Bundesarchiv. Plak 003-027-015 Grafiker o. Ang / oktober 1944

De oorlog in Oekraïne is een andere welkome gelegenheid voor de EU om de censuur duimschroeven aan te draaien. In het kader van de sanctiemaatregelen werd de uitzending van Russische staatsmedia in Europa verboden. Vorige week volgde Oostenrijk in trouwe EU-gehoorzaamheid; het delen van inhoud van Russische staatsmedia kan bestraft worden met een administratieve boete van maximaal 50.000 euro. Intussen werkt Rusland aan een wet op politiek asiel wegens vervolging wegens de Russische taal, bericht Wochenblick.at.

Het tijdschrift meldt verder: “De vrijheid van informatie in Europa is weer een flink stuk verder ingeperkt. Terwijl Hongarije herhaaldelijk wordt beschuldigd van “Orbanisering” en de daarmee gepaard gaande invloed op de media, en Rusland er eveneens van wordt beschuldigd het vrije nieuws te onderdrukken, escaleert de mediaoorlog in het conflict Rusland-Oekraïne volledig. Zo zou Rusland openlijke berichtgeving over de oorlog verhinderen en tegelijkertijd grote westerse mediaplatforms aan banden leggen – ook buitenlandse omroepen en correspondenten worden beperkt in hun berichtgeving – alleen de officiële versies die door de staatsmedia worden verspreid zijn toegestaan, luidt het verwijt.

Censuur van Russische media in de EU

Bijna tegelijkertijd legde de EU echter ook beperkingen op aan de Russische staatsmedia. Als onderdeel van de sanctiemaatregelen werd op 1 maart ook aan de Russische staatsmedia een verbod opgelegd om in Europa uit te zenden, aldus het publicatieblad van de EU van 2 maart. “Totdat er een einde komt aan de agressie tegen Oekraïne en de Russische Federatie en de met haar verbonden media hun desinformatie- en informatiemanipulatie-activiteiten tegen de EU en haar lidstaten staken,” blijft het besluit van kracht. Alle vertakkingen van Russia Today (RT) en het radionetwerk Spoetnik zijn getroffen. Expliciet genoemd in de bijlage zijn: RT – Russia Today Engels, RT – Russia Today UK, RT – Russia Today Duitsland, RT – Russia Today Frankrijk, RT – Russia Today Spaans en Spoetnik.

  Rusland is ontgrendeld: Uitgebreide bombardementen op energiefaciliteiten in Oekraïne (Video's)

50.000 euro boete in Oostenrijk

In Oostenrijk is vorige week vanwege de EU-sancties een administratieve boete van maximaal 50.000 euro uitgevaardigd voor de overdracht van programma’s die op grond van het besluit van de EU verboden zijn. De motie is in de Commissie constitutionele zaken ingediend door de ÖVP en de Groenen. De SPÖ en de Neos stemden ook voor, met een voorbehoud, alleen de FPÖ was tegen. Harald Stefan, een parlementslid van de FPÖ, bekritiseerde dat de bepaling, die als een “permanent recht” was bedoeld, een soort censuur was die ook na het einde van de oorlog zou blijven gelden.

Desinformatie en “instrument van oorlogsvoering

Het argument voor de verboden in de EU en Oostenrijk was dat RT en Sputnik desinformatie zouden verspreiden. ÖVP-Media-minister Susanne Raab – die onlangs nog in de media kwam wegens vermeend plagiaat in haar doctoraalscriptie – verklaarde ook in de commissie: “Russia Today is een instrument van oorlogsvoering.” Dat daarmee de meest verregaande censuurmaatregelen sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog in werking zijn gesteld, schijnt de politiek verantwoordelijken niet te deren, evenmin als het feit dat beide partijen op grote schaal gebruik maken van propaganda in de media. Of zij vertrouwen er niet meer op dat hun eigen burgers in staat zijn hun eigen mening te vormen uit verschillende verslagen, of het is gewoon niet meer gewenst.

