Wafa (Q2915969) / Wikimedia (CC BY-SA 3.0 DEED)

De opheldering kwam nadat cijfers gepubliceerd door de VN aantallen Palestijnse lichamen omvatten die volledig geïdentificeerd zijn.

Op maandag zei de VN dat het aantal Palestijnen dat sinds 7 oktober door Israël in Gaza is gedood niet is veranderd, een cijfer dat de 35.000 heeft overschreden, bericht Dave DeCamp.

VN-woordvoerder Farhan Haq gaf deze toelichting nadat het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Aangelegenheden (OCHA) van de VN cijfers publiceerde van het Gazaanse ministerie van Volksgezondheid die het aantal volledig geïdentificeerde gedode Palestijnen lieten zien, dat op 30 april 24.686 was op een totaal van 34.622 dodelijke slachtoffers.

Van de 24.686 volledig geïdentificeerde Palestijnen waren er 7.797 kinderen, 4.959 vrouwen, 1.924 ouderen en 10.006 mannen. De cijfers werden op 8 mei gepubliceerd door OCHA. Twee dagen eerder publiceerde het OCHA cijfers die gebruik maakten van schattingen van het mediabureau van Gaza die zeiden dat er 34.735 Palestijnen waren gedood, waaronder meer dan 14.500 kinderen en 9.500 vrouwen.

De discrepantie leidde tot beweringen dat de VN het aantal vermoorde vrouwen en kinderen in Gaza had “gehalveerd”, maar Haq verduidelijkte dat het totale dodental niet was veranderd en dat de laatste cijfers geen rekening hielden met de ongeveer 10.000 dode Palestijnen die nog niet volledig zijn geïdentificeerd.

“Er zijn nog ongeveer 10.000 lichamen die nog volledig geïdentificeerd moeten worden. En dus zullen de details van welke daarvan kinderen zijn, welke daarvan vrouwen zijn, opnieuw worden vastgesteld zodra het volledige identificatieproces is voltooid,” zei Haq.

Volgens CNN zei het Ministerie van Gezondheid van Gaza in haar laatste rapport dat er sinds 7 oktober in totaal 15.103 kinderen en 9.961 vrouwen zijn gedood in Gaza.

  Het Imperium struikelt ... Zal het vallen?

Haq voegde eraan toe dat de VN niet in staat is geweest om de cijfers van het Gazaanse ministerie van Gezondheid te verifiëren, maar merkte op dat hun cijfers historisch accuraat zijn geweest, iets dat is erkend door Amerikaanse en Israëlische functionarissen. De Hebreeuws-talige nieuwssite Local Call meldde in januari dat het Israëlische leger had vastgesteld dat de cijfers betrouwbaar waren en ze gebruikte om te schatten hoeveel burgers ze hebben gedood.

Twee functionarissen van het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid vertelden CNN dat het totale aantal doden ook niet de andere 10.000 mensen omvat die vermist zijn, en vermoedelijk dood onder het puin liggen.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ICJ deelt verbluffende klap uit aan Israël over beschuldiging van genocide in GazaVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe WHO: We laten ons niet weer voor de gek houden
Volgend artikelDit is de reden waarom het Russische Kharkov-offensief veel meer is dan alleen een militaire tegenslag voor Kiev
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Wat is de VN waard, met hun ‘ cijfers’
  Geldt ook voor ‘Google’ niets relevants te vinden over inwoner aantallen 2020.
  Mijn indruk , kijk wat er is vernield.
  Elk gebouw is er één teveel.

 2. Het maakt dus eigenlijk niets uit of er onschuldige burgers worden gedood.
  Gaza moet leeg,voor de zionistische hebzucht.
  Ik heb niets tegen de Joden of het Palestijnse volk.
  Maar dat de aanslag op 7 okt. in scene is gezet,is voor mij duidelijk.
  Genoeg interviews gehoord van Israelische voormalige dienstplichtigen die zeiden als er ook maar een kat langsloopt,gaan alle alarmbellen af.
  80% van de verdediging werd teruggetrokken.
  VAN HOGERHAND!!
  So it’s a setup,rigged.
  Oja H@M@S is opgericht door Israel om tegenwicht te bieden aan de PLO.

 3. Door de Joodse genocide zijn al tenminste 41.000 Palestijnse kinderen en vrouwen afgeslacht. Dat getal van 35.000 is al meer dan een maand geleden.
  Degenen die het niet eens zijn met deze genocide worden zoals u weet wereldwijd gedemoniseerd als Jodenhater, antisimiet of extreemrechts. Degenen die zich niet uitspreken tegen deze genocide zijn naar mijn mening medeschuldig. De lafheid vd ruime meerderheid vd bevolking(lees: deugknuddevee) hebben we recent al meegemaakt tijdens het cojonabedrog. Joodse zionisten, ortodoxe Joden en hun talrijke aanhangers hoeven niet meer op mijn commentaren te reageren. Ze krijgen geen reactie terug, omdat ik hun gelieg, gedraai, bedriegerij en psychologische oorlogsvoering en daarmee hunzelf als persoon niet meer serieus neem.

 4. Wilders zal zo wel weer een tweetje verzenden met succes voor de zionisten net zoals hij deed voor de inzending van Israël op het songfestival….op naar de 40.000 Genocide is voor hem prima zolang het maar Palestijnen zijn!!!! Dat dan weer wel

 5. Oke het maakt niet uit of daar vrouwen en kinderen gedood worden want de USA grijpt niet in ondanks dat de schurken uit Israel vrijuit gaan met het moorden van vrouwen en kinderen in de Gaza De isrealelies doen hetzelfde dan Hitler die de joden weer haatte en liet uitmoorden De israelies doen dat nu Omdat zij het uitverkoeren volk werden genoemd die een veilige haven werd toegewezen na de moord op miljoenen joden van destijds Het is ook zo dat de joden veel oorlogen hebben veroorzaakt in de wereld door de eeuwen heen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in