© Lennart Meri Conference / Flickr (CC BY-NC-ND 2.0)

Een van de kenmerken van de Europese Unie is dat als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dat meestal ook zo is. In feite betekent het vaak precies het tegenovergestelde.

Neem bijvoorbeeld het idee dat Ursula Von der Leyen, de voorzitter van de Europese Commissie, zich verkiesbaar stelt voor herverkiezing, terwijl ze in werkelijkheid gewoon publiekelijk aan het kibbelen is met een paar andere hielenlikkers van het establishment om uitgekozen en bevestigd te worden door het establishment zelf, niet door een volksstemming. Maar dat heeft haar er niet van weerhouden om zich voor te doen als een echte democratische kandidaat. Het is niet zo dat ze niet de kans had om er echt een te zijn in plaats van er alleen maar een te spelen, maar toen haar Duitse collega’s haar vroegen om zich kandidaat te stellen voor een gekozen zetel in de EU in Duitsland om enige democratische geloofwaardigheid te krijgen, wees ze naar verluidt het ongemak van de hand, schrijft Rachel Marsden.

Maar dat heeft haar er niet van weerhouden om “campagne”-advertenties op social media te plaatsen, alsof ze daadwerkelijk probeert kiezers aan te spreken. In een van die video’s belooft ze dat als ze opnieuw wordt gekroond, eh, “herkozen”, ze Europa zal verdedigen met een “Democratieschild.” Het hele idee, zegt ze, is om “desinformatie en kwaadaardige inmenging op te sporen… inhoud te verwijderen, inclusief [kunstmatige intelligentie] deepfakes, en onze samenlevingen weerbaarder te maken.” Maar niets over het verdedigen van de Europese democratie tegen ongekozen bureaucraten die buitensporige macht uitoefenen, denk ik?

Sinds de miljardair-techondernemer Elon Musk Twitter overnam, het social mediaplatform omdoopte tot ‘X’ en alle westerse regeringsinstanties die het platform direct probeerden te misbruiken voor hun eigen propagandadoeleinden, heeft zijn functie “community notes” gebruikers in staat gesteld om direct en in realtime te reageren op inhoud, waaronder deep fake video’s, en heeft hij bewezen dat het tegengif voor onjuistheid meer vrije en democratische meningsuiting is, niet minder.

  Dreigt ons nu allemaal Corona-dwangvaccinatie?

“Democratie” is in het geval van dit “Democratieschild” eigenlijk gewoon een eufemisme voor censuur. Want waar beschermt dit “schild” Europa echt tegen, wat meer vrije meningsuiting niet kan bereiken, behalve tegen ongemakkelijke feiten? Of tegen koningin Ursula en de rest van het Europese establishment die hun eigen ideologische waanzin moeten verdedigen en aan burgers moeten uitleggen waarom de verhalen die ze verkondigen vaak niet kloppen met de werkelijkheid.

Blijkbaar denken ze dat de democratie beter af zou zijn als alles en iedereen die niet past in hun topagenda-narratieven simpelweg een klap voor het hoofd zou krijgen en in de schaduw zou worden gesleurd door de online Gestapo die von der Leyen’s online “Democratieschild” bedient.

Maar misschien is het oneerlijk om het “Democratieschild” te karakteriseren als weinig meer dan een “propagandaschild”. Het is tenslotte niet zo dat de EU of Ursula echt zeggen dat ze geïnteresseerd zijn in het maken van propaganda. Nee, in plaats daarvan zegt ze dat ze gewoon een beetje “pre-bunking” wil doen, wat helemaal niet klinkt als propaganda.

Tijdens haar toespraak op de Copenhagen Democracy Summit eerder deze maand, legde von der Leyen uit dat “onderzoek heeft aangetoond dat pre-bunking succesvoller is dan de-bunking. Pre-bunking is het tegenovergestelde van de-bunking. Kortom, voorkomen is beter dan genezen. Zie informatiemanipulatie als een virus. In plaats van een infectie te behandelen als die eenmaal heeft toegeslagen, dat is de-bunking, is het beter om te vaccineren, zodat ons lichaam wordt ingeënt. Pre-bunking is dezelfde aanpak.”