“Nepnieuws” en “Internet haat”

Zelfs het feit dat critici van de censuurmaatregelen, zoals de Britse mediadeskundige Stephen Hutchings, het sluiten van Russische zenders contraproductief noemden, heeft de politici niet beïnvloed. Vermoedelijk om de reden dat de huidige censuurmaatregelen slechts een volgende stap zijn in de richting van een EU-media-agenda die begon met de bestrijding van vermeend “nepnieuws” en “internet haat”. Het is niet zonder reden dat er van sommige kanten reikhalzend wordt uitgekeken naar de “Digital Services Act”, die het internet in de hele EU op één lijn moet brengen. Hierdoor zal het mogelijk worden impopulaire meningen in Europa doeltreffender te censureren.

  De NAVO bewapent en traint nazi's in Oekraïne, terwijl de VS Rusland's buurland overspoelen met wapens

“Goede” haat mag op Facebook

Ook op social media, waar anders legioenen van factcheckers en beheerders berichten verwijderen wegens vermeende opruiing of “nepnieuws”, begint nu een “desinformatiecampagne” van een bijzonder soort. Facebook staat nu oproepen tot geweld tegen Rusland toe. Doodsbedreigingen tegen het Russische leger of Poetin worden niet langer gecensureerd. Dit is ook een manier om een bepaalde publieke perceptie over een onderwerp te creëren. Soortgelijke maatregelen, alleen in omgekeerde richting, werden ook toegepast op de Corona-kwestie. Kritische berichtgeving werd onderdrukt en gecensureerd, soms met absurde argumenten, zelfs als die later juist bleken te zijn. Na de huidige proefneming tegen de Russische media is er in feite weer een stap gezet om ongewenste berichtgeving in de toekomst nog verder te beperken en te verbieden.

Rusland plant politiek asiel

In Rusland is nu in de Doema (parlement) een wetsontwerp ingediend door de factie “Rechtvaardig Rusland voor de Waarheid”, dat asiel mogelijk moet maken voor mensen die vervolgd worden vanwege de Russische taal. Zoals het Russische Internationale Informatieagentschap (RIA Novosti) meldde, staat in de tekst van het wetsontwerp dat “politiek asiel ook wordt verleend aan personen die asiel en bescherming zoeken tegen vervolging of een feitelijke dreiging van vervolging in het land waarvan zij onderdaan zijn of in het land waar zij hun gewone verblijfplaats hebben, wegens de ondersteuning en bevordering van de Russische taal of cultuur van de volkeren van Rusland”. De reden die in de memorie van toelichting bij het wetsontwerp wordt gegeven, is dat landgenoten of gelijkgezinden die in het buitenland hun steun aan Rusland betuigen, in diskrediet zullen worden gebracht.”

  De 3 oorlogen van de Apocalyps

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Top VS Legerkolonel: “Dit is het begin van het einde van het Oekraïense verzet”Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelOverwinning voor de gezondheidsvrijheid: Oostenrijk zet COVID-vaccinmandaat in de ijskast na mislukte dwangpogingen
Volgend artikelWereldwijde ineenstorting van gewassen nu een zekerheid… wijdverspreide hongersnood zal de planeet aarde van 2022 – 2024 teisteren… het is in gang gezet en kan niet meer gestopt worden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

24 REACTIES

 1. Gelukkig kan ik het nieuws op TASS in het engels nog wel volgen . Maar ja
  , hoe lang nog. Deze zal ook wel niet aan de richtlijnen van de wef voldoen. Oh , stom van mij, ik bedoel natuurlijk de EU.

 2. Als Putins plan in werking zal stellen is het einde oefening voor de EU en de NATO. Tevens zullen alle grenzen in Europa weer hersteld worden zoals het in 1937 zo was. En dan valt Oostenrijk onder het gezag van Rusland.

  • Uhm… Wordt eens wakker. Dit beperkt zich niet tot Oostenrijk, dit is een wereldwijd fenomeen. En ook Nederland doet hier keihard aan mee.

