te beginnen? of met niemand echt in gesprek komt omdat r geen wakkere tussen zit. ik denk dat het komt door de energie die wakkeren onbewust uitstralen alleen gevoeld wordt door andere wakkeren, heerlijk hoor.

 10. Het is niet alleen een vaxxer tegen anti vaxxer probleem.Ik merk nu ook dat anti vaxxers zich tegen mekaar keren.Deel je over bepaalde zaken een andere mening dan lig je er uit.Zwaar negatief.En daar ben ik wel gevoelig voor.Daar word ik pissig van.Om af te koelen kijk ik ook leuke dingen op het net.Zelfs daar kreeg ik commentaar op, wanttttt ALLES is nep en slecht.Mijn antwoord is dan steeds:Zullen we ons dan maar gelijk ophangen? Der zitten er wat gestoorden bij hoor.Het ken te gek ook.

  • Ja dat merk ik ook al dat de antie vaxxers denken de waarheid in pacht te hebben nou ja er zitten wel wat meer zaken goed fout.
   Dat gevaxx is maar 1 aspect van alle gekte…….helaas .

  • @Trutje, Klopt ik zie dit gedrag ook in omgeving nu ook onder elkaar, komt omdat ze op lage frequenties vibreren door het serum GMO troeo eten en er iets uitgeschakeld is….Ik denk “kritisch denken”.

 11. Het fijne van deze donkere winter is dat ik heel vroeg [al om 5 uur] de luiken dicht kan doen
  en dan zeg ik doeiiii vreselijke … mensen .
  Heerlijk alles dicht weg met al die lui.

 12. Daar ik en mijn vrouw niet gevaccineerd zijn en ik zeer actief ben in het vrijwilligersleven , ben o.a. Voorzitter parochiale werken en ben actief in de kerk . Daar heb ik ontzettende heibel geschopt welke nu nog altijd nagalmen. Ondertussen hou ik me nu gedeisd en heb de razernij die ik voelde indertijd door de lafheid, verraad en simpelweg ontzettende dom en blindheid kunnen tot bedaren brengen. ik heb kunnen vergeven zonder dat mij vergiffenis gevraagd werd en bij sommigen voel ik wel een soort géne maar ook niet meer dan dat.
  Een enkel iemand gaat er prat op alle vaccins te hebben gehad en toch nog steeds in leven te zijn omdat ik hem indertijd had gezegd dat hij nog twee jaar te leven had indien hij hiermee doorging. Ook zijn er mensen die mijn standpunten kenden en deze niet serieus namen maar ondertussen wel schoorvoetend toegaven dat deze vaccins vergif zijn doordat zij bepaalde gezondheidsproblemen ontwikkelden.

 13. Het artikel is me uit het hart gegrepen. Precies zoals ik me voel sinds de vaccinazi’s de macht probeerden te grijpen. De enige vraag die mij dag en nacht in m’n botte kop blijft doorhameren: waarom gedraagt het overgrote deel zich als hersenloos volgzaam klapvee?

  • Kijk naar een zombie film. Miljoenen hersenloze zombies en slechts een handvol mensen die nog bij verstand zijn. In de realiteit is dat ook zo.

 14. Deze mensen gaan idd nooit wakker worden . En dat hoeft ook niet. Des te meer ruimte voor ons . Ik hoop wel dat ze t stiekem gaan beseffen .want zodra dat er is .ga ik als een pauw rondlopen . Zag laatst een filmpje van een amazone store kon je alles pakken in je tasje doen daarna naar buiten lopen en de rekening kreeg je daarna digitaal . Je moest ook met je app scannen naar binnen. Niu reken maar dat dit lyrisch wordt ontvangen . Maar ze vergeten ff dat over 3 jaar. Ze miss ineens geweigert worden omdat ze bv al aan dr co2 taks zitten . Echt de mensen zijn uberdom geworden . Dus ach verander maar niet neem nig een booster en ja ik denk dat 4 miljard mensen idd meer dan genoeg is qua intelligent heid

  • Peter de grote januari 12, 2023 at 19:17
   “Maar ze vergeten ff dat over 3 jaar. Ze miss ineens geweigert worden omdat ze bv al aan dr co2 taks zitten ”
   Je hebt dit al geaccepteed als voldongen feit? En je neemt aan dat iedereen dit als voldongen feit heeft geaccepteerd?