Ja, mensen, zie vrij debat en discussie maar als een vervelend virus dat heel smerig kan worden. Het kan verbale diarree veroorzaken. Lelijk spul. Zou het niet gewoon beter zijn als de EU haar verhalen als een vaccin rechtstreeks in de hoofden van de burgers kon injecteren om elk risico op rommelige tegengestelde meningen of informatie uit te sluiten?

  Europese muiterij tegen de onliberale orde

Maar wat als het pre-bunk narratief de desinformatie IS? Dat gebeurt natuurlijk nooit, toch? Alles wat de EU en Westerse regeringen zeggen is altijd de totale en volledige objectieve waarheid en iedereen die daar vraagtekens bij zet is een soort buitenlandse agent.

Trouwens, von der Leyen’s “maatschappelijke veerkracht” betekent hier eigenlijk gewoon naleving – dat iedereen op commando in de clownsauto stapt zodat deze bozo’s iedereen mee kunnen nemen op een joyride over de Dystopian Highway naar waar hun verborgen speciale belangen op een gegeven moment ook maar dicteren.

Maar misschien moeten we koningin Ursula hier het voordeel van de twijfel geven. Misschien wil ze echt alleen haar Democratieschild inzetten tegen legers vervelende online bots en niet op het politieke speelveld om afwijkende meningen de kop in te drukken?

“Het gaat niet alleen om vervalsingen of verzonnen inhoud,” betoogde von der Leyen bij de aankondiging van het schild. “Het is ook het kopen van invloed en het veroorzaken van chaos. We hebben gezien dat extreemrechtse politici en leidende kandidaten van AfD in Duitsland in de zak van Rusland zitten. Ze verkopen hun ziel aan Russische propaganda en video’s.”

Nou, als ze het zo stelt… twijfelvoordeel weggevaagd.

Wil je een politieke tegenstander besmeuren omdat ze toevallig genieten van vrije meningsuiting op verschillende platforms? Klinkt als een taak voor het Democratieschild van Koningin Ursula, dat net als de NAVO volledig defensief is en nooit offensieve operaties uitvoert en actief tegenstanders in het politieke landschap uitroeit. De EU heeft al geprobeerd om hele mediakanalen die haar niet bevielen uit te schakelen, door Russische platforms zoals RT en Sputnik op supranationaal niveau te censureren en dat verbod op te leggen aan alle lidstaten van het hele blok zonder soevereine en democratische procedure. De rechtvaardiging? Dat ze “verdraaide feiten” verspreidden die de democratische orde van de EU bedreigden. Niets is beter voor geloofwaardige journalistiek dan regeringen die beweren dat zij de ultieme scheidsrechters zijn van waarheidsgetrouwe informatie.

  Overleeft Europa? Financiële crises, Migratiecrises, Coronacrises, ... Allescrisis?

Het blijkt dat algemene censuur niet iedereen in het gareel heeft gebracht, dus von der Leyen zegt in haar advertentie dat het Democratieschild “informatiemanipulatie zal opsporen en coördineren met nationale agentschappen.” Opsporen van verkeerde sprekers in het informatielandschap? Klinkt superdemocratisch. Net als het idee dat “nationale agentschappen” bepalen wat nieuws is.

Heeft dit autoritaire Democratieschild onafhankelijk toezicht nodig? Want von der Leyen, toen ze nog minister van Defensie was onder Angela Merkel, was niet echt voor dat soort dingen. Westerse persberichten stonden bol van details over haar ondermaatse prestaties, waarbij de Washington Post bijvoorbeeld melding maakte van een tekort aan militaire uitrusting en beloften om de situatie recht te zetten die nooit werden nagekomen. Ze zeiden ook dat de troepen bezemstelen gebruikten in plaats van machinegeweren voor NAVO-oefeningen. Ik denk dat ze daar veel van tot haar beschikking had.

