Het Tsjechische Openbaar Ministerie heeft zijn burgers gewaarschuwd dat zij tot drie jaar gevangenisstraf kunnen krijgen voor “pro-Russische” uitspraken op social media in verband met het militaire conflict in Oekraïne.

De procureur-generaal van het land, Igor Stríž, kondigde in een persbericht aan dat het “nodig was om de burgers te informeren dat de huidige situatie in verband met de aanval van de Russische Federatie op Oekraïne gevolgen kan hebben voor hun vrijheid van meningsuiting,” schrijft Infowars.com.

De beperkingen worden opgelegd onder de paraplu van maatregelen uit het strafwetboek die het goedkeuren van een strafbaar feit of het ontkennen, in twijfel trekken, goedkeuren of rechtvaardigen van genocide strafbaar stellen.

“Vrijheid van meningsuiting heeft ook zijn grenzen in een democratische rechtsstaat,” beweerde Stríž, die aankondigde dat iedereen die “in het openbaar (ook bij demonstraties, op internet of op sociale netwerken) instemde (de aanvallen van de Russische Federatie op Oekraïne aanvaardde of steunde) of steun betuigde of de leiders van de Russische Federatie in dit verband prees, onder bepaalde voorwaarden ook strafrechtelijk aansprakelijk zou kunnen worden gesteld.”

De officiële website van de Tsjechische politie kondigde ook aan dat zij “nauwlettend toezagen” op de inhoud van “tientallen commentaren in internetdiscussies waarin de Russische invasie en de activiteiten van het Russische leger werden goedgekeurd.”

Volgens een verslag van Radio Prague International kan iemand die in overtreding van het wetboek van strafrecht wordt bevonden een gevangenisstraf van maximaal drie jaar krijgen, hoewel het moeilijk zou zijn om een aanklacht in te dienen.

  Zelensky verklaart zich bereid tot "besprekingen en het vinden van een compromis" over de status van de Krim en de Donbass

Jack Montgomery van Breitbart vroeg of “iemand vervolgd zou kunnen worden voor het louter ter discussie stellen van de uitbreiding van de NAVO naar het oosten, de beslissing van het Westen om de Euromaidan coup in 2014 te steunen, of de mate waarin beweringen dat de Oekraïense regering burgers in Donbas heeft mishandeld waar zouden kunnen zijn.”

Zoals Infowars al eerder belichtte, zei de Tsjechische president Miloš Zeman vóór het uitbreken van de oorlog dat Rusland “gek” zou zijn om Oekraïne binnen te vallen.

Men kan zich afvragen in hoeverre regeringen die onder één hoedje spelen met Big Tech zullen proberen de oorlog uit te melken voor meer binnenlandse censuur.

Zal het eenvoudigweg wijzen op schaamteloze voorbeelden van oorlogspropaganda die door de pro-NAVO politieke mediaklasse wordt gepusht ook als “Russische desinformatie” worden gekenmerkt?

De linkse journalisten met een blauw vinkje op Twitter zullen hun lippen wel aflikken.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat is er werkelijk aan de hand in OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelOekraïne Update #3
Volgend artikelCovid en Poetin zijn geen bedreiging voor uw vrijheid; mensen als Schwab, Gates en Trudeau zijn dat wel
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

    • De meer ik van deze BS lees de meer ik denk, kom putin raust er maar overheen, begin maar met brussel, den haag en ga zo verder. Vergeet het pentagon en witte huis niet en onderweg die blonde kakelnicht het zwijgen op leggen en als laatste zwitserland aan doen waar hitler klaas schwaab verblijft. En tussen in alles wat met wef pedo us the maken heeft , gaat uw goddelijke gang,ik houd je niet tegen.

  1. In North america mensen die pratten tegen de vaccinatie, kritiek hebben over de CDC Fauci, politici en enz zijn van de BIG Tech eruit gegoid. Zij ontvangen daarna een brief van terrorism treat of the United State met consequenties. Kan dat gebeuren in een democratisch land? ja, USA is geen democratish land meer.

  2. Best krom beredeneerd. Je mag wel iedereen demoniseren als je keiharde leugens verspreid, maar als jij de waarheid vertelt dan riskeer je 3 jaar gevangenisstraf. Komt het dat de waarheden besmettelijker zijn dan de leugens? Of dat de waarheden pijnlijker voor de regeringen en media zijn, dan de leugens die ze zelf erover verspreiden. Zodat de burgers niet meer weten wat waarheid of leugen is, want beide kampen denken dat zij goed bezig zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in