 3. Kennelijk heeft cor echt veel schade aangericht dat ze nu een ” oorlog ” als excuus moeten gebruiken om dat te maskeren. Realisser je dat dit in 2014 begon. Oh wacht, dat is hetzelfde jaar als dat er een burgervliegtuig over het gebied vloog waar nu over gevochten wordt en het westen het gebied begon te saboteren. Tussen twee haakjes: wie bewijst mij dat MH370 en MH17 niet hetzelfde vliegtuig zijn? Wanneer stopt deze waanzin en leren mensen in hun eigen kracht te staan en te vertrouwen op de kracht van hun eigen lichaam/ immuunsysteem?

 4. al die debiele ongelooflijke deug-politice doen hun stinkende best om de wetten die zometeen tegen de eigen bevolking gebruikt worden er nu doorheen te jagen

  *Hannibal voice*
  ‘dont you love it when a plan comes together…’

 5. IK heb altijd communisten gehaat. Cuba, Rusland, China. Totalitair varkens. Bij ons is het een puinhoop ik weet het. Homos adopteren kinderen en Duivelkerken zijn toegestaan maar wij hebben vrijheid gekend. Wij moeten solidair zijn en en muur voor Rusland bouwen, dat hebben de russen in 1945 ook gemaakt (in ons voordeel).

 6. Observer, duik eens in de geschiedenis. Communisme is gelijk aan hudaisme, marxisme. Communisme is Joods. Niet Bijbels. En daarbij zijn honderden miljoenen blanke christenen door vermoord, en 60 miljoen voornamelijk christenen in Chinese streken. Kijk waar de meeste tirannie is, recent ook met covid, en nu deze nieuwe bedreiging: juist in blanke landen. Het blijft maar doorgaan de onrust. Joods racisme bedreigd ons allen.

 7. Het is al vele jaren dat bepaalde sites in NL geblokkeerd zijn op FB. Veel alternatieve gezondheidssites of die beschuldigd worden van antisemitisme. Ook ontkenning van heeft blokkeren video documentaire tot gevolg. Niets geleerd van WW II kennelijk. Er zijn geen nazaten van Huda dus hudaisme bestaat niet. Khazarische maffia, artikele Gordon Duff wel. En het gijzelen van vele bekeerlingen, nazaten van lokale bevolkingen die geen enkel semitisch DNA in zich hebben. Een bekering tot houdt echter directe afstamming van de stamvader in. Genetisch natuurlijk complete onzin en onwetenschappelijk aangezien een verwekker het hele nageslacht dezelfde Y chromosoom bllijft produceren. Met mitochondrien, x chromosoom niet het geval. Dus curieus dat die afstamming via de maternale lijn ging. De enige die door de top organisatie erkend wordt, dus al die bekeerlingen zijn een apart geval. Een kleine specifieke selecte groep die zich verschuild achter vrijwillige en gedwongen bekeerlingen. De verering lang geleden van een vreemde god en Jacob die met Israel vocht, hem vermoordde en zijn identiteit stal. Ofwel zijn genetisch materiaal?? Daar nazaten mee creeerde? En dan hebben we Esau nog die van zijn erfrecht beroofd werd via tricks. Babylonische magische, satanische tricks? En Isaak zelf die met Rebecca trouwde toen ze 3 jaar was en vlgs hudaistische wetten dat huwelijk consumeerde zodra ze arriveerde. Ik vroeg me vroeger altijd af waarom ze eerst geen eigen kinderen baarde, andere vrouwen dat voor haar deden, maar later weer wel. Racisme naar andere mensen, groepen is altijd dom. Dat versterkt alleen maar de kracht van de werkelijk schuldigen aan dit duivelse orkestreren van oorlogen, revoluties en ziektes. Wereldpopulatie reductie en de vernietiging van alle godsdiensten. En waarschijnlijk van alle europese staten en het gehele blanke ras, staan op het programma.

  • zeker de satan als inspirator van de boeken waar die kennis vandaan komt. dat de satan achter vele geloven staat is duidelijk .je kan zo de gebodenbrekers(valse geboden ) en rituelen er uit pikken. klein gedeelte volgt de opdracht zoals gegeven door de schepper.

 8. Frontnieuws maart 14, 2022 at 11:42
  Dank,Rommel.
  Ik zat al te denken wacht es even.
  Het lijkt radio oranje wel en radio inleveren!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in