Dat koningin Ursula ook niet echt van transparantie houdt, blijkt wel uit het feit dat ze de commissie tegenhield toen ze haar sms’jes met de top van Pfizer over haar vaccindeals wilde zien. Maar wie heeft echte democratische waarden nodig als je een Democratieschild hebt? Misschien kunnen we zien hoe het in real time wordt ingezet in een soort test. Als het echt zijn werk zou doen om de democratie af te schermen, zou het eerst von der Leyen’s propaganda neermaaien en daarna zichzelf opblazen.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Ursula von der Leyen: “Populisten willen ons Europa vernietigen”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVermijd bloed dat is gevaccineerd, dit dodelijke risico ligt tientallen jaren op de loer
Volgend artikelMilitaire censuur bevolen: Egyptisch leger vuurt op Israëlisch leger – Rafah
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

30 REACTIES

 1. Ik zal niet eens de moeite nemen om inhoudelijk op dit overigens uitstekende artikel te reageren.

  Mijn “bottom line” is dat Ursula niet deugt en daarom moeten we van haar af.

  Deze van corruptie verdachte “bitch” zal zich moeten verantwoorden aan ons, Europeanen.

  Zij wilde bijvoorbeeld de “protocollen van Neurenberg” nietig laten verklaren toen er paniek was over Corona. Ze heeft dus geen enkel respect dus voor de fundamentele mensenrechten.

  Dat is het ware gezicht van de échte Ursula.

  • Ursula was ook de dame die zegde dat bij de verkiezingen in Rusland de Russen geen keuze hadden terwijl er naast Poetin nog vier andere president kandidaten waren, ter vergelijk in de US zijn er slechts twee en alhoewel deze uit twee verschillende partijen komen ze dezelfde politiek voeren; Let wel de uitspraak van Ursula over geen keuze bij het stemmen komt van iemand die niet verkozen is geweest

 2. Binnenkort het EU ministerie van WAARHEID, dat iedereen nauwlettend in de gaten houdt over wel of geen verspreking van desinformatie.
  En dus nog meer ambtenaren, die door het klootjesvolk betaald moeten worden.
  Ik zie het al helemaal voor me. Elk van de ca. 400 miljoen burgers worden iedere dag gevolgd door een of andere klojo.
  Wat een wereld, in en in verrot en corrupt.

  • Je google profiel Bepaald je Social credit !!!
   Als te laag dan gaat je carbon credit ook omlaag en
   Moet je de vax …

   Dat doen ze in china niet
   Daar letten ze er op dat de boeren immigranten
   zich in de steden netjes gedragen

  • Kijk ook even naar de methodiek van de anti communistische coup in indonesie
   Wikipedia
   Indonesian mass killings of 1965–66
   The abortive coup attempt released pent-up communal hatreds in Indonesia; these were fanned by the Indonesian Army, which quickly blamed the PKI. Additionally, …

   o.a. ook met nederlandse inbreng
   Wikipedia
   Josephus Gerardus Beek SJ (12 March 1917 in Amsterdam – 17 September 1983 in Jakarta) was a Dutch and later Indonesian Jesuit, priest, educator and politician.

  • Het is ook mogelijk dat ze je een “EU Alignment Surgery” aanbieden
   Waarmee ze je contraire gedachtes direct kunnen wegzappen

   Alle menschen werden brueder nicht war ?

 3. Zó dus België en Hongarije zijn nu de braafste jongentjes van de EU-klas

  België en Hongarije lanceren stilletjes digital ID en vaccinpaspoort

  België en Hongarije lopen voorop bij de uitrol van de digitale ID-wallets in de Europese Unie. Dit ter voorbereiding op de nieuwe ‘electronic identification and trust services’ (eIDAS) en EUDI Wallet. Lees: digitale gevangenis.

  In België werd eerder deze maand de MyGov.be app gelanceerd, die alle federale overheidsdiensten beslaat. De overheid promoot de digitale identiteit en beweert dat je leven hierdoor ‘makkelijker’ wordt. ‘De digitale portefeuille voor al uw overheidsinformatie’ luidt de slogan voor de app. >>>>

  https://www.ninefornews.nl/belgie-en-hongarije-lanceren-stilletjes-digital-id-en-vaccinpaspoort/

 4. Tijdens ’40-’45 waren er verzetsgroepen die gevaarlijke nazi’s uit de weg ruimden.
  Zouden er ook dergelijke groepen bestaan die aanslagen voorbereiden op -nog gevaarlijkere- hedendaagse politici/machthebbers? (zoals Von der Leyen, Macron, Rutte, Soros, Schwab, en nog enkele honderden).

