Op 24 mei heeft de eerste video officieel de deelname bevestigd van de Amerikaanse strijdkrachten als partij aan het conflict in Oekraïne. Een Amerikaanse militaire trainer werd gespot in de stad Krivoy Rog in Oekraïne.

Een lokale ingezetene legde op video een Amerikaanse militair uit Californië vast. De video van een gesprek met een Amerikaanse officier werd gepubliceerd door het Oekraïense telegramkanaal “Kherson Bulletin”, bericht Southfront.org.

Deze video is de eerste duidelijke bevestiging van de deelname van Amerikaanse militairen aan gevechtshandelingen tegen het Russische leger aan de kant van Oekraïense gewapende formaties.

Officieel gaan de Verenigde Staten en Europa door met het trainen van Oekraïense militairen met gebruikmaking van het grondgebied van “een van de buurlanden”, namelijk Polen. De speciale trainingskampen voor de Oekraïense strijdkrachten zijn opgericht op Pools grondgebied. Zowel Amerikaanse als Europese instructeurs houden zich bezig met de opleiding van de Oekraïense militairen. Zij zullen binnenkort gezelschap krijgen van de trainers uit Colombia.

Intussen worden de landgenoten van de Amerikaanse officier ingezet aan de frontlinies in Oost- en Zuid-Oekraïne. De Amerikaanse huurlingen kwamen op de weg in de gevechtszone onder mortiervuur te liggen. Volgens bronnen is de video opgenomen op de weg tussen de steden Bakhmut en Lisichansk.

De video bevestigt dat de weg onder vuur ligt van de Russische strijdkrachten, wat de aanvoer van militaire wapens naar de Oekraïense groepering die is ingezet in de regio Severodonetsk, waar de aanval op de stad wordt voortgezet, aanzienlijk bemoeilijkt. De video bevestigt ook dat de VS niet alleen “militaire instructeurs” naar Oekraïne hebben gestuurd.

Meerdere Hitlergroeten op het Songfestival - "rechtsextremisme-deskundigen" zwijgen

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin’s vergissingVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

7 REACTIES

 1. Ik hoop dat de Russen die Amerikaanse militairtjes helemaal de t*fus schieten! Zoooo klaar met die klotespelletjes van ouwe psychisch gestoorde mannetjes. Donder toch op met je nepziektes en oorlogen, k*tvolk.

 2. Mooi, als putin aftreed in 2024 als opvolger krijgen we met een echte russische beer te maken , die al deze filmpjes gezien heeft hoe amerika dominant aanwezig is. Tegen die tijd heeft amerika rusland ook flink gekoeioneerd en krijgt dat klote land 2 lnden tegen zich maar nu met een russische president die op knopjes duwt👇 Richting USA.🤞

  • Niet nodig Greet,
   Putin is precies wat Rusland nodig had en heeft om langzaamaan sterk genoeg te worden om zich tegen wat dan ook staande te kunnen houden zonder deze vele plannen voortijdig beeindigd te zien worden.

   Denk aan Khadafi in Lybië, een goede vent die bezig was het land volledig uit de stront te trekken en rijkdom voor heel Afrika mogelijk te maken. Zijn landsverdediging was niet genoeg met de andere plannen meegegroeid en dus is het land door ‘ons’ westen weer teruggebombardeerd naar de middeleeuwen.

   • Hij was subliem voor de bevolking…..maar hij wilde de USA oliedollar verdringen.
    Foutje….

 3. Die zijn geen bedreiging voor Putin. Denk aan hun”succes”in Vietnam, Cambodja, Somalie, Syrie……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here