   Vergeet verder niet dat je over blijft met alle Fucktards die met alle macht de touwtjes in handen houden, en die ook niet gevaxxed zijn. Hoe ga je die aanpakken? Of pakken zij jou aan?

 15. AMEN !!!!! Goed verwoord !!
  Zo is het ook bij mijn zwager en schoonzus…
  Echte vaccinzeloten, ondanks dat zij geprikt zijn hebben de corona gekregen, ze hebben vaak griep en
  mijn zwager is al een keer bewusteloos tegen de vlakte gegaan….. Maarrrrrrr… het lag niet aan de prik….
  Stug door gegaan met boosteren. Nu pas ervaar ik enige zeer lichte terughoudendheid met de volgende
  prikken. Ik heb in het begin al bijna woorden/ruzie gehad met mijn schoonzus omdat ik het allemaal “anders” zag….. Vraag aan ieder: Zijn jullie het met mij eens om bij dit soort hardnekkige, grenzeloos onnozele en blinde personen, ondanks dat het famillie is, maar nergens meer over te beginnen om de lieve vrede te bewaren ?

  • inderdaad Frans, bij mij precies hetzelfde. Ik praat in de familie niet over politiek of vaccinatie want hun (ambtenaren) denken het beter te weten en dat loopt op ruzie uit, is dat het waard ? Voor die laatste 30 jaar dat ik leef zoek ik geen ruzie, maar het is wel een overwinning voor mij: Ik heb lang getwijfeld: zou ik dan gek zijn ? Maar het is nu duidelijk dat hun heel erg dom zijn en dat is toch een prachtige overwinning.

  • Volgens wat ikzelf al heb ondervonden zal het moeilijker en moeilijker worden om echt lang op welke bijeenkomst van familie vrienden of buren te vertoeven en zoals je zegt ze hebben allemaal al 2xcorona gehad voelen zich moe en duizelig enz. Wijselijk zeg ik niets meer maar innerlijk wil ik daar zo vlug mogelijk weg van deze hypocriete bende en dat doe ik dan ook met een leugentje van bestwil dat ik hoofdpijn heb of zoiets

  • Ik zal je een goede raad geven: zeg de omgang met je waardeloze familie op en verbreed je horizon. Probeer zoveel mogelijk kontacten te onderhouden met mensen die wel gezond verstand hebben. Dat is de minderheid, echter liever 10 goede kontacten dan 100 waardeloze. Door geforceerd de lieve vrede te bewaren door je in allerlei bochten te manoeuvreren zorgt voor telkens terugkomende negatieve energie. Dat is het korte leven wat we hebbben toch niet waard?

  • Dank voor de reacties.
   Gelukkig lig ik verder wel op goede lijn met zwager en schoonzus…
   Gewoon het vaccin/covid onderwerp maar als verboden terrein beschouwen, dan is het gelukkig nog wel gezellig…. En verder focussen op vrienden die nog WEL logisch kunnen denken….

 16. zeer verheugend artikel … hahaha … en ook hartstikke leuk, dat kennelijk bij meerderen de ogen zich openen … deze verzuchting, omdat deze zienswijze me 52 jaar geleden eigen werd … reden, waarom ik me afvraag waarom dit ‘leven’ me werd aangedaan
  daarom bij deze dit bemoedigend en vertrouwen wekkend klankJuweel, because I was ready a long time ago … tevens als hommage aan de gister overleden Meesterlijk virtuoze snarenstreler Jef Beck

 17. Ik vond mensen altijd al bekrompen en stupide, maar je moet tot op zekere hoogte meedoen, of op zijn minst ‘mensen in hun waarde’ later. Wat ik altijd deed. Ik merk dat mensen het altijd leuk vinden als je belangstellend, vrolijk en vriendelijk bent, dus het ging me wel goed af. Maar ik heb er nu helemaal geen zin meer in. Na de enorme breuk in het vertrouwen dat we hebben meegemaakt met de 80%, vertrouw ik niemand meer. Ik kijk om me heen en ik denk “jij bent ook een NSB’r”. Die bekrompen klootzakken willen dat iedereen hetzelfde denkt en doet, en anders stoor je ze. En vooral die actief agressieve gasten, daar walg ik echt van.