 5. Haar intense mensenhaat druipt er vanaf, deze arrogante narcisten denken werkelijk dat zij een God zijn die alles beter weten wat de fictieve entiteiten willen. Uh, wat de burgers moeten. 1) haar gehoorzamen in alles wat zij zegt, niet wat zij zelf doet. 2) alles wat hier buiten valt, treedt automatisch regel 1 in werking.

  1 geluk is er dat dit jaar toch de gehele EU en de NAVO opgeheven worden en alle poppetjes zich mogen verantwoorden voor het militaire tribunaal inclusief von der Leyen. Of moeten we zeggen Ursula Albrechts, want dat is haar meisjes naam en alleen omdat zij een Albrechts is heeft zij die functie. Want zij is totaal ongeschikt en zij is totaal incapabel voor die functie. Zij is door en door corrupt.

 6. Deze Von der Leyen is een ielig monster. Een ongekozen monster dat in feite niets te vertellen zou moeten hebben. Verder wil ik geen tijd meer aan dit waardeloze monster besteden, ik heb gezegd!

  • Vergeet de verschrikkelijke impact niet op het soevereine EU en op de gewone mens als dit sujet en schoothondje van FJB, zonder ook maar enige twijfel, nog eens 4 jaar opnieuw de scepter zwaait aan de absolute EU-top. De EU zal getransformeerd worden tot een openlucht gevangenis. Is nu al aan de gang.
   En oorlog, oorlog en nog eens oorlog. Bekijk haar familie geschiedenis.
   DVDL, dochter van, houdt zich bij het WEF ledig met defensie.
   https://worldhistory.columbia.edu/content/donata-von-der-leyen-0

 7. Off topic: De volgende Hollywood-producties hebben een directe verwijzing naar 9/11: Beverly Hills Cop II (1987), Wall Street (1987), The Squeeze Movie (1987), Shake Down (1988), Ghost Busters II (1989), Die Hard (1989), Die Hard 2 (1990), Die Hard with a Vencenge (1995), Pretty Woman (1990), Home Alone (1990), Problem Child (1991), The Distinguished Gentleman (1992), Home Alone 2 (1992), Groundhog Day (1993) & het uit 1993 daterende The Pelican Brief.
  Uit de koker van Rockefeller-telg Bill Gates kwam in 1988 de Microsoft Flight Simulator.

 8. Het artikel begint met een enorme fout. Von der Leyen-Albrecht is.NIET GEKOZEN maar benoemd door Merkel. Herverkiezing is dus totale nonsens. Haar opa was tijdens 40-45 de Höhere SS-und Polizei Führer in Frankrijk en België. De appel valt nooit ver naast de stam. Weg met deze moffenhoer.

 9. Ja, mensen, zie vrij debat en discussie maar als een vervelend virus dat heel smerig kan worden. Het kan verbale diarree veroorzaken. Lelijk spul. Zou het niet gewoon beter zijn als de EU haar verhalen als een vaccin rechtstreeks in de hoofden van de burgers kon injecteren om elk risico op rommelige tegengestelde meningen of informatie uit te sluiten?

  Grafeen in de vaxxx? Nanocomputers in de vaxx? Vertrouw je die lui? Ik niet. Met hun censuur. Wie heeft RT afgesloten. Ons vrije Westen. Hoe vaak ik tegenwoordig zie dat ik een filmpje niet mag bekijken, niet normaal. Wat ik kijk maak ik toch echt wel zelf uit. Maar kennelijk ben ik een kind wat beschermd moet worden. Of onwetend gehouden moet worden.

  Wat een stelletje hopeloze debielen als je er over nadenkt.

 10. Opeens was die troel er.
  En nu ze er is mag ze opeens door allerlei onzin te verkopen de wereld in een bepaalde richting duwen waardoor de ongekozen rijken steeds meer macht krijgen boven de gewone mensen.
  Kan niemand ons van dat soort types verlossen ?
  Hoe kan dit ?
  Nexit en snel.
  De mensen kunnen het beter, al struikelend in een multipolaire wereld zelf proberen, dan willens en wetens afhankelijk van een stel over lijken gaande hebzuchtige egoisten naar de verdoemenis gaan.
  Want iedereen ziet toch waar dit naar toe gaat.

