De vermeende tweede fase van het tegenoffensief van Kiev is niets anders dan een propagandatruc van het Westen om aan te tonen dat Kiev nog steeds in staat is om bepaalde missies uit te voeren, vertelde de in Moskou gevestigde militaire deskundige en gepensioneerde Russische legerkolonel Anatoly Matviychuk aan Sputnik.

Alle pogingen van de Oekraïense strijdkrachten (UAF) om hun tegenoffensief te hervatten zijn gestopt en de vijand is teruggedrongen, waarbij zware verliezen zijn geleden, zei de Russische president Vladimir Poetin donderdag (gisteren).

Tijdens zijn toespraak op de Rusland-Afrika-top in Sint-Petersburg zei hij dat tijdens de laatste aanval van de UAF meer dan 200 Oekraïense soldaten waren gedood en dat Russische troepen minstens 26 vijandelijke tanks hadden vernietigd. Hij voegde eraan toe dat 60% van de militaire uitrusting van de UAF al was vernietigd tijdens de hernieuwde vijandelijkheden.

Volgens hem “was de vijand in geen enkele gevechtsrichting succesvol.”

De Russische president sprak nadat een Amerikaanse krant berichtte over UAF-troepen die “de hoofdaanval van hun tegenoffensief” lanceerden terwijl ze “duizenden troepen die in reserve werden gehouden, waaronder veel westers getrainde en uitgeruste troepen,” in de strijd gooiden.

De manier waarop westerse media dit zogenaamde nieuwe offensief rondbazuinen duidt op “een provocatieve propagandatruc om te laten zien dat Oekraïne nog steeds enkele taken kan uitvoeren,” zei Anatoly Matviychuk.

Over de vraag of er “enig vooruitzicht” is met betrekking tot het “nieuwe offensief” van Oekraïne, zei de deskundige dat hij “sceptisch” blijft, ten eerste vanwege het “zeer lage systeem van vuursteun voor troepen” van de UAF.

CIA onbekwaamheid, Russische ketels en de Oekraïense Mafia

“Ten tweede is er de volledige afwezigheid van de aanwezigheid van de UAF in de lucht, waarbij de Russische luchtmacht de vijand over de hele diepte van haar operatiegebied controleert. Ik denk dat dit ‘offensief’ enkele tijdelijke tactische successen kan hebben … maar ik voorzie geen veranderingen aan de frontlinie. En alles zal hoogstwaarschijnlijk eindigen zoals de ‘eerste’ opmars van Oekraïne eindigde,” merkte hij op.

Op de vraag waarom de UAF de richting Zaporozhye heeft gekozen voor de huidige fase van haar tegenoffensief, zei Matviychuk dat dit het gebied is waar “militaire en politieke belangen elkaar kruisen”.

Volgens de Russische expert zou de UAF, als het de kerncentrale van Zaporozhye verovert, een mogelijke radioactieve besmetting van het gebied kunnen nabootsen en van Rusland eisen dat het zijn troepen daar terugtrekt en het gebied demilitariseert, zogenaamd om Europa tegen een radioactieve wolk te beschermen.

“Ook leidt dit gebied via de kortste route rechtstreeks naar de Krim. Het meest interessante is dat er veel Engelssprekend militair personeel in de UAF in dit gebied is gesignaleerd, waaronder adviseurs, instructeurs en zelfs de ‘speciale luchtmachtdienst’ van het Britse leger”, merkte Matviychuk op, die het “nieuwe tegenoffensief” van Oekraïne beschreef als “de vrucht van de creativiteit van het gezamenlijke hoofdkwartier van de VS en het VK.”

Hij legde uit dat de Russische strijdkrachten de UAF zouden aanpakken met behulp van “mobiele reserves” die “zijn aangelegd in de vorm van tanks, gevechtsvoertuigen, infanterie en gepantserde personeelsdragers.”

“Het belangrijkste is dat onze luchtmacht praktisch is overgeschakeld op systematische gevechtsacties in de hele Russische speciale militaire operatiezone … Dat wil zeggen, we voeren momenteel een zogenaamde actieve verdediging uit om de vijand te verzwakken door aanvallen te lanceren,” concludeerde de deskundige.

Het Witte Huis geeft toe dat landen wereldwijd de Amerikaanse dollar weigeren - "Overschakelen op nationale valuta is een schending van de rechten van Amerikaanse burgers"

De opmerkingen komen nadat de woordvoerder van de Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad, John Kirby, toegaf dat het tegenoffensief van Oekraïne niet zo snel vordert als gehoopt.

Dit kwam nadat president Poetin vorige week tijdens een vergadering van de Russische Veiligheidsraad vertelde dat er geen resultaten zijn van het Oekraïense tegenoffensief en dat de UAF grote verliezen heeft geleden, met “tienduizenden” gesneuvelde soldaten.

Het veelgeprezen Oekraïense tegenoffensief begon op 4 juni na maanden van uitstel vanwege een gebrek aan militaire voorraden van westerse donoren.

Het Russische Ministerie van Defensie zei dat de Oekraïense troepen het bleven proberen, maar er niet in slaagden om op te rukken. Een aantal westerse media wees ook op de weinig indrukwekkende resultaten van het tegenoffensief van Kiev, terwijl de Oekraïense president Volodymyr Zelensky zelf toegaf dat de vooruitgang “trager dan gewenst” was.

De Russische minister van Defensie, Sergey Shoigu, zei op zijn beurt dat Rusland sinds het begin van het Oekraïense tegenoffensief 21 vijandelijke vliegtuigen, vijf helikopters en ongeveer 1.244 pantservoertuigen heeft vernietigd en meer dan 26.000 Oekraïense militairen heeft geëlimineerd.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Uitgelekte documenten tonen de leugens van de Westerse regeringenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelUrsula von der Leyen heeft zichzelf zojuist een ‘Wereldvrede en Vrijheid’-onderscheiding gegeven
Volgend artikelAls ze openlijk toegeven dat ze “niet-menselijke” lichamen uit UFO’s hebben gehaald, wat hebben ze dan als volgende stap gepland?
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

3 REACTIES

  1. Het beste staat in de Vlaamse gazet: “Oekraïners hollen de Russische gevechtskracht volop uit”.
    Man, man …

    • What else do you expect from the Russian army , they have to scavenge old washing machines for chips remember , whahahaha.
      What amazes me is how many people still believe the shit they are being told by the MSM and politicians.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in