  • @Immortal Haha, je lijkt mij wel! Heerlijk om te zien dat er hier zoveel mensen zijn die een zelfde kijk op de wereld en het achterlijke leven hebben waar we in terecht gekomen zijn!
   Bedankt allemaal, ik leer ervan en het doet me goed! Ik roep mijn hele leven al dat meer dan 90% van de mensen weinig tot geen hersens hebben en nu blijkt toch dat ik daar helemaal gelijk in had. De overige 10% mag bij me aankloppen, de rest mag het lekker bekijken.

   • Angel januari 13, 2023 at 11:15
    Hahaha! Nou en of. Digitaal bevind je je gelukkig nog wel onder uitstekend volk hier. Over en weer communicatie is hier ook iets beter dan twee jaar geleden. Kwamen we onze medestanders maar tegen in de Jumbo, ipv die rare space aliens achter karretjes en grote haast. 🤨

    Ja, er valt veel goede informatie te verorberen hier! Supergoed. En toch gek, niet… dat zo weinig mensen hun hersenen echt gebruiken… gemakzucht denk ik.

 18. Ikzelf wist al lang hoe niveauloos het knuddevee is. Dan heb ik het over meer dan 90% vd bevolking.
  Het knuddevee had gedacht om door achter de waanzin aan te lopen sterker te staan als ooit tevoren. Echter, de harde kern van dit vee heeft de gifbooster(s) genomen en zullen binnen 5 jaar sterven, ook al wordt dat niet als zodanig gerigistreerd.

  • Benieuwd wat U ondertussen werkelijk voor verandering ten goede heeft kunnen bewerkstelligen , ik zelf ook niet , maar dweep niet met hoe weinig anderen doen

 19. Les van de geplukte kip

  Op een keer, zo werd verteld, riep Stalin om een ​​levende kip en gebruikte die vervolgens om een ​​onvergetelijk punt te maken in het bijzijn van enkele van zijn handlangers. Met de ene hand de kip stevig vasthoudend, begon hij met de andere systematisch de veren eruit te trekken. Terwijl de kip tevergeefs worstelde om te ontsnappen, ging hij door met het pijnlijke ontbloten totdat de vogel volledig was uitgekleed. ‘Kijk nu maar’, zei Stalin terwijl hij de kip op de grond zette en wegliep met wat broodkruimels in zijn hand. Ongelooflijk strompelde de door angst bevangen kip naar hem toe en klampte zich vast aan zijn broekspijpen. Stalin gooide een handvol graan naar de vogel en het begon hem door de kamer te volgen. Hij wendde zich tot zijn stomverbaasde collega’s en zei zachtjes: ‘Dit is de manier om over de mensen te heersen. Heb je gezien hoe die kip me volgde om te eten, ook al had ik hem zo gemarteld? Mensen zijn als die kip. Als je ze buitensporige pijn doet, zullen ze je de rest van hun leven volgen voor voedsel.

  • Donko januari 12, 2023 at 23:07
   Les van de geplukte kip
   Hahaahahahahaha!!!! Dat is zo goed! Dit vat het hele programma zo goed samen! Je hoeft geen uitleg meer te geven, je hoeft je kop er niet meer over te breken hoe mensen in godsnaam zo verdwaald zijn – Stalin heeft het keurig laten zien. Wist je dat Stalin dikke maatjes was met Enver Hoxha die in zijn voetsporen volgde voor het communistisch regime in Albania? Enver is niet meer de enige. Er zijn tegenwoodig heel veel Envers overal. En kale kippen. Bah.

 20. Dit heeft mij wakker doen schudden het “ onderzoek: “De COVID-19 prik is een chemische frontale lobotomie” Volgens verontrustend nieuw onderzoek lijden grote aantallen mensen die de prik hebben gekregen aan zowel fysiologische als psychologische veranderingen die deskundigen zorgen baren.
  Ik vond het schokkend toen ik dit las.