 11. We zitten op deze planeet in the dark night of the soul is revealing the false ego of this people tot 2025. Je bent niet je ego anders hadden we allang democratie gehad en is beslist niet door haar retoriek en eigen opgelegde wil die ieders eigen gezag ondermijnt en verre van naastenliefde nastreven om hiertoe te komen.

  You feel disconnected from your old self.

  https://www.wikihow.com/Symptoms-of-Ascension?fbclid=IwAR0k0O-nZzlIsOl3LDdMVW0KCzy2A6jh19OTR1EsmbFKbtrG_02dyBvSMsw

  To be around Unconscious People аfter Spiritual Awakening?

  Offensive communication is often destructive and aimed at controlling or hurting the other person. It does not lead to constructive solutions and can seriously damage relationships.

  Some examples when the first two cakes are blocked in fear.
  You hurt the other person by, for example, being derogatory, by humiliating or by making sarcastic and cynical comments.
  You question the other person’s integrity and reliability.
  You judge and you condemn.
  You blame the other person for something for no reason.
  You manipulate and you play on someone’s feelings.
  You exaggerate or you dramatize.
  You deliberately provoke emotional reactions (fear, anger or sadness) by throwing him/her off balance.

  Communication style in which you protect yourself against criticism, accusations or uncomfortable feelings. Self-protection is the key word as we give some examples:
  Denial: ignoring and pretending to be stupid.
  Counterattack and strike back.
  Respond aggressively.
  Passing the blame on others.
  Explain extensively.
  “Yes but…” constantly parrying.

  Discover the 3 phases of transformation in your relationships after spiritual awakening! How to pass through the isolation phase to finally align with your high vibe tribe. How Letting Go of some people helped me realize what I was judging in myself?
  https://youtu.be/toe3yHhXciA?si=u5CYJ3cwHIroce0Y

 12. Ascend today for more awareness in this time of period is letting go the false ego that you are not. The Aquarius period is Al about lying 🤥 from a negative mindset the lies we tell ourselves and to others to convince others with a strong rhetoric speech.
  https://youtu.be/YBjxplfEsPQ?si=vwhAXG3q3p_RCTBU

  How breathing helps you deal with stress and feel happy. We live in times of great uncertainty, and stress and anxiety are running high around the world. So perhaps the way to get you out of your emotional turmoil is something we can all learn from and know what happens when we avoid them to look at. What happens when you avoid your emotions? Indeed, research suggests people who avoid emotion tend to have higher pain levels, increased cardiovascular risk, and higher cancer rates, as well as increased depression, anxiety, and problems in relationships. These issues often cause physical symptoms, including: muscle tension and pain, nausea and digestive problems. Instead of avoiding what we feel when we are vulnerable, we need to shift our approach and transform our live for better results in mindful living to be at peace in ourselves. Why do I hold my emotions in? This desire to avoid pain often stems from an underlying lack of trust in yourself and others. If people have manipulated your emotions in the past, you might fear trusting someone new with your feelings. You might also lack faith in your own ability to handle conflict in a positive and productive way. Where is childhood trauma stored in the body? This can happen anywhere in the body, and for trauma survivors, it is most commonly held in the core of the body, the stomach, abdomen, and low back, as well as the upper torso, chest, shoulders, and spine. How do you deal with blocked emotions? How to Release Repressed Emotions is saying what you feel out loud in the moment. Use “I” statements that help you own your feelings (“I feel sad” or “I feel angry”). Eventually practice with friends and acquaintances in moments of conflict. Stay in touch with yourself. Use “I” phrases to feel better. Stop judging yourself harshly. How to un-bottle emotions? The first step to having a handle on our emotions is to acknowledge them. So if you haven’t done a feelings inventory in a while, now is a good time to start. Supported by a growing body of evidence as mentioned above is breathing a highly effective tool for emotional self-regulation and stress reduction. It can even help us experience more happiness as we let go these old emotions from the past is breathing out.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in