Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft vrijdag lokale tijd het verzoek van de deelstaat Texas verworpen om de verkiezingen van 2020 teniet te doen door de resultaten van vier kantelstaten aan te vechten.

Het Supreme Court of the United States, SCOTUS, beweert dat Texas niet op de juiste wijze een juridisch herkenbaar belang heeft aangetoond.

Een gebrek aan status aanhalend, schreef opperrechter Samuel Alito in een korte beschikking dat de staat “geen juridisch herkenbare claim heeft aangetoond voor de manier waarop een andere staat zijn verkiezingen verricht”, toevoegend “alle andere hangende moties worden verworpen als irrelevant”.

Twee rechters, Samuel Alito en Clarence Thomas, beiden benoemd door George W Bush, maakten bezwaar tegen de beslissing en waren bereid om op zijn minst Texas zijn zaak aan het Hof voor te leggen. Zij hadden echter niet Paxton het recht gegeven om de kiesmannen van de vier staten te verbieden.

Door dit te doen, weigeren de rechters om Texas een rechtszaak – waar zich 17 andere staten en meer dan 100 Huis van Afgevaardigden-Republikeinen bij hadden aangesloten – te laten indienen om Biden’s overwinningen in Pennsylvania, Michigan, Georgië en Wisconsin aan te vechten.

Eerder op de dag tweette President Trump:

“Als het Hooggerechtshof grote wijsheid en moed toont, zal het Amerikaanse volk misschien wel de belangrijkste zaak in de geschiedenis winnen, en zal ons verkiezingsproces weer worden gerespecteerd!”

Vermeldenswaardig, Trump heeft drie van de negen leden van het Hooggerechtshof benoemd, waartegen de Democraten fel protesteerden in het vooruitzicht dat het Hof wel eens over het resultaat van de verkiezingen van 2020 zou kunnen beslissen. Trump heeft zelf verschillende keren gesuggereerd dat het vullen van de lege zetel van rechter Ruth Bader Ginsburg (Democraat) met rechter Amy Coney Barrett (Republikein) essentieel was voor het geval de verkiezing voor het Hof zou eindigen.

Nog meer pandemische corruptie: weigering om natuurlijke immuniteit te erkennen

De zaak werd ingediend door de Procureur-generaal van Texas Ken Paxton, die het Hof vroeg om meer dan 20 miljoen stemmen in de bovengenoemde staten ongeldig te verklaren zodat hun Republikeinse staatswetgevers konden beslissen wie in plaats daarvan had gewonnen.

Democratische Officieren van Justitie uit Pennsylvania en Michigan hebben op de beslissing gereageerd:

De Republikeinse partij van Texas stelt ondertussen voor dat “gezagsgetrouwe staten zich moeten verenigen en een Unie van staten moeten vormen die zich aan de grondwet houdt”.

De natie is dwars doormidden verdeeld met aan weerszijden Amerikanen die elkaars bloed wel kunnen drinken.

61% van de Amerikanen verwacht een burgeroorlog

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here