 21. Vanmorgen fietste er een oude man hier het erf op. Ik riep hallo en we maakte een kort praatje. Zijn gezicht was gegroefd van vele jaren. Zijn ogen waren levend en zijn gelaat rood van de kou. Op de fiets naar het L. om daar bij de Boni een boodschapje te doen. Hij kwam uit W. dwars door de polder heen en weer al gauw twee uur. Nieuwsgierig keek hij hier rond op het erf. Ja het huis stond lang leeg. Nu mag er tijdelijk antikraak wonen. Vroeger had hij zelf 45 koeien. Kon daar goed van leven. Nu in de tachtig. Vijfenvijftig jaar getrouwd. “Nog steeds”, vraag ik. “Gelukkig wel” is het antwoord. Ik wijs naar de vlag aan het huis. Op de kop. “Waarom”, vraagt hij. We zijn het eens dat de overheid geen bemoedigend beleid voeren voor de boeren. “Mooie fiets”, zeg ik. “Is van mijn vrouw”‘. Ze blijkt dement en incontinent. “Wat doe je er aan”. Nee. “Wat doe je er mee”. “Tja, hoe ga je er mee om”. Teun is de naam. Teun Berends. Aangenaam Teun. Goedendag. Hoi ja goedendag.
  Aldus ik hou van mensen. Ik walg niet van de mensheid. Wat wil je zien?

  • Teun Berends januari 13, 2023 at 12:12
   “Wat wil je zien?”
   Ik denk dat niemand per sé walgt van de mensheid als onderdeel van de wereld en het bestaan. Het gaat om 80% van de onoprechte mensheid en de vele agressievelingen die ontstaan zijn waardoor er een walging is ontstaan. Als jij je daar aan kan onttrekken, en je persoonlijk kan omringen met oprechte mensen die anderen me rust laten, dan is dat heel fijn voor je, lucky you, speld een medaille op je borst en vlag en wimpel aan je anti-kraakpand. Ik walg bijvoorbeeld niet van dieren, zelfs niet van een slang, ook al vind ik die griezelig. En zo’n lieve ouwe man op een fiets, zolang hij iedereen in zijn waarde laat, waarom zou je van hem walgen… Maar een hufter die als ME zijn brood verdient en oprechte mensen in elkaar timmert, helaas, daar walg ik van, plus de rest van zijn aanhangers die andere mensen niet met rust laten, zoals de vele, vele, vele vaxzeloten. Een gewelddadige en bevooroordelende dynamiek is naar boven gekomen in bijna de gehele mensheid, een zeer wrange waarheid, en dat is walgelijk voor mensen die oprecht en vredelievend zijn, en niemand kwaad willen doen en anderen proberen te behoeden. Mss heb jij er een beter woord voor? En heb je die ouwe man nog een kop koffie en een lekker broodje aangeboden voor hij weer vertrok op de fiets van zijn vrouw nadat je hem verbeterde op zijn uitspraak over zijn demente vrouw?

 22. De schaapjes raad ik aan blijven spuiten hoe sneller dat wij van jullie af zijn ik zal jullie niet missen ik kan niet wachten dat er een bericht van jullie staat, het was een goede vent het was een goede vrouw, RIP.

 23. Ik walg niet van de mensen.
  Alle mensen die ik ken zijn goede mensen.
  Ik ken niemand waar ik een hekel aan heb.
  Met een enkeling heb ik hooguit medelijden.

 24. Ja vind het zo erg dat het grote deel van het volk zooo dom is dat ik uit Nederland ben weggegaan. Kon niet meer tegen dat domme gepraat en zeker toen de stemmen kwamen in april vorig jaar onder het personeel om Rusland plat te bombarderen. Hoorde continue de echo van de msm, gek werd ik er van.

 25. Begrijp het artikel volkomen en ook de vele reacties hier. Vervelende is dat ik niet walg van echte mensen (helaas misschien maar anders zou ook ik een psychopaat zijn). Ik hou van mensen, wat heel natuurlijk is, alleen ik begrijp de meesten niet meer. Er wordt ze de meest vreselijke dingen aangedaan en ze zien het niet, of willen het niet zien. En inderdaad, het lijkt wel onmogelijk om de “schapen” wakker te schudden. Toch, het wakker schudden is onze enige optie.

  Stay strong V.

 26. Ik walg van Bill Gates,, Anthony Fauci, de volledige Pharma industrie en hun gifmengers en van alle regeringen wereldwijd.
  Ik hou van mensen, en hoop dat ook de gevaccineerden hun stem gaan verheffen als ze eerlijk gaan toegeven vergiftigd te zijn door deze prik.
  En dat zij zelf hun daders gaan vervolgen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in