Save_Palestine / Pixabau

In een recent interview met CNN klonk de normaal gesproken zeer zelfverzekerde Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland een beetje wanhopig. Ze probeerde het Congres te overtuigen om nog eens 61 miljard dollar uit te trekken voor het proxy oorlogsproject van de neocons in Oekraïne en ze gooide de oude slogans eruit die de neocons gebruiken als ze geld willen voor hun nieuwste oorlog, schrijft Ron Paul.

Op de vraag van CNN of ze gelooft dat het Congres het wetsvoorstel uiteindelijk zal aannemen, antwoordde Nuland dat ze er vertrouwen in heeft dat “we zullen doen wat we altijd hebben gedaan, namelijk democratie en vrijheid over de hele wereld verdedigen…”

Wat Nuland hier probeert is wat de neocons altijd doen. Ze proberen hun vreselijke beleid te verpakken in de Amerikaanse vlag en het aan het Amerikaanse volk te verkopen als iets dat “onze” waarden weerspiegelt. Als je tegen nog een neoconoorlog bent, dan ben je volgens hun trucjes onpatriottisch.

Maar Amerikanen worden wakker voor de leugens van de neocons en meer en meer beseffen dat er geen “wij” is wanneer de neocons een nieuwe oorlog proberen te verkopen. Het zijn “zij”. De “wij” in de vergelijking zijn de mensen die beroofd worden om te betalen voor wat onvermijdelijk weer een neocons mislukking zal zijn.

Is er nog een Amerikaan die gelooft dat Washington “de democratie en vrijheid verdedigde” toen het een pak leugens gebruikte om ons in Irak te krijgen, waar een land werd vernietigd en misschien wel een miljoen mensen werden gedood? En toen we na 20 jaar Afghanistan erin slaagden de Taliban te vervangen… door de Taliban? En Syrië en Libië en alle andere interventies?

  Westen in ontkenning over mislukking Oekraïens 'tegenoffensief'

Was Washington “de democratie aan het verdedigen” toen Nuland en de rest van de neocons in 2014 met succes een democratisch gekozen regering in Oekraïne omverwierpen?

Het wordt steeds moeilijker voor het Amerikaanse volk om de oorlogsleugens van de neocons te slikken. Dat zou ons optimistisch moeten stemmen. In hetzelfde interview zei Nuland dat ze er vertrouwen in had dat wanneer de leden van het Huis volgende week weer bijeenkomen, “nadat ze in hun districten hebben geluisterd naar het Amerikaanse volk”, ze zullen stemmen voor het sturen van de 61 miljard dollar naar Oekraïne.

Als we echter naar de opiniepeilingen kijken, is het veel waarschijnlijker dat leden die tijdens het reces kiezers ontmoeten, het tegenovergestelde te horen krijgen. Waarschijnlijk zullen ze de eis horen dat er geen cent meer wordt uitgegeven aan de wrede, zinloze en rampzalige oorlog in Oekraïne. Volgens een Harris-peiling die eerder deze maand werd gehouden, wil zo’n 70 procent van de Amerikanen dat er gesprekken worden gevoerd om een einde te maken aan de oorlog in Oekraïne!

Amerikanen steunen niet langer het neocon oorlogsproject in Oekraïne. Dat is iets om te vieren.

Misschien in een laatste show van wanhoop, debuteerde Victoria Nuland met een ander argument om het oorlogsgeld voor Oekraïne te laten vloeien. Ze zei: “We moeten niet vergeten dat het grootste deel van dit geld rechtstreeks terugvloeit naar deze economie om die wapens te maken…”

Moet dit aantrekkelijk zijn voor het Amerikaanse volk? De middenklasse en de armen worden vernietigd door inflatie en uitgeknepen door een gedebiteerde munt zodat de rijke, politiek verbonden wapenfabrikanten nog rijker kunnen worden? In plaats van geld om dit land weer op te bouwen en zijn grenzen te beschermen, zouden Amerikanen blij moeten zijn dat hun harde werk letterlijk in rook opgaat in Oekraïne?

  Poetin heeft spijt dat hij niet eerder heeft ingegrepen in Oekraïne... Sorry dat ik het zeg, maar ik zei het toch Vlad

Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Brits wapenarsenaal gereduceerd tot “niets”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNeil Oliver waarschuwt dat er een ‘storm op komst is’ voor de schuldigen
Volgend artikelDit is hoe Rusland kan terugslaan als het Westen activa in beslag neemt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Ga er maar eens kijken. Hele wijken en ellenlange straten vol met kapotgeschoten huizen. Mensen leven in erbarmelijke omstandigheden. Dit is onmenselijk wat daar gebeurt. Oh sorry, ik was in het verkeerde deel, in de Donbass regio waar al sinds 2014 onschuldige mensen worden uitgemoord door het Oekrainse leger. Nu Rusland eindelijk terugslaat, wat ze naar mijn mening al in 2014 moesten doen staat heel de westerse wereld op zijn kop. Hoe kun je in Godsnaam prediken voor oorlog en tegen vrede.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in