Het particuliere militaire bedrijf had onlangs gezegd dat het zich zou terugtrekken uit Artjomovsk vanwege een tekort aan munitie.

De Russische particuliere militaire onderneming Wagner Group, die in de Donbass-stad Artyomovsk (Bakhmut) tegen Oekraïense troepen vecht, is voldoende munitie beloofd om de strijd voort te zetten, zei het hoofd van de onderneming, Jevgeni Prigozjin op zondag.

De verklaring komt nadat Prigozhin had gewaarschuwd dat zijn strijders zich op 10 mei uit de stad zouden moeten terugtrekken tenzij het Russische ministerie van Defensie iets zou doen aan het tekort aan munitie.

In een spraakbericht op zijn Telegramkanaal zei Prigozjin dat Wagner “een militaire instructie heeft ontvangen … waarin ons zoveel munitie en wapens zijn beloofd als we nodig hebben om onze activiteiten voort te zetten.”

“Ons werd verteld dat we activiteiten in Artjomovsk kunnen uitvoeren zoals we dat nodig achten,” voegde Prigozjin eraan toe.

Hij zei ook dat legergeneraal Sergej Surovikin, de plaatsvervangend bevelhebber van de Russische militaire operatie in Oekraïne, de opdracht heeft gekregen om “alle beslissingen te nemen in verband met de militaire activiteiten van Wagner PMC in coördinatie met het ministerie van Defensie.”

Vrijdag zei Prigozjin dat het personeel van Wagner zware verliezen leed door wat hij omschreef als een tekort van 70% aan munitie. Later kondigde hij aan dat de posities die Wagner innam, zouden worden overgedragen aan Akhmat, een elite-eenheid uit het Russische Tsjetsjenië.

De hevige en bloedige strijd om de mijnstad Artjomovsk, bij de Oekraïners bekend als Bakhmut, woedt al maanden. Prigozhin zegt dat zijn troepen bijna de hele stad onder controle hebben, terwijl de Oekraïners standhouden in een klein gebied in het westelijke deel.

  Het Prigozhin konvooi: "Alles verandert, alles blijft hetzelfde"

De inname van Artjomovsk, een belangrijk logistiek knooppunt, zou de Russische troepen in staat stellen verdere vooruitgang te boeken in Donbass.

Via RT.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Alexander Dugin: De Wagner factor en het billijkheidsbeginsel (+ Wagner film)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSlag om Bakhmut nadert zijn einde in verwachting van nieuwe escalatieronde
Volgend artikelDe Eurofiles: De EU als de zieke man van Europa
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Prigozjin zijn gelijk dus… juist zoals Kadyrov ( missen is menselijk)..al aangegeven had in Maripol…❤️🇷🇺

  2. Kadyrov gaf commentaar op de situatie met munitie voor PMC “Wagner”

    Het hoofd van Tsjetsjenië, Ramzan Kadyrov, gaf commentaar op de kwestie van de levering van munitie voor PMC Wagner in zijn Telegram-kanaal.

    “Er was zoveel lawaai rond het particuliere militaire bedrijf, maar het was alleen nodig om af te maken waar we aan begonnen waren, zonder onnodig te praten met het hele internet en de hele wereld. Maak het af, zet de beschikbare krachten en middelen onder druk en verander de tactiek in de realiteit. Net zoals andere eenheden deden in omstandigheden van schaarste en schaarste, toen ze in 2022 dezelfde complexe steden bevrijdden als Artyomovsk.

    Insinuaties bleven op sommige momenten met het PMC-commando bestaan, maar we zullen dit behandelen. Niet in chats of telegramkanalen, waar iedereen bij is en op afstand van elkaar, maar live, face to face.”

    – Russische lente

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in